Svampebourguignon
Jeg kan godt være lidt udfordret når jeg skal finde på vegetariske retter. Og da jeg en dag skulle lave oksehaler samtidig med at vi fik besøg af en vegetar, så ville jeg jo gerne lave en ret der matchede oksehalerne lidt. Så jeg fandt Vanløseblues opskrift på svampebourguignon, som jeg har rettet lidt til og serverede den med lidt sprødstegte rodfrugter. Det var bestemt et hit hos vores vegetargæst - og alle i selskabet syntes at det smagte skønt.

Den vegetariske svampebourguignon er en nem ret at lave, og den kræver ikke det helt store. Da jeg alligevel lavede oksehaler med kartoffelmos og sprødstegte rodfrugter var det kun saucen der skulle laves ekstra i en vegetarversion. Det gjorde det hele rimelig overskueligt.

ikon piskeris Chestnut

Vegetarisk svampebourguignon

2 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t

Ingredienser

  • 500 g svampe f.eks. champignon
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 gulerødder
  • 70 g tomatpuré (lille dåse)
  • 1,5 dl rødvin
  • 3 dl grøntsagsbouillon (3 dl vand + 1 bouillin terning)
  • 1 tsk timian
  • Olie
  • Salt/peber

Serveres med

    Rodfrugttopping:

    • 1 rødbede
    • 3 gulerødder
    • 10-15 g smør
    • Salt/peber

    Derudover

    Sådan gør du
     

    • Hak løget og pres hvidløgsfedet.
    • Skræl gulerødder og skær i skiver.
    • Vask svampene og skær dem i kvarte (eller lidt mindre afhængig i størrelsen på svampene).
    • Opvarm lidt olie i en gryde og steg løg, hvidløg, svampe og gulerødder i olien. Væsken skal fordampe fra svampene.
    • Tilsæt så tomatpuré og vend det rundt i grønsagerne.
    • Tilsæt rødvinen og lad det småsimre i 5-10 minutter eller indtil vinen er kogt ind til cirka det halve.
    • Tilsæt bouillon til retten, samt timian og lidt salt/peber.
    • Lad retten stå og småsimre i 15-20 minutter.
    • Steg gulerødder og rødbeder i smør på en pande med lidt salt og peber. Lad det steg på panden i cirka 15-20 minutter. De skal stadig være let sprøde.
    • Lav kartoffelmosen efter opskriften.
    • Servér kartoffelmosen med svampebourguignon og top med de ristede, sprøde rodfrugter.

    Dine egne noter

    Noter

    Opskriften på svampebourguignonen er fundet hos Vanløseblues.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 325 kcal | Kulhydrater: 38 g | Protein: 9 g | Fedt: 12 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 4 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


    Svampebourguignon

    Svampebourguignon

     

     

     

     

    Følg mig på Instagram

     

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

    Vurdering af opskriften