Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Julefrokost

Juleislagkage

Udgivet: 19. dec 2024 · Opdateret: 19. dec 2024

Juleislagkage med marcipan chokolade og kirsebærsovs ()

Juleislagkage er helt perfekt at servere enten juleaften som alternativ til risalamande. Eller du kan servere en juleislagkage til julefrokosten.

Juleislagkagen består af en nøddemarengsbund med en marcipanis med chokolade og kirsebærsovs. Isen laves med piskefløde og kondenseret mælk, hvilket gør du kan lave den helt uden en ismaskine.

piskeris Grullo

Juleislagkage

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 12 personer
Holdbarhed: 2 måneder
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Frysetid 6 timer t

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Springform 28 cm i diameter
  • (reklamelink)Kageplast
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Mandelbund

  • 200 g (reklamelink)mandler
  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker

Isen

  • ½ liter piskefløde
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 1 (reklamelink)vaniljestang
  • 150 g (reklamelink)marcipan, revet
  • 100 g (reklamelink)mørk chokolade, smeltet
  • ½ liter kirsebærsovs

Pynt

  • (reklamelink)Mandelsplitter, eller hakkede smuttede mandler
  • Kirsebær fra kirsebærsovsen

Sådan gør du
 

Mandelbund:

  • Kom mandlerne i en food processor og mal dem helt fint.
  • Kom æggehviderne i en skål/røreskål og pisk dem cirka 30 sekunder til de er skummende.
  • Tilsæt sukkeret lidt ad gangen imens der piskes.
  • Pisk til en stiv og skinnende marengs.
  • Kom de malede mandler eller mandelmel i marengsen og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
  • Beklæd en springform på 28 cm med bagepapir. Evt. kun i bunden ved at åbne springformen og lukke det om bagepapiret. Og så smøre siderne. Det giver et lidt mere skarpt look til kanten end hvis der bare kommer bagepapir ned i formen.
  • Fordel mandelmarengsen i springformen og bag den ved 160 grader i cirka 30 minutter.
  • Lad bunden køle helt af.

Isen:

  • Pisk fløden til en letpisket skum.
  • Kom kondenseret mælk og kornene fra vaniljestangen i en skål og pisk det sammen.
  • Hæld den letpiskede flødeskum i den kondenserede mælk og pisk det sammen til det er ensartet.
  • Kom den revne marcipan i og pisk til det er helt fordelt i ismassen.

Samling:

  • Kom kageplast rundt i kanten mellem mandelbunden og springformen og luk formen igen.
  • Kom halvdelen af ismassen ovenpå bunden.
  • Kom halvdelene af den smeltede chokolade ovenpå i swirls. Brug en træpind eller lignende til at fordele det lidt rundt.
  • Kom halvdelen af kirsebærsovsen på og swirl det rundt med en træpind.
  • Kom så resten af ismassen, chokoladen og kirsebærsovsen på.
  • Dæk med husholdningsfilm og sæt i fryseren i mindst 6 timer.

Pynt:

  • Inden servering pyntes med kirsebær fra kirsebærsovsen og med mandelsplitter.
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

En juleislagkage kan selvfølgelig sammensættes på mange forskellige måder. Jeg spurgte faktisk mine følgere på Instagram om deres ønsker til smagssammensætning. Og det endte derfor ud med islagkage med marcipan og så er der brugt kirsebærsovs og smeltet chokolade. Kombinationen er super lækker!

Tips til juleislagkagen

  • Du kan godt undlade at bruge kageplast, men det giver det flotteste resultat og en skarp kant. Ellers kan ismassen godt løbe ned oven bundens sider. Alternativt kan du klippe bagepapir til og bruge det.
  • Brug blot den kirsebærsovs du godt kan lide. Det er ikke en speciel kirsebærsovs jeg har brugt.
  • Hvis du ønsker en bund uden nødder kan du f.eks. lave en browniebund i stedet for.
  • Sørg for at komme husholdningsfilm på kagen, så den ikke tager smag af de andre madvarer i fryseren.
Juleislagkage med  kirsebærsovs
Juleislagkage med marcipan chokolade og kirsebærsovs ()
islagkage med marcipan chokolade og kirsebærsovs
Juleislagkage med marcipan chokolade og kirsebærsovs ()

Kommentarer

  1. Sue skriver

    december 25, 2024 at 5:16 pm

    hvor lang tid før skal den tages ud af fryseren?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 29, 2024 at 2:06 pm

      Cirka 15 minutter burde være nok.

      Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required