• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Oksehaler i rødvin med kartoffelmos og sprøde rodfrugter

    Udgivet: maj 1, 2018 · Opdateret: apr 28, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    bcfafbcab b

    En dag i Føtex står min kæreste med en pakke oksehaler i hånden og siger at det smager vildt godt og det må vi lave en dag. Jeg tror jeg kiggede lidt skeptisk på ham, da jeg aldrig i mit liv havde smagt oksehaler før og synes egentlig at det lød ret underligt ;o) Men jeg kan kun sige at det burde jeg have smagt for længst! Oksehalerne bliver utrolig lækre møre, og så er de fulde af smag. Jeg valgte at servere oksehalerne hele, men man kan også vælge at pille kødet fra benet. Jeg synes bare der er noget specielt over den rustikke servering, og så må man arbejde lidt for maden :-)

    bcfafbcab b

    Oksehaler i rødvin med kartoffelmos og sprøde rodfrugter

    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    4 personer
    Forb. tid 30 min
    Tilb. tid 3 t
    Samlet tid 3 t 30 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • Cirka 2 kg oksehaler
    • Olie
    • 1 løg hakket
    • 3 fed hvidløg hakket eller presset
    • 1 stor dåse tomatpuré 140 g
    • 7 dl oksefond 7 dl vand + 1 bouillonterning
    • 3 dl rødvin
    • 1-2 tsk tørret timian
    • 3 rødbeder
    • 6 gulerødder
    • 25 g smør
    • Salt og peber

    Serveres med:

    • Kartoffelmos
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Brun oksehalerne godt af på alle sider i en stor gryde i lidt olie.
    • Tag oksehalerne op af gryden.
    • Tilsæt nu løg og hvidløg og brun det af.
    • Læg oksehalerne tilbage i gryden og tilsæt timian, tomatpuré, rødvin og oksefond (vand + bouillonterning direkte i gryden).
    • Læg låg på gryden og lad det småsimre i cirka 3 timer eller indtil kødet er mørt.
    • Skræl gulerødder og rødbeder og skær i grove tern.
    • Lav kartoffelmosen efter opskriften.
    • Steg gulerødder og rødbeder i smør på en pande med lidt salt og peber. Lad det steg på panden i cirka 15-20 minutter. De skal stadig være let sprøde.
    • Inden servering kan du skumme lidt af fedtet af saucen, jævn evt. saucen lidt med lidt saucejævner.
    • Servér oksehalerne med kartoffelmos, saucen og de sprøde rodfrugter.
    • Inspiration til opskriften kommer fra Foodfanatic.dk.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 1871 kcal | Kulhydrater: 122 g | Protein: 168 g | Fedt: 72 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Oksehaler (1)Oksehaler (2)Oksehaler (3)Oksehaler (4)Oksehaler (5)Oksehaler (6)Oksehaler (8)Oksehaler (9)Oksehaler (10)Oksehaler (11)Oksehaler (12)Oksehaler (13)Oksehaler (14)Oksehaler (16)

     

    Skrevet af: Louise DamGulerødder, Hvidløg, Kartofler, Løg, Oksehaler, Rødbeder, Rødvin, TomatpuréKategori: Aftensmad, Dansk mad, Efterår, Oksekød, Simremad, Vinter

     

    Følg mig på Instagram
    « Spinatsalat med avokado, jordbær og honningristede valnødder
    Hindbærmojito »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Tina

      maj 02, 2018 at 10:08 am

      Uhm det ser lækkert ud, vi elsker den ret herhjemme:-)
      En smuk dag ønskes du herfra!

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her