• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Påske » Påskeæg

    Lækre hjemmelavede påskeæg med chokoladeganache

    Udgivet: apr 4, 2012 · Opdateret: apr 5, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Lækre hjemmelavede påskeæg med chokoladeganache

    Til påske hører der sig påskeæg. Og her taler jeg ikke så meget om de klassiske hule påskeæg som bare er ren chokolade. Her får du opskriften på nogle super lækker hjemmelavede påskeæg med chokoladeganache eller det man også kalder chokoladetrøfler som helt enkelt bare er chokolade og fløde. Jeg har lavet 2 forskellige slags. Nogle med orangesmag og nogle med karamel og havsalt. Begge varianter smager helt fantastisk!

    Påskeæg er perfekte som en værtindegave, hvis du pakker dem fint ind i lidt stanniol.

    ikon piskeris Chestnut

    Lækre hjemmelavede påskeæg med chokoladeganache

    80 stk
    Forb. tid 1 t 30 min
    Hviletid 4 t
    Samlet tid 1 t 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Chokoladetrøfler med orangesmag

    • 300 g mælkechokolade jeg brugte Callebaut
    • 1,5 dl piskefløde
    • revet skal af 1 appelsin
    • 2 spsk appelsinsaft
    • 2 spsk smør

    Chokolade-karameltrøfler med havsalt

    • 200 g mørk chokolade jeg brugte Callebaut
    • 50 g sukker
    • 1,5 dl piskefløde
    • 2 spsk vand
    • ¼ tsk havsalt ikke kværnet

    Pynt og overtræk

    • 350 g mørk chokolade Cirka 50-60 % - til Chokolade-karameltrøfler
    • 250 g mørk chokolade Til Chokoladetrøfler med orangesmag
    • 150 g mælkechokolade Til Chokoladetrøfler med orangesmag
    • valnødder Hakkede
    • kandiserede violer
    • havsalt til chokolade-karameltrøflerne

    Sådan gør du
     

    Chokoladetrøfler med orangesmag

    • Kog fløden op i en gryde.
    • Imems hakkes chokoladen og appelsinskallen rives meget fint henover.
    • Hæld den kogende fløde over den hakkede chokolade og rør forsigtigt rundt.
    • Når chokolademassen er kølet lidt af tilsættes smørret og der røres forsigtigt til ganachen er helt glat.
    • Dæk chokoladeblandingen med husholdningsfilm. Ganachen skal nu stå på køl til den er stivnet. Det tager omkring 2 timer.

    Chokolade-karameltrøfler med havsalt

    • Hak chokoladen groft smelt den forsigtigt over et vandbad (skål ovenpå en gryde med lidt vand i bunden af gryden).
    • Stil gryden klar på blusset men vent med at tænde.
    • I en anden gryde blander du vand og sukker til karamellen.
    • Mål fløden af og stil den indenfor rækkevidde.
    • Tænd for begge gryder på medium varme.
    • Rør i chokoladen indtil den er helt smeltet. Tag den så af varmen.
    • Rør ikke i karamellen undervejs.
    • Når chokoladen er smeltet er karamellen også snart ved at være klar. Når karamellem begynder at få en gylden ravfarve tages den af varmen.
    • Tilsæt fløden rør alt hvad du kan. Rør indtil det er godt blandet og helt glat.
    • Hæld karamelblandingen i den smeltede chokolade.
    • Rør havsalt i.
    • Dæk chokoladeblandingen med husholdningsfilm og stil ganachen på køl i et par timer.

    Fælles for begge

    • Når ganachen er stivnet formes der små æg ved hjælp af to teskeer. Nogle kan også bare laves til kugler. Dem der skal laves til kugler sættes bare i små toppe på bagepapiret og så lader du dem stå nogle timer, evt. natten over. Så kan du rulle dem til kugler og så skal de lige stå en times tid og overfladetørre, og så er de klar til at blive dyppet i tempereret chokolade. Jeg har fundet to gode sider om temperering af chokolade. Hos Kvalimad er der en video og en nem guide at gå efter.
    • Temperer chokoladen og overtræk trøflerne.
    • Gem både lidt af den lyse og den mørke chokolade så du kan pynte med den lyse chokolade i striber på de trøfler der er overtrukket med mørk chokolade og omvendt.
    • Pynten drysses på undervejs mens chokoladen er våd.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opbevar dem i en tætlukket bøtte i op til cirka 2 uger. Jeg lavede dem til værtindegaver til påske, så de er blevet pakket fint ind i cellofan.
    Chokoladetrøflerne med orangesmag er fundet hos Anarka.dk (siden er lukket) og dem med karamel og havsalt fundet her.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk | Kalorier: 99 kcal | Kulhydrater: 9 g | Protein: 1 g | Fedt: 8 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Chokoladetrøfler med orangesmagChokoladetrøfler med orangesmag
    Chokoladetrøfler med orangesmag
    Chokoladetrøfler med orangesmag
    Chokoladetrøfler med orangesmag
    Chokoladetrøfler med orangesmag
    Chokoladetrøfler med orangesmag
    Chokoladetrøfler med orangesmag
    Chokoladetrøfler med orangesmag

    Chokolade-karameltrøfler med havsalt

    Chokolade-karameltrøfler med havsalt
    Chokolade-karameltrøfler med havsalt
    Chokolade-karameltrøfler med havsalt
    Chokolade-karameltrøfler med havsalt
    Chokolade-karameltrøfler med havsalt
    Chokolade-karameltrøfler med havsalt
    Chokolade-karameltrøfler med havsalt
    Chokolade-karameltrøfler med havsalt
    Chokolade-karameltrøfler med havsalt

    De færdige påskeæg (trøfler)

    Lækre hjemmelavede påskeæg med chokoladeganache
    Lækre hjemmelavede påskeæg med chokoladeganache
    Lækre hjemmelavede påskeæg med chokoladeganache
    Lækre hjemmelavede påskeæg med chokoladeganache
    Lækre hjemmelavede påskeæg med chokoladeganache
    Lækre hjemmelavede påskeæg med chokoladeganache
    Lækre hjemmelavede påskeæg med chokoladeganache
     

     

     

    Følg mig på Instagram

    « Triple chocolate mousse dessert
    Sprøde fiskepakker med ris og ærtepure »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Christina

      marts 04, 2013 at 11:14 am

      Hvor ser de dog lækre ud!! mmh.. Påskeæg hører nu bare til her i foråret :) Prøv at tjek mine ud http://healthup.bloggersdelight.dk/?s=oreo+p%C3%A5ske%C3%A6g, de smager himmelsk, men er til gengæld super nemme at lave!

      Svar
      • Louise Dam

        marts 28, 2013 at 1:04 pm

        De er også rigtig lækre. Der kommer snart en ny version :-) Dine ser også super lækre ud!

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her