• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Panang karry med kylling (Panang Gai)

Louisex
Ændret: feb 6, 2025 · Udgivet: nov 5, 2018 af Louise Dam · 54 Kommentarer

PANANG KARRY MED KYLLING PANANG GAI panang curry

Panang karry er en helt fantastisk curry fra Thailand. Den er cremet og lækker, og så er den både stærk og lidt sødlig på samme tid. Min opskrift på panang curry laver jeg med friske haricot verts, altså grønne bønner. Det smager nemlig skønt!

Panang karry eller panang curry er én af mine yndlings thairetter! Thailandsk mad er for mig helt fantastisk. Det får mig med det samme til at drømme mig ned til en restaurant ved vandkanten med mine fødder placeret i det bløde sand. For mig er Thailand et land, hvor man altid kan få et lækkert måltid mad. Faktisk er det stort set lige meget hvor du går hen.

Panang karry med kylling, kaldes også panang gai på thailandsk. Panang karry er absolut min yndlings karryret - den har efter min mening en helt anden dybde end andre karryretter. Desuden smager den en smule sødt og salt på samme tid.

piskeris Grullo

Panang karry med kylling (Panang Gai)

4.28 fra 148 stemmer
Justér antalJustér antal: 3 personer
Holdbarhed: 3-4 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 500 g kyllingefilet, eller inderfilet
  • 100 g friske grønne bønner
  • 2 spsk panang karrypasta
  • 6-8 stk. kaffir limeblade, evt. fra frost
  • 1 rød chili
  • 1 tsk fiskesauce
  • 20-30 g (reklamelink)palmesukker, eller cirka 1-2 spsk rørsukker
  • 500 ml. (reklamelink)kokosmælk
  • 1 dl vand
  • Olie til stegning

Serveres med:

  • Kogte ris

Sådan gør du
 

  • Hak chilien fint.
  • Skær limebladene i strimler.
  • Skær kyllingefileterne i strimler.
  • Rengør bønnerne, skær enderne fra. Skær dem evt. i mindre stykker.
  • Opvarm lidt olie i en gryde eller wok og tilsæt karrypastaen. Lad den svitse kort tid.
  • Tilsæt så kyllingen og brun den af.
  • Tilsæt palmesukker, limeblade, chili, fiskesauce, kokosmælk og vand. Rør rundt og bring retten i kog.
  • Lad den simre i 20-30 minutter.
  • Smag til og tilsæt evt. ekstra sukker eller fiskesauce. Tilsæt bønnerne og lad dem varme med et par minutter.
  • Servér din panang curry med ris.

Noter

Hvis du ikke vil have din ret for stærk kan du holde igen med den friske chili. Retten rækker til 3-4 personer :)

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 463 kcal | Kulhydrater: 12 g | Protein: 30 g | Fedt: 34 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften

Jeg laver min panang karry med grønne bønner. Man kan sagtens bruge andre grøntsager, hvis man er mere til det.

Både kaffirlimeblade på frost eller tørret og palmesukker kan købes i asiatiske supermarkeder. Palmesukker kan sagtens erstattes af rørsukker, alm. sukker eller brun farin.

Hvis du ikke vil have din ret for stærk kan du holde igen med den friske chili.

Hvis du også elsker thailandsk mad, så skal du virkelig også prøve min opskrift på cashew chicken, Massaman curry eller min kylling i grøn karry.

OBS! Jeg har tidligere anbefalet den kokosmælk der hedder Chaokoh (som også er på billedet herunder). Men da der er problemer med aber der bliver mishandlet i forbindelse med netop dette produkt, er jeg selv stoppet med at købe den kokosmælk.

Udover at jeg elsker thaimad, så elsker jeg også at rejse i Thailand. Det er bare et helt fantastisk land og med de sødeste indbyggere. Her får man efter min mening det hele; varme, skønne strande, smuk natur og fantastisk mad! Du kan læse mine rejseguides til Thailand her.

Ingredienser til retten
Panang karrypasta
Kylling
Kylling tilberedes
Panang curry
Panang curry
Panang curry
PANANG Curry MED KYLLING PANANG GAI panang curry
PANANG KARRY MED KYLLING PANANG GAI panang curry
PANANG KARRY MED KYLLING PANANG GAI panang curry

Kommentarer

  1. Per skriver

    marts 23, 2025 at 4:20 pm

    4 stars
    Dejlig ret

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 24, 2025 at 10:15 am

      Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  2. Martin skriver

    april 04, 2022 at 3:47 pm

    Kan man bruge tørret limeblade?

    Kan ikke finde andet i de få butikker tæt på mig

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 06, 2022 at 9:49 am

      Ja, det kan du sagtens! :-)

      Svar
  3. Nathalie Alrø skriver

    august 09, 2021 at 1:53 pm

    Ved du hvor mange kalorier der er i en portion til en? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 02, 2022 at 3:24 pm

      Jeg har tilføjet kalorieberegning til retten nu. Beregningen er en cirka beregning kun for sovsen pr. person hvis den deles i 4 portioner.

      Svar
    • Kübra skriver

      januar 28, 2023 at 9:36 pm

      Hvilken panang bruger du i din ret? Jeg kan simpelthen ikke finde en sød/mild panang, alle dem jeg hat prøvet et SÅ stærke at retten bliver svær at spise 😅😅

      Svar
      • Louise Dam skriver

        juni 07, 2023 at 1:15 am

        Det er for det meste denne jeg bruger: https://pandasia.dk/vare/cock-brand-panang-karry-paste-400g

        Svar
  4. Marie skriver

    februar 02, 2021 at 7:25 pm

    Kan man erstatte kokos mælk med madlavningsfløde/piskefløde? Min mand er desværre allergiker.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 10, 2021 at 11:18 pm

      Hej Marie
      Det kan jeg ikke se hvorfor man ikke skulle kunne :-) Men det er dog ikke noget jeg har afprøvet.
      God fornøjelse med madlavningen.
      Hilsen Louise

      Svar
      • Charlotte skriver

        maj 03, 2021 at 9:26 am

        Hej Louise - lækker ret 😀 hvis man kunne tænke sig flere forskellige grøntsager i retten, hvad vil du så foreslå af varianter ? Dbh Charlotte

        Svar
        • Louise Dam skriver

          maj 03, 2021 at 10:23 pm

          Hej Charlotte
          Det kunne f.eks. være broccoli, gulerødder i tynde stave, peberfrugt. God fornøjelse med madlavningen :-)
          Hilsen Louise

          Svar
  5. Camilla skriver

    oktober 14, 2020 at 10:44 am

    Hej :-)

    Bruger du friske lime blade? Jeg har kun tørre derhjemme (Og de er meget tørre)
    Jeg kommer dem altid hele i min ret, men spiser udenom dem, da de simpelthen er for stive,

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 22, 2020 at 11:35 am

      Jeg bruger limeblade på frost for det meste :-)

      Svar
  6. Anja skriver

    september 17, 2020 at 4:25 pm

    Kan man få de limeblade andre steder end i et Thailandsk supermarked?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 19, 2020 at 9:48 am

      De har også nogle på Nemlig.com: https://www.nemlig.com/kaffir-limeblade-5015155

      Måske har de det også i større supermarkeder som Føtex, Kvickly eller Bilka.

      Svar
    • Sussi skriver

      april 14, 2021 at 3:46 pm

      Kan man godt bruge rød eller grøn karrypasta

      Svar
      • Louise Dam skriver

        maj 04, 2021 at 12:18 am

        Ja, det kan du sagtens. Det bliver selvfølgelig bare en anden ret, hvis du ikke bruger panang karrypasta.

        Svar
  7. Trine skriver

    maj 23, 2020 at 1:36 pm

    Hej Louise

    Hvad er det grønne, der ses på billederne (ved siden af bønnerne) ? Og giver det smagsforskel om man bruger almindeligt sukker i forhold til palmesukker?
    Forresten er Panang karrypasta det samme, som det man kan finde i mange butikker, der hedder rød karrypasta?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 25, 2020 at 10:24 am

      Hej Trine
      Det er limeblade. Der er lidt smagsforskel på sukker og palmesukker. Palmesukkeret har lidt noter af karamel f.eks. Men du kan sagtens erstatte det med sukker eller rørsukker. Måske er brun farin også lækkert i. Det har jeg dog ikke prøvet. Panang karrypasta er ikke det samme som rød karrypasta. Den er mere sødlig i smagen end almindelig rød karry er. Hvis du ikke lige kan få fat i panang karrypasta, så kan du evt. prøve med rød karry, lidt mere sukker og lidt peanutbutter. Så kan du få en smag der minder om.
      Held og lykke med madlavningen - thaimad er fantastisk!
      Hilsen Louise

      Svar
      • Christina Faber Seierøe skriver

        oktober 08, 2020 at 3:09 pm

        Jeg har lavet opskriften med rød karrypasta, det var det jeg havde. Og det smagte fantastisk, hvis jeg har panang karrypasta en dag vil jeg prøve med det måske det bare bliver endnu bedre.

        Svar
        • Louise Dam skriver

          oktober 22, 2020 at 11:36 am

          Dejligt du kunne bruge opskriften. Jeg synes det lige bliver lidt bedre med panang karrypasta, så prøv det endelig!

          Svar
      • André Allan Nørgaard skriver

        januar 15, 2023 at 11:54 am

        Jeg bruger altid saltede peanuts og rister dem kortvarigt af, med sammen med kyllingen og bruger så bare lidt ekstra sukker, for at kompensere for de saltede peanuts (jeg kan godt lide det ekstra "crunch" de giver.

        Svar
  8. Jannie skriver

    januar 04, 2020 at 2:07 pm

    Hej Louise
    Vi skal på skiferie og kunne derfor godt tænke mig at tilberede karryretten og komme den i fryser. Er der muligt ? Og hvordan skal den opvarmes igen ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 31, 2020 at 11:27 am

      Hej Jannie
      Ja, retten kan sagtens fryses. Du kan enten varme den op i en gryde, eller i mikroovnen.
      Hilsen Louise

      Svar
      • Nanna skriver

        januar 19, 2021 at 6:03 pm

        Hej.
        Ville man godt kunne erstatte revet limeskal, eller måske noget citrongræs istedet for limeblade?
        Vh

        Svar
        • Louise Dam skriver

          februar 10, 2021 at 11:50 pm

          Ja, det tror jeg sagtens du kan :-)

          Svar
          • André Allan Nørgaard skriver

            januar 15, 2023 at 11:59 am

            Limeskal kan bruges men er ikke anbefalelsesværdig - så ville jeg nok hellere bruge lidt citrongræs🤔

        • Simon skriver

          december 27, 2021 at 9:05 am

          Prøv at peppe den lidt op med en lille knold fint revet ingefær, hvidløg og tilsæt en tsk. Støt Koriander en dåse bambus. I wil ikke fortryde det, smager som en tur i Hua hin 👍😛

          Svar
          • Louise Dam skriver

            december 28, 2021 at 7:46 pm

            Mange tak for gode tips Simon :-)

      • Ditte Marker skriver

        oktober 02, 2022 at 8:06 pm

        5 stars
        Fuldstændig fantastisk!!!

        Svar
        • Louise Dam skriver

          oktober 02, 2022 at 10:12 pm

          Ej, hvor gør det mig bare glad at høre! Elsker også selv den opskrift :-)

          Svar
  9. Anders Sørensen skriver

    december 17, 2019 at 6:08 pm

    Mums hvor er det en fantastisk opskrift 🙏🙏🙏🙏🙏

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 20, 2019 at 11:12 am

      Det gør mig så glad at høre! Dejligt :-)

      Svar
  10. Mathilde skriver

    november 22, 2019 at 10:22 pm

    Mhh hvor ser det lækkert ud! Er dog lidt nervøs for det fiskesovs der - er det en meget gennemtrængende smag?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 24, 2019 at 4:04 pm

      Nej, det er det ikke. Det er noget der bliver brugt meget i det thailandske køkken, og det bliver brugt istedet for salt.

      Svar
  11. Michelle skriver

    oktober 19, 2019 at 9:34 am

    hejsa. er ikke så kendt med fiske sovs, hvor køber man det henne og kan det have den store effekt, hvis man undlader at putte det i?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 19, 2019 at 10:23 am

      Hej Michelle, det kan du købe i næsten alle supermarkeder. Netto, Fakta Føtex, Kvickly osv. Det bliver brugt meget i det asiatiske køkken, og giver umami smag til retten. Det ville være synd at undlade synes jeg.

      Svar
  12. Mira skriver

    september 29, 2019 at 10:52 am

    Hej :-) hvor mange personer vil du ca. Sige der er til i opskriften? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 01, 2019 at 4:23 pm

      3-4 personer rækker opskriften til. Kan se jeg ikke har fået det med i opskriften, så det skriver jeg lige ind.

      Svar
  13. Burcin skriver

    august 29, 2019 at 11:54 am

    Hvis nu man bruger løs kokossukker ? Er det så også 1 spsk af den ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 29, 2019 at 1:53 pm

      Jeg er ikke vant til at bruge kokossukker, så jeg er desværre ikke klar over om det søder ligeså meget som sukker eller om det søder mere. Ellers må du tilsætte lidt og så smage dig frem til om der skal mere i.

      Svar
  14. Karoline skriver

    maj 01, 2019 at 4:12 pm

    Mega lækker opskrift på Panang! Jeg erstattede bønner med gulerødder, da vi er mere til det herhjemme 😊 stadig super godt!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 02, 2019 at 9:31 am

      Hej Karoline
      Dejligt du kunne bruge opskriften og er sikker på man kan bruge flere forskellige typer af grøntsager i retten.
      Hilsen Louise

      Svar
    • Cecilie Kruse skriver

      september 15, 2019 at 3:50 pm

      Hvor mange mennesker er opskriften til?😊

      Svar
      • Louise Dam skriver

        oktober 16, 2019 at 3:12 pm

        Den er til cirka 3 personer.

        Svar
  15. Maja skriver

    april 17, 2019 at 5:17 pm

    Super lækker opskrift men min karry skiller. Ved du, hvad jeg muligvis gør forkert?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2019 at 9:39 am

      Hmm.. det var mærkeligt. Jeg laver den ret tit og har endnu ikke prøvet at den skiller. Hvor i processen oplever du det sker?

      Svar
    • Siff skriver

      november 22, 2023 at 3:55 pm

      Brugte du kokosmælk med mindre fedt i?

      Svar
  16. Lone Hygum Valsted skriver

    november 06, 2018 at 4:59 pm

    Hej Louise, kunne godt tænke mig at vide hvor du køber kokosmælk en. Kan den også fås i Meny. Har set den anbefalet flere steder.
    Med venlig hilsen
    Lone

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 11, 2018 at 11:56 am

      Hej Lone, kokosmælken er købt hos en grønthandler ved Lygten på Nørrebro. (Lygten Bazar)

      Svar
  17. Sheila Hansen skriver

    november 05, 2018 at 9:31 pm

    Lækker opskrift!!

    Men hvor kan man købe panang karrypata henne? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 06, 2018 at 2:18 pm

      Jeg købte mit i Meny :-)

      Svar
4.28 from 148 votes (146 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.