Panang karry eller panang curry er én af mine yndlings thairetter! Thailandsk mad er for mig helt fantastisk. Det får mig med det samme til at drømme mig ned til en restaurant ved vandkanten med mine fødder placeret i det bløde sand. For mig er Thailand et land, hvor man altid kan få et lækkert måltid mad. Faktisk er det stort set ligemeget hvor du går hen.
Jeg har tidligere delt lidt opskrifter på thaimad, og i dag får I opskriften på denne lækre panang curry med kylling, som også kaldes panang gai på thailandsk. Panang karry er absolut min yndligs karry – den har efter min mening en helt anden dybde end andre karryretter. Desuden smager panangkarryen en smule sødt og salt på samme tid. Hvis du ikke vil have din ret for stærk kan du holde igen med den friske chili.
Jeg laver min panang karry med grønne bønner. Man kan sagtens bruge andre grøntsager, hvis man er mere til det. Min panang karrypasta har jeg fundet i Meny. Både kaffirlimeblade på frost og palmesukker kan købes i asiatiske supermarkeder. Her kan jeg også anbefale at man får fat i den kokosmælk der hedder Chaokoh (som også er på billedet herunder). Den smager bare bedre end dem man køber i de almindelige supermarkeder.
Udover at jeg elsker thaimad, så elsker jeg også at rejse i Thailand. Det er bare et helt fantastisk land og med de sødeste indbyggere. Her får man efter min mening det hele; varme, skønne strande, smuk natur og fantastisk mad! Du kan læse mine rejseguides til Thailand her.
OPSKRIFT PÅ PANANG KARRY MED KYLLING (PANANG GAI)
Ingredienser
- 500 g kyllingefilet eller inderfilet
- 100 g friske grønne bønner
- 2 spsk panang karrypasta
- 6-8 stk. kaffir limeblade evt. fra frost
- 1 rød chili
- 1 tsk fiskesauce
- 4 klumper palmesukker eller cirka 1 spsk sukker
- 500 ml. kokosmælk
- 1 dl vand
- Olie til stegning
Serveres med:
Sådan gør du
- Hak chilien fint.
- Skær limebladene i strimler.
- Skær kyllingefileterne i strimler.
- Rengør bønnerne, skær enderne fra. Skær dem evt. i mindre stykker.
- Opvarm lidt olie i en gryde eller wok og tilsæt karrypastaen. Lad den svitse kort tid.
- Tilsæt så kyllingen og brun den af.
- Tilsæt palmesukker, limeblade, chili, fiskesauce, kokosmælk og vand. Rør rundt og bring retten i kog.
- Lad den simre i 20-30 minutter.
- Smag til og tilsæt evt. ekstra sukker eller fiskesauce. Tilsæt bønnerne og lad dem varme med et par minutter.
- Servér din panang curry med ris.
Hej :-)
Bruger du friske lime blade? Jeg har kun tørre derhjemme (Og de er meget tørre)
Jeg kommer dem altid hele i min ret, men spiser udenom dem, da de simpelthen er for stive,
Jeg bruger limeblade på frost for det meste :-)
Kan man få de limeblade andre steder end i et Thailandsk supermarked?
De har også nogle på Nemlig.com: https://www.nemlig.com/kaffir-limeblade-5015155
Måske har de det også i større supermarkeder som Føtex, Kvickly eller Bilka.
Hej Louise
Hvad er det grønne, der ses på billederne (ved siden af bønnerne) ? Og giver det smagsforskel om man bruger almindeligt sukker i forhold til palmesukker?
Forresten er Panang karrypasta det samme, som det man kan finde i mange butikker, der hedder rød karrypasta?
Hej Trine
Det er limeblade. Der er lidt smagsforskel på sukker og palmesukker. Palmesukkeret har lidt noter af karamel f.eks. Men du kan sagtens erstatte det med sukker eller rørsukker. Måske er brun farin også lækkert i. Det har jeg dog ikke prøvet. Panang karrypasta er ikke det samme som rød karrypasta. Den er mere sødlig i smagen end almindelig rød karry er. Hvis du ikke lige kan få fat i panang karrypasta, så kan du evt. prøve med rød karry, lidt mere sukker og lidt peanutbutter. Så kan du få en smag der minder om.
Held og lykke med madlavningen - thaimad er fantastisk!
Hilsen Louise
Jeg har lavet opskriften med rød karrypasta, det var det jeg havde. Og det smagte fantastisk, hvis jeg har panang karrypasta en dag vil jeg prøve med det måske det bare bliver endnu bedre.
Dejligt du kunne bruge opskriften. Jeg synes det lige bliver lidt bedre med panang karrypasta, så prøv det endelig!
Hej Louise
Vi skal på skiferie og kunne derfor godt tænke mig at tilberede karryretten og komme den i fryser. Er der muligt ? Og hvordan skal den opvarmes igen ?
Hej Jannie
Ja, retten kan sagtens fryses. Du kan enten varme den op i en gryde, eller i mikroovnen.
Hilsen Louise
Mums hvor er det en fantastisk opskrift 🙏🙏🙏🙏🙏
Det gør mig så glad at høre! Dejligt :-)
Mhh hvor ser det lækkert ud! Er dog lidt nervøs for det fiskesovs der - er det en meget gennemtrængende smag?
Nej, det er det ikke. Det er noget der bliver brugt meget i det thailandske køkken, og det bliver brugt istedet for salt.
hejsa. er ikke så kendt med fiske sovs, hvor køber man det henne og kan det have den store effekt, hvis man undlader at putte det i?
Hej Michelle, det kan du købe i næsten alle supermarkeder. Netto, Fakta Føtex, Kvickly osv. Det bliver brugt meget i det asiatiske køkken, og giver umami smag til retten. Det ville være synd at undlade synes jeg.
Hej :-) hvor mange personer vil du ca. Sige der er til i opskriften? :-)
3-4 personer rækker opskriften til. Kan se jeg ikke har fået det med i opskriften, så det skriver jeg lige ind.
Hvis nu man bruger løs kokossukker ? Er det så også 1 spsk af den ?
Jeg er ikke vant til at bruge kokossukker, så jeg er desværre ikke klar over om det søder ligeså meget som sukker eller om det søder mere. Ellers må du tilsætte lidt og så smage dig frem til om der skal mere i.
Mega lækker opskrift på Panang! Jeg erstattede bønner med gulerødder, da vi er mere til det herhjemme 😊 stadig super godt!
Hej Karoline
Dejligt du kunne bruge opskriften og er sikker på man kan bruge flere forskellige typer af grøntsager i retten.
Hilsen Louise
Hvor mange mennesker er opskriften til?😊
Den er til cirka 3 personer.
Super lækker opskrift men min karry skiller. Ved du, hvad jeg muligvis gør forkert?
Hmm.. det var mærkeligt. Jeg laver den ret tit og har endnu ikke prøvet at den skiller. Hvor i processen oplever du det sker?
Hej Louise, kunne godt tænke mig at vide hvor du køber kokosmælk en. Kan den også fås i Meny. Har set den anbefalet flere steder.
Med venlig hilsen
Lone
Hej Lone, kokosmælken er købt hos en grønthandler ved Lygten på Nørrebro. (Lygten Bazar)
Lækker opskrift!!
Men hvor kan man købe panang karrypata henne? :-)
Jeg købte mit i Meny :-)