• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul

    Chokolade fudge med nødder i mikroovn

    Udgivet: jan 21, 2015 · Opdateret: maj 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    fefcef b

    Jeg kan slet ikke forstå jeg ikke har lavet chokolade fudge før. Det smager jo himmelsk! Chokolade fudge er en slags sød amerikansk konfekt, som mest af alt smager som en blanding mellem chokolade og karamel. De smager af chokolade, men har en virkelig lækker blød konsistens. Jeg valgte at tilføje lidt hakkede nødder til mine chokolade fudge, men de kan eventuelt udelades.

    Det allerbedste ved denne opskrift er at du skal arbejde i under 5 minutter for at få lavet disse små lækkerier. Chokolade, kondenseret mælk og smør blandes nemlig i en skål som stilles i mikroovnen i 1 minut - ja i kun 1 minut! Så rører du det godt sammen, tilsætter hakkede nødder og stiller det på køl til det er til at skære ud. Nemmere bliver det da ikke!

    Hvis du ikke har en mikroovn kan du også smelte det hele i en gryde istedet for, det er bare lige lidt nemmere i mikroovnen. Opskriften herunder er til en rimelig stor portion. Jeg lavede kun cirka ⅓ portion og så brugte jeg resten af den kondenserede mælk til noget andet. Jeg har valgt at skalere opskriften op til jer da det så passer med en hel dåse kondenseret mælk. Hvis du ikke ønsker så stor en portion skalere du bare mængderne ned og så kan du finde en anden opskrift med kondenseret mælk her.

    fefcef b

    Chokolade fudge med nødder i mikroovn

    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    30 stk.
    Forb. tid 5 min
    Samlet tid 1 t 30 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 400 g chokolade cirka 50-55 %
    • 1 dåse kondenseret mælk 397 g
    • 50 g smør
    • 200 g nødder jeg brugte halvt mandler og halvt hasselnødder
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Hak nødderne groft og bræk chokoladen i mindre stykker.
    • Bland chokolade, smør og kondenseret mælk i en skål, der kan gå i mikroovnen.
    • Sæt skålen i mikroovnen i 1 minut.
    • Rør nu godt rundt i indholdet indtil det bliver en glat og ensartet konsistens. Hvis det ikke bliver helt glat kan du lige sætte den ind i 30 sekunder til.
    • Når massen er helt ensartet blander du de hakkede nødder ned i skålen.
    • Hæld det hele i en form på cirka 20x20 cm, som er beklædt med bagepapir.
    • Lad det stå koldt i 1-2 timer og skær derefter fudgen i mindre stykker. Opbevar fudgen i køleskabet.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 160 kcal | Kulhydrater: 17 g | Protein: 3 g | Fedt: 10 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


    Chokolade fudge med nødder i mikroovn
    Chokolade fudge med nødder i mikroovn
    Chokolade fudge med nødder i mikroovn
    Chokolade fudge med nødder i mikroovn
    Chokolade fudge med nødder i mikroovn
    Chokolade fudge med nødder i mikroovn
    Chokolade fudge med nødder i mikroovn
    Chokolade fudge med nødder i mikroovn
    Chokolade fudge med nødder i mikroovn
    Chokolade fudge med nødder i mikroovn
    Chokolade fudge med nødder i mikroovn

     

    Skrevet af: Louise DamChokolade, Kondenseret mælk, NødderKategori: Jul, Mikroovn, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt, Videoopskrift

    Følg mig på Instagram
    « Nemme hjemmelavede chips i mikroovn
    Surdej - vejledning til opstart og vedlige »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Birthe

      december 13, 2017 at 7:03 pm

      Pssst, jeg har lige testet denne opskrift.. For piiib de smager godt!!
      Jeg valgte lige at riste hasselnødderne lidt i ovnen og "gnubbe" skallen af. Desuden tilføjede jeg lidt dadlsirup til massen, jeg syntes det giver sådan lige lidt mere dybde i smagen :-)
      Uh! Og til jer som har udfordringer med konsistensen, så kan man lave en lille prøve med en teske ud på en kold tallerken. Man kan hurtigt se om det bliver til den konsistens man ønsker :-)

      Tak for en piv nem og lækker opskrift!

      Svar
      • Louise Dam

        december 23, 2017 at 11:07 pm

        Dejligt at høre du blev glad for resultatet, og det lyder lækkert med de ristede hasselnødder.

        Svar
    2. Dorthe

      november 12, 2017 at 12:18 pm

      Kan der evt bruges valnødder? Det er den eneste slags jeg lige har hjemme 😊

      Svar
      • Louise Dam

        november 16, 2017 at 7:27 pm

        Ja, mon ikke det også bliver fint nok :-)

        Svar
    3. Pia Christiansen

      december 08, 2016 at 8:48 am

      Hi mange tak for nogle super gode opskrifter især på fudge lige denne tid men også mange andre som jeg vil kigge på senere :-)

      Svar
      • Louise Dam

        december 12, 2016 at 3:53 pm

        Det var så lidt - dejligt du kan bruge mine opskrifter.

        Svar
    4. Irene Dyfort

      december 08, 2015 at 4:17 pm

      Mmmm, det ser lækkert ud.
      Og jeg fik lige den tanke at jeg vil prøve at bruge fudgen i en rigtig gammeldags kiksekage.
      Lyder til at den godt kunne fungere der 😊
      Jeg har lige lavet dine karameller. En med lakrids og en med hakkede nødder.
      Tak for en super god blog, og masser af dejlige opskrifter
      God jul
      Hilsen Irene

      Svar
      • Louise Dam

        december 08, 2015 at 5:08 pm

        Hej Irene
        Det tror jeg sagtens man kan - det lyder lækkert! Dejligt du også kunne lide karamellerne :-)

        Svar
        • Conni Møller Hansen

          december 12, 2015 at 11:11 pm

          Hej Irene, Du kan sagtens bruge det til kiksekage. Femina har en opskrift på deres hjemmeside, hvor der netop er brugt kondenseret mælk- Den er rigtig god - har selv prøvet den - se nedenstående link

          http://www.femina.dk/mad/desserter/kiksekage-i-luksusudgave

          Svar
    5. Mia Kloster

      maj 28, 2015 at 8:55 pm

      Hej Louise.
      Uhh hvor ser det virkelig lækkert ud og må helt sikkert prøves :)
      Men lige et bette spørgsmål, da jeg ikke ved noget som helst om fudge.
      Kan man evt. putte et par stykker i en lille cellofanpose uden de klistre sammen?
      Eller ville det bedst kunne fungere med dine hjemmelavede karameller?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 29, 2015 at 10:14 pm

        Hej Mia
        Det tror jeg sagtens du kan. De skal bare opbevares i køleskabet så de ikke bliver helt bløde.

        Svar
    6. Maria

      april 24, 2015 at 2:03 pm

      Kan man lave dem med lakrids i?

      Svar
      • Louise Dam

        april 24, 2015 at 3:45 pm

        Hej Maria
        Jeg har ikke prøvet, men det vil jeg da tro man kan. Prøv dig lidt frem :-)

        Svar
    7. Anna

      januar 21, 2015 at 5:19 pm

      Wow en lækker opskrift - det må være et must at få afprøvet den i weekenden :D kan man fryse dem når der nu er så mange i en portion?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 25, 2015 at 7:54 pm

        Hej Anna
        Jeg har læst mig frem til at fudge godt kan fryses, jeg har dog ikke selv prøvet. Det skulle derudover kunne holde sig et par uger i køleskabet, hvis det er pakket i en lufttæt beholder.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her