• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Is og desserter

    Dulce de leche / Dolce Latte eller karamelcreme

    Udgivet: apr 17, 2014 · Opdateret: maj 7, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Karamelcreme - karamel - dulce de leche - dolce latte

    Jeg er muligvis den sidste til at få afprøvet opskriften på dulce de leche, som er den lækreste karamelcreme. Det handler om at koge en dåse (OBS! kog ikke direkte i dåsen men hæld på et glas!) kondenseret mælk i 3 timer og ud kommer lækker karamel - eller det man også kalder for dulce de leche eller dolce latte - kært barn har mange navne. Men når alt kommer til alt er det vel egentlig bare en lækker og cremet karamel, som kan bruges til næsten alt. Det er kun fantasien der sætter grænser.

    Jeg kogte min dåse i 3 timer, hvis du koger den i kortere tid bliver den mere karamelsauce agtig og hvis du koger den i længere tid så bliver den mere fast i konsistensen. Det er helt op til dig :-) Når du har kogt den i i 3 timer bliver konsistensen til noget der minder om Nutella. Når først karamellen er kogt kan du lade dåsen være lukket (ja ja jeg ved godt det i praksis ikke kan lade sig gøre), så kan den holde sig til udløbsdatoen der står på dåsen. Hvis du åbner den hældes karamelcremen over på et rent glas og du opbevarer det i køleskabet skulle det kunne holde sig i 1 måned. Har jeg googlet mig frem til :-).

    Update: Der er efterfølgende blevet talt om at det med at koge en dåse måske ikke er den bedste idé, da dåsen ikke lavet til så høje temperaturer og derfor muligvis kan afgive nogle stoffer til karamellen, som måske ikke er det sundeste. Derfor vil jeg anbefale at man i stedet hælder den kondenserede mælk ned i et glas der kan lukke helt tæt. Jeg brugte blot et syltetøjsglas der var renset godt - og det fungerede helt perfekt!

    ikon piskeris Chestnut

    Dulce de leche / Dolce Latte eller bare karamel på dåse

    1 dåse
    Holdbarhed: 1 måned
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 3 t
    Samlet tid 3 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 dåse kondenseret mælk

    Sådan gør du
     

    • Hæld den kondenserede mælk på et rent glas med tætsluttende låg. F.eks. et syltetøjsglas. Det skal kun klare at koge i 3 timer.
    • Placer glasset i bunden af en stor gryde og dæk det helt med vand. Sæt låg på gryden.
    • Sæt vandet i kog og lad det koge i 3 timer.
    • Når det har kogt i 3 timer lader glasset afkøle i vandet til du kan røre ved vandet og tage glasset op.
    • Åbn glasset og frem kommer den lækreste karamelcreme - karamellen har en lidt underlig konsistens når den stadig er lun - så køl den helt ned inden du bruger den.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Jeg er blevet klogere siden opskriften blev udgivet, og jeg vil nu anbefale af man hælder den kondenserede mælk over i et helt tæt glas, som så kan komme ned i gryden.
    Årsagen er at konservesdåser er ikke lavet til opvarmning, og derfor kan det ikke anbefales at koge dem. De kan afgive giftstoffer til maden.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 dåse | Kalorier: 1271 kcal | Kulhydrater: 215 g | Protein: 31 g | Fedt: 34 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Karamelcreme - Dulce de leche (1)Dolce Latte - Dulce de leche (10)Karamelcreme - Dulce de leche (11)Dulce de leche (6)Dulce de leche (7)Dulce de leche (9)
    Følg mig på Instagram

    « Basilikumpesto med cashewnødder
    Guide: Sådan fjerner du kernerne fra et granatæble »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Jóhanna Joensen

      oktober 06, 2022 at 12:24 am

      Hej
      Kan man ikki burge karamelseret mælk, eller er det ikke det samme?

      Svar
      • Louise Dam

        december 05, 2022 at 1:46 pm

        Karameliseret mælk er det du laver i denne opskrift faktisk. Til det skal man bruge kondenseret mælk. Men du kan købe dulce de leche færdiglavet på dåse også.

        Svar
    2. Hanne

      maj 13, 2021 at 8:34 am

      Hej. Jeg brugte et henkogningsglas som jeg anbragte på en karklud og så ellers som du har skrevet. 😊

      Svar
      • Louise Dam

        maj 19, 2021 at 11:21 pm

        Det var smart at sætte det på en karklud! Godt du kunne bruge opskriften :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her