• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Suppe

    Kartoffel porre suppe

    Udgivet: jan 10, 2022 · Opdateret: jan 10, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Kartoffel porre suppe er en klassisk opskrift på en cremet suppe, som de fleste kan lide. Kartoffelsuppe med porre serveres traditionelt med sprød bacon på toppen. I min opskrift har jeg også serveret den med lækre sprøde rugbrødscroutoner.

    Kartoffel porre suppe

    Kartoffel porre suppe er en nem og super lækker suppe at lave. Suppen laves hovedsageligt af kartofler, porrer og bouillon der koges møre og dernæst blendes med stavblender til en cremet og lækker konsistens.

    I min opskrift på kartoffelsuppe kommer der også lidt fløde i til sidst. Jeg synes, at det runder smagen på suppen rigtig godt af.

    Prøv også disse opskrifter:
    Jordskokkesuppe med baconknas | Fyldig grøntsagssuppe med blomkål, hvidkål og kartofler | Tom Kha Gai - Thai Suppe

    Sådan en lækker suppe med kartofler og porrer kan serveres både til hverdag og fest. En hverdagsaften er den perfekt til aftensmad og den vil helt sikkert også være et hit hos børnene. Til fest kan suppen med fordel serveres som forret.

    ikon piskeris Chestnut

    Kartoffel porre suppe

    4 personer
    Holdbarhed: 3-4 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 25 min
    Samlet tid 45 min

    Udstyr (reklamelink)

    • stavblender
    • Gryde
    • Skærebræt
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Kartoffel porre suppe

    • 1 kg kartofler
    • 3 porrer
    • 2 spsk olivenolie
    • 1 liter vand
    • 2 terninger grøntsagsbouillon
    • 1 dl piskefløde
    • salt og peber

    Serveres med sprødt bacon og rugbrød ristet i smør

    • 150 g bacon i tern
    • 4 skiver rugbrød
    • 25 g smør
    • salt

    Sådan gør du
     

    Kartoffel porre suppe

    • Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
    • Skyl dine porrer og skær top og bund af dem. Skær dem i ringe.
    • Opvarm en gryde med 1-2 spsk olivenolie i.
    • Sautér kartofler og porrer i gryden i nogle minutter.
    • Hæld vand og bouillonterninger i gryden og lad det koge op. Lad det kog i cirka 20 minutter eller indtil kartofler og porrer er helt møre.
    • Med en stavblender blender du suppen til den har en cremet og ensartet konsistens.
    • Hæld piskefløden i suppen imens du blender med stavblenderen.

    Sprød bacon og smørristet rugbrød

    • Bacon i tern kommes på en varm pande og steges til det er sprødt. Kom baconternene på en tallerken med et stykke køkkenrulle på overskydende fedt bliver suget væk.
    • Skær rugbrødsskiverne i mindre tern.
    • Opvarm en pande med smør og kom rugbrødsternene på panden.
    • Rist dem til de begynder at blive sprøde imens du vender rundt i dem undervejs. Det tager cirka 10 minutter før de er færdige.
    • Servér den varme suppe med bacon og rugbrødscroutoner på toppen.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 638 kcal | Kulhydrater: 70 g | Protein: 14 g | Fedt: 34 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.7 fra 30 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften

    • Man kan servere forskellige slags topping til sin kartoffelsuppe med porre. I min opskrift på kartoffelsuppe serverer jeg suppen med smørstegte rugbrødscroutoner og sprødt bacon. Men prøv også at erstatte bacon med chorizo i tern, som også bliver ristet sprøde på panden. Hvis det skal være vegetarisk kan du riste nogle kartoffeltern sprøde på en pande.
    • Da denne kartoffelsuppe er lavet med grøntsagsbouillon er den også egnet til at servere for vegetarer. Her skal du selvfølgelig udelade at servere suppen med bacon. Prøv i stedet at toppe suppen med æbletern og kikærter der er ristet på panden med lidt krydderier.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan kartoffel porre suppe fryses?

    Ja, du kan sagtens fryse suppen ned. Her kan den holde cirka 3 måneder. Så lav bare en ekstra stor portion når du alligevel er i gang.

    Kan man erstatte porre med en anden grøntsag?

    Hvis du ikke lige har porre på lager, men stadig gerne vil lave en cremet kartoffelsuppe, så kan du erstatte porrer med helt almindelige løg. Brug 3-4 løg i stedet for de 3 porrer.

    Kartoffelsuppe med porre - en skøn suppe med kartofler og porre serveret i en dyb tallerken med blomster og guldkant.
    Følg mig på Instagram
    « Hjemmelavet burger med bacon, ost og karamelliserede løg
    Drømmekage »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Nina Ellegaard Andersen

      marts 10, 2022 at 3:38 pm

      5 stars
      hvor mange potioner bliver der til Nina
      '

      Svar
      • Louise Dam

        april 06, 2022 at 10:06 am

        Der bliver til cirka 4 personer.

        Svar
    2. Julie

      oktober 29, 2018 at 3:15 pm

      Hvor meget suppe bliver der til?

      Svar
      • Louise Dam

        december 21, 2018 at 12:41 pm

        Der er nok suppe til 4 personer - der bliver vel omkring 1,5 liter tror jeg.

        Svar
        • Tinna

          marts 11, 2021 at 11:08 am

          Hej.
          Kan jeg fryse suppen?
          Elsker nemlig at have en færdig aftensmad i fryseren 🙈
          Mvh Tinna

          Svar
          • Louise Dam

            marts 15, 2021 at 12:28 pm

            Hej Tinna
            Ja, det kan du i hvert fald. Det er også skønt at have en færdigret i fryseren der er lige til at tø op og spise :-)

            Svar
    3. pernille

      oktober 29, 2017 at 4:13 pm

      Skal der så gulerødder i? eller er den god nok uden?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 30, 2017 at 6:08 pm

        Du kan sagtens lave den uden gulerødder. Jeg er faktisk i tvivl om hvad jeg gjorde da opskriften snart er mange år gammel.

        Svar
    4. Susanne ringlebjerg

      februar 23, 2017 at 6:06 pm

      Hov hvor kom de gulerødder lige fra i kartoffelsuppen🤔det står ikke i opskriften men er på billedet. Faktisk var det vist det samme med de fastelavnsboller jeg bagte i går da var opskrift og billeder heller ikke ens. De blev dog nogle rigtig dejlige fastelavnsboller. Mvh Susanne

      Svar
      • Louise Dam

        marts 23, 2017 at 9:28 pm

        Hej Susanne
        Ha ha, ja det er da et godt spørgsmål. Det her er én af mine første opskrifter på bloggen (som snart er 7 år gammel). I starten var jeg ikke helt lige så skarp til at skrive opskrifter som jeg efterhånden er blevet. Håber det gik alligevel :-)

        Svar
    5. maria

      august 11, 2014 at 3:59 pm

      hej.
      hvordan kan der kun være 46 kcal pr 100 g?
      da en kartoffel indeholder mere end det....
      mvh

      Svar
      • Ditte

        juli 09, 2015 at 2:43 pm

        Der kan være så lidt kalorier i suppen da en del af vægten er vand og de andre ingredienser.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her