Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Fried rice

Udgivet: 18. jul 2017 · Opdateret: 6. dec 2019

Fried rice
Fried rice er en utrolig nem ret at lave. Den er specielt god til restemad, da man kan bruge en rest kogte ris og man kan også bruge lidt forskelligt af de grøntsager man har liggende i køleskabet. Herunder er mit bud på hvad man kan bruge i sin fried rice. Det der er det specielle ved en fried rice er at man steger lidt æggemasse som kommer i retten. Det er tager kun omkring 20 minutter at lave retten, og så smager det super godt.

Retten kommer oprindeligt fra Thailand, og er en ret simpel ret, som kan varieres rigtig meget. Du kan derfor bruge oksekød, svinekød eller rejer til retten - eller du kan lave den vegetarisk. Så dropper du bare baconen :o) Derudover kan de fleste grøntsager bruges.

Hvis du ønsker en lidt stærkere ret, så kan du sagtens tilsætte enten lidt frisk chili, eller lidt chiliulver/chiliflager til retten.

piskeris Grullo

Fried rice

4.79 fra 14 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 personer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 300 g kogte ris, eller kog cirka 125 g rå ris (brug gerne en rest kogte ris)
  • 150 g bacon, i tern
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 peberfrugt
  • 100 g frosne ærter
  • 1 lille dåse majs
  • 2-3 spsk (reklamelink)soyasauce
  • olie, til stegning

Sådan gør du
 

  • Skræl gulerødderne og skær dem i tern, skær også løg og peberfrugt i tern.
  • Steg baconen sprød i en wok – tag baconen af og stil til side til senere.
  • Pisk æggene sammen i en skål med lidt salt og peber og hæld æggemassen i wokken. Rør rundt i det så det bliver til små stykker af stegt æg. Tag æggene af wokken og stil til side.
  • Hæld lidt olie i wokken og tilføj så hakkede løg og risene og steg dem et minuts tid.
  • Tilsæt nu gulerødderne og steg dem med et par minutter.
  • Tilsæt de frosne ærter, peberfrugt, majs og soya.
  • Tilsæt den stegte bacon og de stegte æg.

Noter

Brug gerne de grøntsager du lige har i køleskabet. Hvis du gerne vil have retten lidt spicy kan du hakke en chili og tilsætte sammen med løget.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 1028 kcal | Kulhydrater: 141 g | Protein: 32 g | Fedt: 35 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


Fried rice (2)Fried rice (1)

 

 

Kommentarer

  1. Johanne skriver

    juli 01, 2019 at 2:20 pm

    Hej !
    Jeg er ikke særlig glad for ris, så tror du opskriften ville kunne fungere med blomkålsris istedet for almindelig ris ? Og tror du at jeg skal ændre på soya mængden hvis jeg bruger samme mængde blomkål (300 g) som ris ? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 13, 2019 at 12:40 pm

      Det kan du helt sikkert godt! Det kan være du lige må prøve dig lidt frem med smagen af soya - du kan jo altid tilsætte mere, hvis den mangler :o)

      Svar
  2. Silke skriver

    november 15, 2018 at 5:38 pm

    Kan man godt putte lidt kylling i?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 16, 2018 at 10:44 am

      Ja, det kan du sagtens :-)

      Svar
  3. Kathrine Emilie skriver

    oktober 07, 2017 at 10:23 pm

    Du skriver at man også skal bruge 1 løg men du beskriver ikke hvornår det skal i retten

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 30, 2017 at 6:38 pm

      Tak, det er gået lidt stærkt. Det er skrevet ind i opskriften nu.

      Svar
  4. Nanna skriver

    oktober 04, 2017 at 3:21 pm

    Men skal risene slet ikke koge?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 15, 2017 at 12:52 am

      Jo, jeg kan godt se det kan misforståes i ingredienslisten. Det retter jeg lige. Du skal bruge kogte ris til retten :-)

      Svar
  5. Mia skriver

    august 29, 2017 at 8:06 pm

    Jeg må indrømme jeg havde min skepsis, da jeg først besluttede mig for at lave denne ret. Det skulle hurtigt komme til skamme. Det er da en ret med noget af et spark. Tak for at udvide min horisont.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 05, 2017 at 4:30 pm

      Skønt at høre Mia :-)

      Svar
  6. Nanna Jørgensen skriver

    august 24, 2017 at 11:44 am

    Endnu en ret jeg bare må lave, jeg elsker ris, og endnu mere jeg elsker mad der nærmest laver sig selv.
    Så at det tager 20 min er jo helt fantastisk. HMM tak for dine lækre opskrifter.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 26, 2017 at 7:36 pm

      :-)

      Svar
4.79 from 14 votes (14 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.