• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Suppe

Grøntsagssuppe med blomkål, hvidkål og kartofler

Louisex
Ændret: jan 11, 2022 · Udgivet: jan 11, 2022 af Louise Dam · Skriv kommentar

Grøntsagssuppe er en perfekt måde at få brugt resterne af grøntsagerne i køleskabet. Min opskrift på en nem grøntsagssuppe er med blomkål, hvidkål og kartofler og den er cremet og lækker fordi den bliver blendet med en stavblender.

Grøntsagssuppe med kartofler

Suppe er super lækkert når vejret er koldt og gråt. Og det er det jo altså ret tit i Danmark om vinteren. Denne her grøntsagssuppe er faktisk lavet kun ud af rester fra køleskabet - i bedste 'stop spild af mad stil'.

Derfor var opskriften på denne suppe i første omgang heller ikke tiltænkt at skulle på bloggen. Men suppen smagte simpelthen så godt, at jeg blev nødt til at knipse et billede af den og dele den med jer.

Prøv også disse opskrifter:
Kartoffel porre suppe | Jordskokkesuppe med baconknas | Hokkaido græskarsuppe

Min grøntsagssuppe er lavet på blomkål, hvidkål, løg og kartofler. Så har jeg også tilsat noget pikant flødeost for at gøre den ekstra cremet og lækker.

Min opskrift på nem grøntsagssuppe er en blendet suppe. Det vil sige, at jeg koger grøntsagerne møre sammen med bouillon og så bruger jeg en stavblender til at blende grøntsagssuppen så den bliver tyk og cremet.

piskeris Grullo

Grøntsagssuppe med blomkål, hvidkål og kartofler

5 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 6 personer
Holdbarhed: 3-4 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Gryde
  • (reklamelink)stavblender
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • ½ blomkål
  • ½ hvidkål
  • 2 løg
  • 5 kartofler
  • 2 terninger (reklamelink)grøntsagsbouillon
  • 1,5 liter vand
  • 125 g pikant flødeost
  • salt og peber

Topping

  • Serrano skinke, schwartzwälder skinke, parma skinke eller bacon

Sådan gør du
 

  • Skyl alle grøntsagerne, skræl kartoflerne og pil løget.
  • Skær alle grøntsager i mindre stykker og læg dem i en gryde.
  • Tilsæt vand og grøntsagsbouillon og lad det koge op.
  • Lad suppen koge i omkring 20-30 minutter eller indtil alle grøntsager er godt møre.
  • Med en stavblender blender du suppen igennem så alle grøntsagerne bliver blendet og suppen bliver lækker cremet.
  • Tilsæt flødeosten og rør rundt indtil den er helt opløst.
  • Steg skinke eller bacon sprødt på en pande og server det i mindre stykker ovenpå suppen i skåle eller tallerkener.

Noter

Suppen er fryseegnet

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 285 kcal | Kulhydrater: 42 g | Protein: 12 g | Fedt: 9 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan suppen fryses?

Ja, lav bare en stor portion når du er i gang. Grøntsagssuppe er meget velegnet til at fryse ned til senere.

Kan jeg udskifte grøntsagerne i opskriften?

Ja, denne opskrift på grøntsagssuppe er den perfekte anledning til at få ryddet ud i den kedelige grøntsagsskuffe.

Du kan sagtens bruge andre grøntsager til din suppe, prøv dig frem hvad du synes smager godt.

Jeg kan dog godt lide at lave min grøntsagssuppe med kartofler, men du kan sagtens bruge andre rodfrugter i stedet for eller som supplement.

Comments

No Comments

5 from 3 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.