Påskefrokost

Påskefrokost menu

Her får du masser af forslag til hvad du kan servere som din påskefrokost menu. Til en traditionel påskefrokost hører sig ofte lam, enten lammekølle eller måske lammekrone. Derudover får man sild og æg, røget laks og evt. lidt flere kolde retter. Tarteletter med høns i asparges og også udbredt til en dansk påskefrokost. Det hele bliver serveret som én stor påskefrokost buffet.

I min familie får vi også altid en form for påskekage til kaffen, når vi holder påskefrokost. Det kan både være en kage der i sig selv er lidt gul, eller det kan være en kage der bliver pyntet med små påskeæg. På den måde kan alle kager faktisk være en påskekage.

Jeg elsker at fejre de højtider vi har i Danmark, og i særdeleshed alt den lækre mad der ofte følger med.

Paaskefrokost

Traditionel påskefrokost

Der er utrolig mange forskellige retter, som man kan servere, hvis man gerne vil holde en helt traditionel påskefrokost. Her på siden kan du finde et stort udvalg af forskellige påskeretter, som du kan servere. En god ide er at servere både noget koldt og noget varmt. Det kolde kan være æg, sild, pålæg osv. Hvor det varme kan være lam, frikadeller osv.

Hvad skal der være til en påskefrokost?

Der skal være en masse lækker mad til en påskefrokost. Det minder på mange måder om den klassiske julefrokost, hvor der både er kolde og varme retter på bordet. Der er ofte sild, fisk, æg, kød, pålægssalater, rugbrød, franskbrød og ost på påskefrokostbordet. Det er desuden populært at servere lam til en traditionel påskefrokost.

Hvad spiser man først til en påskefrokost?

Der er en uskreven regel om, at man først spiser sild og fisk. Det gør man fordi, at det er bedre at spise kød og andre pålægssalater efter sild end omvendt. Til slut serveres osten og desserten. Du kan eventuelt lave dine egne påskeæg til dessert.

Hvad spiser man til påskemiddag?

Det er forskelligt fra familie til familie, hvad man spiser til en påskemiddag. Det mest almindelige er dog at servere forskellige marinerede sild, kogte æg, leverpostej, kødpålæg, hønsesalat, frikadeller, mørbradbøffer på noget rugbrød eller franskbrød.

Hvad er forskellen på julefrokost og påskefrokost?

For mange er der ikke særlig stor forskel på julefrokostbordet og påskefrokostbordet, da det er mange af retterne, der går igen. Nogle vælger til julefrokosten at servere mere tungere retter, end der bliver serveret til påskefrokosten. Dog minder de to frokoster ofte om hinanden.