Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Fudge med vanilje og havsalt

Udgivet: 13. jan 2015 · Opdateret: 15. maj 2021

 
dfbce b

Fudge er en slags karamel, som vist stammer fra england. Den bliver ikke sej i konsistensen, men er mere blød og cremet. Den spises tit til jul sammen med konfekten og alt det andet juleslik. Men den kan bestemt nydes året rundt. I denne opskrift bruger jeg kondenseret mælk. Kondenseret mælk er er mælk som er kogt sammen med sukker til en tyk masse. Man kan købe kondenseret mælk i de fleste supermarkeder, eller man kan lave det selv efter denne opskrift.

piskeris Grullo

Fudge med vanilje og havsalt

4.55 fra 11 stemmer
Justér antalJustér antal: 30 stk.
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 3 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk, 400 ml, eventuelt hjemmelavet
  • 80 g smør
  • 150 g brun farin
  • 1 (reklamelink)vaniljestang
  • ½ tsk (reklamelink)havsalt

Sådan gør du
 

  • Beklæd en bageform på cirka 20x20 cm med bagepapir.
  • Stil et glas med iskoldt vand ved siden af dig - det skal bruges til at teste om fudgen er klar.
  • Halve vaniljestangen og skrab kornene ud af den. Se min guide til dette her.
  • Bland den kondenserede mælk, brun farin, smør og kornene fra vaniljestangen i en mellemstor gryde. Blandingen koger op, så der skal være lidt plads i gryden.
  • Smelt ingredienserne over medium varme.
  • Rør rundt med en grydeske indtil alt sukkeret er opløst. Pas på sukkeret ikke brænder fast på bunden, så skal du skrue lidt ned for varmen.
  • Lad massen småkoge imens du rører i det konstant i omkring 10 minutter.
  • Så skal der testes om fudgen er klar. Dryp en lille dråbe af fudgen ned i glasset med koldt vand. Fudgen skal ramme bunden af glasset og være formet som en kugle eller en pære. Eller du kan måle med et termometer. Her skal den op på 113 grader.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt havsalten. Lad det køle af i et par minutter.
  • Så rører du energisk i gryden med grydeskeen i omkring 5-8 minutter indtil massen begynder er tykne en smule og begynder at køle ned.
  • Hæld massen i formen du har gjort klar.
  • Lad fudgen køle ved stuetemperatur i et par timer, herefter skæres den i passende stykker med en skarp kniv.
  • Fudgen kan holde i 2-3 uger i en lufttæt bøtte.

Noter

Opskriften er fundet her.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 39 kcal | Kulhydrater: 5 g | Protein: 1 g | Fedt: 2 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Fudge med vanilje og havsalt (1)
Fudge med vanilje og havsalt (2)
Fudge med vanilje og havsalt (3)
Fudge med vanilje og havsalt (4)
Fudge med vanilje og havsalt (5)
Fudge med vanilje og havsalt (7)
Fudge med vanilje og havsalt (8)
Fudge med vanilje og havsalt (9)
Fudge med vanilje og havsalt (10)

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Rebekka skriver

    januar 14, 2020 at 12:21 am

    Hej Line
    Kan man bruge vaniljesukker i stedet for en vaniljestang?

    Hilsen Rebekka :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 14, 2020 at 10:21 pm

      Ja, det tror jeg godt du kan. Men det giver ikke den samme vaniljesmag.

      Svar
    • Flora skriver

      november 01, 2020 at 5:55 pm

      Ja

      Svar
  2. Sidsel skriver

    december 19, 2017 at 2:28 pm

    Hej Louise
    Kan man mon bruge alm. salt?
    Vh Sidsel

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 23, 2017 at 11:03 pm

      Ja, sagtens :-)

      Svar
  3. Helene svanholm skriver

    december 15, 2017 at 12:07 am

    Hej ville høre om der kan tilsættes andre smage i fudge

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 23, 2017 at 11:06 pm

      Det er jeg sikker på man godt kan, men det er ikke noget jeg har eksperimenteret så meget med.

      Svar
  4. clara skriver

    november 25, 2017 at 8:22 pm

    skal man opbevare den på køl eller ved stue temperatur?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 14, 2019 at 12:40 pm

      Ved stuetemperatur burde være fint :-)

      Svar
  5. Sara skriver

    august 16, 2015 at 9:00 pm

    Plus jeg brugte en meget mindre form end den du bruger.
    Synes ikke der var så meget, selvom jeg puttede alt som der står i opskriften.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 19, 2015 at 11:05 pm

      Jeg tjekker lige op på om jeg har skrevet forkert med størrelsen på formen.

      Svar
      • Sara skriver

        august 21, 2015 at 12:24 pm

        Hel Louise. Smagen var rigtig god.
        Men jeg opbevarede den i køleskabet. Den var ikke så god ved stuetemperatur.
        Jeg spiste af den næste dage og den blev bedre og bedre for hver dag der gik.
        Men som jeg sagde det blev desværre en meget mindre form og den var slet ikke så skinnende som din

        Svar
        • Sara skriver

          august 21, 2015 at 12:26 pm

          Og selvom jeg brugte en lille form så blev fudgen i højden stadig meget tynd.
          Men smagen var perfekt og jeg laver den helt klart igen :)

          Svar
  6. Sara skriver

    august 16, 2015 at 8:37 pm

    Hej Line, jeg har lige lavet din Fudge og da jeg skulle hælde den over
    I formen var den altså ikke så glat som din.
    Den var mere som en Fudge når den var kølet ned og klar altså mere tør i det.
    Jeg fulgte din opskrift punkt til punkt og så på dine billeder. Efter den var kølet ned så står der man skal rør rundt i ca 5 til 8 min og jeg rørte kun rundt i 5 minutter fordi synes den blev alt for tyk.
    Den er lagt til side nu og venter på at smage. Men hvad kan der være gået galt:(?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 19, 2015 at 11:05 pm

      Hej Sara
      Hvordan blev den da den havde kølet af?

      Svar
4.55 from 11 votes (11 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.