• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Påske

    Påskeæg med marcipan og hindbærganache

    Udgivet: mar 17, 2016 · Opdateret: jan 31, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    faee b

    Påskeæg er en af de bedste traditioner, som hører til påsken. Herhjemme skal vi altid have et par påskeæg til påske, og de skal gerne være hjemmelavede :-) Denne variant er virkelig lækker og meget frisk i smagen pga. hindbærtrøflen i midten af påskeægget. Disse påskeæg kræver måske lidt mere arbejde end andre typer. Men jeg lover jer at det er tiden værd, og så besværligt at det nu heller ikke. Se andre opskrifter på påskeæg her.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Påskeæg med marcipan og hindbærganache

    10 stk.
    Forb. tid 1 min
    Samlet tid 1 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 100 g frosne hindbær optøet
    • 1 spsk sukker
    • ½ stang vanilje
    • 100 g hvid chokolade
    • 1 tsk smør
    • 200 g marcipan
    • 100-150 g mørk chokolade
    • Pynt
    • Frysetørrede hindbær

    Sådan gør du
     

    • Hæld hindbærrene i sigte og pres dem igennem så kernerne bliver siet fra.
    • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Se eventuelt min guide.
    • Bland hindbærpuré, sukker og vaniljekorn i en gryde og lad det komme i kog.
    • Hak den hvide chokolade groft og kom den i en skål.
    • Hæld langsomt den varme hindbærmasse ned i chokoladen imens du rører. Rør til alt chokoladen er smeltet.
    • Tilsæt smørret.
    • Afkøl hindbærmassen.
    • Del marcipanen i 10 stykker og tril dem til kugler.
    • Tryk kuglen helt flad.
    • 10.Læg en lille ske af hindbærmassen på hvert stykke marcipan. Fold marcipanen omkring og form til et æg.
    • 11.Smelt den mørke chokolade enten over vandbad eller i mikroovnen.
    • 12.Overtræk æggene med den smeltede chokolade og pynt eventuelt med lidt frysetørrede hindbær med det samme.
    • 13.Sæt æggene på et stykke bagepapir og lad chokoladen størkne.
    • 14.Opbevares i køleskabet.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opskriften er fundet hos Chocolat.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk | Kalorier: 216 kcal | Kulhydrater: 23 g | Protein: 4 g | Fedt: 13 g
    Bedøm denne opskrift:
    4 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Påskeæg med marcipan og hinbærganache
    marcipan og hinbærganache
    marcipan og hinbærganache
    marcipan og hinbærganache
    marcipan og hinbærganache
    marcipan og hinbærganache
    marcipan og hinbærganache
    marcipan og hinbærganache
    marcipan og hinbærganache
    marcipan og hinbærganache
    Påskeæg med marcipan og hinbærganache
    Påskeæg med marcipan og hinbærganache
    Påskeæg med marcipan og hinbærganache
    Påskeæg med marcipan og hinbærganache
    Påskeæg med marcipan og hinbærganache
    Påskeæg med marcipan og hinbærganache
    Påskeæg med marcipan og hinbærganache
    Påskeæg med marcipan og hinbærganache
    Påskeæg med marcipan og hinbærganache
    Påskeæg med marcipan og hinbærganache
    Påskeæg med marcipan og hinbærganache

     

    Skrevet af: Louise DamChokolade, Hindbær, Hvid chokolade, Marcipan, VaniljeKategori: Påske, Påskeæg, Påskefrokost, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt

    Følg mig på Instagram
    « Glutenfri knækbrød med chiafrø
    Påskeæg med skovbærmarcipan »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Stinne

      marts 29, 2016 at 6:47 pm

      Hej Louise
      Påskeæggene var super lækre, og især hindbærmassen smagte godt!
      Desværre blev de ikke så kønne, idet hindbærmassen var meget flydende, og det var svært at lukke marcipanen ordentligt uden det flød ud.
      På dit billede ser massen forholdsvis "fast" ud. Hvordan fås denne konsistens? Massen blev her afkølet i køleskabet i ca. 45 min., men måske skal den stå natten over? :-)
      Mvh. Stinne

      Svar
      • Louise Dam

        april 07, 2016 at 3:35 pm

        Hej Stinne
        Ja, nu kan jeg se jeg ikke har skrevet hvor lang tid massen skal stå og afkøle. Men vil da mene at 45 min i køleskabet burde være nok. Jeg ved ikke om der måske kan være forskel på den hvide chokolade man bruger? Og du brugte de samme mængder som mig? Altså 100 g frosne hindbær og 100 g hvid chokolade?
        Hilsen Louise

        Svar
    2. helle

      marts 19, 2016 at 10:02 pm

      Dine billeder er i flot pløsning og virkelig indbydende - jeg vil helt klart prøve det her af til påsken! :)

      http://helles-mad.smartlog.dk/

      Svar
      • Louise Dam

        marts 20, 2016 at 2:01 pm

        Tak for rosen :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her