
Det er en rigtig dejlig simreret, der skal stå og hygge sig omkring 3 timer. Det kræver ikke så meget arbejde, og kan stort set bare passe sig selv. Det er efter min mening helt perfekt!
Opskrift på oksehaler i rødvin med kartoffelmos og sprøde rodfrugter
4 personer
Forberedelsestid: 30 minutter
Samlet tid: 3,5 time
Ingredienser
Cirka 2 kg oksehaler
Olie
1 løg, hakket
3 fed hvidløg, hakket eller presset
1 stor dåse tomatpuré (140 g)
7 dl oksefond (7 dl vand + 1 bouillonterning)
3 dl rødvin
1-2 tsk tørret timian
3 rødbeder
6 gulerødder
25 g smør
Salt og peber
Serveres med:
Kartoffelmos
1. Brun oksehalerne godt af på alle sider i en stor gryde i lidt olie.
2. Tag oksehalerne op af gryden.
3. Tilsæt nu løg og hvidløg og brun det af.
4. Læg oksehalerne tilbage i gryden og tilsæt timian, tomatpuré, rødvin og oksefond (vand + bouillonterning direkte i gryden).
5. Læg låg på gryden og lad det småsimre i cirka 3 timer eller indtil kødet er mørt.
6. Skræl gulerødder og rødbeder og skær i grove tern.
7. Lav kartoffelmosen efter opskriften.
8. Steg gulerødder og rødbeder i smør på en pande med lidt salt og peber. Lad det steg på panden i cirka 15-20 minutter. De skal stadig være let sprøde.
9. Inden servering kan du skumme lidt af fedtet af saucen, jævn evt. saucen lidt med lidt saucejævner.
10.Servér oksehalerne med kartoffelmos, saucen og de sprøde rodfrugter.
Inspiration til opskriften kommer fra Foodfanatic.dk.














Skrevet af: Louise DamGulerødder, Hvidløg, Kartofler, Løg, Oksehaler, Rødbeder, Rødvin, TomatpuréKategori: Aftensmad, Efterår, Oksekød, Simreretter, Vinter
Uhm det ser lækkert ud, vi elsker den ret herhjemme:-)
En smuk dag ønskes du herfra!