• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Aftensmad » Panang karry med kylling (Panang Gai)

    Panang karry med kylling (Panang Gai)

    3.9 / 5 ( 58 votes )

    PANANG KARRY MED KYLLING PANANG GAI panang curry

    Panang karry eller panang curry er én af mine yndlings thairetter! Thailandsk mad er for mig helt fantastisk. Det får mig med det samme til at drømme mig ned til en restaurant ved vandkanten med mine fødder placeret i det bløde sand. For mig er Thailand et land, hvor man altid kan få et lækkert måltid mad. Faktisk er det stort set ligemeget hvor du går hen.

    Jeg har tidligere delt lidt opskrifter på thaimad, og i dag får I opskriften på denne lækre panang curry med kylling, som også kaldes panang gai på thailandsk. Panang karry er absolut min yndligs karry – den har efter min mening en helt anden dybde end andre karryretter. Desuden smager panangkarryen en smule sødt og salt på samme tid. Hvis du ikke vil have din ret for stærk kan du holde igen med den friske chili.

    Jeg laver min panang karry med grønne bønner. Man kan sagtens bruge andre grøntsager, hvis man er mere til det. Min panang karrypasta har jeg fundet i Meny. Både kaffirlimeblade på frost og palmesukker kan købes i asiatiske supermarkeder. Her kan jeg også anbefale at man får fat i den kokosmælk der hedder Chaokoh (som også er på billedet herunder). Den smager bare bedre end dem man køber i de almindelige supermarkeder.

    Udover at jeg elsker thaimad, så elsker jeg også at rejse i Thailand. Det er bare et helt fantastisk land og med de sødeste indbyggere. Her får man efter min mening det hele; varme, skønne strande, smuk natur og fantastisk mad! Du kan læse mine rejseguides til Thailand her.

    PANANG Curry MED KYLLING PANANG GAI panang curry
    Gem på Pinterest Udskriv

    OPSKRIFT PÅ PANANG KARRY MED KYLLING (PANANG GAI)

    4.06 fra 58 stemmer
    Forfatter: Louise Dam
    Panang curry er en super lækker thailandsk karryret.
    Antal: 3 personer
    Ret: Aftensmad
    Køkken: Thai
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 40 min
    Samlet tid 50 min
    undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g kyllingefilet eller inderfilet
    • 100 g friske grønne bønner
    • 2 spsk panang karrypasta
    • 6-8 stk. kaffir limeblade evt. fra frost
    • 1 rød chili
    • 1 tsk fiskesauce
    • 4 klumper palmesukker eller cirka 1 spsk sukker
    • 500 ml. kokosmælk
    • 1 dl vand
    • Olie til stegning

    Serveres med:

    • Kogte ris

    Sådan gør du
     

    • Hak chilien fint.
    • Skær limebladene i strimler.
    • Skær kyllingefileterne i strimler.
    • Rengør bønnerne, skær enderne fra. Skær dem evt. i mindre stykker.
    • Opvarm lidt olie i en gryde eller wok og tilsæt karrypastaen. Lad den svitse kort tid.
    • Tilsæt så kyllingen og brun den af.
    • Tilsæt palmesukker, limeblade, chili, fiskesauce, kokosmælk og vand. Rør rundt og bring retten i kog.
    • Lad den simre i 20-30 minutter.
    • Smag til og tilsæt evt. ekstra sukker eller fiskesauce. Tilsæt bønnerne og lad dem varme med et par minutter.
    • Servér din panang curry med ris.

    Noter

    Hvis du ikke vil have din ret for stærk kan du holde igen med den friske chili. Retten rækker til 3-4 personer :)
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Ingredienser til retten
    Panang karrypasta

    Kylling
    Kylling tilberedes

    Panang curry
    Panang curry

    Panang curry
    PANANG Curry MED KYLLING PANANG GAI panang curry

    PANANG KARRY MED KYLLING PANANG GAI panang curry

    PANANG KARRY MED KYLLING PANANG GAI panang curry

    Print Friendly, PDF & Email
    Previous Post: « Top 6 opskrifter til Mortens Aften
    Next Post: Hurtig hjemmelavet granola på panden »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Marie

      februar 02, 2021 at 7:25 pm

      Kan man erstatte kokos mælk med madlavningsfløde/piskefløde? Min mand er desværre allergiker.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 10, 2021 at 11:18 pm

        Hej Marie
        Det kan jeg ikke se hvorfor man ikke skulle kunne :-) Men det er dog ikke noget jeg har afprøvet.
        God fornøjelse med madlavningen.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Camilla

      oktober 14, 2020 at 10:44 am

      Hej :-)

      Bruger du friske lime blade? Jeg har kun tørre derhjemme (Og de er meget tørre)
      Jeg kommer dem altid hele i min ret, men spiser udenom dem, da de simpelthen er for stive,

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 22, 2020 at 11:35 am

        Jeg bruger limeblade på frost for det meste :-)

        Svar
    3. Anja

      september 17, 2020 at 4:25 pm

      Kan man få de limeblade andre steder end i et Thailandsk supermarked?

      Svar
      • Louise Dam

        september 19, 2020 at 9:48 am

        De har også nogle på Nemlig.com: https://www.nemlig.com/kaffir-limeblade-5015155

        Måske har de det også i større supermarkeder som Føtex, Kvickly eller Bilka.

        Svar
    4. Trine

      maj 23, 2020 at 1:36 pm

      Hej Louise

      Hvad er det grønne, der ses på billederne (ved siden af bønnerne) ? Og giver det smagsforskel om man bruger almindeligt sukker i forhold til palmesukker?
      Forresten er Panang karrypasta det samme, som det man kan finde i mange butikker, der hedder rød karrypasta?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 25, 2020 at 10:24 am

        Hej Trine
        Det er limeblade. Der er lidt smagsforskel på sukker og palmesukker. Palmesukkeret har lidt noter af karamel f.eks. Men du kan sagtens erstatte det med sukker eller rørsukker. Måske er brun farin også lækkert i. Det har jeg dog ikke prøvet. Panang karrypasta er ikke det samme som rød karrypasta. Den er mere sødlig i smagen end almindelig rød karry er. Hvis du ikke lige kan få fat i panang karrypasta, så kan du evt. prøve med rød karry, lidt mere sukker og lidt peanutbutter. Så kan du få en smag der minder om.
        Held og lykke med madlavningen - thaimad er fantastisk!
        Hilsen Louise

        Svar
        • Christina Faber Seierøe

          oktober 08, 2020 at 3:09 pm

          Jeg har lavet opskriften med rød karrypasta, det var det jeg havde. Og det smagte fantastisk, hvis jeg har panang karrypasta en dag vil jeg prøve med det måske det bare bliver endnu bedre.

          Svar
          • Louise Dam

            oktober 22, 2020 at 11:36 am

            Dejligt du kunne bruge opskriften. Jeg synes det lige bliver lidt bedre med panang karrypasta, så prøv det endelig!

            Svar
    5. Jannie

      januar 04, 2020 at 2:07 pm

      Hej Louise
      Vi skal på skiferie og kunne derfor godt tænke mig at tilberede karryretten og komme den i fryser. Er der muligt ? Og hvordan skal den opvarmes igen ?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 31, 2020 at 11:27 am

        Hej Jannie
        Ja, retten kan sagtens fryses. Du kan enten varme den op i en gryde, eller i mikroovnen.
        Hilsen Louise

        Svar
        • Nanna

          januar 19, 2021 at 6:03 pm

          Hej.
          Ville man godt kunne erstatte revet limeskal, eller måske noget citrongræs istedet for limeblade?
          Vh

          Svar
          • Louise Dam

            februar 10, 2021 at 11:50 pm

            Ja, det tror jeg sagtens du kan :-)

            Svar
    6. Anders Sørensen

      december 17, 2019 at 6:08 pm

      Mums hvor er det en fantastisk opskrift 🙏🙏🙏🙏🙏

      Svar
      • Louise Dam

        december 20, 2019 at 11:12 am

        Det gør mig så glad at høre! Dejligt :-)

        Svar
    7. Mathilde

      november 22, 2019 at 10:22 pm

      Mhh hvor ser det lækkert ud! Er dog lidt nervøs for det fiskesovs der - er det en meget gennemtrængende smag?

      Svar
      • Louise Dam

        november 24, 2019 at 4:04 pm

        Nej, det er det ikke. Det er noget der bliver brugt meget i det thailandske køkken, og det bliver brugt istedet for salt.

        Svar
    8. Michelle

      oktober 19, 2019 at 9:34 am

      hejsa. er ikke så kendt med fiske sovs, hvor køber man det henne og kan det have den store effekt, hvis man undlader at putte det i?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 19, 2019 at 10:23 am

        Hej Michelle, det kan du købe i næsten alle supermarkeder. Netto, Fakta Føtex, Kvickly osv. Det bliver brugt meget i det asiatiske køkken, og giver umami smag til retten. Det ville være synd at undlade synes jeg.

        Svar
    9. Mira

      september 29, 2019 at 10:52 am

      Hej :-) hvor mange personer vil du ca. Sige der er til i opskriften? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 01, 2019 at 4:23 pm

        3-4 personer rækker opskriften til. Kan se jeg ikke har fået det med i opskriften, så det skriver jeg lige ind.

        Svar
    10. Burcin

      august 29, 2019 at 11:54 am

      Hvis nu man bruger løs kokossukker ? Er det så også 1 spsk af den ?

      Svar
      • Louise Dam

        august 29, 2019 at 1:53 pm

        Jeg er ikke vant til at bruge kokossukker, så jeg er desværre ikke klar over om det søder ligeså meget som sukker eller om det søder mere. Ellers må du tilsætte lidt og så smage dig frem til om der skal mere i.

        Svar
    11. Karoline

      maj 01, 2019 at 4:12 pm

      Mega lækker opskrift på Panang! Jeg erstattede bønner med gulerødder, da vi er mere til det herhjemme 😊 stadig super godt!

      Svar
      • Louise Dam

        maj 02, 2019 at 9:31 am

        Hej Karoline
        Dejligt du kunne bruge opskriften og er sikker på man kan bruge flere forskellige typer af grøntsager i retten.
        Hilsen Louise

        Svar
      • Cecilie Kruse

        september 15, 2019 at 3:50 pm

        Hvor mange mennesker er opskriften til?😊

        Svar
        • Louise Dam

          oktober 16, 2019 at 3:12 pm

          Den er til cirka 3 personer.

          Svar
    12. Maja

      april 17, 2019 at 5:17 pm

      Super lækker opskrift men min karry skiller. Ved du, hvad jeg muligvis gør forkert?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2019 at 9:39 am

        Hmm.. det var mærkeligt. Jeg laver den ret tit og har endnu ikke prøvet at den skiller. Hvor i processen oplever du det sker?

        Svar
    13. Lone Hygum Valsted

      november 06, 2018 at 4:59 pm

      Hej Louise, kunne godt tænke mig at vide hvor du køber kokosmælk en. Kan den også fås i Meny. Har set den anbefalet flere steder.
      Med venlig hilsen
      Lone

      Svar
      • Louise Dam

        november 11, 2018 at 11:56 am

        Hej Lone, kokosmælken er købt hos en grønthandler ved Lygten på Nørrebro. (Lygten Bazar)

        Svar
    14. Sheila Hansen

      november 05, 2018 at 9:31 pm

      Lækker opskrift!!

      Men hvor kan man købe panang karrypata henne? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        november 06, 2018 at 2:18 pm

        Jeg købte mit i Meny :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Nye opskrifter

    Måltidssalat med laks

    Poke Bowl med laks

    Gordon Lemon Gin Pasta

    Pasta alla Gin med grillet citron

    Hvidloegssmoer med persille

    Hvidløgssmør med persille

    Opskrift på blaabaermuffins med marcipan hvid chokolade og floedeostecreme.jpg

    Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbaerskum

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

    Opbevaring af mel gryn og kerner opbevaringsboetter sistema bake it melmøl

    Opbevaring af mel, gryn og kerner

    Jeg hedder Louise, jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Læs mere…

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat. Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her