Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Dobbelt brownie med Karamel

Udgivet: 14. dec 2011 · Opdateret: 15. maj 2021

Dobbelt brownie med karamel
piskeris Grullo

Dobbelt brownie med Karamel

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 12 personer
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • Dobbelt brownie med karamel
  • 225 g smør
  • 340 g mørk chokolade i mindre stykker
  • 300 g sukker
  • 4 æg
  • 1 spsk. vanille ekstrakt, jeg brugte vanilliesukker
  • 115 g. (reklamelink)hvedemel
  • 180 g eller 3 dl. Pecannødder, jeg brugte valnødder i stedet, grofthakket
  • 1 ¼ dl. chokoladechips
  • Saltet karamelsauce
  • 200 gsukker
  • 85 g smør
  • 1 ¼ dl fløde
  • Havsalt efter smag

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 180 ° C.
  • Beklæd en 25x35 cm bradepande med bagepapir. Smør bagepapiret med fedtstof, så karamellen ikke sidder fast i papiret.
  • Smelt chokoladen i vandbad og bland derefter smørret i den smeltede chokolade, stadig over vandbad. Rør i blandingen indtil det er smeltet og glat. Hæld chokoladeblandingen i en stor skål. Bland sukker, æg og vanille og pisk i 1-2 minutter. Pisk chokolade og æggeblandingen sammen, og vend til sidst mel og salt i dejen.
  • Fordel halvdelen af ​​dejen (ca. 575 g) jævnt i bradepanden. Bag i 20 minutter og lad derefter brownien køle i ca. 20 minutter.
  • Imens laves karamelsaucen. Varm sukkeret i en gryde. Så snart sukkeret er opløst skal du fjerne det fra varmen og tilsætte smørret i mindre dele og under løbende omrøring. Returner gryden til varmen og tilsæt straks fløden, men du stadig rører i karamelmassen. Når saucen er blevet glat og tyk fjernes den fra varmen og tilsættes et godt drys salt (smag dig frem).
  • Hæld karamellen over den bagte brownie. Og hæld dernæst den resterende browniedej over karamelblandingen. (spred den forsigtigt)
  • Drys chokoladechips og pekannødder eller valnødder på toppen af ​​brownien og bag i 20 minutter. Afkøl brownien helt i bradepanden.
  • Når brownien er kold løftes bagepapiret op og brownien skæres i firkanter. Jeg serverede den som dessert, sammen med en kugle vanillieis.

Noter

Opskriften på den saltede karamelsauce er fundet her. og opskriften på kagen er fundet her.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 781 kcal | Kulhydrater: 76 g | Protein: 8 g | Fedt: 53 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Hvis man vil have kagen mere fast end min skal den stå i køleskabet, det gjorde jeg med en rest, og den blev altså noget pænere af det, fordi den ikke flød sådan ud. Men smagen ændrer sig en del om den serveres fra køleskabet eller ved stuetemperatur, så der må man nok prøve sig frem hvad man bedst kan lide.

Dobbelt brownie med karamel

 

Dobbelt brownie med karamel

Dobbelt brownie med karamel

Dobbelt brownie med karamel

Dobbelt brownie med karamel

Kommentarer

  1. Lars Lassen skriver

    januar 06, 2012 at 11:51 pm

    God idé med karamel og topping til brownie.. Rigtig lækkert :o)

    Larskok

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 08, 2012 at 4:25 am

      Tak Lars :-)

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.