Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Cheesecake ala mande
Nem og lækker dessert. Den er god at tage med, da den er portionsanrettet. Den kan også sagtens laves dagen før den skal nydes. Perfekt til juleaften eller julefrokost.
Ret
Dessert
Køkken
Amerikansk
Keyword
Nem at tage med
Holdbarhed
2-3 dage
Tid
+45 min
Forb. tid
30
minutter
Hviletid
2
timer
Samlet tid
2
timer
30
minutter
Antal
4
personer
Kalorier
717
kcal
Forfatter
Louise Dam
Equipment
4 serveringsglas - gerne med låg
Ingredienser
Kiksebund
100
g
digestive kiks
50
g
smør
Cheesecake fyld
2
dl
piskefløde
200
g
flødeost
4
spsk
flormelis
1
vaniljestang
eller erstat 1 spsk flormelis med 1 spsk vaniljesukker
1
spsk
citronsaft
50
g
mandler
Topping
250
g
kirsebærsauce
Sådan gør du
Put digestive kiksene i en frysepose og knus dem godt.
Smelt smørret og bland det med de knuste kiks.
Fordel kikseblandingen i 4 serveringsglas og pres dem lidt sammen i bunden.
Smut mandlerne (se hvordan i
min guide
).
Hak mandlerne en smule finere end groft. Men der skal være lidt størrelse på stykkerne.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt flormelis. Se
min guide til at flække en vaniljestang
.
Bland flødeost, flormelis, kornene fra 1 vaniljestang, citronsaft og hakkede, smuttede mandler sammen i en skål.
Pisk fløden til flødeskum.
Vend forsigtigt flødeskummen sammen med osteblandingen.
Fordel ostecremen i de 4 glas – brug evt. en sprøjtepose eller en frysepose, hvor du klipper hul i det ene hjørne.
Stil glassene på køl til de skal serveres. De kan sagtens laves dagen før.
Inden servering fordeler du kirsebærsauce øverst i glassene. Jeg brugte cirka 250 g.
Noter
De kan med fordel laves dagen før, og så topper du dem bare med kirsebærsauce når de skal serveres.
Nutrition
Kalorier:
717
kcal
|
Kulhydrater:
34
g
|
Protein:
8
g
|
Fedt:
55
g