De bedste cookies med chokolade! Jeg bager altid disse skønne cookies, der er sprøde udenpå og chewy i midten. Derudover bager jeg altid ekstra, som kan komme i fryseren.
1tskvaniljepulverkan erstattes af vaniljesukker eller vaniljeessens
150gbrun farin
150gsukker
200gsmør
2æg
300gbagefaste chokoladeknapper ca. 55 - 60 % eller hakket mørk chokolade
Sådan gør du
Bland hvedemel, bagepulver, salt og vanilje i en skål og sæt den til side.
Pisk brun farin, sukker og smør med en elpisker.
Tilsæt æggene et af gangen. Pisk massen let luftig og lys.
Tilsæt de tørre ingredienser og bland sammen ved lav hastighed.
Tilsæt chokoladen og bland i dejen med en ske.
Pres husholdningsfilm helt ned over dejen i skålen. Du kan have dejen stående i 3-4 dage i køleskab eller du kan fryse den ned i små portioner og tage op når du får gæster.Lad gerne dejen stå nogle timer, og meget gerne til næste dag. Det giver mulighed for at smagen rigtig kan blive udviklet i dem. Du kan dog sagtens bage dem med det samme, hvis du har travlt.
Når du er klar til at bage dem tager du dejen ud af køleskabet og lader den stå i 10 min for lige at blødgøre dejen lidt.
Forvarm ovnen til 200 grader alm. ovn. Brug en isske eller en spiseske til at lægge dejen på en bageplade (ca. ½ dl. dej til hver cookie).
Bag dem i ovnen i cirka 8-9 minutter indtil de gylden brune men stadig bløde.
Tag dem ud af ovnen og læg dem på en rist til afkøling.