Gå tilbage
Udskriv
Billede på opskriften
Næringsindhold
–
+
servings
Mindre
Normal
Større
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Jordskokkesuppe med bacon
En skøn cremet suppe med jordskokker og med sprød bacon på toppen.
Ret
Suppe
Køkken
Dansk
Søgeord
Cremet suppe, grøntsagssuppe, Jordskokkesuppe, Jordskokkesuppe med baconknas
Fryseegnet
Ja
Holdbarhed
3 dage
Tid
+45 min
Forb. tid
1
time
time
Samlet tid
1
time
time
Antal
4
personer
Kalorier
382
kcal
Forfatter
Louise Dam
Udstyr
(reklamelink)
Gryde
(reklamelink)
stavblender
(reklamelink)
Pande
Ingredienser
800
g
jordskokker
2
bagekartofler
1
løg
2
fed
hvidløg
(reklamelink)
olivenolie til stegning
1
dl
hvidvin
kan udelades og erstattes af 1 dl bouillon
1
liter
(reklamelink)
grøntsagsbouillon
2-3
dl
piskefløde
Salt og peber
Bacon i tern
Sådan gør du
Skræl jordskokkerne og kartofler, pil løg og hvidløg, og hak det hele groft.
Steg jordskokker, kartofler, løg og hvidløg i olivenolie i en gryde, uden at det tager for meget farve.
Hæld hvidvinen over, og lad den simre i gryden i ca. 5 minutter, til den sprittede duft er væk.
Hæld fløde og bouillon ved, og lad det simre i 30 minutter, til jordskokkerne er helt møre.
Blend suppen (gerne med en stavblender direkte i gryden), og smag til med salt og peber.
Steg baconternene på en tør pande, til de er sprøde og gyldne. Server suppen i dybe tallerkener eller skåle og drys med den sprøde bacon.
Næringsindhold
Servering:
1
person
|
Kalorier:
382
kcal
|
Kulhydrater:
41
g
|
Protein:
12
g
|
Fedt:
19
g