• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Aftensmad » Oksehaler i rødvin med kartoffelmos og sprøde rodfrugter

    Oksehaler i rødvin med kartoffelmos og sprøde rodfrugter

    3.3 / 5 ( 3 votes )
    Oksehaler
    En dag i Føtex står min kæreste med en pakke oksehaler i hånden og siger at det smager vildt godt og det må vi lave en dag. Jeg tror jeg kiggede lidt skeptisk på ham, da jeg aldrig i mit liv havde smagt oksehaler før og synes egentlig at det lød ret underligt ;o) Men jeg kan kun sige at det burde jeg have smagt for længst! Oksehalerne bliver utrolig lækre møre, og så er de fulde af smag. Jeg valgte at servere oksehalerne hele, men man kan også vælge at pille kødet fra benet. Jeg synes bare der er noget specielt over den rustikke servering, og så må man arbejde lidt for maden :-)

    Det er en rigtig dejlig simreret, der skal stå og hygge sig omkring 3 timer. Det kræver ikke så meget arbejde, og kan stort set bare passe sig selv. Det er efter min mening helt perfekt!


    Opskrift på oksehaler i rødvin med kartoffelmos og sprøde rodfrugter

    4 personer
    Forberedelsestid: 30 minutter
    Samlet tid: 3,5 time

    Ingredienser
    Cirka 2 kg oksehaler
    Olie
    1 løg, hakket
    3 fed hvidløg, hakket eller presset
    1 stor dåse tomatpuré (140 g)
    7 dl oksefond (7 dl vand + 1 bouillonterning)
    3 dl rødvin
    1-2 tsk tørret timian

    3 rødbeder
    6 gulerødder
    25 g smør
    Salt og peber

    Serveres med:
    Kartoffelmos


    Fremgangsmåde
    1. Brun oksehalerne godt af på alle sider i en stor gryde i lidt olie.
    2. Tag oksehalerne op af gryden.
    3. Tilsæt nu løg og hvidløg og brun det af.
    4. Læg oksehalerne tilbage i gryden og tilsæt timian, tomatpuré, rødvin og oksefond (vand + bouillonterning direkte i gryden).
    5. Læg låg på gryden og lad det småsimre i cirka 3 timer eller indtil kødet er mørt.
    6. Skræl gulerødder og rødbeder og skær i grove tern.
    7. Lav kartoffelmosen efter opskriften.
    8. Steg gulerødder og rødbeder i smør på en pande med lidt salt og peber. Lad det steg på panden i cirka 15-20 minutter. De skal stadig være let sprøde.
    9. Inden servering kan du skumme lidt af fedtet af saucen, jævn evt. saucen lidt med lidt saucejævner.
    10.Servér oksehalerne med kartoffelmos, saucen og de sprøde rodfrugter.

    Inspiration til opskriften kommer fra Foodfanatic.dk.



    Oksehaler (1)Oksehaler (2)Oksehaler (3)Oksehaler (4)Oksehaler (5)Oksehaler (6)Oksehaler (8)Oksehaler (9)Oksehaler (10)Oksehaler (11)Oksehaler (12)Oksehaler (13)Oksehaler (14)Oksehaler (16)

    Skrevet af: Louise DamGulerødder, Hvidløg, Kartofler, Løg, Oksehaler, Rødbeder, Rødvin, TomatpuréKategori: Aftensmad, Efterår, Mormormad, Oksekød, Simreretter, Vinter

    Følg mig på Instagram

    Print Friendly, PDF & Email
    Previous Post: « Spinatsalat med avokado, jordbær og honningristede valnødder
    Next Post: Hindbærmojito »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Tina

      maj 02, 2018 at 10:08 am

      Uhm det ser lækkert ud, vi elsker den ret herhjemme:-)
      En smuk dag ønskes du herfra!

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Nye opskrifter

    Måltidssalat med laks

    Poke Bowl med laks

    Gordon Lemon Gin Pasta

    Pasta alla Gin med grillet citron

    Hvidloegssmoer med persille

    Hvidløgssmør med persille

    Opskrift på blaabaermuffins med marcipan hvid chokolade og floedeostecreme.jpg

    Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbaerskum

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

    Opbevaring af mel gryn og kerner opbevaringsboetter sistema bake it melmøl

    Opbevaring af mel, gryn og kerner

    Jeg hedder Louise, jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Læs mere…

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat. Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her