• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Påske » Påskeæg

    Påskeæg med nougatkrokant

    Udgivet: apr 11, 2022 · Opdateret: apr 11, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde min opskrift på hjemmelavet påskeæg med nougatkrokant. Det er en klassisk opskrift på chokolade påskeæg, men denne her udgave er med en knasende nougatkrokant, der er blandet med marcipanen. Se med her hvis du gerne vil prøve det bedste påskeæg med marcipan og nougat - det smager virkelig godt!

    Påskeæg med nougatkrokant

    Det er så hyggeligt med hjemmelavet påskeæg. Jeg laver næsten nogle hvert år, og jeg har snart lavet en del forskellige varianter. Du kan se alle mine opskrifter på påskeæg her. Disse påskeæg med marcipan og nougatkrokant er overtrukket med mørk chokolade.

    De er rigtig lækre og de knaser så godt når man tager en bid af et af æggene. Nougatkrokanten er lavet af mandler, sukker og blød nougat. Det hele kommer på panden så sukker og nougat smelter rundt om mandlerne. SÅ lækkert!

    Læs også: Påskeæg med marcipan og hindbærganache | Påskeæg med skovbærmarcipan | Påskeæg med solbær, lakrids og hvid chokolade |

    Påskeæg med marcipan og nougat er helt perfekte som værtindegave, når man er inviteret til påskefrokost. Pak dem fint ind i en lille æske, eller læg dem på et stykke pap/karton og pak ind i cellofan og bind et fint bånd omkring. Jeg lover at disse påskeæg med nougatkrokant nok skal vække stor lykke hos modtageren!

    Jeg former blot mine æg i hånden, men hvis man ønsker en rigtig fin æggeform til sine påskeæg, så kan man få en æggeruller til at hjælpe med det. Du kan neden under opskriften finde nogle billeder af fremgangsmåden, så du kan følge min opskrift på chokolade påskeæg bedst muligt.

    ikon piskeris Chestnut

    Påskeæg med nougatkrokant

    7 stk.
    Holdbarhed: 1 uge
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 35 min
    Tilb. tid 10 min
    Samlet tid 45 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 50 g mandler eller andre nødder
    • 50 g sukker
    • 50 g nougat
    • 150 g marcipan
    • 100 g mørk chokolade

    Sådan gør du
     

    • Hak mandlerne groft.
    • Fordel mandler og sukker på en varm pande og rist dem indtil nødderne er gyldne og sukkeret er smeltet.
    • Tilsæt den bløde nougat og lad den smeltet sammen med nødderne og sukkeret.
    • Fordel nougatkrokanten på bagepapir og lad det køle af.
    • Når krokanten er kølet af hakker du den.
    • Nu skal krokanten fordeles i hele marcipanen. Ælt marcipan og nougatkrokant sammen. (gem eventuelt lidt finthakket til pynt)
    • Rul derefter marcipanen i en pølse.
    • Skær marcipanen ud i cirka 7 stk. og form stykkerne til æg.
    • Smelt chokoladen enten over vandbad eller i en skål i mikroovnen.
    • Dyp påskeæggene i den smeltede chokolade og sæt dem på et stykke bagepapir.
    • Pynt eventuelt med lidt af den overskydende finthakkede krokant.
    • Lad chokoladen tørre helt op inden de serveres.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 275 kcal | Kulhydrater: 33 g | Protein: 5 g | Fedt: 15 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tips til opskriften

    • Du skal smelte chokoladen stille og roligt, så kan den bedre størkne. Hvis den ikke størkner lige så hurtigt, så kan du også smide dem i køleskabet, så går det hurtigere.
    • Du kan servere dem som et lille sødt indslag til påskefrokosten, hvor man har spist sig mæt i lækkert med.
    • De er virkelig fine, hvis man pakker dem ind i lidt cellofan, så kan de være nogle flotte værtindegaver, når I kommer til frokost.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Skal man temperere chokoladen, når man laver påskeæg med nougatkrokant?

    I denne her opskrift har jeg ikke tempereret chokoladen. Det kan du sagtens, hvis du vil og kan finde ud af det. Ellers kan jeg anbefale dig at smelte chokoladen 10-20 sekunder af gangen i mikroovnen og så røre i den imellem hver gang.

    Kan man bruge andet end mørk chokolade?

    Ja, du kan sagtens bruge noget andet chokolade. Jeg kan også anbefale dig at bruge en mælkechokolade eller hvid chokolade. Den mørke chokolade er lidt mere bitter i smagen, så dit påskeæg med nougatkrokant bliver ikke nær så sødt.

    Hvornår giver man påskeæg i 2022?

    Man kan selv bestemme, hvornår man vil give sit påskeæg. Mange gør de i påskedagene fra skærtorsdag til 2. påskedag. Nogle gemmer dem her i forbindelse med en påskefrokost. Så går de små på æggejagt og finder de fine æg.

    Hvornår finder man påskeæg i haven?

    Typisk finder man påskeæg i haven på påskesøndag, men mange gør det blot den dag, hvor de mødes til påskefrokost.

    Hvis du vil læse mere om påskeæg og traditioner kan du læse mere i mit samlede indlæg om opskrifter på påskeæg.

    • nougatkrokant
    • nougatkrokant
    • nougatkrokant
    • nougatkrokant
    • nougatkrokant
    • marcipan og nougatkrokant
    • marcipan og nougatkrokant
    • Paaskeaeg med marcipan og nougatkrokant
    • Paaskeaeg med marcipan og nougatkrokant
    • Paaskeaeg med marcipan og nougatkrokant
    • Chokolade påskeæg med marcipan og nougatkrokant
    Følg mig på Instagram

    « Opskrifter på påskeæg
    Fiskefilet »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her