Simremad
Her finder du alle mine opskrifter på lækker simremad. De passer sig så godt til de kolde efterårs- og vintermåneder.
Alle retterne er nogle der skal stå i længere tid og simre og så er de gode at lune sig på når det er koldt i vejret. Det er også dejlig nemt med simreretter, der kan stå og passe sig selv på komfuret.
Jeg elsker særligt at lave gullasch, som er en ret fra Ungarn, hvor jeg serverer kartoffelmos til.
En god ret er også rødvinsbraserede svinekæber, som også bliver dejligt møre, når de har stået og simret i nogle timer. Rødvin er godt i simreretter og simremad.
Simremad med kylling
Der er rigtig mange indiske retter, der indeholder kylling, så derfor kan man finde meget indisk simremad med kylling. Der er ofte en masse varme krydderier i såsom karry, gurkemeje og ingefær. De gør ofte det, at de marinerer deres kylling, inden at det kommes i gryden sammen med resten af retten. Det gør man eksempelvis, når man laver butter chicken.
Vegetarisk simremad
Der er rigtig mange simreretter, der indeholder kød, men der er heldigvis også mange, som du kan lave uden. Det er ofte sådan, at der kommer en masse skønne grøntsager og bælgfrugter i, der er med til at give smag og fylde. En skøn opskrift på vegetarisk simremad er denne vegetariske svampebourguignon
Simremad med oksekød
Det er super lækker at lave simremad med oksekød, da oksekød har den evne, at det kan blive super mørt, når det ligger i en gryde og simrer over flere timer. Der findes nogle udskæringer, der er særligt oplagt at bruge i simreretter med oksekød. Eksempelvis bruger man skært oksekød i tern, når man laver gullash.
Simremad med kartoffelmos
Det er super lækkert at lave simremad med kartoffelmos ved siden af. Ofte er der en god sovs, når man laver simremad, da hele retten jo simrer i en form for væske. Det smager ekstra godt sammen med kartoffelmosen, der kan laves enten helt fin eller lidt grovere.
De typiske simremad med kartoffelmos er de danske simreretter. Det kan være mørbradgryde med kartoffelmos eller gullash med kartoffelmos.
Simremad med øl
Det kan godt lyde lidt sjovt, men simremad med øl er altså en ting. Øl kan være med til at give en simreret en utrolig lækker smag. Ofte bruger man en god mørk øl til at komme i retten, da det har en helt særlig smag.
Nogle af de meste klassiske simremad med øl er ølbraiserede svinekæber.