Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Hjemmelavet kondenseret mælk

Udgivet: 7. jan 2015 · Opdateret: 3. maj 2021

 
da b

Det er super nemt at lave hjemmelavet kondenseret mælk - du ved den tykke søde mælk man ellers køber på dåse. Kondenseret mælk kan bruges til mange forskellige lækre opskrifter. Brug den f.eks. til at lave disse lækre bounty eller måske en lækker chokolade fudge? Tag også et kig på mine andre opskrifter med kondenseret mælk.

Den kondenserede mælk laves af kun 3 ingredienser og det er meget simpelt. Du koger mælk og sukker ind til en tyk masse. Hæld mælken på et rent skoldet glas og opbevar det i køleskabet til du skal bruge det.

piskeris Grullo

Hjemmelavet kondenseret mælk

5 fra 9 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 dl
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 5 dl sødmælk
  • 200 g sukker
  • 1 knivspids natron

Sådan gør du
 

  • Bland mælk og sukker sammen i en gryde.
  • Lad mælk og sukker koge i cirka 20 minutter.
  • Når massen begynder at blive gullig, tykner og bobler op er din kondenserede mælk færdig. Bland natronen i din kondenserede mælk. Den bliver tykkere så snart den er blevet kold.
  • Hæld den kondenserede mælk på et rent skoldet glas og opbevar den i køleskabet.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 dl | Kalorier: 270 kcal | Kulhydrater: 56 g | Protein: 4 g | Fedt: 4 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Kondenseret mælk
Kondenseret mælk
Kondenseret mælk
Kondenseret mælk

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Tanja skriver

    november 28, 2021 at 11:46 am

    Vil man kunne lave den sukkerfri? Fx med perfekt dit eller sukrin?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 29, 2021 at 9:26 am

      Hej Tanja
      Jeg laver desværre sjældent noget med de produkter, så jeg ved ikke helt hvordan det ville opføre sig i denne opskrift.
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Rasmus skriver

    oktober 25, 2021 at 10:35 pm

    5 stars
    spændende læsning

    Svar
  3. Michael R. Christensen skriver

    august 26, 2021 at 5:28 pm

    Ang. holdbarhed, så tror jeg at der en "evigheds" holdbarhed på kondenseret mælk, da det efter kogning stort set kun er et sukkerprodukt, som er henkogt. Normalt laver jeg ca. 1 kilo, fylder et 1 liters glas, stiller det i køleskabet, og bruger løbende af glasset, indtil nu har der været perioder på op til en måned før jeg har opbrugt en sådanne portion, og konsistensen er måske blevet en anelse tykkere, men smagen har været det samme.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 10, 2021 at 1:17 pm

      Ja, det tror jeg faktisk du har ret i. Generelt skal man jo også altid kigge på maden og dufte til det for at se om det stadig er holdbart. Det kan være svært at sætte en bestemt tidsangivelse.

      Svar
  4. Lis skriver

    februar 09, 2018 at 10:44 pm

    Min er lykkedes rigtig godt - lod den bare koge stille og rolig til det så ud til at være passende
    Det tog nok mellem 50 og 60 min

    Svar
  5. Sasja skriver

    december 20, 2017 at 10:40 am

    Knap så opskrift. Jeg står nu med 4x fudge, som har stået på køl siden igår aftes. Det er så flydende, at det render ud af formen. 😒👎

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 23, 2017 at 11:05 pm

      Øv, det var da træls. Kan det tænkes at det er fudgen der ikke har fået nok?

      Svar
  6. Sasja skriver

    december 19, 2017 at 3:07 pm

    Hej! Jeg har nu sat 3 glas på køl. Men hvor længe går der før det er klar til brug? Kan jeg bruge det samme dag?😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 23, 2017 at 11:03 pm

      Ja, det burde du godt kunne.

      Svar
  7. Anni skriver

    oktober 16, 2017 at 9:46 am

    Tror du jeg kan bruge laktosefri mælk det er jo godt nok ikke sødmælk. Eller laktosefri fløde måske bedre for at få fedmen🤔

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 20, 2017 at 3:24 pm

      Det vil jeg godt tro du kan - men har ikke arbejdet så meget med laktosefri mælk.

      Svar
  8. Pia Møller skriver

    marts 02, 2017 at 2:27 pm

    Jeg har netop kogt. Opskriften virker og det smager fuldt ud lige så godt som den, der købes på dåse. Tak for ideen. Nu skal den omsættes i hjemmelavet Bailey

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 05, 2017 at 11:46 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  9. Per Andersen skriver

    december 26, 2016 at 9:55 am

    er lidt glad for honning, kunne den måske bruges istedet for sukker?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 30, 2016 at 3:21 am

      Det er jeg desværre ikke klar over. Men jeg tror det ikke.

      Svar
  10. Bjørn Hansen skriver

    august 09, 2016 at 9:06 pm

    Hej med jer.
    Faldt lige over denne side og vil lige dele lidt ud af noget som måske gør det en smugle nemmere.

    Her er en hjemmeside hvor opskriften er beskrevet meget udførligt plus der også er en youtube video om det.
    http://www.biggerbolderbaking.com/how-to-make-condensed-milk/

    og det er kun mælk og vand der skal bruges.

    Svar
    • Bente skriver

      september 23, 2019 at 2:12 pm

      Ligner sukkeret vand, når du ser filmklippet? Kondenseret mælk er mælk, hvor vandindholdet koges væk. Så skal man jo nok ikke tilsætte vand for at få kondenseret mælk ud af det.

      Svar
  11. Ole Iversen skriver

    juli 06, 2016 at 1:18 am

    Det har intet med kondenseret mælk at gøre. Det er sukker og mælk der er samlet sig pga natronen. Det minder om Kina: Hvis det ligner og smager som den rigtige varer, så er nogen der vil købe det.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 06, 2016 at 10:13 pm

      Kondenseret mælk er almindelig mælk der er kogt ind med sukker, hvor vandet så er fordampet og derfor bliver det tykt. Den kondenserede mælk er faktisk færdig før man putter natronen i, så det er ikke den der gør det bliver tykt. Og jeg er faktisk ikke helt klar over om man er nødt til at tilsætte natron, jeg har bare set det blive gjort mange steder.

      Svar
  12. Joy skriver

    februar 10, 2016 at 6:16 pm

    Hvor smart! Det må prøves!
    Har du prøvet med soyamælk eller andre former for "erstatsnings"-mælk eller tror du det ville virke?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 13, 2016 at 4:14 pm

      Hej Joy
      Jeg har desværre ikke prøvet med andre former for mælk. Så det ved jeg ikke om vil virke.

      Svar
    • Sarah skriver

      marts 30, 2021 at 10:59 am

      Hej joy, jeg har lige lavet det med laktosefri mælk og det virker perfekt. Det bliver dog lidt mørkere og lidt mere flydende.

      Svar
  13. Sally skriver

    januar 09, 2016 at 9:05 am

    Hmm, min Kondenserede mælk blev ikke tyk.
    Hvad kan jeg have gjort galt?
    Kan jeg koge det igen?
    Håber du kan svare :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 11, 2016 at 7:28 pm

      Hej Sally
      Blev den slet ikke tyk? Så skulle den nok have kogt i længere tid måske. Jeg tror sagtens du kan koge det op igen.
      Hilsen Louise

      Svar
    • trine skriver

      december 21, 2017 at 6:50 pm

      Mon du nogen sinde fandt en løsning?
      Jeg står med en gang tynd mælk med sukker i, der har kogt i 40 minutter..... Det er lidt frustrerende og jeg ved ikke helt om jeg bare skal blive ved?
      ja jeg har brugt sødmælk og sukker i samme mængder som opskriften siger 😁

      Svar
  14. Kirsten skriver

    december 15, 2015 at 5:45 pm

    Hej Lige en lille info hvis man vil undgå at det brænder på:) Hæld den kondenserede mælk på et henkogningsglas luk det tæt og kogr det i en gryde, dækket af vand i 4 timer, så får du den lækreste fudge ud af det.
    mvh og glædelig jul

    Svar
  15. Dorthe Pagh skriver

    oktober 27, 2015 at 6:08 pm

    Er det for at forlænge holdbarheden, at du kommer Natron i eller?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 04, 2015 at 11:09 pm

      Hej Dorthe
      Jeg ved faktisk ikke præcist hvad natronen gør må jeg nok indrømme. Jeg har kigget på flere forskellige opskrifter og der var flere der brugte natron, så det gjorde jeg også.

      Svar
      • Martin skriver

        maj 18, 2024 at 11:58 pm

        Hej, det ved jeg og den er ikke nødvendig :-)

        Årsagen er for at hæve pH værdien for at sikre at mælken ikke skiller når den varmer op. I Danmark er vi dog rigtig gode til at pasteurisere før mælk syrner, så det er ikke et problem medmindre man bruger råmælk - og i det tilfælde bør den være yderst frisk alligevel

        Så drop roligt natron og gør det til en 2-ingrediens opskrift 😎

        Svar
        • Louise Dam skriver

          maj 22, 2024 at 12:34 pm

          Fedt at høre! Jeg undlader den næste gang! Mange tak :-)

          Svar
  16. Anna skriver

    maj 28, 2015 at 3:47 pm

    Hej, tror du hvis man koger videre på det, man vil få karamel creme? Er lidt i tvivl om det kan blive ligeså tykt som når man køber en dåse?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 29, 2015 at 10:16 pm

      Hej Anna
      Ja, jeg er ret sikker på det bliver til karamel hvis man fortsætter kogningen. Men jeg er heller ikke sikker på at karamellen vil blive helt ligeså tyk, som når man koger en dåse. Men umiddelbart tænker jeg at det jo bare skal koge ind indtil den har den rette konsistens. Spørgsmålet er bare om man kan forhindre den i at brænde på når den bliver helt tyk i konsistensen.

      Svar
  17. Britta Jensen skriver

    marts 24, 2015 at 1:06 pm

    tak for de mange gode opskrifter, hvor længe kan din hjemmelavede kondenserede mælk holde sig i køleskabet,mvh.Britta

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 26, 2015 at 3:12 pm

      Hej Britta
      En til to uger vil jeg tro. Der er jo mælk i.

      Svar
5 from 9 votes (8 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.