Optø spinaten langsomt i en gryde eller i mikroovnen. Overskydende væske presses fra spinaten. Blandes med hytteost og lidt salt.
Bolognese sauce
Grøntsagerne hakkes fint og steges i smør eller olie i den angivne rækkefølge under ingredienser.
Kom tomaterne i og tilsæt derefter, citronsaft, tomatpuré, grøntsagsbouillon, timian, revet muskatnød. Tilsæt også laurbærblade som koger med hele og fjernes til sidst.
Lad saucen småkoge uden låg på i cirka 5 minutter til det er en tyk sauce.
Lasagnen samles nu i et ovnfast fad efter nedenstående rækkefølge:
Rækkefølgen på lagene. Start nedefra med nummer 1.12: Mozzarella i mindre stykker11:Béchamelsauce10:Lasagneplader9: Bolognese sauce8: Lasagneplader7: Bechamelsauce6: Spinat/hytteostblanding5: Lasagneplader4: Mozzarella i mindre stykker3: Bolognese sauce2: Lasagneplader1: Béchamelsauce
Lasagnen bages i ovnen ved 225 grader i cirka 30-40 minutter.
Noter
Opskriften er fra ”Grøn Gastronomi” af Paul Holt, 1981 (dog med lidt ændringer)Erstat evt. den hjemmelavede bechamelsauce med en købt og de friske tomater med hakkede tomater på dåse. På den måde er retten virkelig hurtigt klar.Servér gerne sammen med en salat og lidt lækkert brød.