Her finder du en lækker hjemmelavet skildpadde islagkage med nøddebund. Det er en god klassiker at servere for gæsterne til desserten, og islagkage med skildpadder er ret nem at lave. Få den nemme skildpadde islagkage opskrift lige her.

Skildpadde islagkage

En helt klassisk islagkage med nøddebund går man ikke galt i byen med. Denne her bund er faktisk en marengsbund, hvor jeg har vendt hasselnødder i. Det giver en virkelig god konsistens til bunden.

Det er sådan en dessert, der er virkelig god at lave dagen før. Man kender godt det med, at man får gæster en lørdag, og der skal også forberedes en masse mad. Med en hjemmelavet skildpadde islagkage kan du nemt få styr på desserten allerede dagen før.

Se også disse opskrifter:
Hjemmelavet skildpaddeis | Islagkage med chokoladetrøffel | Hjemmelavet is med Baileys, chokolade og karamel

Den bliver faktisk endnu bedre af at stå og "trække" natten over. Så får skildpadderne afgivet rigtig god smag. Du kan også sagtens lave den på selve dagen den skal serveres. Hvis du skal bruge din islagkage med skildpadder til dessert samme aften, så ville jeg senest lave den om formiddagen. Den skal gerne kunne nå at stå omkring 6 timer på frys.

Denne islagkage kan du lave helt uden ismaskine, så her kan alle være med. Få min bedste opskrift på skildpadde islagkage lige her.

ikon piskeris Chestnut

Skildpadde islagkage

8 personer
Holdbarhed: 2 måneder
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 5 min

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

Bund

Skildpadde is

Romkaramel

  • 150 g dulche de leche enten købt eller hjemmelavet
  • 1 tsk mørk rom
  • 1 knivspids salt

Pynt

  • 8 mini skildpadder

Sådan gør du
 

Bund

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Pisk æggehviderne stive og tilsæt så sukker og pisk til du har en fast marengs.
  • Hak nødderne helt fint på en food processor.
  • Hak evt. chokoladen. Jeg brugt små knapper/drops og dem hakkede jeg ikke. Den skal være grofthakket.
  • Vend dine finthakkede nødder og chokoladen i marengsen.
  • Beklæd en springform på 28 cm med bagepapir og fordel marengen i springformen.
  • Bag bunden i ovnen i cirka 45 minutter eller indtil den er gylden på toppen.
  • Når bunden er færdig kan du sætte den i fryseren for at køle den hurtigere ned.

Skildpadde is

  • Bland kondenseret mælk sammen med mørk rom i en skål.
  • I en anden skål piskes piskefløden til en let skum.
  • Hak 6 chokoladeskildpadder.
  • Bland flødeskum og kondenseret mælk sammen. Kom de hakkede chokoladeskildpadder op i skålen og rør rundt til der ikke er store klumper der sidder sammen.

Romkaramel

  • Rør dulche de leche, rom og salt sammen i en skål.

Samling af islagkagen

  • Tag bunden ud af fryseren, og kom kageplast ned mellem bunden og siden på springformen.
  • Fordel halvdelen af ismassen ovenpå bunden.
  • Kom cirka halvdelen af romkaramellen ovenpå ismassen i klatter. Du kan evt. bruge en kødnål, grillspyd eller lignede til at trække dem lidt rundt i isen.
  • Kom resten af ismassen ovenpå.
  • Til sidst komme du romkaramel på toppen og bruger en kødnål eller grillspyd til at lave et fint mønster. Pynt med cirka 8 mini skildpadder på toppen.
  • Dæk islagkagen med husholdningsfilm og sæt den i fryseren til den skal serveres og mindst 6 timer.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 482 kcal | Kulhydrater: 31 g | Protein: 7 g | Fedt: 38 g
Bedøm denne opskrift:
4.5 fra 13 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man bruge andre nødder end hasselnødder til bunden?

Ja, du kan sagtens bruge nogle andre nødder når du laver denne her islagkage med skildpadder. Jeg tror også, at mandler ville smager super godt.

Hvor lang tid før, skal jeg lave den?

Jeg plejer selv at lave min den dagen før. På den måde er jeg sikker på, at den bliver frosset helt ned. Den skal som minimum stå 6 timer i fryseren, inden at den kan spises.

Må jeg komme rom i, hvis der er nogle børn, der skal smage den?

Det er ikke særlig meget mørk rom, som man skal putte i. Hvis du allerhelst vil undgå den mørke rom, så findes der også romessens. Det er ikke helt den samme romsmag, som det afgiver, men det er et godt alternativ.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften