• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Dessert » Hjemmelavet is » Hjemmelavet is uden ismaskine

    Skildpadde islagkage

    Udgivet: feb 17, 2022 · Opdateret: feb 17, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her finder du en lækker hjemmelavet skildpadde islagkage med nøddebund. Det er en god klassiker at servere for gæsterne til desserten, og islagkage med skildpadder er ret nem at lave. Få den nemme skildpadde islagkage opskrift lige her.

    Skildpadde islagkage

    En helt klassisk islagkage med nøddebund går man ikke galt i byen med. Denne her bund er faktisk en marengsbund, hvor jeg har vendt hasselnødder i. Det giver en virkelig god konsistens til bunden.

    Det er sådan en dessert, der er virkelig god at lave dagen før. Man kender godt det med, at man får gæster en lørdag, og der skal også forberedes en masse mad. Med en hjemmelavet skildpadde islagkage kan du nemt få styr på desserten allerede dagen før.

    Se også disse opskrifter:
    Hjemmelavet skildpaddeis | Islagkage med chokoladetrøffel | Hjemmelavet is med Baileys, chokolade og karamel

    Den bliver faktisk endnu bedre af at stå og "trække" natten over. Så får skildpadderne afgivet rigtig god smag. Du kan også sagtens lave den på selve dagen den skal serveres. Hvis du skal bruge din islagkage med skildpadder til dessert samme aften, så ville jeg senest lave den om formiddagen. Den skal gerne kunne nå at stå omkring 6 timer på frys.

    Denne islagkage kan du lave helt uden ismaskine, så her kan alle være med. Få min bedste opskrift på skildpadde islagkage lige her.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Skildpadde islagkage

    8 personer
    Holdbarhed: 2 måneder
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 45 min
    Samlet tid 1 t 5 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Springform 28 cm i diameter
    • Kageplast
    • Elpisker
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Bund

    • 3 æggehvider
    • 150 g sukker
    • 150 g hasselnødder
    • 100 g mørk chokolade cirka 55 %

    Skildpadde is

    • 1 dåse kondenseret mælk
    • 1 spsk mørk rom
    • 5 dl piskefløde
    • 6 kæmpe skildpadder

    Romkaramel

    • 150 g dulche de leche enten købt eller hjemmelavet
    • 1 tsk mørk rom
    • 1 knivspids salt

    Pynt

    • 8 mini skildpadder

    Sådan gør du
     

    Bund

    • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
    • Pisk æggehviderne stive og tilsæt så sukker og pisk til du har en fast marengs.
    • Hak nødderne helt fint på en food processor.
    • Hak evt. chokoladen. Jeg brugt små knapper/drops og dem hakkede jeg ikke. Den skal være grofthakket.
    • Vend dine finthakkede nødder og chokoladen i marengsen.
    • Beklæd en springform på 28 cm med bagepapir og fordel marengen i springformen.
    • Bag bunden i ovnen i cirka 45 minutter eller indtil den er gylden på toppen.
    • Når bunden er færdig kan du sætte den i fryseren for at køle den hurtigere ned.

    Skildpadde is

    • Bland kondenseret mælk sammen med mørk rom i en skål.
    • I en anden skål piskes piskefløden til en let skum.
    • Hak 6 chokoladeskildpadder.
    • Bland flødeskum og kondenseret mælk sammen. Kom de hakkede chokoladeskildpadder op i skålen og rør rundt til der ikke er store klumper der sidder sammen.

    Romkaramel

    • Rør dulche de leche, rom og salt sammen i en skål.

    Samling af islagkagen

    • Tag bunden ud af fryseren, og kom kageplast ned mellem bunden og siden på springformen.
    • Fordel halvdelen af ismassen ovenpå bunden.
    • Kom cirka halvdelen af romkaramellen ovenpå ismassen i klatter. Du kan evt. bruge en kødnål, grillspyd eller lignede til at trække dem lidt rundt i isen.
    • Kom resten af ismassen ovenpå.
    • Til sidst komme du romkaramel på toppen og bruger en kødnål eller grillspyd til at lave et fint mønster. Pynt med cirka 8 mini skildpadder på toppen.
    • Dæk islagkagen med husholdningsfilm og sæt den i fryseren til den skal serveres og mindst 6 timer.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 482 kcal | Kulhydrater: 31 g | Protein: 7 g | Fedt: 38 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.5 fra 13 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man bruge andre nødder end hasselnødder til bunden?

    Ja, du kan sagtens bruge nogle andre nødder når du laver denne her islagkage med skildpadder. Jeg tror også, at mandler ville smager super godt.

    Hvor lang tid før, skal jeg lave den?

    Jeg plejer selv at lave min den dagen før. På den måde er jeg sikker på, at den bliver frosset helt ned. Den skal som minimum stå 6 timer i fryseren, inden at den kan spises.

    Må jeg komme rom i, hvis der er nogle børn, der skal smage den?

    Det er ikke særlig meget mørk rom, som man skal putte i. Hvis du allerhelst vil undgå den mørke rom, så findes der også romessens. Det er ikke helt den samme romsmag, som det afgiver, men det er et godt alternativ.

    • Skildpadde is på nøddebund
    • islagkage med skildpadder og nøddebund
    • islagkage med skildpadder
    • Skildpadde islagkage
    Følg mig på Instagram
    « Brændende kærlighed
    Fastelavnsboller af wienerdej med konditorcreme og hindbær marmelade »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Helene

      marts 24, 2022 at 10:13 am

      Kan den laves en uges tid før og bare ligge i fryseren?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 24, 2022 at 12:10 pm

        Ja, det kan den sagtens! Intet problem :-)

        Svar
        • Marianne

          april 12, 2022 at 7:11 pm

          Er Dulce de leche det samme som kondenseret mælk på dåse?

          Svar
          • Louise Dam

            april 20, 2022 at 1:44 pm

            Dulce de leche er det man får hvis man koger kondenseret mælk. Du kan se opskriften på det her: Dulce de leche / Dolce Latte eller karamelcreme

            Det kan dog også købes færdigt på dåse som her: https://www.nemlig.com/karamelliseret-maelk-5023496?gclid=Cj0KCQjw3v6SBhCsARIsACyrRAmlufWk67qPAtR4AQ0Ux8I4TIAtZ8v6VyFc8NFXnl4yKCwkaaUzFWYaAoLuEALw_wcB

            Håber det var svar nok :-)

            Svar
          • Simone

            februar 19, 2023 at 10:36 am

            Måske et spørgsmål som er lidt svært for dig at svare på, beklager haha - men hvis man nu vil snyde lidt og købe sig til en god vaniljeis i stedet, og selv blande den med rom og skildpadder - hvor mange liter (gram?) vil du skyde på, at man skal købe for at det passer til nøddebunden?

            Svar
            • Louise Dam

              marts 03, 2023 at 12:03 pm

              Hej Simone
              Jeg tror det passer med cirka 1 liter :-)

    2. Lone Schultz

      februar 21, 2022 at 4:15 pm

      Formoder man bruger den kondenserede mælk direkte fra dåsen, uden først at koge den, og Dulce de Lerche til saltkaramellem skal man koge i ca 3 timer?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 26, 2022 at 11:09 pm

        Hej Lone
        Ja, det er helt korrekt. Du kan dog også købe kondenseret mælk der allerede er kogt og dermed er dulce de leche.
        Hilsen Louise

        Svar
    3. Catarina

      februar 18, 2022 at 12:34 pm

      Kan man lave is i en ismaskine. Hvis man kan hvordan gør man det?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 21, 2022 at 11:21 am

        Hej Catarina
        Ja, du burde godt kunne lave isen og så bare komme den i din ismaskine ligesom normalt. Så er den jo hurtigt klar til at spise.
        Hilsen Louise

        Svar
    4. Mette

      februar 18, 2022 at 11:40 am

      Ser så lækker ud! Skal den tages ud før tid, når den skal spises? Jeg synes tit, islagkager skal stå ret længe.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 21, 2022 at 11:36 am

        Det er en god idé lige at tage den ud 15-20 minutter før den skal spises.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her