Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Is og desserter

Dulce de leche / Dolce Latte eller karamelcreme

Udgivet: 17. apr 2014 · Opdateret: 7. maj 2021

Karamelcreme - karamel - dulce de leche - dolce latte

Jeg er muligvis den sidste til at få afprøvet opskriften på dulce de leche, som er den lækreste karamelcreme. Det handler om at koge en dåse (OBS! kog ikke direkte i dåsen men hæld på et glas!) kondenseret mælk i 3 timer og ud kommer lækker karamel - eller det man også kalder for dulce de leche eller dolce latte - kært barn har mange navne. Men når alt kommer til alt er det vel egentlig bare en lækker og cremet karamel, som kan bruges til næsten alt. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Jeg kogte min dåse i 3 timer, hvis du koger den i kortere tid bliver den mere karamelsauce agtig og hvis du koger den i længere tid så bliver den mere fast i konsistensen. Det er helt op til dig :-) Når du har kogt den i i 3 timer bliver konsistensen til noget der minder om Nutella. Når først karamellen er kogt kan du lade dåsen være lukket (ja ja jeg ved godt det i praksis ikke kan lade sig gøre), så kan den holde sig til udløbsdatoen der står på dåsen. Hvis du åbner den hældes karamelcremen over på et rent glas og du opbevarer det i køleskabet skulle det kunne holde sig i 1 måned. Har jeg googlet mig frem til :-).

Update: Der er efterfølgende blevet talt om at det med at koge en dåse måske ikke er den bedste idé, da dåsen ikke lavet til så høje temperaturer og derfor muligvis kan afgive nogle stoffer til karamellen, som måske ikke er det sundeste. Derfor vil jeg anbefale at man i stedet hælder den kondenserede mælk ned i et glas der kan lukke helt tæt. Jeg brugte blot et syltetøjsglas der var renset godt - og det fungerede helt perfekt!

piskeris Grullo

Dulce de leche / Dolce Latte eller bare karamel på dåse

5 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 dåse
Holdbarhed: 1 måned
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk

Sådan gør du
 

  • Hæld den kondenserede mælk på et rent glas med tætsluttende låg. F.eks. et syltetøjsglas. Det skal kun klare at koge i 3 timer.
  • Placer glasset i bunden af en stor gryde og dæk det helt med vand. Sæt låg på gryden.
  • Sæt vandet i kog og lad det koge i 3 timer.
  • Når det har kogt i 3 timer lader glasset afkøle i vandet til du kan røre ved vandet og tage glasset op.
  • Åbn glasset og frem kommer den lækreste karamelcreme - karamellen har en lidt underlig konsistens når den stadig er lun - så køl den helt ned inden du bruger den.

Noter

Jeg er blevet klogere siden opskriften blev udgivet, og jeg vil nu anbefale af man hælder den kondenserede mælk over i et helt tæt glas, som så kan komme ned i gryden.
Årsagen er at konservesdåser er ikke lavet til opvarmning, og derfor kan det ikke anbefales at koge dem. De kan afgive giftstoffer til maden.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 dåse | Kalorier: 1271 kcal | Kulhydrater: 215 g | Protein: 31 g | Fedt: 34 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Karamelcreme - Dulce de leche (1)Dolce Latte - Dulce de leche (10)Karamelcreme - Dulce de leche (11)Dulce de leche (6)Dulce de leche (7)Dulce de leche (9)

Kommentarer

  1. Jóhanna Joensen skriver

    oktober 06, 2022 at 12:24 am

    Hej
    Kan man ikki burge karamelseret mælk, eller er det ikke det samme?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 05, 2022 at 1:46 pm

      Karameliseret mælk er det du laver i denne opskrift faktisk. Til det skal man bruge kondenseret mælk. Men du kan købe dulce de leche færdiglavet på dåse også.

      Svar
  2. Hanne skriver

    maj 13, 2021 at 8:34 am

    Hej. Jeg brugte et henkogningsglas som jeg anbragte på en karklud og så ellers som du har skrevet. 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 19, 2021 at 11:21 pm

      Det var smart at sætte det på en karklud! Godt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
5 from 2 votes (2 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.