• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Fried rice

    Udgivet: jul 18, 2017 · Opdateret: dec 6, 2019 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Fried rice
    Fried rice er en utrolig nem ret at lave. Den er specielt god til restemad, da man kan bruge en rest kogte ris og man kan også bruge lidt forskelligt af de grøntsager man har liggende i køleskabet. Herunder er mit bud på hvad man kan bruge i sin fried rice. Det der er det specielle ved en fried rice er at man steger lidt æggemasse som kommer i retten. Det er tager kun omkring 20 minutter at lave retten, og så smager det super godt.

    Retten kommer oprindeligt fra Thailand, og er en ret simpel ret, som kan varieres rigtig meget. Du kan derfor bruge oksekød, svinekød eller rejer til retten - eller du kan lave den vegetarisk. Så dropper du bare baconen :o) Derudover kan de fleste grøntsager bruges.

    Hvis du ønsker en lidt stærkere ret, så kan du sagtens tilsætte enten lidt frisk chili, eller lidt chiliulver/chiliflager til retten.

    ikon piskeris Chestnut

    Fried rice

    2 personer
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 10 min
    Samlet tid 20 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 300 g kogte ris eller kog cirka 125 g rå ris (brug gerne en rest kogte ris)
    • 150 g bacon i tern
    • 2 æg
    • 1 løg
    • 1 gulerod
    • 1 peberfrugt
    • 100 g frosne ærter
    • 1 lille dåse majs
    • 2-3 spsk soyasauce
    • olie til stegning

    Sådan gør du
     

    • Skræl gulerødderne og skær dem i tern, skær også løg og peberfrugt i tern.
    • Steg baconen sprød i en wok – tag baconen af og stil til side til senere.
    • Pisk æggene sammen i en skål med lidt salt og peber og hæld æggemassen i wokken. Rør rundt i det så det bliver til små stykker af stegt æg. Tag æggene af wokken og stil til side.
    • Hæld lidt olie i wokken og tilføj så hakkede løg og risene og steg dem et minuts tid.
    • Tilsæt nu gulerødderne og steg dem med et par minutter.
    • Tilsæt de frosne ærter, peberfrugt, majs og soya.
    • Tilsæt den stegte bacon og de stegte æg.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Brug gerne de grøntsager du lige har i køleskabet. Hvis du gerne vil have retten lidt spicy kan du hakke en chili og tilsætte sammen med løget.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 1028 kcal | Kulhydrater: 141 g | Protein: 32 g | Fedt: 35 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.7 fra 11 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


    Fried rice (2)Fried rice (1)

     

     

    Følg mig på Instagram

    « Thai Beef Salad
    Laks med porrer, dild og cremet mascarpone »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Johanne

      juli 01, 2019 at 2:20 pm

      Hej !
      Jeg er ikke særlig glad for ris, så tror du opskriften ville kunne fungere med blomkålsris istedet for almindelig ris ? Og tror du at jeg skal ændre på soya mængden hvis jeg bruger samme mængde blomkål (300 g) som ris ? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        juli 13, 2019 at 12:40 pm

        Det kan du helt sikkert godt! Det kan være du lige må prøve dig lidt frem med smagen af soya - du kan jo altid tilsætte mere, hvis den mangler :o)

        Svar
    2. Silke

      november 15, 2018 at 5:38 pm

      Kan man godt putte lidt kylling i?

      Svar
      • Louise Dam

        november 16, 2018 at 10:44 am

        Ja, det kan du sagtens :-)

        Svar
    3. Kathrine Emilie

      oktober 07, 2017 at 10:23 pm

      Du skriver at man også skal bruge 1 løg men du beskriver ikke hvornår det skal i retten

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 30, 2017 at 6:38 pm

        Tak, det er gået lidt stærkt. Det er skrevet ind i opskriften nu.

        Svar
    4. Nanna

      oktober 04, 2017 at 3:21 pm

      Men skal risene slet ikke koge?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 15, 2017 at 12:52 am

        Jo, jeg kan godt se det kan misforståes i ingredienslisten. Det retter jeg lige. Du skal bruge kogte ris til retten :-)

        Svar
    5. Mia

      august 29, 2017 at 8:06 pm

      Jeg må indrømme jeg havde min skepsis, da jeg først besluttede mig for at lave denne ret. Det skulle hurtigt komme til skamme. Det er da en ret med noget af et spark. Tak for at udvide min horisont.

      Svar
      • Louise Dam

        september 05, 2017 at 4:30 pm

        Skønt at høre Mia :-)

        Svar
    6. Nanna Jørgensen

      august 24, 2017 at 11:44 am

      Endnu en ret jeg bare må lave, jeg elsker ris, og endnu mere jeg elsker mad der nærmest laver sig selv.
      Så at det tager 20 min er jo helt fantastisk. HMM tak for dine lækre opskrifter.

      Svar
      • Louise Dam

        august 26, 2017 at 7:36 pm

        :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788