Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Massaman curry (Massaman gai)

Udgivet: 9. feb 2020 · Opdateret: 23. okt 2020

Massaman curry med kylling Massaman Gai

Massaman curry er en lækker thairet. Det er en fyldig karryret med kartofler og i denne version er der også kylling i, derfor hedder den Massaman Gai - Gai betyder kylling på Thailandsk. Hvis du ønsker en vegetarisk massaman curry, så kan du bruge tofu i retten istedet for. I min version af retten har jeg både brugt almindelige kartofler og søde kartofler. De søde kartofler kan dog sagtens udskiftes af almindelige kartofler istedet for. Hvis du kan få fat i en rigtig massman karrypasta, så brug endelig det! Og ellers kan en gul karrypasta godt gøre det.

En Massaman karry er en lidt mildere karryret end dem man er vant til fra det thailandske køkken, som f.eks. Panang Curry. Den bliver bl.a. krydret med kanel, og man i nogle varianter bruger man også kardemomme. Begge dele lidt søde krydderier.

piskeris Grullo

Massaman curry (Massaman gai)

4.35 fra 26 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 300 g kartoffel
  • 200 g søde kartofler
  • 2 rødløg, i ⅛ dele
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 500 g kyllingefilet
  • 1 dl (reklamelink)hønsebouillon
  • 2,5 spsk gul karry pasta, eller gerne en rigtig massaman karry pasta
  • ½ tsk (reklamelink)kanel
  • ½ tsk (reklamelink)muskatnød
  • 1,5 spsk (reklamelink)peanut butter
  • 1 tsk fiskesauce
  • 3 tsk tamarindpasta, kan erstattes af 3 spsk limesaft
  • 1 spsk (reklamelink)palmesukker, kan erstattes af 2 tsk sukker
  • 400 ml (reklamelink)kokosmælk
  • 2 kaffir limeblade

Serveres med

  • kogte ris, f.eks. basmatiris
  • saltede peanuts
  • frisk koriander

Sådan gør du
 

  • Skræl kartofler og søde kartofler.
  • Skær begge dele i mellemstore tern.
  • Pil skallen af rødløget og skær det i ⅛-dele.
  • Pil hvidløget.
  • Skær kyllingefileterne i tern.
  • Opvarm lidt olie i en gryde eller dyb pande.
  • Tilsæt løg og hvidløg og steg til løgene bliver lidt klare i farven.
  • Brun derefter kyllingen godt af.
  • Tilsæt hønsebouillon, karrypasta, kanel, muskatnød, peanut butter, fiskesauce, tamarind pasta, palmesukker og rør det hele godt rundt.
  • Tilsæt så kartofler og søde kartofler, samt kokosmælk og kaffir limeblade.
  • Lad retten stå og simre i cirka 15 minutter under låg. Tjek om kartoflerne er blevet møre.
  • Smag retten til med karrypasta, fiskesauce og/eller palmesukker.
  • Servér retten med kogte ris, peanuts og frisk koriander.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Kalorier: 884 kcal | Kulhydrater: 101 g | Protein: 42 g | Fedt: 36 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
  • Grøntsager
  • Kyllingefilet i tern
  • Rødløg
  • Kylling
  • Curry med kylling
  • Massaman curry med kylling Massaman Gai
  • Massaman curry med kylling Massaman Gai
  • Massaman curry med kylling Massaman Gai
  • Massaman curry med kylling Massaman Gai
  • Kokosmælk
Massaman curry med kylling Massaman Gai
Massaman curry med kylling Massaman Gai
Massaman curry med kylling Massaman Gai
Massaman curry med kylling Massaman Gai
Massaman curry med kylling Massaman Gai

Kommentarer

  1. Bo Skovlund Eschricht skriver

    juni 25, 2025 at 7:13 pm

    5 stars
    Wow! Mega lækker opskrift.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 30, 2025 at 1:53 pm

      Hvor dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  2. Sophia skriver

    oktober 21, 2024 at 6:05 pm

    5 stars
    Virkelig god opskrift!
    jeg bruger dog alm løg, og kartofler på glas. det er SÅ lækkert!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 05, 2024 at 9:16 am

      Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
4.35 from 26 votes (24 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.