• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Årstidens opskrifter » Efterår

    Vegetarisk svampebourguignon

    Udgivet: dec 25, 2018 · Opdateret: okt 23, 2020 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Svampebourguignon
    Jeg kan godt være lidt udfordret når jeg skal finde på vegetariske retter. Og da jeg en dag skulle lave oksehaler samtidig med at vi fik besøg af en vegetar, så ville jeg jo gerne lave en ret der matchede oksehalerne lidt. Så jeg fandt Vanløseblues opskrift på svampebourguignon, som jeg har rettet lidt til og serverede den med lidt sprødstegte rodfrugter. Det var bestemt et hit hos vores vegetargæst - og alle i selskabet syntes at det smagte skønt.

    Den vegetariske svampebourguignon er en nem ret at lave, og den kræver ikke det helt store. Da jeg alligevel lavede oksehaler med kartoffelmos og sprødstegte rodfrugter var det kun saucen der skulle laves ekstra i en vegetarversion. Det gjorde det hele rimelig overskueligt.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Vegetarisk svampebourguignon

    2 personer
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 30 min
    Tilb. tid 30 min
    Samlet tid 1 t

    Udstyr (reklamelink)

    • Gryde
    • Pande
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g svampe f.eks. champignon
    • 1 lille løg
    • 1 fed hvidløg
    • 1-2 gulerødder
    • 70 g tomatpuré (lille dåse)
    • 1,5 dl rødvin
    • 3 dl grøntsagsbouillon (3 dl vand + 1 bouillin terning)
    • 1 tsk timian
    • Olie
    • Salt/peber

    Serveres med

      Rodfrugttopping:

      • 1 rødbede
      • 3 gulerødder
      • 10-15 g smør
      • Salt/peber

      Derudover

      • Kartoffelmos

      Sådan gør du
       

      • Hak løget og pres hvidløgsfedet.
      • Skræl gulerødder og skær i skiver.
      • Vask svampene og skær dem i kvarte (eller lidt mindre afhængig i størrelsen på svampene).
      • Opvarm lidt olie i en gryde og steg løg, hvidløg, svampe og gulerødder i olien. Væsken skal fordampe fra svampene.
      • Tilsæt så tomatpuré og vend det rundt i grønsagerne.
      • Tilsæt rødvinen og lad det småsimre i 5-10 minutter eller indtil vinen er kogt ind til cirka det halve.
      • Tilsæt bouillon til retten, samt timian og lidt salt/peber.
      • Lad retten stå og småsimre i 15-20 minutter.
      • Steg gulerødder og rødbeder i smør på en pande med lidt salt og peber. Lad det steg på panden i cirka 15-20 minutter. De skal stadig være let sprøde.
      • Lav kartoffelmosen efter opskriften.
      • Servér kartoffelmosen med svampebourguignon og top med de ristede, sprøde rodfrugter.

      Dine egne noter

      Klik her for at tilføje dine egne noter

      Noter

      Opskriften på svampebourguignonen er fundet hos Vanløseblues.

      Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

      Servering: 1 person | Kalorier: 325 kcal | Kulhydrater: 38 g | Protein: 9 g | Fedt: 12 g
      Bedøm denne opskrift:
      5 fra 5 stemmer
      Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
      Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


      Svampebourguignon
      Svampebourguignon

      Svampebourguignon
      Svampebourguignon

      Svampebourguignon
      Svampebourguignon

      Svampebourguignon

      Svampebourguignon

       

       

       

       

      Følg mig på Instagram

       

      « Rester af julemaden
      Måltidskasser fra Nemlig.com »

      Læserinteraktioner

      Kommentarer

      1. Louise

        december 26, 2022 at 7:22 pm

        5 stars
        Smager så godt

        Svar
        • Louise Dam

          december 27, 2022 at 11:53 am

          Dejligt at høre :-)

          Svar

      Skriv et svar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Vurdering af opskriften




      Primær Sidebar

      Louise

      Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

      Mere om mig →

      NYE OPSKRIFTER

      • Paaske cookies
        Påske cookies
      • Vegetarisk hoensesalat
        Vegetarisk hønsesalat
      • Paaske islagkage
        Påske islagkage
      • Oreo is
        Oreo is
      • Cashew chicken
        Cashew chicken
      • Sproede foraarsruller i airfryer
        Forårsruller i airfryer

      POPULÆRE OPSKRIFTER

      • Gulerodskage med floedeosteglasur
        Gulerodskage med ostecreme
        #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
      • Syltede rødløg
        Syltede rødløg
        #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
      • Bananpandekager
        Bananpandekager
        #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
      • Dahl opskrift
        Indisk dahl
        #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
      • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
        Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
        #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
      • Bagekartofler opskrift
        Bagekartofler
        #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

      Tilmelding til mit nyhedsbrev

      Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

      Footer

      Copyright

      Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

      For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

      Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

      Footer

      ↑ Til toppen


      Om

      Råvareindeks

      Kontakt

      Privatlivspolitik


      Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

      X
      Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
      Køb airfryer her