Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Oksehaler i rødvin med kartoffelmos og sprøde rodfrugter

Udgivet: 1. maj 2018 · Opdateret: 28. apr 2021

 
bcfafbcab b

En dag i Føtex står min kæreste med en pakke oksehaler i hånden og siger at det smager vildt godt og det må vi lave en dag. Jeg tror jeg kiggede lidt skeptisk på ham, da jeg aldrig i mit liv havde smagt oksehaler før og synes egentlig at det lød ret underligt ;o) Men jeg kan kun sige at det burde jeg have smagt for længst! Oksehalerne bliver utrolig lækre møre, og så er de fulde af smag. Jeg valgte at servere oksehalerne hele, men man kan også vælge at pille kødet fra benet. Jeg synes bare der er noget specielt over den rustikke servering, og så må man arbejde lidt for maden :-)

piskeris Grullo

Oksehaler i rødvin med kartoffelmos og sprøde rodfrugter

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • Cirka 2 kg oksehaler
  • Olie
  • 1 løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, hakket eller presset
  • 1 (reklamelink)stor dåse tomatpuré, 140 g
  • 7 dl oksefond, 7 dl vand + 1 bouillonterning
  • 3 dl rødvin
  • 1-2 tsk (reklamelink)tørret timian
  • 3 rødbeder
  • 6 gulerødder
  • 25 g smør
  • Salt og peber

Serveres med:

  • Kartoffelmos

Sådan gør du
 

  • Brun oksehalerne godt af på alle sider i en stor gryde i lidt olie.
  • Tag oksehalerne op af gryden.
  • Tilsæt nu løg og hvidløg og brun det af.
  • Læg oksehalerne tilbage i gryden og tilsæt timian, tomatpuré, rødvin og oksefond (vand + bouillonterning direkte i gryden).
  • Læg låg på gryden og lad det småsimre i cirka 3 timer eller indtil kødet er mørt.
  • Skræl gulerødder og rødbeder og skær i grove tern.
  • Lav kartoffelmosen efter opskriften.
  • Steg gulerødder og rødbeder i smør på en pande med lidt salt og peber. Lad det steg på panden i cirka 15-20 minutter. De skal stadig være let sprøde.
  • Inden servering kan du skumme lidt af fedtet af saucen, jævn evt. saucen lidt med lidt saucejævner.
  • Servér oksehalerne med kartoffelmos, saucen og de sprøde rodfrugter.
  • Inspiration til opskriften kommer fra Foodfanatic.dk.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 1871 kcal | Kulhydrater: 122 g | Protein: 168 g | Fedt: 72 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Oksehaler (1)Oksehaler (2)Oksehaler (3)Oksehaler (4)Oksehaler (5)Oksehaler (6)Oksehaler (8)Oksehaler (9)Oksehaler (10)Oksehaler (11)Oksehaler (12)Oksehaler (13)Oksehaler (14)Oksehaler (16)

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

 

Kommentarer

  1. Tina skriver

    maj 02, 2018 at 10:08 am

    Uhm det ser lækkert ud, vi elsker den ret herhjemme:-)
    En smuk dag ønskes du herfra!

    Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required