Fried rice
Fried rice er en utrolig nem ret at lave. Den er specielt god til restemad, da man kan bruge en rest kogte ris og man kan også bruge lidt forskelligt af de grøntsager man har liggende i køleskabet. Herunder er mit bud på hvad man kan bruge i sin fried rice. Det der er det specielle ved en fried rice er at man steger lidt æggemasse som kommer i retten. Det er tager kun omkring 20 minutter at lave retten, og så smager det super godt.

Retten kommer oprindeligt fra Thailand, og er en ret simpel ret, som kan varieres rigtig meget. Du kan derfor bruge oksekød, svinekød eller rejer til retten - eller du kan lave den vegetarisk. Så dropper du bare baconen :o) Derudover kan de fleste grøntsager bruges.

Hvis du ønsker en lidt stærkere ret, så kan du sagtens tilsætte enten lidt frisk chili, eller lidt chiliulver/chiliflager til retten.

ikon piskeris Chestnut

Fried rice

2 personer
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min

Ingredienser

  • 300 g kogte ris eller kog cirka 125 g rå ris (brug gerne en rest kogte ris)
  • 150 g bacon i tern
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 peberfrugt
  • 100 g frosne ærter
  • 1 lille dåse majs
  • 2-3 spsk soya
  • olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Skræl gulerødderne og skær dem i tern, skær også løg og peberfrugt i tern.
  • Steg baconen sprød i en wok – tag baconen af og stil til side til senere.
  • Pisk æggene sammen i en skål med lidt salt og peber og hæld æggemassen i wokken. Rør rundt i det så det bliver til små stykker af stegt æg. Tag æggene af wokken og stil til side.
  • Hæld lidt olie i wokken og tilføj så hakkede løg og risene og steg dem et minuts tid.
  • Tilsæt nu gulerødderne og steg dem med et par minutter.
  • Tilsæt de frosne ærter, peberfrugt, majs og soya.
  • Tilsæt den stegte bacon og de stegte æg.

Dine egne noter

Noter

Brug gerne de grøntsager du lige har i køleskabet. Hvis du gerne vil have retten lidt spicy kan du hakke en chili og tilsætte sammen med løget.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 1028 kcal | Kulhydrater: 141 g | Protein: 32 g | Fedt: 35 g
Bedøm denne opskrift:
4.7 fra 10 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


Fried rice (2)Fried rice (1)

 

 

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften