Massaman curry er en lækker thairet. Det er en fyldig karryret med kartofler og i denne version er der også kylling i, derfor hedder den Massaman Gai - Gai betyder kylling på Thailandsk. Hvis du ønsker en vegetarisk massaman curry, så kan du bruge tofu i retten istedet for. I min version af retten har jeg både brugt almindelige kartofler og søde kartofler. De søde kartofler kan dog sagtens udskiftes af almindelige kartofler istedet for. Hvis du kan få fat i en rigtig massman karrypasta, så brug endelig det! Og ellers kan en gul karrypasta godt gøre det.
En Massaman karry er en lidt mildere karryret end dem man er vant til fra det thailandske køkken, som f.eks. Panang Curry. Den bliver bl.a. krydret med kanel, og man i nogle varianter bruger man også kardemomme. Begge dele lidt søde krydderier.
Massaman curry (Massaman gai)
Ingredienser
- 300 g kartoffel
- 200 g søde kartofler
- 2 rødløg, i ⅛ dele
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 500 g kyllingefilet
- 1 dl (reklamelink)hønsebouillon
- 2,5 spsk gul karry pasta, eller gerne en rigtig massaman karry pasta
- ½ tsk (reklamelink)kanel
- ½ tsk (reklamelink)muskatnød
- 1,5 spsk (reklamelink)peanut butter
- 1 tsk fiskesauce
- 3 tsk tamarindpasta, kan erstattes af 3 spsk limesaft
- 1 spsk (reklamelink)palmesukker, kan erstattes af 2 tsk sukker
- 400 ml (reklamelink)kokosmælk
- 2 kaffir limeblade
Serveres med
- kogte ris, f.eks. basmatiris
- saltede peanuts
- frisk koriander
Sådan gør du
- Skræl kartofler og søde kartofler.
- Skær begge dele i mellemstore tern.
- Pil skallen af rødløget og skær det i ⅛-dele.
- Pil hvidløget.
- Skær kyllingefileterne i tern.
- Opvarm lidt olie i en gryde eller dyb pande.
- Tilsæt løg og hvidløg og steg til løgene bliver lidt klare i farven.
- Brun derefter kyllingen godt af.
- Tilsæt hønsebouillon, karrypasta, kanel, muskatnød, peanut butter, fiskesauce, tamarind pasta, palmesukker og rør det hele godt rundt.
- Tilsæt så kartofler og søde kartofler, samt kokosmælk og kaffir limeblade.
- Lad retten stå og simre i cirka 15 minutter under låg. Tjek om kartoflerne er blevet møre.
- Smag retten til med karrypasta, fiskesauce og/eller palmesukker.
- Servér retten med kogte ris, peanuts og frisk koriander.
Comments
No Comments