Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Hjemmelavet is

Islagkager

Sådan en god hjemmelavet islagkage smager bar godt, og så er de ofte ikke så svære at lave. Meget is kan du faktisk lave uden en ismaskine, og så er det ekstra nemt.

Selvfølgelig kan man godt købe nogle gode islagkager, men intet slår at lave dem selv. Det er slet ikke så svært, som det lyder, og du kan ret hurtigt få lavet en og smidt den i fryseren.

  • Juleislagkage
  • Islagkage med karamel og chokolade
  • Påske islagkage
  • Daim islagkage
  • Skildpadde® islagkage
  • Islagkage med chokoladetrøffelcreme
Louise

Jeg hedder Louise, jeg er 36 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 900 opskrifter på siden.

Mere om mig →

NYE OPSKRIFTER

  • Forret med røget laks og syltet fennikel ()
    Forret med røget laks og syltet fennikel
  • Æggekage
    Æggekage med bacon på pande
  • Cookies med smarties ()
    Cookies med smarties og chokolade
  • Tranebærsauce ()
    Tranebærsauce
  • Risengrødsboller ()
    Risengrødsboller
  • Hindbærcoulis ()
    Hindbærcoulis

POPULÆRE OPSKRIFTER

  • Flaeskesteg i airfryer
    Flæskesteg i airfryer
  • Kartoffel porre suppe
    Kartoffel porre suppe
  • Dahl opskrift
    Indisk dahl
  • Saltmandler
  • Bagekartofler opskrift
    Bagekartofler
  • PANANG Curry MED KYLLING PANANG GAI panang curry
    Panang karry med kylling (Panang Gai)

Hjemmelavet islagkage

Jeg laver ofte en hjemmelavet islagkage, hvis jeg ved, at vi får gæster eksempelvis. Det gode ved den er, at du kan lave den flere uger forinden, komme den i fryseren og så tage den op, når den skal spises.

Det er genialt, for så skal jeg ikke stå på dagen, når gæsterne kommer og lave dessert. Den har jeg allerede fikset ved at lave min islagkage et par dage før eller bare aftenen forinden.

De skal helst være i fryseren i mindst 6 timer, før at de er helt gennemfrosne. Nogle gange tager det lidt ekstra tid, så sørg for at den har god tid til at ligge på frost, inden du skal bruge den.

De fleste islagkager må gerne stå 15-20 minutter på køkkenbordet, inden du skærer et stykke af dem.

Bunde til islagkager

I teorien kan du lave rigtig mange forskellige bunde til islagkager. I mine islakager laver jeg dem også forskellige. Nogle af dem har en lækker cookiebund imens andre har en mandelbund.

Du kan vælge lige den bund, du helst vil have. Her kan du også sagtens mikse mine opskrifter, så du tager bunden fra én opskrift og ismassen fra en anden. Du skal bare sørge for, at de to opskrifter er lavet til den samme størrelse.

Der er også mange andre bunde til islagkager, du kan lave. Jeg kunne også godt forestille mig, at hvis du lavede en bund af brownie, ville det være lækkert.

Hvor mange personer er der til i en islagkage?

Jeg skriver altid på den enkelte opskrift, hvor mange personer der er til. Oftest laver jeg dem i en 24 centimeters springform, og der vil jeg sige, at der er kage til 8-12 personer.

Hvor lang tid kan en islagkage holde sig?

Som jeg skriver længere oppe, så kan du godt lave din islagkage før, at du skal bruge den. Jeg vil tro, at den kan holde sig en 3 måneders tid på frys. Du har altså god mulighed for at lave den i god tid. Dog vil jeg tro, at den er bedst inden for de første par uger, hvor du har lavet den.


Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required