• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Chokolade fondant med hjemmelavet vaniljeis

    Udgivet: feb 14, 2013 · Opdateret: maj 6, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Chokolade fondant med hjemmelavet vaniljeis

    I dag er det Valentinsdag! Derfor kommer der her en opskrift på lækker chokoladedessert, som du kan servere for din udkårne. Chokoladefondanten er her serveret med en rigtig lækker hjemmelavet vaniljeis, som er både blød og luftig på samme tid, og så er den super nem og lave! Så der er slet ingen grund til at gå ned i Netto og købe vaniljeisen længere.

    piskeris Chestnut

    Chokolade fondant med hjemmelavet vaniljeis

    4 stk.
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 30 min

    Ingredienser

    • 100 g mørk chokolade
    • 100 g smør
    • 50 g sukker
    • 40 g hvedemel
    • 3 bægre pasteuriserede æggeblommer
    • 1 bæger æggehvide
    • lidt smør til at smøre formene med
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Chokoladen finthakkes og smeltes med smør og sukker i en skål over vandbad. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt. Melet sigtes ned i chokolade blandingen, rør godt. Tilsæt blommer & hvider & rør godt.
    • 4 stk. muffins forme ca. 6 cm i diameter og ca. 4 cm høje smøres grundigt med neutral olie.
    • Dejen fyldes i de smurte forme. De fyldte forme opbevares tildækket i køleskab indtil de skal bages - bag dem endelig først, lige inden de skal serveres.
    • Bages ved 200 grader i 9 - 11 minutter. Bemærk af fondanternes midte skal være ubagt. Afkøles let inden de befries for form og bagepapir.
    • Mine blev bagt lidt for meget desværre. Så når tiden er ved at være gået og du kigger til dem, så skal de altså være ubagt i midten når du kigger ind til dem - også selvom det ser lidt underligt ud..

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 399 kcal | Kulhydrater: 32 g | Protein: 3 g | Fedt: 31 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Hjemmelavet vaniljeis

     

    Skrevet af: Louise DamÆggeblommer, Æggehvider, Chokolade, Mælk, Piskefløde, Sødmælk, VaniljeKategori: Dessert, Is og desserter, Nytår, Nytårsdessert, Søde sager

    Følg mig på Instagram
    « Kokospandekager med mango og vaniljeis
    Kaninragout »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Ida

      september 21, 2016 at 11:23 pm

      Hej Louise
      Kan man godt lave "dejen" dagen før og så lige inden servering fælde dejen i forme og bage dem i ovnen?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 11, 2016 at 10:28 pm

        Hej Ida
        Det tror jeg godt man kan - men jeg har ikke prøvet det.

        Svar
    2. Louise Dam

      august 01, 2014 at 2:12 pm

      Tak for rosen :-)

      Svar
    3. jacob

      august 01, 2014 at 1:58 pm

      Hej Louise, jeg har prøvet din opskift og det er virkelig god - Jeg har dog fundet en opskrift på isen som jeg gerne vil dele med dig ... http://xorac.dk/start/vaniljeis-med-chokoladestykker/

      måske noget for dig også ? :-)

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her