
Jordskokkesuppe med baconknas
4 personer
Forberedelsestid: 1 time
Ingredienser
800 g jordskokker
2 bagekartofler
1 løg
2 fed hvidløg
Olivenolie til stegning
1 dl hvidvin (kan udelades og erstattes af 1 dl bouillon)
1 liter bouillon
2-3 dl piskefløde
Salt og peber
Bacon i tern
1. Skræl jordskokkerne og kartofler, pil løg og hvidløg, og hak det hele groft.
2. Steg jordskokker, kartofler, løg og hvidløg i olivenolie i en gryde, uden at det tager for meget farve.
3. Hæld hvidvinen over, og lad den simre i gryden i ca. 5 minutter, til den sprittede duft er væk.
4. Hæld fløde og bouillon ved, og lad det simre i 30 minutter, til jordskokkerne er helt møre.
5. Blend suppen (gerne med en stavblender direkte i gryden), og smag til med salt og peber.
6. Steg baconternene på en tør pande, til de er sprøde og gyldne. Server suppen i dybe tallerkener eller skåle og drys med den sprøde bacon.



Skrevet af: Louise DamJordskokker, Kartofler, PiskeflødeKategori: Aftensmad, Efterår, Forretter, Suppe, Vegetarretter, Vinter
Jo tak, den kunne jeg da godt lige snuppe som forret. Måske med en dusk pæn, grøn brøndkarse bare fordi det skal være fint ;)
Godt nytår :D
Den var altså også helt perfekt til forret, måske mættede den lige lidt meget :-) Også rigtig godt nytår til dig Louise!