Den vegetariske svampebourguignon er en nem ret at lave, og den kræver ikke det helt store. Da jeg alligevel lavede oksehaler med kartoffelmos og sprødstegte rodfrugter var det kun saucen der skulle laves ekstra i en vegetarversion. Det gjorde det hele rimelig overskueligt.
📖 Opskrift
Vegetarisk svampebourguignon
Ingredienser
- 500 g svampe f.eks. champignon
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1-2 gulerødder
- 70 g tomatpuré (lille dåse)
- 1,5 dl rødvin
- 3 dl grøntsagsbouillon (3 dl vand + 1 bouillin terning)
- 1 tsk timian
- Olie
- Salt/peber
Serveres med
Rodfrugttopping:
- 1 rødbede
- 3 gulerødder
- 10-15 g smør
- Salt/peber
Derudover
Sådan gør du
- Hak løget og pres hvidløgsfedet.
- Skræl gulerødder og skær i skiver.
- Vask svampene og skær dem i kvarte (eller lidt mindre afhængig i størrelsen på svampene).
- Opvarm lidt olie i en gryde og steg løg, hvidløg, svampe og gulerødder i olien. Væsken skal fordampe fra svampene.
- Tilsæt så tomatpuré og vend det rundt i grønsagerne.
- Tilsæt rødvinen og lad det småsimre i 5-10 minutter eller indtil vinen er kogt ind til cirka det halve.
- Tilsæt bouillon til retten, samt timian og lidt salt/peber.
- Lad retten stå og småsimre i 15-20 minutter.
- Steg gulerødder og rødbeder i smør på en pande med lidt salt og peber. Lad det steg på panden i cirka 15-20 minutter. De skal stadig være let sprøde.
- Lav kartoffelmosen efter opskriften.
- Servér kartoffelmosen med svampebourguignon og top med de ristede, sprøde rodfrugter.
Dine egne noter
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Louise
Smager så godt
Louise Dam
Dejligt at høre :-)