Thaimad

Thai mad er mad, der oftest består af enkle retter, der ikke er så svære at gå til. Til gengæld bruger de i Thailand nogle lidt anderledes krydderier og smagssammensætninger, end vi gør her i Danmark.

Mange forbinder nok thai mad med den rejse, de har været på i Thailand. Der spiser man rigtig meget nudler, karryretter og forårsruller – retter, vi i den grad har taget til os her i Danmark.

Meget mad fra Thailand kan laves vegetarisk, da kylling eller andet kød sagtens kan undværes i en wokret eller en ret med nudler.

Prøv retter såsom pad thai, thai beef salad og meget andet.

Thaimad

Opskrifter på thai mad

Der findes utroligt mange forskellige opskrifter på thai mad, der alle smager virkelig dejligt. Det skønne ved mad fra Thailand er, at maden er så forskellig fra det klassiske danske køkken, hvor der er meget kartofler, sovs og kød. Kød er også at finde i mange opskrifter fra Thailand, men de spiser også rigtig meget skaldyr som f.eks. rejer.

 

Én ingrediens, der i høj grad går igen i mange retter, er karry. Herhjemme tænker vi nok karry som det klassiske gule karry, men der findes rent faktisk mange forskellige typer af karry, som bruges i det thailandske køkken.

 

I Thailand bruger de karrypasta i stedet for karrypulver, som vi ofte bruger i Danmark. Karrypasta fås i mange forskellige varianter, som f.eks. rød, grøn og gul karrypasta. Karrypasta kan fås i de fleste supermarkeder, men skal man have en speciel variant som f.eks. panang karrypasta, så kan det være, du skal svinge forbi et  asiatisk supermarked. Det vil også ofte være en smule kraftigere end det, som man kan købe i de danske supermarkeder. Derfor kan det være en god ide at smage til løbende, inden at man har kommet for meget stærk karry i.

Hvordan laver man thaimad?

Der er mange forskellige måder at lave thai mad på alt efter hvilken opskrift, der er tale om. Ret ofte inkluderer opskriften enten ris eller nudler sammen med noget kød i en krydret sauce. Under hver af mine opskrifter på thailandsk mad kan du finde fremgangsmåden for den enkelte opskrift.