180geller 3 dl. Pecannødderjeg brugte valnødder i stedet, grofthakket
1 ¼dl.chokoladechips
Saltet karamelsauce
200gsukker
85gsmør
1 ¼dlfløde
Havsalt efter smag
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180 ° C.
Beklæd en 25x35 cm bradepande med bagepapir. Smør bagepapiret med fedtstof, så karamellen ikke sidder fast i papiret.
Smelt chokoladen i vandbad og bland derefter smørret i den smeltede chokolade, stadig over vandbad. Rør i blandingen indtil det er smeltet og glat. Hæld chokoladeblandingen i en stor skål. Bland sukker, æg og vanille og pisk i 1-2 minutter. Pisk chokolade og æggeblandingen sammen, og vend til sidst mel og salt i dejen.
Fordel halvdelen af dejen (ca. 575 g) jævnt i bradepanden. Bag i 20 minutter og lad derefter brownien køle i ca. 20 minutter.
Imens laves karamelsaucen. Varm sukkeret i en gryde. Så snart sukkeret er opløst skal du fjerne det fra varmen og tilsætte smørret i mindre dele og under løbende omrøring. Returner gryden til varmen og tilsæt straks fløden, men du stadig rører i karamelmassen. Når saucen er blevet glat og tyk fjernes den fra varmen og tilsættes et godt drys salt (smag dig frem).
Hæld karamellen over den bagte brownie. Og hæld dernæst den resterende browniedej over karamelblandingen. (spred den forsigtigt)
Drys chokoladechips og pekannødder eller valnødder på toppen af brownien og bag i 20 minutter. Afkøl brownien helt i bradepanden.
Når brownien er kold løftes bagepapiret op og brownien skæres i firkanter. Jeg serverede den som dessert, sammen med en kugle vanillieis.
Noter
Opskriften på den saltede karamelsauce er fundet her. og opskriften på kagen er fundet her.