Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Hjemmelavet is uden ismaskine

Skildpadde® islagkage

Udgivet: 17. feb 2022 · Opdateret: 30. mar 2023

Her finder du en lækker hjemmelavet skildpadde islagkage med nøddebund. Det er en god klassiker at servere for gæsterne til desserten, og islagkage med skildpadder er ret nem at lave. Få den nemme skildpadde islagkage opskrift lige her.

Skildpadde islagkage

En helt klassisk islagkage med nøddebund går man ikke galt i byen med. Denne her bund er faktisk en marengsbund, hvor jeg har vendt hasselnødder i. Det giver en virkelig god konsistens til bunden.

Det er sådan en dessert, der er virkelig god at lave dagen før. Man kender godt det med, at man får gæster en lørdag, og der skal også forberedes en masse mad. Med en hjemmelavet skildpadde islagkage kan du nemt få styr på desserten allerede dagen før.

Se også disse opskrifter:
Hjemmelavet skildpaddeis | Islagkage med chokoladetrøffel | Hjemmelavet is med Baileys, chokolade og karamel

Den bliver faktisk endnu bedre af at stå og "trække" natten over. Så får skildpadderne afgivet rigtig god smag. Du kan også sagtens lave den på selve dagen den skal serveres. Hvis du skal bruge din islagkage med skildpadder til dessert samme aften, så ville jeg senest lave den om formiddagen. Den skal gerne kunne nå at stå omkring 6 timer på frys.

Denne islagkage kan du lave helt uden ismaskine, så her kan alle være med. Få min bedste opskrift på skildpadde islagkage lige her.

piskeris Grullo

Skildpadde® islagkage

4.48 fra 17 stemmer
Justér antalJustér antal: 8 personer
Holdbarhed: 2 måneder
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Springform 28 cm i diameter
  • (reklamelink)Kageplast
  • (reklamelink)Elpisker
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Bund

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 150 g (reklamelink)hasselnødder
  • 100 g (reklamelink)mørk chokolade cirka 55 %

Skildpadde is

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 1 spsk mørk rom
  • 5 dl piskefløde
  • 6 Toms Kæmpe Skildpadder®

Romkaramel

  • 150 g dulche de leche, enten købt eller hjemmelavet
  • 1 tsk mørk rom
  • 1 knivspids salt

Pynt

  • 8 Toms Mini Skildpadder®

Sådan gør du
 

Bund

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Pisk æggehviderne stive og tilsæt så sukker og pisk til du har en fast marengs.
  • Hak nødderne helt fint på en (reklamelink)food processor.(reklamelink)
  • Hak evt. chokoladen. Jeg brugt små knapper/drops og dem hakkede jeg ikke. Den skal være grofthakket.
  • Vend dine finthakkede nødder og chokoladen i marengsen.
  • Beklæd en springform på 28 cm med bagepapir og fordel marengen i springformen.
  • Bag bunden i ovnen i cirka 45 minutter eller indtil den er gylden på toppen.
  • Når bunden er færdig kan du sætte den i fryseren for at køle den hurtigere ned.

Skildpadde is

  • Bland kondenseret mælk sammen med mørk rom i en skål.
  • I en anden skål piskes piskefløden til en let skum.
  • Hak 6 chokolade skildpadder.
  • Bland flødeskum og kondenseret mælk sammen. Kom de hakkede chokolade skildpadder op i skålen og rør rundt til der ikke er store klumper der sidder sammen.

Romkaramel

  • Rør dulche de leche, rom og salt sammen i en skål.

Samling af islagkagen

  • Tag bunden ud af fryseren, og kom kageplast ned mellem bunden og siden på springformen.
  • Fordel halvdelen af ismassen ovenpå bunden.
  • Kom cirka halvdelen af romkaramellen ovenpå ismassen i klatter. Du kan evt. bruge en kødnål, grillspyd eller lignede til at trække dem lidt rundt i isen.
  • Kom resten af ismassen ovenpå.
  • Til sidst komme du romkaramel på toppen og bruger en kødnål eller grillspyd til at lave et fint mønster. Pynt med cirka 8 mini skildpadder på toppen.
  • Dæk islagkagen med husholdningsfilm og sæt den i fryseren til den skal serveres og mindst 6 timer.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 482 kcal | Kulhydrater: 31 g | Protein: 7 g | Fedt: 38 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

”SKILDPADDE® er et registreret varemærke tilhørende Toms Gruppen, som ikke sponsorerer, autoriserer eller godkender denne hjemmeside”

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man bruge andre nødder end hasselnødder til bunden?

Ja, du kan sagtens bruge nogle andre nødder når du laver denne her islagkage med skildpadder. Jeg tror også, at mandler ville smager super godt.

Hvor lang tid før, skal jeg lave den?

Jeg plejer selv at lave min den dagen før. På den måde er jeg sikker på, at den bliver frosset helt ned. Den skal som minimum stå 6 timer i fryseren, inden at den kan spises.

Må jeg komme rom i, hvis der er nogle børn, der skal smage den?

Det er ikke særlig meget mørk rom, som man skal putte i. Hvis du allerhelst vil undgå den mørke rom, så findes der også romessens. Det er ikke helt den samme romsmag, som det afgiver, men det er et godt alternativ.

Skildpadde is på nøddebund
islagkage med skildpadder og nøddebund
islagkage med skildpadder
Skildpadde islagkage

Kommentarer

  1. Lisbet skriver

    juni 07, 2023 at 9:33 pm

    Hey,
    Jeg kunne godt tænke mig at prøve at lave den her is lagkage da jeg er vild med skildpadde is.
    Jeg har bare et stort problem, jeg er nød allergier, hvilken bund ville du så bruge i stedet for?
    Hilsen Lisbet

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 15, 2023 at 2:15 pm

      Hej Lisbeth
      Det kunne f.eks. være en brownie eller chokoladekage som bund. Jeg har også set andre der har lavet kiksebund til islagkage. Ved at blande knuste digestive med smør ligesom man gør i en cheesecake.
      Jeg går ud fra det også er mandler du er allergisk over for?

      Hilsen Louise

      Svar
  2. Helene skriver

    marts 24, 2022 at 10:13 am

    Kan den laves en uges tid før og bare ligge i fryseren?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 24, 2022 at 12:10 pm

      Ja, det kan den sagtens! Intet problem :-)

      Svar
      • Marianne skriver

        april 12, 2022 at 7:11 pm

        Er Dulce de leche det samme som kondenseret mælk på dåse?

        Svar
        • Louise Dam skriver

          april 20, 2022 at 1:44 pm

          Dulce de leche er det man får hvis man koger kondenseret mælk. Du kan se opskriften på det her: Dulce de leche / Dolce Latte eller karamelcreme

          Det kan dog også købes færdigt på dåse som her: https://www.nemlig.com/karamelliseret-maelk-5023496?gclid=Cj0KCQjw3v6SBhCsARIsACyrRAmlufWk67qPAtR4AQ0Ux8I4TIAtZ8v6VyFc8NFXnl4yKCwkaaUzFWYaAoLuEALw_wcB

          Håber det var svar nok :-)

          Svar
        • Simone skriver

          februar 19, 2023 at 10:36 am

          Måske et spørgsmål som er lidt svært for dig at svare på, beklager haha - men hvis man nu vil snyde lidt og købe sig til en god vaniljeis i stedet, og selv blande den med rom og skildpadder - hvor mange liter (gram?) vil du skyde på, at man skal købe for at det passer til nøddebunden?

          Svar
          • Louise Dam skriver

            marts 03, 2023 at 12:03 pm

            Hej Simone
            Jeg tror det passer med cirka 1 liter :-)

  3. Lone Schultz skriver

    februar 21, 2022 at 4:15 pm

    Formoder man bruger den kondenserede mælk direkte fra dåsen, uden først at koge den, og Dulce de Lerche til saltkaramellem skal man koge i ca 3 timer?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 26, 2022 at 11:09 pm

      Hej Lone
      Ja, det er helt korrekt. Du kan dog også købe kondenseret mælk der allerede er kogt og dermed er dulce de leche.
      Hilsen Louise

      Svar
  4. Catarina skriver

    februar 18, 2022 at 12:34 pm

    Kan man lave is i en ismaskine. Hvis man kan hvordan gør man det?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 21, 2022 at 11:21 am

      Hej Catarina
      Ja, du burde godt kunne lave isen og så bare komme den i din ismaskine ligesom normalt. Så er den jo hurtigt klar til at spise.
      Hilsen Louise

      Svar
  5. Mette skriver

    februar 18, 2022 at 11:40 am

    Ser så lækker ud! Skal den tages ud før tid, når den skal spises? Jeg synes tit, islagkager skal stå ret længe.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 21, 2022 at 11:36 am

      Det er en god idé lige at tage den ud 15-20 minutter før den skal spises.

      Svar
4.48 from 17 votes (17 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.