Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Asiatisk mad

Thaimad | Lækre opskrifter på thailandsk mad

Thai mad er mad, der oftest består af enkle retter, der ikke er så svære at gå til. Til gengæld bruger de i Thailand nogle lidt anderledes krydderier og smagssammensætninger, end vi gør her i Danmark.

Mange forbinder nok thai mad med den rejse, de har været på i Thailand. Der spiser man rigtig meget nudler, karryretter og forårsruller – retter, vi i den grad har taget til os her i Danmark.

Meget mad fra Thailand kan laves vegetarisk, da kylling eller andet kød sagtens kan undværes i en wokret eller en ret med nudler.

Prøv retter såsom pad thai, thai beef salad og meget andet.

  • Cashew chicken
  • Forårsruller i airfryer
  • Kylling i grøn karry
  • Pad thai med rejer
  • Massaman curry (Massaman gai)
  • Panang karry med kylling (Panang Gai)
  • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller
  • Friteret banan med kokos
  • Sprøde forårsruller med kylling
  • Påskeæg med cappuccino og karamel
  • Fried rice
  • Thai Beef Salad
  • Kylling i cremet peanut butter sauce
  • Wok med kylling, rød karry og nudler
  • Kylling i rød karry
  • Kylling med rabarber og rød karry
  • Eksotisk kylling i karry
  • Laks i cremet rød karrysauce
  • Tom Kha Gai - Thai Suppe
  • Asiatisk inspireret nudelsalat
  • Lækker thairet med svinekød
  • Andebryst i rød karry (Kaeng Phed Ped Yang)
  • Thaikødboller i kokosmælk og rød karry
  • Kylling i karry med æbler og ærter
  • Oksekødsstrimler i wok med kokosmælk
  • Sprøde fiskepakker med ris og ærtepure
  • Jambalaya - skøn risret
  • Forårsruller med kylling, spinat og feta
Louise

Jeg hedder Louise, jeg er 36 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 900 opskrifter på siden.

Mere om mig →

NYE OPSKRIFTER

  • Forret med røget laks og syltet fennikel ()
    Forret med røget laks og syltet fennikel
  • Æggekage
    Æggekage med bacon på pande
  • Cookies med smarties ()
    Cookies med smarties og chokolade
  • Tranebærsauce ()
    Tranebærsauce
  • Risengrødsboller ()
    Risengrødsboller
  • Hindbærcoulis ()
    Hindbærcoulis

POPULÆRE OPSKRIFTER

  • Flaeskesteg i airfryer
    Flæskesteg i airfryer
  • Kartoffel porre suppe
    Kartoffel porre suppe
  • Dahl opskrift
    Indisk dahl
  • Saltmandler
  • Bagekartofler opskrift
    Bagekartofler
  • PANANG Curry MED KYLLING PANANG GAI panang curry
    Panang karry med kylling (Panang Gai)

Opskrifter på thai mad

Der findes utroligt mange forskellige opskrifter på thai mad, der alle smager virkelig dejligt. Det skønne ved mad fra Thailand er, at maden er så forskellig fra det klassiske danske køkken, hvor der er meget kartofler, sovs og kød. Kød er også at finde i mange opskrifter fra Thailand, men de spiser også rigtig meget skaldyr som f.eks. rejer.

Én ingrediens, der i høj grad går igen i mange retter, er karry. Herhjemme tænker vi nok karry som det klassiske gule karry, men der findes rent faktisk mange forskellige typer af karry, som bruges i det thailandske køkken.

I Thailand bruger de karrypasta i stedet for karrypulver, som vi ofte bruger i Danmark. Karrypasta fås i mange forskellige varianter, som f.eks. rød, grøn og gul karrypasta. Karrypasta kan fås i de fleste supermarkeder, men skal man have en speciel variant som f.eks. panang karrypasta, så kan det være, du skal svinge forbi et  asiatisk supermarked. Det vil også ofte være en smule kraftigere end det, som man kan købe i de danske supermarkeder. Derfor kan det være en god ide at smage til løbende, inden at man har kommet for meget stærk karry i.

Hvordan laver man thaimad?

Der er mange forskellige måder at lave thai mad på alt efter hvilken opskrift, der er tale om. Ret ofte inkluderer opskriften enten ris eller nudler sammen med noget kød i en krydret sauce. Under hver af mine opskrifter på thailandsk mad kan du finde fremgangsmåden for den enkelte opskrift.


Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required