• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Hjemmelavede flødeboller med nøddebund

Louisex
Ændret: maj 10, 2021 · Udgivet: nov 20, 2011 af Louise Dam · 33 Kommentarer

Flødeboller

Hjemmelavede flødeboller kan på ingen måde sammenlignes med dem man køber. Det er så meget bedre når man laver dem selv. Her har jeg valgt at bage nogle lækre nøddebunde til mine flødeboller. De smager simpelthen så godt!

Man skal øve sig lidt i at lave flødeboller. For at gøre det nemmere er det virkelig en god idé at sørge for at bruge kakaosmør i sin chokolade. Det gøre chokoladen tyndere og meget nemmere at overtrække flødebollen med.

piskeris Grullo

Hjemmelavede flødeboller med nøddebund

4.67 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 20 stk.
Forb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Termometer
  • (reklamelink)Udstikker 4 cm
  • (reklamelink)Sprøjtepose
  • (reklamelink)Tylle
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Nøddebunde

  • 1 æggehvide
  • 50 g sukker
  • 130 g (reklamelink)hasselnødder

Skum

  • 0,6 dl vand
  • 185 g sukker
  • 85 g (reklamelink)glukosesirup
  • 3 æggehvider
  • 1 tsk sukker

Chokoladeovertræk

  • 200 g (reklamelink)mørk chokolade 55 %
  • 25 g (reklamelink)kakaosmør
  • (reklamelink)kokosmel og/eller frysetørrede bær

Sådan gør du
 

Nøddebunde

  • Pisk sukker og æggehvide stive med en elpisker eller i en røremaskine med piskeris.
  • I en minihakker eller lignende hakker du hasselnødderne helt fint til nøddemel.
  • Vend nødderne i de stivpiskede æggehvider og sukker.
  • Smør et firkantet lag ud på en bageplade med bagepapir (cirka ½ cm tykkelse).
  • Bag bunden i cirka 10-12 minutter ved 175 grader.
  • Lad bunden afkøle let og stik så små bunde ud med en rund udstikker på cirka 4 cm.

Skum

  • Kog vand, sukker og glukosesirup op i en gryde og lad det småsimre indtil det når en temperatur på 117 grader.
  • Æggehviderne piskes let til de skummer med en elpisker eller i røremaskine med piskeris på.
  • Tilsæt cirka 1 tsk sukker og pisk videre til de bliver stive i konsistensen. Pas på ikke at overpiske æggehviderne, så kan de skille.
  • Når æggehviderne begynder at blive stive i konsistensen tilsættes sukkerlagen langsomt i en tynd stråle. Skummet piskes stift med en håndmikser eller i en røremaskine ved middel hastighed i cirka 10-15 minutter. Skummet skal afkøle let i skålen og afgive en form for hul lyd når det banker mod siden af skålen.
  • Sæt din valgte tylle (du kan både bruge en glat rund, eller en stjerneformet) i sprøjteposen, og fordel skummet i sprøjteposen.
  • Skummet sprøjtes på bundene. Hold din tylle tæt mod bunden og løft den stille og roligt opad. Husk øvelse gør mester :-)
  • Lad flødebollerne stå og tørre imens du smelter chokoladen og kakaosmørret.

Chokoladeovertræk

  • Hak chokoladen, hvis ikke du bruger chokoladeknapper. Bland med knapperne af kakaosmør i en plasticskål der kan gå i mikrobølgeovnen.
  • Varm chokoladen i 15-20 sekunder af gangen og rør godt rundt. Når chokoladen begynder at smelte giver du det kun 5-10 sekunder af gangen. Fortsæt indtil den når 32-33 grader.
  • Hæld chokoladen i et glas, hvor din flødebolle kan komme ned i.
  • Hold på bunden af flødebollen og dyp så toppen af flødebollen ned i glasset. Sørg for at dyppe den helt ned så alt skummet bliver dækket af chokolade. Lad den dryppe godt af inden du vender den om.
  • Pynt evt. med kokosmel eller frysetørret bær. Du kan også helt undlade at pynte dem.

Noter

Maj 2021: Jeg har rettet lidt til i opskriften. Nu er der kun nøddebunde i opskriften, og jeg har tilføjet kakaosmør i chokoladen. Det gør at det er meget nemmere at overtrække flødebollerne fordi chokoladen bliver tyndere. I den tidligere opskrift blev flødebollerne også bagt kort i ovnen inden de blev overtrukket med chokolade. Det gør jeg heller ikke længere. Det er fint nok blot at lade dem stå og tørre.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk | Kalorier: 168 kcal | Kulhydrater: 24 g | Protein: 2 g | Fedt: 8 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Nøddebunde
Nøddebunde
Flødebolleskum
Flødeboller (17)
Flødeboller (18)
Flødeboller (20)
Flødeboller (21)
Flødeboller (22)
Flødeboller (23)

Kommentarer

  1. Louise skriver

    december 04, 2022 at 7:05 am

    Jeg havde problemer med at kakaosmør knapperne ikke smeltede ret meget i min chokolade, og jeg kunne jo ikke gå over 32 grader (lys chokolade). Har du haft problemer med det? Og måske har prøvet at smelte kakaosmørret først og så tilsætte e.l.?
    Vil gerne lave flødebollerne nu her igen nemlig ;-)
    Tak for en god opskrift

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 05, 2022 at 12:02 pm

      Hej Louise
      Nej, det har jeg ikke rigtig oplevet synes jeg. Og jeg har ellers prøvet flere forskellige mærker af kakaosmør. Men du kan evt. bruge en stavblender til at sørge for at alle små klumper kommer væk. Det har jeg set beskrevet andre steder omkring temperering af chokolade. Alternativt kan du måske også hakke chokoladesmørret så det er i endnu mindre stykker?

      Hilsen Louise

      Svar
  2. Lone skriver

    marts 21, 2020 at 12:11 am

    Spændende med nøddebunden - den skal prøves - tak.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 21, 2020 at 12:15 pm

      Det var så lidt, håber du fik lavet nogle lækre flødeboller!

      Svar
    • Linda skriver

      december 16, 2023 at 9:38 am

      Hvor længe kan de holde? Og skal de færdige flødeboller opbevares på køl?

      Svar
      • Louise Dam skriver

        december 20, 2023 at 10:48 am

        Jeg plejer at have dem i køleskabet. De skal i hvert fald gerne stå køligt. De kan sagtens holde 1 uges tid eller mere.

        Svar
  3. Stine skriver

    februar 01, 2020 at 1:18 pm

    Hej

    Er det to slags bunde? For jeg forstod det som at der er en nødebund også en marcipanbund der skulle oven på eller hvordan gør du?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 01, 2020 at 10:38 am

      Det er to slags bunde. Så man kan lave nogle med én slags og nogle med en anden slags bund.

      Svar
  4. Mette skriver

    november 01, 2019 at 11:10 am

    Hejsa
    Du skriver at man skal smøre nøddemassen ud i en firkant - skal man så bare stikke nogle runde bunde ud bagefter eller hvordan??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 04, 2019 at 12:06 am

      Ja, det er helt korrekt. Det skal jeg vist have rettet i min opskrift.

      Svar
  5. Ann-Sophie skriver

    marts 27, 2019 at 9:09 am

    Hej Louise,
    Hvordan overrækker du flødebollerne med chokoladen? Hælder du chokoladen ud over eller kan du dyppe flødebollen i chokoladen uden skummet falder af?
    Hvordan har du tempereret chokoladen?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 15, 2019 at 3:21 pm

      Hej Ann-Sophie
      Jeg har lige tilføjet lidt beskrivelse omkring hvordan man kan overtrække flødebollerne, og derudover et link til en video der viser hvordan man temperer chokoladen.
      Hilsen Louise

      Svar
      • Louise skriver

        oktober 05, 2019 at 9:57 pm

        Hej Louise
        Nøddebundene er de bløde eller sprøde?🤔

        Svar
        • Louise Dam skriver

          oktober 06, 2019 at 2:30 pm

          De er bløde :o)

          Svar
  6. Anna skriver

    november 28, 2018 at 3:33 pm

    Hej Louise,

    Hvor længe kan bundene holde sig? Bliver de kedelige af at stå i et pr dage, inden de bliver brugt til flødebollerne? Skal bruge dem på søndag, men pga. tidsmangel, ville jeg bage dem i dag..

    Mvh

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 02, 2018 at 1:21 pm

      Hej Anna, jeg har ikke nået at svare dig før nu desværre. Jeg ved desværre ikke hvordan de bliver hvis man laver dem inden. Gjorde du det og hvordan blev det?

      Svar
    • Tina skriver

      august 18, 2021 at 8:14 am

      Hejsa
      Hvor længe vil man kunne have flødebollerne stående? Jeg skal bruge dem om 11 dage, er det for tidligt at lave dem en uge før? Lad os sige den 24. Når jeg skal bruge dem den 29.?
      Mvh Tina

      Svar
      • Louise Dam skriver

        november 03, 2021 at 12:53 pm

        Hej Tina
        Jeg beklager meget at jeg først svarer nu. Det er nok alt for sent. Flødebollerne kan sagtens holde sig 1 uges tid i køleskabet og nok også længere end det.
        Hilsen Louise

        Svar
  7. Puk skriver

    november 28, 2018 at 1:54 pm

    Hej Louise,

    Jeg laver "tusind" af dine flødeboller i øjeblikket, men er noget i tvivl om du mener traditionel ovn eller varmluft?
    Jeg har bagt bundene ved traditionel ovn, men det tog noget tid længe end hvad du har skrevet i opskriften, og min ovn er ellers lidt hidsig i det.

    Ps. de der nøddebunde er så lækre!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 01, 2018 at 8:33 pm

      Hej Puk
      Jeg bager stort set altid ved almindelig ovn. Medmindre der står andet i opskriften :-) Jeg synes der kan være stor forskel på ovne, og jeg er da også flyttet siden og har en anden ovn nu. Så jeg kan ikke helt huske hvordan den gamle var. Er glad for du synes om opskriften.

      Svar
  8. Karina Sommer Lauridsen skriver

    oktober 19, 2016 at 8:06 pm

    Hej Louise.
    Er det rigtigt forstået at flødebollerne skal i ovnen i 5 min når skummet er sprøjtet på bundene og inden de betrækkes med chokolade?
    Mvh Karina.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 26, 2016 at 7:56 pm

      Ja, det er helt rigtigt :-)

      Svar
      • Kristina skriver

        april 21, 2020 at 12:30 pm

        Hvirfor skal de det ? Så flyder massen da ud? Vi har brugt pasteuriseret æggehvider

        Svar
        • Louise Dam skriver

          juni 03, 2020 at 11:07 am

          Det burde det ikke gøre. Men man kan også undlade at bage dem i ovnen. Det kan bare være en smule nemmere at styre når man skal overtrække dem med chokoladen.

          Svar
  9. Betina Hyldahl skriver

    april 21, 2016 at 7:19 am

    Hej Louise.
    Kan jeg bruge pastauseret æggehvider? Og hvis jeg skal lave flødeboller med lakridssmag, skal jeg så bare tilsætte lakridspulver når skummet er rørt sammen?
    Mvh Betina

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 22, 2016 at 6:07 pm

      Hej Betina
      Ja det kan du sagtens. Jeg har ikke prøvet at lave flødeboller med lakridssmag. Men jeg tror jeg ville tilsætte lakridspulveret når skummet er færdigt, som du selv foreslår.

      Svar
  10. Malene skriver

    februar 13, 2016 at 9:28 pm

    Hej Louise.

    Hvor lang tid tror du flødebollerne kan holde sig på køl?

    Vh Malene

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 17, 2016 at 10:43 pm

      Hej Malene
      En uges tid - måske længere.

      Svar
  11. Jane skriver

    november 06, 2015 at 12:29 am

    Lyder smadder lækkert, men hvor og hvornår tilsættes glukosen ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 07, 2015 at 12:27 pm

      Ja det kan jeg godt se jeg har glemt. Det er tilføjet i opskriften nu, og der skal koges op sammen med sukker og vand.

      Svar
      • jimmi skriver

        marts 29, 2018 at 4:25 pm

        ER glukosen vigtig ??? Kan nemlig se nogle opskrifter med og nogle er uden :-)

        Svar
        • Louise Dam skriver

          marts 30, 2018 at 11:29 am

          Skummet bliver mere holdbart af glukosen, så det er nemmere at styre. Men man kan muligvis godt lave det uden. Jeg har dog ikke selv prøvet det :-)

          Svar
          • Michael skriver

            april 15, 2020 at 7:10 pm

            Man kan godt lave flødeboller uden glukose, men de bliver ikke lige så lækre i skummet. Glukosen skaber noget lækker cremethed, hjælper med stabilitet i skummet og giver en mere luftig skum. At bruge den korrekte glukosesirup er også en stor videnskab - jeg har selv startet en virksomhed som fokuserer på at producere "hjemmelavede" økologiske gourmet flødeboller (www.ærli.dk), hvor jeg er lykkedes med at sikre en lækker skum med holdbarhed så længe som ikke økologiske varianter.

4.67 from 3 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.