Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Jordskokkesuppe med baconknas
En skøn cremet suppe med jordskokke. Baconknas på toppen.
Ret
Suppe
Køkken
Dansk
Keyword
Jordskokkesuppe med baconknas
Forb. tid
1
time
Samlet tid
1
time
Antal
4
personer
Kalorier
382
kcal
Forfatter
Louise Dam
Ingredienser
800
g
jordskokker
2
bagekartofler
1
løg
2
fed
hvidløg
Olivenolie til stegning
1
dl
hvidvin
kan udelades og erstattes af 1 dl bouillon
1
liter
bouillon
2-3
dl
piskefløde
Salt og peber
Bacon i tern
Sådan gør du
Skræl jordskokkerne og kartofler, pil løg og hvidløg, og hak det hele groft.
Steg jordskokker, kartofler, løg og hvidløg i olivenolie i en gryde, uden at det tager for meget farve.
Hæld hvidvinen over, og lad den simre i gryden i ca. 5 minutter, til den sprittede duft er væk.
Hæld fløde og bouillon ved, og lad det simre i 30 minutter, til jordskokkerne er helt møre.
Blend suppen (gerne med en stavblender direkte i gryden), og smag til med salt og peber.
Steg baconternene på en tør pande, til de er sprøde og gyldne. Server suppen i dybe tallerkener eller skåle og drys med den sprøde bacon.
Nutrition
Servering:
1
person
|
Kalorier:
382
kcal
|
Kulhydrater:
41
g
|
Protein:
12
g
|
Fedt:
19
g