Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Påskeæg

Påskeæg med nougatkrokant

Udgivet: 11. apr 2022 · Opdateret: 11. apr 2022

Her kan du finde min opskrift på hjemmelavet påskeæg med nougatkrokant. Det er en klassisk opskrift på chokolade påskeæg, men denne her udgave er med en knasende nougatkrokant, der er blandet med marcipanen. Se med her hvis du gerne vil prøve det bedste påskeæg med marcipan og nougat - det smager virkelig godt!

Påskeæg med nougatkrokant

Det er så hyggeligt med hjemmelavet påskeæg. Jeg laver næsten nogle hvert år, og jeg har snart lavet en del forskellige varianter. Du kan se alle mine opskrifter på påskeæg her. Disse påskeæg med marcipan og nougatkrokant er overtrukket med mørk chokolade.

De er rigtig lækre og de knaser så godt når man tager en bid af et af æggene. Nougatkrokanten er lavet af mandler, sukker og blød nougat. Det hele kommer på panden så sukker og nougat smelter rundt om mandlerne. SÅ lækkert!

Læs også: Påskeæg med marcipan og hindbærganache | Påskeæg med skovbærmarcipan | Påskeæg med solbær, lakrids og hvid chokolade |

Påskeæg med marcipan og nougat er helt perfekte som værtindegave, når man er inviteret til påskefrokost. Pak dem fint ind i en lille æske, eller læg dem på et stykke pap/karton og pak ind i cellofan og bind et fint bånd omkring. Jeg lover at disse påskeæg med nougatkrokant nok skal vække stor lykke hos modtageren!

Jeg former blot mine æg i hånden, men hvis man ønsker en rigtig fin æggeform til sine påskeæg, så kan man få en æggeruller til at hjælpe med det. Du kan neden under opskriften finde nogle billeder af fremgangsmåden, så du kan følge min opskrift på chokolade påskeæg bedst muligt.

piskeris Grullo

Påskeæg med nougatkrokant

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 7 stk.
Holdbarhed: 1 uge
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 35 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 50 g (reklamelink)mandler, eller andre nødder
  • 50 g sukker
  • 50 g nougat
  • 150 g (reklamelink)marcipan
  • 100 g (reklamelink)mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Hak mandlerne groft.
  • Fordel mandler og sukker på en varm pande og rist dem indtil nødderne er gyldne og sukkeret er smeltet.
  • Tilsæt den bløde nougat og lad den smeltet sammen med nødderne og sukkeret.
  • Fordel nougatkrokanten på bagepapir og lad det køle af.
  • Når krokanten er kølet af hakker du den.
  • Nu skal krokanten fordeles i hele marcipanen. Ælt marcipan og nougatkrokant sammen. (gem eventuelt lidt finthakket til pynt)
  • Rul derefter marcipanen i en pølse.
  • Skær marcipanen ud i cirka 7 stk. og form stykkerne til æg.
  • Smelt chokoladen enten over vandbad eller i en skål i mikroovnen.
  • Dyp påskeæggene i den smeltede chokolade og sæt dem på et stykke bagepapir.
  • Pynt eventuelt med lidt af den overskydende finthakkede krokant.
  • Lad chokoladen tørre helt op inden de serveres.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 275 kcal | Kulhydrater: 33 g | Protein: 5 g | Fedt: 15 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften

  • Du skal smelte chokoladen stille og roligt, så kan den bedre størkne. Hvis den ikke størkner lige så hurtigt, så kan du også smide dem i køleskabet, så går det hurtigere.
  • Du kan servere dem som et lille sødt indslag til påskefrokosten, hvor man har spist sig mæt i lækkert med.
  • De er virkelig fine, hvis man pakker dem ind i lidt cellofan, så kan de være nogle flotte værtindegaver, når I kommer til frokost.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Skal man temperere chokoladen, når man laver påskeæg med nougatkrokant?

I denne her opskrift har jeg ikke tempereret chokoladen. Det kan du sagtens, hvis du vil og kan finde ud af det. Ellers kan jeg anbefale dig at smelte chokoladen 10-20 sekunder af gangen i mikroovnen og så røre i den imellem hver gang.

Kan man bruge andet end mørk chokolade?

Ja, du kan sagtens bruge noget andet chokolade. Jeg kan også anbefale dig at bruge en mælkechokolade eller hvid chokolade. Den mørke chokolade er lidt mere bitter i smagen, så dit påskeæg med nougatkrokant bliver ikke nær så sødt.

Hvornår giver man påskeæg i 2022?

Man kan selv bestemme, hvornår man vil give sit påskeæg. Mange gør de i påskedagene fra skærtorsdag til 2. påskedag. Nogle gemmer dem her i forbindelse med en påskefrokost. Så går de små på æggejagt og finder de fine æg.

Hvornår finder man påskeæg i haven?

Typisk finder man påskeæg i haven på påskesøndag, men mange gør det blot den dag, hvor de mødes til påskefrokost.

Hvis du vil læse mere om påskeæg og traditioner kan du læse mere i mit samlede indlæg om opskrifter på påskeæg.

  • nougatkrokant
  • nougatkrokant
  • nougatkrokant
  • nougatkrokant
  • nougatkrokant
  • marcipan og nougatkrokant
  • marcipan og nougatkrokant
  • Paaskeaeg med marcipan og nougatkrokant
  • Paaskeaeg med marcipan og nougatkrokant
  • Paaskeaeg med marcipan og nougatkrokant
  • Chokolade påskeæg med marcipan og nougatkrokant

Comments

No Comments

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required