• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Fudge med vanilje og havsalt

    Udgivet: jan 13, 2015 · Opdateret: maj 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    dfbce b

    Fudge er en slags karamel, som vist stammer fra england. Den bliver ikke sej i konsistensen, men er mere blød og cremet. Den spises tit til jul sammen med konfekten og alt det andet juleslik. Men den kan bestemt nydes året rundt. I denne opskrift bruger jeg kondenseret mælk. Kondenseret mælk er er mælk som er kogt sammen med sukker til en tyk masse. Man kan købe kondenseret mælk i de fleste supermarkeder, eller man kan lave det selv efter denne opskrift.

    dfbce b

    Fudge med vanilje og havsalt

    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    30 stk.
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 3 t
    Udskriv

    Ingredienser

    • 1 dåse kondenseret mælk 400 ml, eventuelt hjemmelavet
    • 80 g smør
    • 150 g brun farin
    • 1 vaniljestang
    • ½ tsk havsalt
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Beklæd en bageform på cirka 20x20 cm med bagepapir.
    • Stil et glas med iskoldt vand ved siden af dig - det skal bruges til at teste om fudgen er klar.
    • Halve vaniljestangen og skrab kornene ud af den. Se min guide til dette her.
    • Bland den kondenserede mælk, brun farin, smør og kornene fra vaniljestangen i en mellemstor gryde. Blandingen koger op, så der skal være lidt plads i gryden.
    • Smelt ingredienserne over medium varme.
    • Rør rundt med en grydeske indtil alt sukkeret er opløst. Pas på sukkeret ikke brænder fast på bunden, så skal du skrue lidt ned for varmen.
    • Lad massen småkoge imens du rører i det konstant i omkring 10 minutter.
    • Så skal der testes om fudgen er klar. Dryp en lille dråbe af fudgen ned i glasset med koldt vand. Fudgen skal ramme bunden af glasset og være formet som en kugle eller en pære. Eller du kan måle med et termometer. Her skal den op på 113 grader.
    • Tag gryden af varmen og tilsæt havsalten. Lad det køle af i et par minutter.
    • Så rører du energisk i gryden med grydeskeen i omkring 5-8 minutter indtil massen begynder er tykne en smule og begynder at køle ned.
    • Hæld massen i formen du har gjort klar.
    • Lad fudgen køle ved stuetemperatur i et par timer, herefter skæres den i passende stykker med en skarp kniv.
    • Fudgen kan holde i 2-3 uger i en lufttæt bøtte.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opskriften er fundet her.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk.
    | Kalorier: 39 kcal | Kulhydrater: 5 g | Protein: 1 g | Fedt: 2 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Fudge med vanilje og havsalt (1)
    Fudge med vanilje og havsalt (2)
    Fudge med vanilje og havsalt (3)
    Fudge med vanilje og havsalt (4)
    Fudge med vanilje og havsalt (5)
    Fudge med vanilje og havsalt (7)
    Fudge med vanilje og havsalt (8)
    Fudge med vanilje og havsalt (9)
    Fudge med vanilje og havsalt (10)

     

    Skrevet af: Louise DamKondenseret mælkKategori: Jul, Konfekt, Søde sager, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt

    Følg mig på Instagram
    « Karameller med kaffesmag i mikroovn
    Nøddehorn »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Rebekka

      januar 14, 2020 at 12:21 am

      Hej Line
      Kan man bruge vaniljesukker i stedet for en vaniljestang?

      Hilsen Rebekka :-)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 14, 2020 at 10:21 pm

        Ja, det tror jeg godt du kan. Men det giver ikke den samme vaniljesmag.

        Svar
      • Flora

        november 01, 2020 at 5:55 pm

        Ja

        Svar
    2. Sidsel

      december 19, 2017 at 2:28 pm

      Hej Louise
      Kan man mon bruge alm. salt?
      Vh Sidsel

      Svar
      • Louise Dam

        december 23, 2017 at 11:03 pm

        Ja, sagtens :-)

        Svar
    3. Helene svanholm

      december 15, 2017 at 12:07 am

      Hej ville høre om der kan tilsættes andre smage i fudge

      Svar
      • Louise Dam

        december 23, 2017 at 11:06 pm

        Det er jeg sikker på man godt kan, men det er ikke noget jeg har eksperimenteret så meget med.

        Svar
    4. clara

      november 25, 2017 at 8:22 pm

      skal man opbevare den på køl eller ved stue temperatur?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 14, 2019 at 12:40 pm

        Ved stuetemperatur burde være fint :-)

        Svar
    5. Sara

      august 16, 2015 at 9:00 pm

      Plus jeg brugte en meget mindre form end den du bruger.
      Synes ikke der var så meget, selvom jeg puttede alt som der står i opskriften.

      Svar
      • Louise Dam

        august 19, 2015 at 11:05 pm

        Jeg tjekker lige op på om jeg har skrevet forkert med størrelsen på formen.

        Svar
        • Sara

          august 21, 2015 at 12:24 pm

          Hel Louise. Smagen var rigtig god.
          Men jeg opbevarede den i køleskabet. Den var ikke så god ved stuetemperatur.
          Jeg spiste af den næste dage og den blev bedre og bedre for hver dag der gik.
          Men som jeg sagde det blev desværre en meget mindre form og den var slet ikke så skinnende som din

          Svar
          • Sara

            august 21, 2015 at 12:26 pm

            Og selvom jeg brugte en lille form så blev fudgen i højden stadig meget tynd.
            Men smagen var perfekt og jeg laver den helt klart igen :)

            Svar
    6. Sara

      august 16, 2015 at 8:37 pm

      Hej Line, jeg har lige lavet din Fudge og da jeg skulle hælde den over
      I formen var den altså ikke så glat som din.
      Den var mere som en Fudge når den var kølet ned og klar altså mere tør i det.
      Jeg fulgte din opskrift punkt til punkt og så på dine billeder. Efter den var kølet ned så står der man skal rør rundt i ca 5 til 8 min og jeg rørte kun rundt i 5 minutter fordi synes den blev alt for tyk.
      Den er lagt til side nu og venter på at smage. Men hvad kan der være gået galt:(?

      Svar
      • Louise Dam

        august 19, 2015 at 11:05 pm

        Hej Sara
        Hvordan blev den da den havde kølet af?

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her