Æggehvider er den del af ægget, der indeholder færrest kalorier. Hvis man pisker hviden, så vil den til sidst blive stor og luftig. Af den grund er det meget populært i meget bagværk. Så bliver bagværket nemlig luftigt, hvis man pisker hviderne for sig. Herefter vender man de andre ingredienser i, så hele dejen er luftig.
Jeg elsker at bruge æggehviderne i mine opskrifter. De er særligt gode i klassiske æbleskiver, der kræver, at dejen er dejlig luftig. Sådan er det også med marengs, der består af hvider og sukker.
Du kan her finde en samlet oversigt over alle mine opskrifter, der indeholder æggehvider.
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.
For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.
Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.
Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
|