Her finder du en lækker hjemmelavet skildpadde islagkage med nøddebund. Det er en god klassiker at servere for gæsterne til desserten, og islagkage med skildpadder er ret nem at lave. Få den nemme skildpadde islagkage opskrift lige her.
En helt klassisk islagkage med nøddebund går man ikke galt i byen med. Denne her bund er faktisk en marengsbund, hvor jeg har vendt hasselnødder i. Det giver en virkelig god konsistens til bunden.
Det er sådan en dessert, der er virkelig god at lave dagen før. Man kender godt det med, at man får gæster en lørdag, og der skal også forberedes en masse mad. Med en hjemmelavet skildpadde islagkage kan du nemt få styr på desserten allerede dagen før.
Se også disse opskrifter:
Hjemmelavet skildpaddeis | Islagkage med chokoladetrøffel | Hjemmelavet is med Baileys, chokolade og karamel
Den bliver faktisk endnu bedre af at stå og "trække" natten over. Så får skildpadderne afgivet rigtig god smag. Du kan også sagtens lave den på selve dagen den skal serveres. Hvis du skal bruge din islagkage med skildpadder til dessert samme aften, så ville jeg senest lave den om formiddagen. Den skal gerne kunne nå at stå omkring 6 timer på frys.
Denne islagkage kan du lave helt uden ismaskine, så her kan alle være med. Få min bedste opskrift på skildpadde islagkage lige her.
Skildpadde® islagkage
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Springform 28 cm i diameter
- (reklamelink)Kageplast
- (reklamelink)Elpisker
Ingredienser
Bund
- 3 æggehvider
- 150 g sukker
- 150 g (reklamelink)hasselnødder
- 100 g (reklamelink)mørk chokolade cirka 55 %
Skildpadde is
- 1 dåse kondenseret mælk
- 1 spsk mørk rom
- 5 dl piskefløde
- 6 Toms Kæmpe Skildpadder®
Romkaramel
- 150 g dulche de leche, enten købt eller hjemmelavet
- 1 tsk mørk rom
- 1 knivspids salt
Pynt
- 8 Toms Mini Skildpadder®
Sådan gør du
Bund
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt så sukker og pisk til du har en fast marengs.
- Hak nødderne helt fint på en (reklamelink)food processor.(reklamelink)
- Hak evt. chokoladen. Jeg brugt små knapper/drops og dem hakkede jeg ikke. Den skal være grofthakket.
- Vend dine finthakkede nødder og chokoladen i marengsen.
- Beklæd en springform på 28 cm med bagepapir og fordel marengen i springformen.
- Bag bunden i ovnen i cirka 45 minutter eller indtil den er gylden på toppen.
- Når bunden er færdig kan du sætte den i fryseren for at køle den hurtigere ned.
Skildpadde is
- Bland kondenseret mælk sammen med mørk rom i en skål.
- I en anden skål piskes piskefløden til en let skum.
- Hak 6 chokolade skildpadder.
- Bland flødeskum og kondenseret mælk sammen. Kom de hakkede chokolade skildpadder op i skålen og rør rundt til der ikke er store klumper der sidder sammen.
Romkaramel
- Rør dulche de leche, rom og salt sammen i en skål.
Samling af islagkagen
- Tag bunden ud af fryseren, og kom kageplast ned mellem bunden og siden på springformen.
- Fordel halvdelen af ismassen ovenpå bunden.
- Kom cirka halvdelen af romkaramellen ovenpå ismassen i klatter. Du kan evt. bruge en kødnål, grillspyd eller lignede til at trække dem lidt rundt i isen.
- Kom resten af ismassen ovenpå.
- Til sidst komme du romkaramel på toppen og bruger en kødnål eller grillspyd til at lave et fint mønster. Pynt med cirka 8 mini skildpadder på toppen.
- Dæk islagkagen med husholdningsfilm og sæt den i fryseren til den skal serveres og mindst 6 timer.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
”SKILDPADDE® er et registreret varemærke tilhørende Toms Gruppen, som ikke sponsorerer, autoriserer eller godkender denne hjemmeside”
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, du kan sagtens bruge nogle andre nødder når du laver denne her islagkage med skildpadder. Jeg tror også, at mandler ville smager super godt.
Jeg plejer selv at lave min den dagen før. På den måde er jeg sikker på, at den bliver frosset helt ned. Den skal som minimum stå 6 timer i fryseren, inden at den kan spises.
Det er ikke særlig meget mørk rom, som man skal putte i. Hvis du allerhelst vil undgå den mørke rom, så findes der også romessens. Det er ikke helt den samme romsmag, som det afgiver, men det er et godt alternativ.
Lisbet skriver
Hey,
Jeg kunne godt tænke mig at prøve at lave den her is lagkage da jeg er vild med skildpadde is.
Jeg har bare et stort problem, jeg er nød allergier, hvilken bund ville du så bruge i stedet for?
Hilsen Lisbet
Louise Dam skriver
Hej Lisbeth
Det kunne f.eks. være en brownie eller chokoladekage som bund. Jeg har også set andre der har lavet kiksebund til islagkage. Ved at blande knuste digestive med smør ligesom man gør i en cheesecake.
Jeg går ud fra det også er mandler du er allergisk over for?
Hilsen Louise
Helene skriver
Kan den laves en uges tid før og bare ligge i fryseren?
Louise Dam skriver
Ja, det kan den sagtens! Intet problem :-)
Marianne skriver
Er Dulce de leche det samme som kondenseret mælk på dåse?
Louise Dam skriver
Dulce de leche er det man får hvis man koger kondenseret mælk. Du kan se opskriften på det her: Dulce de leche / Dolce Latte eller karamelcreme
Det kan dog også købes færdigt på dåse som her: https://www.nemlig.com/karamelliseret-maelk-5023496?gclid=Cj0KCQjw3v6SBhCsARIsACyrRAmlufWk67qPAtR4AQ0Ux8I4TIAtZ8v6VyFc8NFXnl4yKCwkaaUzFWYaAoLuEALw_wcB
Håber det var svar nok :-)
Simone skriver
Måske et spørgsmål som er lidt svært for dig at svare på, beklager haha - men hvis man nu vil snyde lidt og købe sig til en god vaniljeis i stedet, og selv blande den med rom og skildpadder - hvor mange liter (gram?) vil du skyde på, at man skal købe for at det passer til nøddebunden?
Louise Dam skriver
Hej Simone
Jeg tror det passer med cirka 1 liter :-)
Lone Schultz skriver
Formoder man bruger den kondenserede mælk direkte fra dåsen, uden først at koge den, og Dulce de Lerche til saltkaramellem skal man koge i ca 3 timer?
Louise Dam skriver
Hej Lone
Ja, det er helt korrekt. Du kan dog også købe kondenseret mælk der allerede er kogt og dermed er dulce de leche.
Hilsen Louise
Catarina skriver
Kan man lave is i en ismaskine. Hvis man kan hvordan gør man det?
Louise Dam skriver
Hej Catarina
Ja, du burde godt kunne lave isen og så bare komme den i din ismaskine ligesom normalt. Så er den jo hurtigt klar til at spise.
Hilsen Louise
Mette skriver
Ser så lækker ud! Skal den tages ud før tid, når den skal spises? Jeg synes tit, islagkager skal stå ret længe.
Louise Dam skriver
Det er en god idé lige at tage den ud 15-20 minutter før den skal spises.