Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Påske

Påskeæg med marcipan og hindbærganache

Udgivet: 17. mar 2016 · Opdateret: 31. jan 2022

 
faee b

Påskeæg er en af de bedste traditioner, som hører til påsken. Herhjemme skal vi altid have et par påskeæg til påske, og de skal gerne være hjemmelavede :-) Denne variant er virkelig lækker og meget frisk i smagen pga. hindbærtrøflen i midten af påskeægget. Disse påskeæg kræver måske lidt mere arbejde end andre typer. Men jeg lover jer at det er tiden værd, og så besværligt at det nu heller ikke. Se andre opskrifter på påskeæg her.

piskeris Grullo

Påskeæg med marcipan og hindbærganache

4.50 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 10 stk.
Forb. tid 1 minut min
Samlet tid 1 minut min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 100 g frosne hindbær, optøet
  • 1 spsk sukker
  • ½ stang vanilje
  • 100 g (reklamelink)hvid chokolade
  • 1 tsk smør
  • 200 g (reklamelink)marcipan
  • 100-150 g (reklamelink)mørk chokolade
  • Pynt
  • (reklamelink)Frysetørrede hindbær

Sådan gør du
 

  • Hæld hindbærrene i sigte og pres dem igennem så kernerne bliver siet fra.
  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Se eventuelt min guide.
  • Bland hindbærpuré, sukker og vaniljekorn i en gryde og lad det komme i kog.
  • Hak den hvide chokolade groft og kom den i en skål.
  • Hæld langsomt den varme hindbærmasse ned i chokoladen imens du rører. Rør til alt chokoladen er smeltet.
  • Tilsæt smørret.
  • Afkøl hindbærmassen.
  • Del marcipanen i 10 stykker og tril dem til kugler.
  • Tryk kuglen helt flad.
  • 10.Læg en lille ske af hindbærmassen på hvert stykke marcipan. Fold marcipanen omkring og form til et æg.
  • 11.Smelt den mørke chokolade enten over vandbad eller i mikroovnen.
  • 12.Overtræk æggene med den smeltede chokolade og pynt eventuelt med lidt frysetørrede hindbær med det samme.
  • 13.Sæt æggene på et stykke bagepapir og lad chokoladen størkne.
  • 14.Opbevares i køleskabet.

Noter

Opskriften er fundet hos Chocolat.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk | Kalorier: 216 kcal | Kulhydrater: 23 g | Protein: 4 g | Fedt: 13 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Påskeæg med marcipan og hinbærganache
marcipan og hinbærganache
marcipan og hinbærganache
marcipan og hinbærganache
marcipan og hinbærganache
marcipan og hinbærganache
marcipan og hinbærganache
marcipan og hinbærganache
marcipan og hinbærganache
marcipan og hinbærganache
Påskeæg med marcipan og hinbærganache
Påskeæg med marcipan og hinbærganache
Påskeæg med marcipan og hinbærganache
Påskeæg med marcipan og hinbærganache
Påskeæg med marcipan og hinbærganache
Påskeæg med marcipan og hinbærganache
Påskeæg med marcipan og hinbærganache
Påskeæg med marcipan og hinbærganache
Påskeæg med marcipan og hinbærganache
Påskeæg med marcipan og hinbærganache
Påskeæg med marcipan og hinbærganache

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Stinne skriver

    marts 29, 2016 at 6:47 pm

    Hej Louise
    Påskeæggene var super lækre, og især hindbærmassen smagte godt!
    Desværre blev de ikke så kønne, idet hindbærmassen var meget flydende, og det var svært at lukke marcipanen ordentligt uden det flød ud.
    På dit billede ser massen forholdsvis "fast" ud. Hvordan fås denne konsistens? Massen blev her afkølet i køleskabet i ca. 45 min., men måske skal den stå natten over? :-)
    Mvh. Stinne

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 07, 2016 at 3:35 pm

      Hej Stinne
      Ja, nu kan jeg se jeg ikke har skrevet hvor lang tid massen skal stå og afkøle. Men vil da mene at 45 min i køleskabet burde være nok. Jeg ved ikke om der måske kan være forskel på den hvide chokolade man bruger? Og du brugte de samme mængder som mig? Altså 100 g frosne hindbær og 100 g hvid chokolade?
      Hilsen Louise

      Svar
  2. helle skriver

    marts 19, 2016 at 10:02 pm

    Dine billeder er i flot pløsning og virkelig indbydende - jeg vil helt klart prøve det her af til påsken! :)

    http://helles-mad.smartlog.dk/

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 20, 2016 at 2:01 pm

      Tak for rosen :-)

      Svar
4.50 from 2 votes (2 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.