Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Chokolade fondant med hjemmelavet vaniljeis

Udgivet: 14. feb 2013 · Opdateret: 6. maj 2021

 
Chokolade fondant med hjemmelavet vaniljeis

I dag er det Valentinsdag! Derfor kommer der her en opskrift på lækker chokoladedessert, som du kan servere for din udkårne. Chokoladefondanten er her serveret med en rigtig lækker hjemmelavet vaniljeis, som er både blød og luftig på samme tid, og så er den super nem og lave! Så der er slet ingen grund til at gå ned i Netto og købe vaniljeisen længere.

piskeris Grullo

Chokolade fondant med hjemmelavet vaniljeis

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 4 stk.
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 100 g (reklamelink)mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 40 g (reklamelink)hvedemel
  • 3 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 1 bæger æggehvide
  • lidt smør, til at smøre formene med

Sådan gør du
 

  • Chokoladen finthakkes og smeltes med smør og sukker i en skål over vandbad. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt. Melet sigtes ned i chokolade blandingen, rør godt. Tilsæt blommer & hvider & rør godt.
  • 4 stk. muffins forme ca. 6 cm i diameter og ca. 4 cm høje smøres grundigt med neutral olie.
  • Dejen fyldes i de smurte forme. De fyldte forme opbevares tildækket i køleskab indtil de skal bages - bag dem endelig først, lige inden de skal serveres.
  • Bages ved 200 grader i 9 - 11 minutter. Bemærk af fondanternes midte skal være ubagt. Afkøles let inden de befries for form og bagepapir.
  • Mine blev bagt lidt for meget desværre. Så når tiden er ved at være gået og du kigger til dem, så skal de altså være ubagt i midten når du kigger ind til dem - også selvom det ser lidt underligt ud..

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 399 kcal | Kulhydrater: 32 g | Protein: 3 g | Fedt: 31 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Hjemmelavet vaniljeis

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Ida skriver

    september 21, 2016 at 11:23 pm

    Hej Louise
    Kan man godt lave "dejen" dagen før og så lige inden servering fælde dejen i forme og bage dem i ovnen?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 11, 2016 at 10:28 pm

      Hej Ida
      Det tror jeg godt man kan - men jeg har ikke prøvet det.

      Svar
  2. Louise Dam skriver

    august 01, 2014 at 2:12 pm

    Tak for rosen :-)

    Svar
  3. jacob skriver

    august 01, 2014 at 1:58 pm

    Hej Louise, jeg har prøvet din opskift og det er virkelig god - Jeg har dog fundet en opskrift på isen som jeg gerne vil dele med dig ... http://xorac.dk/start/vaniljeis-med-chokoladestykker/

    måske noget for dig også ? :-)

    Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required