Retten kommer oprindeligt fra Thailand, og er en ret simpel ret, som kan varieres rigtig meget. Du kan derfor bruge oksekød, svinekød eller rejer til retten - eller du kan lave den vegetarisk. Så dropper du bare baconen :o) Derudover kan de fleste grøntsager bruges.
Hvis du ønsker en lidt stærkere ret, så kan du sagtens tilsætte enten lidt frisk chili, eller lidt chiliulver/chiliflager til retten.
Fried rice
Ingredienser
- 300 g kogte ris eller kog cirka 125 g rå ris (brug gerne en rest kogte ris)
- 150 g bacon i tern
- 2 æg
- 1 løg
- 1 gulerod
- 1 peberfrugt
- 100 g frosne ærter
- 1 lille dåse majs
- 2-3 spsk soyasauce
- olie til stegning
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne og skær dem i tern, skær også løg og peberfrugt i tern.
- Steg baconen sprød i en wok – tag baconen af og stil til side til senere.
- Pisk æggene sammen i en skål med lidt salt og peber og hæld æggemassen i wokken. Rør rundt i det så det bliver til små stykker af stegt æg. Tag æggene af wokken og stil til side.
- Hæld lidt olie i wokken og tilføj så hakkede løg og risene og steg dem et minuts tid.
- Tilsæt nu gulerødderne og steg dem med et par minutter.
- Tilsæt de frosne ærter, peberfrugt, majs og soya.
- Tilsæt den stegte bacon og de stegte æg.
Dine egne noter
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Johanne
Hej !
Jeg er ikke særlig glad for ris, så tror du opskriften ville kunne fungere med blomkålsris istedet for almindelig ris ? Og tror du at jeg skal ændre på soya mængden hvis jeg bruger samme mængde blomkål (300 g) som ris ? :-)
Louise Dam
Det kan du helt sikkert godt! Det kan være du lige må prøve dig lidt frem med smagen af soya - du kan jo altid tilsætte mere, hvis den mangler :o)
Silke
Kan man godt putte lidt kylling i?
Louise Dam
Ja, det kan du sagtens :-)
Kathrine Emilie
Du skriver at man også skal bruge 1 løg men du beskriver ikke hvornår det skal i retten
Louise Dam
Tak, det er gået lidt stærkt. Det er skrevet ind i opskriften nu.
Nanna
Men skal risene slet ikke koge?
Louise Dam
Jo, jeg kan godt se det kan misforståes i ingredienslisten. Det retter jeg lige. Du skal bruge kogte ris til retten :-)
Mia
Jeg må indrømme jeg havde min skepsis, da jeg først besluttede mig for at lave denne ret. Det skulle hurtigt komme til skamme. Det er da en ret med noget af et spark. Tak for at udvide min horisont.
Louise Dam
Skønt at høre Mia :-)
Nanna Jørgensen
Endnu en ret jeg bare må lave, jeg elsker ris, og endnu mere jeg elsker mad der nærmest laver sig selv.
Så at det tager 20 min er jo helt fantastisk. HMM tak for dine lækre opskrifter.
Louise Dam
:-)