Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Suppe

Kartoffel porre suppe

Udgivet: 10. jan 2022 · Opdateret: 23. okt 2024

Kartoffel porre suppe

Kartoffel porre suppe er en klassisk opskrift på en cremet suppe, som de fleste kan lide. Kartoffelsuppe med porre serveres traditionelt med sprød bacon på toppen. I min opskrift har jeg også serveret den med lækre sprøde rugbrødscroutoner.

Kartoffel porre suppe er en nem og super lækker suppe at lave. Suppen laves hovedsageligt af kartofler, porrer og bouillon der koges møre og dernæst blendes med stavblender til en cremet og lækker konsistens.

I min opskrift på kartoffelsuppe kommer der også lidt fløde i til sidst. Jeg synes, at det runder smagen på suppen rigtig godt af.

piskeris Grullo

Kartoffel porre suppe

4.71 fra 47 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 3-4 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 45 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)stavblender
  • (reklamelink)Gryde
  • (reklamelink)Skærebræt
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Kartoffel porre suppe

  • 1 kg kartofler
  • 3 porrer
  • 2 spsk (reklamelink)olivenolie
  • 1 liter vand
  • 2 terninger (reklamelink)grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber

Serveres med sprødt bacon og rugbrød ristet i smør

  • 150 g bacon i tern
  • 4 skiver rugbrød
  • 25 g smør
  • salt

Sådan gør du
 

Kartoffel porre suppe

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
  • Skyl dine porrer og skær top og bund af dem. Skær dem i ringe.
  • Opvarm en gryde med 1-2 spsk olivenolie i.
  • Sautér kartofler og porrer i gryden i nogle minutter.
  • Hæld vand og bouillonterninger i gryden og lad det koge op. Lad det kog i cirka 20 minutter eller indtil kartofler og porrer er helt møre.
  • Med en stavblender blender du suppen til den har en cremet og ensartet konsistens.
  • Hæld piskefløden i suppen imens du blender med stavblenderen.

Sprød bacon og smørristet rugbrød

  • Bacon i tern kommes på en varm pande og steges til det er sprødt. Kom baconternene på en tallerken med et stykke køkkenrulle på overskydende fedt bliver suget væk.
  • Skær rugbrødsskiverne i mindre tern.
  • Opvarm en pande med smør og kom rugbrødsternene på panden.
  • Rist dem til de begynder at blive sprøde imens du vender rundt i dem undervejs. Det tager cirka 10 minutter før de er færdige.
  • Servér den varme suppe med bacon og rugbrødscroutoner på toppen.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 638 kcal | Kulhydrater: 70 g | Protein: 14 g | Fedt: 34 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Sådan en lækker suppe med kartofler og porrer kan serveres både til hverdag og fest. En hverdagsaften er den perfekt til aftensmad og den vil helt sikkert også være et hit hos børnene. Til fest kan suppen med fordel serveres som forret.

Tips til opskriften

  • Du kan servere forskellige slags topping til din kartoffelsuppe med porre. I min opskrift på kartoffelsuppe serverer jeg suppen med smørstegte rugbrødscroutoner og sprødt bacon. Men prøv også at erstatte bacon med chorizo i tern, som også bliver ristet sprøde på panden. Hvis det skal være vegetarisk kan du riste nogle kartoffeltern sprøde på en pande. Du kan selvfølgelig også lave croutoner af andet brød.
  • Da denne kartoffelsuppe er lavet med grøntsagsbouillon er den også egnet til at servere for vegetarer. Her skal du selvfølgelig udelade at servere suppen med bacon. Prøv i stedet at toppe suppen med æbletern og kikærter der er ristet på panden med lidt krydderier.
  • Lav gerne en stor portion når du er i gang. Kartoffelsuppen kan du nemt fryse ned til en anden dag.
  • Porrer kan eventuelt erstattes med almindelige løg, hvis du ikke har porrer.
Kartoffelsuppe med porre - en skøn suppe med kartofler og porre serveret i en dyb tallerken med blomster og guldkant.

Kommentarer

  1. Nina Ellegaard Andersen skriver

    marts 10, 2022 at 3:38 pm

    5 stars
    hvor mange potioner bliver der til Nina
    '

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 06, 2022 at 10:06 am

      Der bliver til cirka 4 personer.

      Svar
  2. Julie skriver

    oktober 29, 2018 at 3:15 pm

    Hvor meget suppe bliver der til?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 21, 2018 at 12:41 pm

      Der er nok suppe til 4 personer - der bliver vel omkring 1,5 liter tror jeg.

      Svar
      • Tinna skriver

        marts 11, 2021 at 11:08 am

        Hej.
        Kan jeg fryse suppen?
        Elsker nemlig at have en færdig aftensmad i fryseren 🙈
        Mvh Tinna

        Svar
        • Louise Dam skriver

          marts 15, 2021 at 12:28 pm

          Hej Tinna
          Ja, det kan du i hvert fald. Det er også skønt at have en færdigret i fryseren der er lige til at tø op og spise :-)

          Svar
  3. pernille skriver

    oktober 29, 2017 at 4:13 pm

    Skal der så gulerødder i? eller er den god nok uden?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 30, 2017 at 6:08 pm

      Du kan sagtens lave den uden gulerødder. Jeg er faktisk i tvivl om hvad jeg gjorde da opskriften snart er mange år gammel.

      Svar
  4. Susanne ringlebjerg skriver

    februar 23, 2017 at 6:06 pm

    Hov hvor kom de gulerødder lige fra i kartoffelsuppen🤔det står ikke i opskriften men er på billedet. Faktisk var det vist det samme med de fastelavnsboller jeg bagte i går da var opskrift og billeder heller ikke ens. De blev dog nogle rigtig dejlige fastelavnsboller. Mvh Susanne

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 23, 2017 at 9:28 pm

      Hej Susanne
      Ha ha, ja det er da et godt spørgsmål. Det her er én af mine første opskrifter på bloggen (som snart er 7 år gammel). I starten var jeg ikke helt lige så skarp til at skrive opskrifter som jeg efterhånden er blevet. Håber det gik alligevel :-)

      Svar
  5. maria skriver

    august 11, 2014 at 3:59 pm

    hej.
    hvordan kan der kun være 46 kcal pr 100 g?
    da en kartoffel indeholder mere end det....
    mvh

    Svar
    • Ditte skriver

      juli 09, 2015 at 2:43 pm

      Der kan være så lidt kalorier i suppen da en del af vægten er vand og de andre ingredienser.

      Svar
4.71 from 47 votes (46 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.