Påskeæg med cappuccino og karamel

decec b

Disse påskeæg med cappucino og karamel blev lavet fordi jeg faldt over en dåse kondenseret mælk i køkkenskuffen. Så fik jeg pludselig lyst til at lave den lækre dulce de leche, som er en super lækker karamelcreme. Det er super nemt at trylle dulce de leche ud af en dåse kondenseret mælk. Prøv det endelig hvis du ikke allerede har det. Jeg hældte den kondenserede mælk over på et syltetøjsglas og kogte det i cirka 2,5-3 timer. Da karamellen var færdig måtte jeg jo i gang med at bruge den til et eller andet.

Denne gang blev det til disse påskeæg med cappuccino og karamel - og med en lækker flydende midte af karamel. Jeg har brugt en marcipan fra Odense Marcipan, som allerede har smagen af cappuccino og karamel og så har jeg blot tilsat en klat cremet karamel og overtrukket med chokolade. De var meget nemme og hurtige og lave - og så er det altså ret lækkert når man tager en bid og smager den flydende karamel i midten. Jeg har tidligere lavet en anden variant af påskeæg der minder lidt om disse - dem kan du finde lige her. og ellers kan du se alle mine opskrifter på påskeæg her.

Læs også: Påskeæg med lakridsganache | Påskeæg med nougatkrokant | Lækre hjemmelavede påskeæg med chokoladeganache

Disse lækre påskeæg med cappuccino og karamel kan både formes som æg og kugler, og kan sagtens laves til andre lejligheder end påske.

ikon piskeris Chestnut

Påskeæg med cappuccino og karamel

6 stk.
Holdbarhed: 1 uge
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min

Sådan gør du
 

  • Form marcipanen til et æg eller en kugle og mas det fladt.
  • Læg en lille klat karamel i midten og fold marcipanen omkring karamellen til det lukker helt tæt.
  • Smelt overtrækschokoladen og vend påskeæggene i den smeltede chokolade.
  • Stil dem på en tallerken eller lignende (evt. ovenpå bagepapir)
  • Pynt med valgfri pynt - glimmer skal helst først når chokoladen er størknet.
  • Sæt på køl indtil chokoladen er størknet.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 119 kcal | Kulhydrater: 13 g | Protein: 3 g | Fedt: 7 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 1 stemme
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Påskeæg med cappuccino og karamel
Påskeæg med cappuccino og karamel
Påskeæg med cappuccino og karamel
Påskeæg med cappuccino og karamel
Påskeæg med cappuccino og karamel
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften