• Gå direkte til primær navigation
  • Skip to main content
  • Gå direkte til primær sidebar

Louises Madblog

  • Startside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Videoopskrifter
    • Ingredienser
    • Morgenmad & Brunch
    • Frokost
    • Forretter
    • Hovedretter-Aftensmad
      • Fjerkræ
      • Oksekød
      • Svinekød
      • Fisk
      • Suppe
      • Vegetarisk
      • Pastaretter
      • Simreretter
      • Sunde retter
    • Tilbehør
      • Brød
      • Salat
      • Saucer & dressinger
      • Tærter
    • Desserter, kager og andre søde sager
      • Cookies og Småkager
      • Gærkager, Søde brød, Lagkager og Pandekager
      • Is og andre desserter
      • Skærekager, Brownies og Muffins
      • Søde Tærter
      • Sunde desserter og kager
      • Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt
  • Rejser
    • Marokko
    • Japan
    • Thailand
    • Mauritius
    • Italien
    • USA
    • London
    • Berlin
    • Helsingborg
    • Malmø
    • Dresden
    • Aarhus
  • Kontakt
    • Kontaktformular
    • Om mig
    • Samarbejde og muligheder
    • Louises Madblog i pressen
  • Støt bloggen
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
Forside » Opskrifter » Desserter, kager og andre søde sager » Is og andre desserter » Hjemmelavet kondenseret mælk

Hjemmelavet kondenseret mælk

Print Friendly, PDF & Email
Opskrift på hjemmelavet Kondenseret mælk
Det er super nemt at lave hjemmelavet kondenseret mælk – du ved den tykke søde mælk man ellers køber på dåse. Kondenseret mælk kan bruges til mange forskellige lækre opskrifter. Brug den f.eks. til at lave disse lækre bounty eller måske en lækker chokolade fudge? Tag også et kig på mine andre opskrifter med kondenseret mælk.

Den kondenserede mælk laves af kun 3 ingredienser og det er meget simpelt. Du koger mælk og sukker ind til en tyk masse. Hæld mælken på et rent skoldet glas og opbevar det i køleskabet til du skal bruge det.


Hjemmelavet kondenseret mælk

Cirka 400 ml (det samme som en dåse)
Forberedelsestid: 30 min

Ingredienser
5 dl sødmælk
200 g sukker
1 knivspids natron


Fremgangsmåde
1. Bland mælk og sukker sammen i en gryde.
2. Lad mælk og sukker koge i cirka 20 minutter.
3. Når massen begynder at blive gullig, tykner og bobler op er din kondenserede mælk færdig. Bland natronen i din kondenserede mælk. Den bliver tykkere så snart den er blevet kold.
4. Hæld den kondenserede mælk på et rent skoldet glas og opbevar den i køleskabet.



Kondenseret mælk
Kondenseret mælk
Kondenseret mælk
Kondenseret mælk

Skrevet af: Louise DamKondenseret mælk, Sødmælk, SukkerKategori: Desserter, kager og andre søde sager, Is og andre desserter

Følg mig på Instagram

af Louise Dam Ingredienser: Kondenseret mælk, Sødmælk, Sukker Kategorier: Desserter, kager og andre søde sager, Is og andre desserter Opskrift udgivet: 7. januar 2015 Opskrift opdateret: 2. februar 2018

Previous Post: « Appelsinsalat med granatæble og pinjekerner
Next Post: Kanelstang »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lis

    9. februar 2018 kl. 22:44

    Min er lykkedes rigtig godt – lod den bare koge stille og rolig til det så ud til at være passende
    Det tog nok mellem 50 og 60 min

    Svar
  2. Sasja

    20. december 2017 kl. 10:40

    Knap så opskrift. Jeg står nu med 4x fudge, som har stået på køl siden igår aftes. Det er så flydende, at det render ud af formen. 😒👎

    Svar
    • Louise Dam

      23. december 2017 kl. 23:05

      Øv, det var da træls. Kan det tænkes at det er fudgen der ikke har fået nok?

      Svar
  3. Sasja

    19. december 2017 kl. 15:07

    Hej! Jeg har nu sat 3 glas på køl. Men hvor længe går der før det er klar til brug? Kan jeg bruge det samme dag?😊

    Svar
    • Louise Dam

      23. december 2017 kl. 23:03

      Ja, det burde du godt kunne.

      Svar
  4. Anni

    16. oktober 2017 kl. 09:46

    Tror du jeg kan bruge laktosefri mælk det er jo godt nok ikke sødmælk. Eller laktosefri fløde måske bedre for at få fedmen🤔

    Svar
    • Louise Dam

      20. oktober 2017 kl. 15:24

      Det vil jeg godt tro du kan – men har ikke arbejdet så meget med laktosefri mælk.

      Svar
  5. Pia Møller

    2. marts 2017 kl. 14:27

    Jeg har netop kogt. Opskriften virker og det smager fuldt ud lige så godt som den, der købes på dåse. Tak for ideen. Nu skal den omsættes i hjemmelavet Bailey

    Svar
    • Louise Dam

      5. marts 2017 kl. 23:46

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  6. Per Andersen

    26. december 2016 kl. 09:55

    er lidt glad for honning, kunne den måske bruges istedet for sukker?

    Svar
    • Louise Dam

      30. december 2016 kl. 03:21

      Det er jeg desværre ikke klar over. Men jeg tror det ikke.

      Svar
  7. Bjørn Hansen

    9. august 2016 kl. 21:06

    Hej med jer.
    Faldt lige over denne side og vil lige dele lidt ud af noget som måske gør det en smugle nemmere.

    Her er en hjemmeside hvor opskriften er beskrevet meget udførligt plus der også er en youtube video om det.
    http://www.biggerbolderbaking.com/how-to-make-condensed-milk/

    og det er kun mælk og vand der skal bruges.

    Svar
    • Bente

      23. september 2019 kl. 14:12

      Ligner sukkeret vand, når du ser filmklippet? Kondenseret mælk er mælk, hvor vandindholdet koges væk. Så skal man jo nok ikke tilsætte vand for at få kondenseret mælk ud af det.

      Svar
  8. Ole Iversen

    6. juli 2016 kl. 01:18

    Det har intet med kondenseret mælk at gøre. Det er sukker og mælk der er samlet sig pga natronen. Det minder om Kina: Hvis det ligner og smager som den rigtige varer, så er nogen der vil købe det.

    Svar
    • Louise Dam

      6. juli 2016 kl. 22:13

      Kondenseret mælk er almindelig mælk der er kogt ind med sukker, hvor vandet så er fordampet og derfor bliver det tykt. Den kondenserede mælk er faktisk færdig før man putter natronen i, så det er ikke den der gør det bliver tykt. Og jeg er faktisk ikke helt klar over om man er nødt til at tilsætte natron, jeg har bare set det blive gjort mange steder.

      Svar
  9. Joy

    10. februar 2016 kl. 18:16

    Hvor smart! Det må prøves!
    Har du prøvet med soyamælk eller andre former for “erstatsnings”-mælk eller tror du det ville virke?

    Svar
    • Louise Dam

      13. februar 2016 kl. 16:14

      Hej Joy
      Jeg har desværre ikke prøvet med andre former for mælk. Så det ved jeg ikke om vil virke.

      Svar
  10. Sally

    9. januar 2016 kl. 09:05

    Hmm, min Kondenserede mælk blev ikke tyk.
    Hvad kan jeg have gjort galt?
    Kan jeg koge det igen?
    Håber du kan svare :)

    Svar
    • Louise Dam

      11. januar 2016 kl. 19:28

      Hej Sally
      Blev den slet ikke tyk? Så skulle den nok have kogt i længere tid måske. Jeg tror sagtens du kan koge det op igen.
      Hilsen Louise

      Svar
    • trine

      21. december 2017 kl. 18:50

      Mon du nogen sinde fandt en løsning?
      Jeg står med en gang tynd mælk med sukker i, der har kogt i 40 minutter….. Det er lidt frustrerende og jeg ved ikke helt om jeg bare skal blive ved?
      ja jeg har brugt sødmælk og sukker i samme mængder som opskriften siger 😁

      Svar
  11. Kirsten

    15. december 2015 kl. 17:45

    Hej Lige en lille info hvis man vil undgå at det brænder på:) Hæld den kondenserede mælk på et henkogningsglas luk det tæt og kogr det i en gryde, dækket af vand i 4 timer, så får du den lækreste fudge ud af det.
    mvh og glædelig jul

    Svar
  12. Dorthe Pagh

    27. oktober 2015 kl. 18:08

    Er det for at forlænge holdbarheden, at du kommer Natron i eller?

    Svar
    • Louise Dam

      4. november 2015 kl. 23:09

      Hej Dorthe
      Jeg ved faktisk ikke præcist hvad natronen gør må jeg nok indrømme. Jeg har kigget på flere forskellige opskrifter og der var flere der brugte natron, så det gjorde jeg også.

      Svar
  13. Anna

    28. maj 2015 kl. 15:47

    Hej, tror du hvis man koger videre på det, man vil få karamel creme? Er lidt i tvivl om det kan blive ligeså tykt som når man køber en dåse?

    Svar
    • Louise Dam

      29. maj 2015 kl. 22:16

      Hej Anna
      Ja, jeg er ret sikker på det bliver til karamel hvis man fortsætter kogningen. Men jeg er heller ikke sikker på at karamellen vil blive helt ligeså tyk, som når man koger en dåse. Men umiddelbart tænker jeg at det jo bare skal koge ind indtil den har den rette konsistens. Spørgsmålet er bare om man kan forhindre den i at brænde på når den bliver helt tyk i konsistensen.

      Svar
  14. Britta Jensen

    24. marts 2015 kl. 13:06

    tak for de mange gode opskrifter, hvor længe kan din hjemmelavede kondenserede mælk holde sig i køleskabet,mvh.Britta

    Svar
    • Louise Dam

      26. marts 2015 kl. 15:12

      Hej Britta
      En til to uger vil jeg tro. Der er jo mælk i.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Nye opskrifter

Senneps-flødesauce - Senneps fløde sauce med rosmarin

Senneps-flødesauce med hvidvin og rosmarin

Baileys Reindeer

Baileys Treatmas Bar i Tivoli

Sprøde boller med masser af lufthuller

Sprøde boller med masser af lufthuller

Copenhagen Foods pakkekalender

Copenhagen Foods pakkekalender 2019

Rødbedesalat med grønkål og granatæble

Rødbedesalat med grønkål og granatæble

Varm chokolade med whisky - Talisker whisky

Varm chokolade med whisky og skumfiduser

Gå aldrig glip af en opskrift

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails med opskrifter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Cookie- og privatlivspolitik

Jeg hedder Louise, jeg er 31 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

Læs mere…

Copyright

Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst.

COPYRIGHT © 2010-2019 - Louises Madblog - Louise Dam - CVR 35614788

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik.
X
Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat! Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
Køb her