• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Hjemmelavet kondenseret mælk

    Udgivet: jan 7, 2015 · Opdateret: maj 3, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    da b

    Det er super nemt at lave hjemmelavet kondenseret mælk - du ved den tykke søde mælk man ellers køber på dåse. Kondenseret mælk kan bruges til mange forskellige lækre opskrifter. Brug den f.eks. til at lave disse lækre bounty eller måske en lækker chokolade fudge? Tag også et kig på mine andre opskrifter med kondenseret mælk.

    Den kondenserede mælk laves af kun 3 ingredienser og det er meget simpelt. Du koger mælk og sukker ind til en tyk masse. Hæld mælken på et rent skoldet glas og opbevar det i køleskabet til du skal bruge det.

    ikon piskeris Chestnut

    Hjemmelavet kondenseret mælk

    4 dl
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 5 dl sødmælk
    • 200 g sukker
    • 1 knivspids natron

    Sådan gør du
     

    • Bland mælk og sukker sammen i en gryde.
    • Lad mælk og sukker koge i cirka 20 minutter.
    • Når massen begynder at blive gullig, tykner og bobler op er din kondenserede mælk færdig. Bland natronen i din kondenserede mælk. Den bliver tykkere så snart den er blevet kold.
    • Hæld den kondenserede mælk på et rent skoldet glas og opbevar den i køleskabet.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 dl | Kalorier: 270 kcal | Kulhydrater: 56 g | Protein: 4 g | Fedt: 4 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 4 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Kondenseret mælk
    Kondenseret mælk
    Kondenseret mælk
    Kondenseret mælk

     

    Skrevet af: Louise DamKondenseret mælk, Sødmælk, SukkerKategori: Is og desserter, Søde sager

    Følg mig på Instagram
    « Appelsinsalat med granatæble og pinjekerner
    Kanelstang »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Tanja

      november 28, 2021 at 11:46 am

      Vil man kunne lave den sukkerfri? Fx med perfekt dit eller sukrin?

      Svar
      • Louise Dam

        november 29, 2021 at 9:26 am

        Hej Tanja
        Jeg laver desværre sjældent noget med de produkter, så jeg ved ikke helt hvordan det ville opføre sig i denne opskrift.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Rasmus

      oktober 25, 2021 at 10:35 pm

      5 stars
      spændende læsning

      Svar
    3. Michael R. Christensen

      august 26, 2021 at 5:28 pm

      Ang. holdbarhed, så tror jeg at der en "evigheds" holdbarhed på kondenseret mælk, da det efter kogning stort set kun er et sukkerprodukt, som er henkogt. Normalt laver jeg ca. 1 kilo, fylder et 1 liters glas, stiller det i køleskabet, og bruger løbende af glasset, indtil nu har der været perioder på op til en måned før jeg har opbrugt en sådanne portion, og konsistensen er måske blevet en anelse tykkere, men smagen har været det samme.

      Svar
      • Louise Dam

        september 10, 2021 at 1:17 pm

        Ja, det tror jeg faktisk du har ret i. Generelt skal man jo også altid kigge på maden og dufte til det for at se om det stadig er holdbart. Det kan være svært at sætte en bestemt tidsangivelse.

        Svar
    4. Lis

      februar 09, 2018 at 10:44 pm

      Min er lykkedes rigtig godt - lod den bare koge stille og rolig til det så ud til at være passende
      Det tog nok mellem 50 og 60 min

      Svar
    5. Sasja

      december 20, 2017 at 10:40 am

      Knap så opskrift. Jeg står nu med 4x fudge, som har stået på køl siden igår aftes. Det er så flydende, at det render ud af formen. 😒👎

      Svar
      • Louise Dam

        december 23, 2017 at 11:05 pm

        Øv, det var da træls. Kan det tænkes at det er fudgen der ikke har fået nok?

        Svar
    6. Sasja

      december 19, 2017 at 3:07 pm

      Hej! Jeg har nu sat 3 glas på køl. Men hvor længe går der før det er klar til brug? Kan jeg bruge det samme dag?😊

      Svar
      • Louise Dam

        december 23, 2017 at 11:03 pm

        Ja, det burde du godt kunne.

        Svar
    7. Anni

      oktober 16, 2017 at 9:46 am

      Tror du jeg kan bruge laktosefri mælk det er jo godt nok ikke sødmælk. Eller laktosefri fløde måske bedre for at få fedmen🤔

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 20, 2017 at 3:24 pm

        Det vil jeg godt tro du kan - men har ikke arbejdet så meget med laktosefri mælk.

        Svar
    8. Pia Møller

      marts 02, 2017 at 2:27 pm

      Jeg har netop kogt. Opskriften virker og det smager fuldt ud lige så godt som den, der købes på dåse. Tak for ideen. Nu skal den omsættes i hjemmelavet Bailey

      Svar
      • Louise Dam

        marts 05, 2017 at 11:46 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    9. Per Andersen

      december 26, 2016 at 9:55 am

      er lidt glad for honning, kunne den måske bruges istedet for sukker?

      Svar
      • Louise Dam

        december 30, 2016 at 3:21 am

        Det er jeg desværre ikke klar over. Men jeg tror det ikke.

        Svar
    10. Bjørn Hansen

      august 09, 2016 at 9:06 pm

      Hej med jer.
      Faldt lige over denne side og vil lige dele lidt ud af noget som måske gør det en smugle nemmere.

      Her er en hjemmeside hvor opskriften er beskrevet meget udførligt plus der også er en youtube video om det.
      http://www.biggerbolderbaking.com/how-to-make-condensed-milk/

      og det er kun mælk og vand der skal bruges.

      Svar
      • Bente

        september 23, 2019 at 2:12 pm

        Ligner sukkeret vand, når du ser filmklippet? Kondenseret mælk er mælk, hvor vandindholdet koges væk. Så skal man jo nok ikke tilsætte vand for at få kondenseret mælk ud af det.

        Svar
    11. Ole Iversen

      juli 06, 2016 at 1:18 am

      Det har intet med kondenseret mælk at gøre. Det er sukker og mælk der er samlet sig pga natronen. Det minder om Kina: Hvis det ligner og smager som den rigtige varer, så er nogen der vil købe det.

      Svar
      • Louise Dam

        juli 06, 2016 at 10:13 pm

        Kondenseret mælk er almindelig mælk der er kogt ind med sukker, hvor vandet så er fordampet og derfor bliver det tykt. Den kondenserede mælk er faktisk færdig før man putter natronen i, så det er ikke den der gør det bliver tykt. Og jeg er faktisk ikke helt klar over om man er nødt til at tilsætte natron, jeg har bare set det blive gjort mange steder.

        Svar
    12. Joy

      februar 10, 2016 at 6:16 pm

      Hvor smart! Det må prøves!
      Har du prøvet med soyamælk eller andre former for "erstatsnings"-mælk eller tror du det ville virke?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 13, 2016 at 4:14 pm

        Hej Joy
        Jeg har desværre ikke prøvet med andre former for mælk. Så det ved jeg ikke om vil virke.

        Svar
      • Sarah

        marts 30, 2021 at 10:59 am

        Hej joy, jeg har lige lavet det med laktosefri mælk og det virker perfekt. Det bliver dog lidt mørkere og lidt mere flydende.

        Svar
    13. Sally

      januar 09, 2016 at 9:05 am

      Hmm, min Kondenserede mælk blev ikke tyk.
      Hvad kan jeg have gjort galt?
      Kan jeg koge det igen?
      Håber du kan svare :)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 11, 2016 at 7:28 pm

        Hej Sally
        Blev den slet ikke tyk? Så skulle den nok have kogt i længere tid måske. Jeg tror sagtens du kan koge det op igen.
        Hilsen Louise

        Svar
      • trine

        december 21, 2017 at 6:50 pm

        Mon du nogen sinde fandt en løsning?
        Jeg står med en gang tynd mælk med sukker i, der har kogt i 40 minutter..... Det er lidt frustrerende og jeg ved ikke helt om jeg bare skal blive ved?
        ja jeg har brugt sødmælk og sukker i samme mængder som opskriften siger 😁

        Svar
    14. Kirsten

      december 15, 2015 at 5:45 pm

      Hej Lige en lille info hvis man vil undgå at det brænder på:) Hæld den kondenserede mælk på et henkogningsglas luk det tæt og kogr det i en gryde, dækket af vand i 4 timer, så får du den lækreste fudge ud af det.
      mvh og glædelig jul

      Svar
    15. Dorthe Pagh

      oktober 27, 2015 at 6:08 pm

      Er det for at forlænge holdbarheden, at du kommer Natron i eller?

      Svar
      • Louise Dam

        november 04, 2015 at 11:09 pm

        Hej Dorthe
        Jeg ved faktisk ikke præcist hvad natronen gør må jeg nok indrømme. Jeg har kigget på flere forskellige opskrifter og der var flere der brugte natron, så det gjorde jeg også.

        Svar
    16. Anna

      maj 28, 2015 at 3:47 pm

      Hej, tror du hvis man koger videre på det, man vil få karamel creme? Er lidt i tvivl om det kan blive ligeså tykt som når man køber en dåse?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 29, 2015 at 10:16 pm

        Hej Anna
        Ja, jeg er ret sikker på det bliver til karamel hvis man fortsætter kogningen. Men jeg er heller ikke sikker på at karamellen vil blive helt ligeså tyk, som når man koger en dåse. Men umiddelbart tænker jeg at det jo bare skal koge ind indtil den har den rette konsistens. Spørgsmålet er bare om man kan forhindre den i at brænde på når den bliver helt tyk i konsistensen.

        Svar
    17. Britta Jensen

      marts 24, 2015 at 1:06 pm

      tak for de mange gode opskrifter, hvor længe kan din hjemmelavede kondenserede mælk holde sig i køleskabet,mvh.Britta

      Svar
      • Louise Dam

        marts 26, 2015 at 3:12 pm

        Hej Britta
        En til to uger vil jeg tro. Der er jo mælk i.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her