dfbce b

Fudge er en slags karamel, som vist stammer fra england. Den bliver ikke sej i konsistensen, men er mere blød og cremet. Den spises tit til jul sammen med konfekten og alt det andet juleslik. Men den kan bestemt nydes året rundt. I denne opskrift bruger jeg kondenseret mælk. Kondenseret mælk er er mælk som er kogt sammen med sukker til en tyk masse. Man kan købe kondenseret mælk i de fleste supermarkeder, eller man kan lave det selv efter denne opskrift.

ikon piskeris Chestnut

Fudge med vanilje og havsalt

30 stk.
Forb. tid 30 min
Samlet tid 3 t

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk 400 ml, eventuelt hjemmelavet
  • 80 g smør
  • 150 g brun farin
  • 1 vaniljestang
  • ½ tsk havsalt

Sådan gør du
 

  • Beklæd en bageform på cirka 20x20 cm med bagepapir.
  • Stil et glas med iskoldt vand ved siden af dig - det skal bruges til at teste om fudgen er klar.
  • Halve vaniljestangen og skrab kornene ud af den. Se min guide til dette her.
  • Bland den kondenserede mælk, brun farin, smør og kornene fra vaniljestangen i en mellemstor gryde. Blandingen koger op, så der skal være lidt plads i gryden.
  • Smelt ingredienserne over medium varme.
  • Rør rundt med en grydeske indtil alt sukkeret er opløst. Pas på sukkeret ikke brænder fast på bunden, så skal du skrue lidt ned for varmen.
  • Lad massen småkoge imens du rører i det konstant i omkring 10 minutter.
  • Så skal der testes om fudgen er klar. Dryp en lille dråbe af fudgen ned i glasset med koldt vand. Fudgen skal ramme bunden af glasset og være formet som en kugle eller en pære. Eller du kan måle med et termometer. Her skal den op på 113 grader.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt havsalten. Lad det køle af i et par minutter.
  • Så rører du energisk i gryden med grydeskeen i omkring 5-8 minutter indtil massen begynder er tykne en smule og begynder at køle ned.
  • Hæld massen i formen du har gjort klar.
  • Lad fudgen køle ved stuetemperatur i et par timer, herefter skæres den i passende stykker med en skarp kniv.
  • Fudgen kan holde i 2-3 uger i en lufttæt bøtte.

Dine egne noter

Noter

Opskriften er fundet her.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 39 kcal | Kulhydrater: 5 g | Protein: 1 g | Fedt: 2 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 2 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Fudge med vanilje og havsalt (1)
Fudge med vanilje og havsalt (2)
Fudge med vanilje og havsalt (3)
Fudge med vanilje og havsalt (4)
Fudge med vanilje og havsalt (5)
Fudge med vanilje og havsalt (7)
Fudge med vanilje og havsalt (8)
Fudge med vanilje og havsalt (9)
Fudge med vanilje og havsalt (10)

 

Skrevet af: Louise DamKondenseret mælkKategori: Jul, Konfekt, Søde sager, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften