Vinter
Vinter er for mange lig med en masse indendørshygge og god mad. Om vinteren er man typisk indenfor længere tid, end man er om sommeren og foråret.
Derfor har man også lidt bedre tid til at lave nogle af de retter, der skal simre. Når noget står og simre i en gryde på komfuret, trækker det bedre smag. Hvis man har kød i sin gryde, bliver det også oftest mere mørt.
Jeg elsker vinterretter såsom bøfstrogranof. Den serverer jeg oftest med en god kartoffelmos.
Når det er vinter, er det særligt kål, der er i sæson. Det kan være glaskål, grønkål, rødkål og rosenkål. De gør sig virkelig godt i diverse salater.
-
Rosenkål med mandler og appelsin
-
Rødvinsbraiserede svinekæber
-
Æbleflæsk
-
Græskarkage
-
Chili con Carne
-
Bedste brownies
-
Butter Chicken
-
Tarteletter med høns i asparges
-
Kartoffelmos
-
Græskarsuppe med hokkaido
-
Kiksekage
-
Brændende kærlighed
-
Osso Buco
-
Koteletter i fad
-
Tomatsuppe
-
Millionbøf med kartoffelmos
-
Grøntsagssuppe med blomkål, hvidkål og kartofler
-
Kartoffel porre suppe
-
Andesteg
-
Jødekager
-
Brunkager
-
Klatkager
-
Vaniljekranse
-
Mørbradgryde med bacon & cocktailpølser
-
Massaman curry (Massaman gai)
-
Senneps-flødesauce med hvidvin og rosmarin
-
Varm chokolade med whisky og skumfiduser
-
Gullash
-
Chokoladetrøfler med Baileys
-
Bøf Stroganoff
-
Mørbradbøffer med bløde løg og svampe a la creme
-
Vegetarisk svampebourguignon
-
Panang karry med kylling (Panang Gai)
-
Oksehaler i rødvin med kartoffelmos og sprøde rodfrugter
-
Svinemørbrad i karrysauce
-
Svensk pølseret
-
Vegetar curry med kokosmælk og kikærter
-
Svampesauce
-
Kylling i cremet peanut butter sauce
-
Moussaka
-
Wok med kylling, rød karry og nudler
-
Brownie med skumfiduser og peanuts