Dobbelt brownie med Karamel
Ingredienser
- Dobbelt brownie med karamel
- 225 g smør
- 340 g mørk chokolade i mindre stykker
- 300 g sukker
- 4 æg
- 1 spsk. vanille ekstrakt, jeg brugte vanilliesukker
- 115 g. (reklamelink)hvedemel
- 180 g eller 3 dl. Pecannødder, jeg brugte valnødder i stedet, grofthakket
- 1 ¼ dl. chokoladechips
- Saltet karamelsauce
- 200 gsukker
- 85 g smør
- 1 ¼ dl fløde
- Havsalt efter smag
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 ° C.
- Beklæd en 25x35 cm bradepande med bagepapir. Smør bagepapiret med fedtstof, så karamellen ikke sidder fast i papiret.
- Smelt chokoladen i vandbad og bland derefter smørret i den smeltede chokolade, stadig over vandbad. Rør i blandingen indtil det er smeltet og glat. Hæld chokoladeblandingen i en stor skål. Bland sukker, æg og vanille og pisk i 1-2 minutter. Pisk chokolade og æggeblandingen sammen, og vend til sidst mel og salt i dejen.
- Fordel halvdelen af dejen (ca. 575 g) jævnt i bradepanden. Bag i 20 minutter og lad derefter brownien køle i ca. 20 minutter.
- Imens laves karamelsaucen. Varm sukkeret i en gryde. Så snart sukkeret er opløst skal du fjerne det fra varmen og tilsætte smørret i mindre dele og under løbende omrøring. Returner gryden til varmen og tilsæt straks fløden, men du stadig rører i karamelmassen. Når saucen er blevet glat og tyk fjernes den fra varmen og tilsættes et godt drys salt (smag dig frem).
- Hæld karamellen over den bagte brownie. Og hæld dernæst den resterende browniedej over karamelblandingen. (spred den forsigtigt)
- Drys chokoladechips og pekannødder eller valnødder på toppen af brownien og bag i 20 minutter. Afkøl brownien helt i bradepanden.
- Når brownien er kold løftes bagepapiret op og brownien skæres i firkanter. Jeg serverede den som dessert, sammen med en kugle vanillieis.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Hvis man vil have kagen mere fast end min skal den stå i køleskabet, det gjorde jeg med en rest, og den blev altså noget pænere af det, fordi den ikke flød sådan ud. Men smagen ændrer sig en del om den serveres fra køleskabet eller ved stuetemperatur, så der må man nok prøve sig frem hvad man bedst kan lide.
Lars Lassen skriver
God idé med karamel og topping til brownie.. Rigtig lækkert :o)
Larskok
Louise Dam skriver
Tak Lars :-)