Bland hvedemel, kardemomme og sukker sammen. Tilsæt smørret og ælt det med fingrene til en smuldret masse.
Lun mælken til den er fingervarm og opløs gæren deri. Tilsæt æggene og pisk det sammen.
Hæld gær-/æggeblandingen over de tørre ingredienser og rør det sammen. Ælt det på bordet og tilsæt eventuelt lidt mere mel. Lad det hæve i en skål i cirka 30 minutter.
Imens dejen hæver laver du vaniljecremen: Kom alle ingredienserne i en gryde (også den tomme vaniljestang) og pisk det godt sammen. Varm det op ved middel varme og rør konstant i det til det koger op og bliver tykt. Tag det af varmen, hæld det i en skål og lad det køle af. (Og husk at tage vaniljestangen op! :-))
Efter hævning rulles dejen ud i en firkant på cirka 3 mm i tykkelsen. Skær dernæst dejen ud i 24 stykker. Stykkerne skal gerne være så kvadratiske som muligt. Læg cirka 2 tsk vaniljecreme på hvert stykke.
Fold hjørnerne ind mod midten og klem godt sammen i samlingerne (se gerne videoen for hvordan man lukker.) Læg dem på en bageplade med lukningen nedad. Sørg for at de lukker helt tæt! Ellers risikerer du fyldet løber ud.
Lad fastelavnsbollerne hæve i 30 minutter.
Pensl dem herefter med sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader almindelig ovn i cirka 15 minutter.
Lad dem køle af på en bagerist og pynt dem med glasur eller med chokoladeganacheDen laves ved at opvarme piskefløden og hælde den over hakket chokolade. Lad det stå i cirka 30 sekunder og rør det så rundt indtil du har en glat og blank chokoladeganache der kan komme på fastelavnsbollerne.