• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Panang karry med kylling (Panang Gai)

    Udgivet: nov 5, 2018 · Opdateret: jul 7, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    PANANG KARRY MED KYLLING PANANG GAI panang curry

    Panang karry eller panang curry er én af mine yndlings thairetter! Thailandsk mad er for mig helt fantastisk. Det får mig med det samme til at drømme mig ned til en restaurant ved vandkanten med mine fødder placeret i det bløde sand. For mig er Thailand et land, hvor man altid kan få et lækkert måltid mad. Faktisk er det stort set ligemeget hvor du går hen.

    Jeg har tidligere delt lidt opskrifter på thaimad, og i dag får I opskriften på denne lækre panang curry med kylling, som også kaldes panang gai på thailandsk. Panang karry er absolut min yndligs karry – den har efter min mening en helt anden dybde end andre karryretter. Desuden smager panangkarryen en smule sødt og salt på samme tid. Hvis du ikke vil have din ret for stærk kan du holde igen med den friske chili.

    Læs også: Massaman curry (Massaman gai) | Thai Beef Salad | Fried rice

    Jeg laver min panang karry med grønne bønner. Man kan sagtens bruge andre grøntsager, hvis man er mere til det. Min panang karrypasta har jeg fundet i Meny. Både kaffirlimeblade på frost og palmesukker kan købes i asiatiske supermarkeder.Jeg har tidligere anbefalet den kokosmælk der hedder Chaokoh (som også er på billedet herunder). Men da der er problemer med aber der bliver mishandlet i forbindelse med netop dette produkt, er jeg selv stoppet med at købe den kokosmælk. Så jeg leder efter et andet mærke der også er rigtig godt.

    Udover at jeg elsker thaimad, så elsker jeg også at rejse i Thailand. Det er bare et helt fantastisk land og med de sødeste indbyggere. Her får man efter min mening det hele; varme, skønne strande, smuk natur og fantastisk mad! Du kan læse mine rejseguides til Thailand her.

    ikon piskeris Chestnut

    Panang karry med kylling (Panang Gai)

    3 personer
    Holdbarhed: 3-4 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 40 min
    Samlet tid 50 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g kyllingefilet eller inderfilet
    • 100 g friske grønne bønner
    • 2 spsk panang karrypasta
    • 6-8 stk. kaffir limeblade evt. fra frost
    • 1 rød chili
    • 1 tsk fiskesauce
    • 20-30 g palmesukker eller cirka 1-2 spsk rørsukker
    • 500 ml. kokosmælk
    • 1 dl vand
    • Olie til stegning

    Serveres med:

    • Kogte ris

    Sådan gør du
     

    • Hak chilien fint.
    • Skær limebladene i strimler.
    • Skær kyllingefileterne i strimler.
    • Rengør bønnerne, skær enderne fra. Skær dem evt. i mindre stykker.
    • Opvarm lidt olie i en gryde eller wok og tilsæt karrypastaen. Lad den svitse kort tid.
    • Tilsæt så kyllingen og brun den af.
    • Tilsæt palmesukker, limeblade, chili, fiskesauce, kokosmælk og vand. Rør rundt og bring retten i kog.
    • Lad den simre i 20-30 minutter.
    • Smag til og tilsæt evt. ekstra sukker eller fiskesauce. Tilsæt bønnerne og lad dem varme med et par minutter.
    • Servér din panang curry med ris.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Hvis du ikke vil have din ret for stærk kan du holde igen med den friske chili. Retten rækker til 3-4 personer :)

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 463 kcal | Kulhydrater: 12 g | Protein: 30 g | Fedt: 34 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.3 fra 112 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Panang karry
    Ingredienser til retten
    Panang karrypasta
    Kylling
    Kylling tilberedes
    Panang curry
    Panang curry
    Panang curry
    PANANG Curry MED KYLLING PANANG GAI panang curry
    PANANG KARRY MED KYLLING PANANG GAI panang curry
    PANANG KARRY MED KYLLING PANANG GAI panang curry
    Følg mig på Instagram
    « Top 6 opskrifter til Mortens Aften
    Hurtig hjemmelavet granola på panden »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Martin

      april 04, 2022 at 3:47 pm

      Kan man bruge tørret limeblade?

      Kan ikke finde andet i de få butikker tæt på mig

      Svar
      • Louise Dam

        april 06, 2022 at 9:49 am

        Ja, det kan du sagtens! :-)

        Svar
    2. Nathalie Alrø

      august 09, 2021 at 1:53 pm

      Ved du hvor mange kalorier der er i en portion til en? :)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 02, 2022 at 3:24 pm

        Jeg har tilføjet kalorieberegning til retten nu. Beregningen er en cirka beregning kun for sovsen pr. person hvis den deles i 4 portioner.

        Svar
    3. Marie

      februar 02, 2021 at 7:25 pm

      Kan man erstatte kokos mælk med madlavningsfløde/piskefløde? Min mand er desværre allergiker.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 10, 2021 at 11:18 pm

        Hej Marie
        Det kan jeg ikke se hvorfor man ikke skulle kunne :-) Men det er dog ikke noget jeg har afprøvet.
        God fornøjelse med madlavningen.
        Hilsen Louise

        Svar
        • Charlotte

          maj 03, 2021 at 9:26 am

          Hej Louise - lækker ret 😀 hvis man kunne tænke sig flere forskellige grøntsager i retten, hvad vil du så foreslå af varianter ? Dbh Charlotte

          Svar
          • Louise Dam

            maj 03, 2021 at 10:23 pm

            Hej Charlotte
            Det kunne f.eks. være broccoli, gulerødder i tynde stave, peberfrugt. God fornøjelse med madlavningen :-)
            Hilsen Louise

            Svar
    4. Camilla

      oktober 14, 2020 at 10:44 am

      Hej :-)

      Bruger du friske lime blade? Jeg har kun tørre derhjemme (Og de er meget tørre)
      Jeg kommer dem altid hele i min ret, men spiser udenom dem, da de simpelthen er for stive,

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 22, 2020 at 11:35 am

        Jeg bruger limeblade på frost for det meste :-)

        Svar
    5. Anja

      september 17, 2020 at 4:25 pm

      Kan man få de limeblade andre steder end i et Thailandsk supermarked?

      Svar
      • Louise Dam

        september 19, 2020 at 9:48 am

        De har også nogle på Nemlig.com: https://www.nemlig.com/kaffir-limeblade-5015155

        Måske har de det også i større supermarkeder som Føtex, Kvickly eller Bilka.

        Svar
      • Sussi

        april 14, 2021 at 3:46 pm

        Kan man godt bruge rød eller grøn karrypasta

        Svar
        • Louise Dam

          maj 04, 2021 at 12:18 am

          Ja, det kan du sagtens. Det bliver selvfølgelig bare en anden ret, hvis du ikke bruger panang karrypasta.

          Svar
    6. Trine

      maj 23, 2020 at 1:36 pm

      Hej Louise

      Hvad er det grønne, der ses på billederne (ved siden af bønnerne) ? Og giver det smagsforskel om man bruger almindeligt sukker i forhold til palmesukker?
      Forresten er Panang karrypasta det samme, som det man kan finde i mange butikker, der hedder rød karrypasta?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 25, 2020 at 10:24 am

        Hej Trine
        Det er limeblade. Der er lidt smagsforskel på sukker og palmesukker. Palmesukkeret har lidt noter af karamel f.eks. Men du kan sagtens erstatte det med sukker eller rørsukker. Måske er brun farin også lækkert i. Det har jeg dog ikke prøvet. Panang karrypasta er ikke det samme som rød karrypasta. Den er mere sødlig i smagen end almindelig rød karry er. Hvis du ikke lige kan få fat i panang karrypasta, så kan du evt. prøve med rød karry, lidt mere sukker og lidt peanutbutter. Så kan du få en smag der minder om.
        Held og lykke med madlavningen - thaimad er fantastisk!
        Hilsen Louise

        Svar
        • Christina Faber Seierøe

          oktober 08, 2020 at 3:09 pm

          Jeg har lavet opskriften med rød karrypasta, det var det jeg havde. Og det smagte fantastisk, hvis jeg har panang karrypasta en dag vil jeg prøve med det måske det bare bliver endnu bedre.

          Svar
          • Louise Dam

            oktober 22, 2020 at 11:36 am

            Dejligt du kunne bruge opskriften. Jeg synes det lige bliver lidt bedre med panang karrypasta, så prøv det endelig!

            Svar
        • André Allan Nørgaard

          januar 15, 2023 at 11:54 am

          Jeg bruger altid saltede peanuts og rister dem kortvarigt af, med sammen med kyllingen og bruger så bare lidt ekstra sukker, for at kompensere for de saltede peanuts (jeg kan godt lide det ekstra "crunch" de giver.

          Svar
    7. Jannie

      januar 04, 2020 at 2:07 pm

      Hej Louise
      Vi skal på skiferie og kunne derfor godt tænke mig at tilberede karryretten og komme den i fryser. Er der muligt ? Og hvordan skal den opvarmes igen ?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 31, 2020 at 11:27 am

        Hej Jannie
        Ja, retten kan sagtens fryses. Du kan enten varme den op i en gryde, eller i mikroovnen.
        Hilsen Louise

        Svar
        • Nanna

          januar 19, 2021 at 6:03 pm

          Hej.
          Ville man godt kunne erstatte revet limeskal, eller måske noget citrongræs istedet for limeblade?
          Vh

          Svar
          • Louise Dam

            februar 10, 2021 at 11:50 pm

            Ja, det tror jeg sagtens du kan :-)

            Svar
            • André Allan Nørgaard

              januar 15, 2023 at 11:59 am

              Limeskal kan bruges men er ikke anbefalelsesværdig - så ville jeg nok hellere bruge lidt citrongræs🤔

          • Simon

            december 27, 2021 at 9:05 am

            Prøv at peppe den lidt op med en lille knold fint revet ingefær, hvidløg og tilsæt en tsk. Støt Koriander en dåse bambus. I wil ikke fortryde det, smager som en tur i Hua hin 👍😛

            Svar
            • Louise Dam

              december 28, 2021 at 7:46 pm

              Mange tak for gode tips Simon :-)

        • Ditte Marker

          oktober 02, 2022 at 8:06 pm

          5 stars
          Fuldstændig fantastisk!!!

          Svar
          • Louise Dam

            oktober 02, 2022 at 10:12 pm

            Ej, hvor gør det mig bare glad at høre! Elsker også selv den opskrift :-)

            Svar
    8. Anders Sørensen

      december 17, 2019 at 6:08 pm

      Mums hvor er det en fantastisk opskrift 🙏🙏🙏🙏🙏

      Svar
      • Louise Dam

        december 20, 2019 at 11:12 am

        Det gør mig så glad at høre! Dejligt :-)

        Svar
    9. Mathilde

      november 22, 2019 at 10:22 pm

      Mhh hvor ser det lækkert ud! Er dog lidt nervøs for det fiskesovs der - er det en meget gennemtrængende smag?

      Svar
      • Louise Dam

        november 24, 2019 at 4:04 pm

        Nej, det er det ikke. Det er noget der bliver brugt meget i det thailandske køkken, og det bliver brugt istedet for salt.

        Svar
    10. Michelle

      oktober 19, 2019 at 9:34 am

      hejsa. er ikke så kendt med fiske sovs, hvor køber man det henne og kan det have den store effekt, hvis man undlader at putte det i?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 19, 2019 at 10:23 am

        Hej Michelle, det kan du købe i næsten alle supermarkeder. Netto, Fakta Føtex, Kvickly osv. Det bliver brugt meget i det asiatiske køkken, og giver umami smag til retten. Det ville være synd at undlade synes jeg.

        Svar
    11. Mira

      september 29, 2019 at 10:52 am

      Hej :-) hvor mange personer vil du ca. Sige der er til i opskriften? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 01, 2019 at 4:23 pm

        3-4 personer rækker opskriften til. Kan se jeg ikke har fået det med i opskriften, så det skriver jeg lige ind.

        Svar
    12. Burcin

      august 29, 2019 at 11:54 am

      Hvis nu man bruger løs kokossukker ? Er det så også 1 spsk af den ?

      Svar
      • Louise Dam

        august 29, 2019 at 1:53 pm

        Jeg er ikke vant til at bruge kokossukker, så jeg er desværre ikke klar over om det søder ligeså meget som sukker eller om det søder mere. Ellers må du tilsætte lidt og så smage dig frem til om der skal mere i.

        Svar
    13. Karoline

      maj 01, 2019 at 4:12 pm

      Mega lækker opskrift på Panang! Jeg erstattede bønner med gulerødder, da vi er mere til det herhjemme 😊 stadig super godt!

      Svar
      • Louise Dam

        maj 02, 2019 at 9:31 am

        Hej Karoline
        Dejligt du kunne bruge opskriften og er sikker på man kan bruge flere forskellige typer af grøntsager i retten.
        Hilsen Louise

        Svar
      • Cecilie Kruse

        september 15, 2019 at 3:50 pm

        Hvor mange mennesker er opskriften til?😊

        Svar
        • Louise Dam

          oktober 16, 2019 at 3:12 pm

          Den er til cirka 3 personer.

          Svar
    14. Maja

      april 17, 2019 at 5:17 pm

      Super lækker opskrift men min karry skiller. Ved du, hvad jeg muligvis gør forkert?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2019 at 9:39 am

        Hmm.. det var mærkeligt. Jeg laver den ret tit og har endnu ikke prøvet at den skiller. Hvor i processen oplever du det sker?

        Svar
    15. Lone Hygum Valsted

      november 06, 2018 at 4:59 pm

      Hej Louise, kunne godt tænke mig at vide hvor du køber kokosmælk en. Kan den også fås i Meny. Har set den anbefalet flere steder.
      Med venlig hilsen
      Lone

      Svar
      • Louise Dam

        november 11, 2018 at 11:56 am

        Hej Lone, kokosmælken er købt hos en grønthandler ved Lygten på Nørrebro. (Lygten Bazar)

        Svar
    16. Sheila Hansen

      november 05, 2018 at 9:31 pm

      Lækker opskrift!!

      Men hvor kan man købe panang karrypata henne? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        november 06, 2018 at 2:18 pm

        Jeg købte mit i Meny :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her