Vegetarretter

Man behøves ikke nødvendigvis at være vegetar for at spise lækre vegetarretter. Det er blevet meget populært at have kødfrie dage både for ens egen sundheds skyld, men også for vores klima.

Målet med mine vegetaropskrifter er, at mine vegetarretter også kan serveres for dem, der ellers gerne vil have kød. Der er mange andre kilder til protein end det kød, som vi kender. Derfor vil du finde utrolig mange andre proteinholdige råvarer, der er perfekte for at give en god mæthed til retten.

Så her kommer alle mine lækre vegetaropskrifter.

*Hvis du støder på en opskrift, der indeholder kød, så er det fordi, den pågældende opskrift både kan laves med og uden kød.

vegetarretter

Nemme vegetarretter

Vegetarretter fungerer fuldstændig på samme måde som helt “almindelige” retter med kød. Der er derfor nogle, der tager kort tid at lave, og andre, der tager en smule længere tid. 

 

Heldigvis findes der en lang række nemme vegetarretter. Det kan eksempelvis være en klassisk æggekage eller en omgang fried rice. På min side er der en masse forskellige retter at vælge imellem, og øverst i opskriften står der altid, hvor lang tid den tager. Så kan du skimme opskriften for at se, om det er en svær eller nem vegetarret, du har fundet.

Mættende vegetarretter

Selvom der ikke er kød i vegetarretter, så mætter mange af dem stadig rigtig godt. I de retter får man bare ikke sin protein fra kød, men det kommer ofte fra nogle andre proteinholdige ingredienser som f.eks. bælgfrugter.

 

Du kan eksempelvis lave en burger med halloumi og grillede grøntsager, hvor mætheden kommer fra halloumien og grøntsagerne. Der er også grøntsagslasagne med røde linser og grøntsager, hvor det både er de røde linser og grøntsagerne, der gør en mæt.

Lette vegetarretter

Det gode ved vegetarretter er, at de typisk ikke ligger lige så tungt i maven som retter med kød gør. Hvis du derfor ønsker at spise nogle retter, som ligger lidt lettere i maven, så er retter uden kød et godt bud.