Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Efterår

Vegetarisk svampebourguignon

Udgivet: 25. dec 2018 · Opdateret: 23. okt 2020

Svampebourguignon
Jeg kan godt være lidt udfordret når jeg skal finde på vegetariske retter. Og da jeg en dag skulle lave oksehaler samtidig med at vi fik besøg af en vegetar, så ville jeg jo gerne lave en ret der matchede oksehalerne lidt. Så jeg fandt Vanløseblues opskrift på svampebourguignon, som jeg har rettet lidt til og serverede den med lidt sprødstegte rodfrugter. Det var bestemt et hit hos vores vegetargæst - og alle i selskabet syntes at det smagte skønt.

Den vegetariske svampebourguignon er en nem ret at lave, og den kræver ikke det helt store. Da jeg alligevel lavede oksehaler med kartoffelmos og sprødstegte rodfrugter var det kun saucen der skulle laves ekstra i en vegetarversion. Det gjorde det hele rimelig overskueligt.

piskeris Grullo

Vegetarisk svampebourguignon

5 fra 6 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Gryde
  • (reklamelink)Pande
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 500 g svampe, f.eks. champignon
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 gulerødder
  • 70 g tomatpuré, (lille dåse)
  • 1,5 dl rødvin
  • 3 dl (reklamelink)grøntsagsbouillon , (3 dl vand + 1 bouillin terning)
  • 1 tsk timian
  • Olie
  • Salt/peber

Serveres med

Rodfrugttopping:

  • 1 rødbede
  • 3 gulerødder
  • 10-15 g smør
  • Salt/peber

Derudover

  • Kartoffelmos

Sådan gør du
 

  • Hak løget og pres hvidløgsfedet.
  • Skræl gulerødder og skær i skiver.
  • Vask svampene og skær dem i kvarte (eller lidt mindre afhængig i størrelsen på svampene).
  • Opvarm lidt olie i en gryde og steg løg, hvidløg, svampe og gulerødder i olien. Væsken skal fordampe fra svampene.
  • Tilsæt så tomatpuré og vend det rundt i grønsagerne.
  • Tilsæt rødvinen og lad det småsimre i 5-10 minutter eller indtil vinen er kogt ind til cirka det halve.
  • Tilsæt bouillon til retten, samt timian og lidt salt/peber.
  • Lad retten stå og småsimre i 15-20 minutter.
  • Steg gulerødder og rødbeder i smør på en pande med lidt salt og peber. Lad det steg på panden i cirka 15-20 minutter. De skal stadig være let sprøde.
  • Lav kartoffelmosen efter opskriften.
  • Servér kartoffelmosen med svampebourguignon og top med de ristede, sprøde rodfrugter.

Noter

Opskriften på svampebourguignonen er fundet hos Vanløseblues.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 325 kcal | Kulhydrater: 38 g | Protein: 9 g | Fedt: 12 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


Svampebourguignon
Svampebourguignon
Svampebourguignon
Svampebourguignon
Svampebourguignon
Svampebourguignon

Svampebourguignon

Svampebourguignon

 

 

 

 

 

Kommentarer

  1. Louise skriver

    december 26, 2022 at 7:22 pm

    5 stars
    Smager så godt

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 27, 2022 at 11:53 am

      Dejligt at høre :-)

      Svar
5 from 6 votes (5 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.