
Vi fik denne skønne jordskokkesuppe til aftensmad den anden dag. Den er super lækker og cremet og skøn sammen med sprødstegt bacon. Det er den selvsamme suppe vi skal have til forret i morgen, nytårsaften. Så hvis du endnu ikke ved hvad forretten skal stå på nytårsaften, så er denne jordskokkesuppe et godt bud. Du kan se resten af vores menu lige her.
Jordskokkesuppe med baconknas
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanIngredienser
- 800 g jordskokker
- 2 bagekartofler
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- Olivenolie til stegning
- 1 dl hvidvin kan udelades og erstattes af 1 dl bouillon
- 1 liter bouillon
- 2-3 dl piskefløde
- Salt og peber
- Bacon i tern
Sådan gør du
- Skræl jordskokkerne og kartofler, pil løg og hvidløg, og hak det hele groft.
- Steg jordskokker, kartofler, løg og hvidløg i olivenolie i en gryde, uden at det tager for meget farve.
- Hæld hvidvinen over, og lad den simre i gryden i ca. 5 minutter, til den sprittede duft er væk.
- Hæld fløde og bouillon ved, og lad det simre i 30 minutter, til jordskokkerne er helt møre.
- Blend suppen (gerne med en stavblender direkte i gryden), og smag til med salt og peber.
- Steg baconternene på en tør pande, til de er sprøde og gyldne. Server suppen i dybe tallerkener eller skåle og drys med den sprøde bacon.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 382 kcal | Kulhydrater: 41 g | Protein: 12 g | Fedt: 19 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise DamJordskokker, Kartofler, PiskeflødeKategori: Aftensmad, Efterår, Forret til nytår, Forretter, Nytår, Suppe, Vegetarretter, Vinter
Louiogbearnaisen
Jo tak, den kunne jeg da godt lige snuppe som forret. Måske med en dusk pæn, grøn brøndkarse bare fordi det skal være fint ;)
Godt nytår :D
Louise Dam
Den var altså også helt perfekt til forret, måske mættede den lige lidt meget :-) Også rigtig godt nytår til dig Louise!