oksehal

De seneste år er svinekæber blevet meget populært, og det kan man godt forstå, da svinekæber er noget af det møreste kød du kan finde. Når de har simret i cirka 1,5-2 timer bliver de møre som smør og de smager fantastisk. Her har jeg lavet ølbraiserede svinekæber og serveret dem sammen med en lækker kartoffelmos. Det er forholdsvis simpelt at lave retten, da der ikke skal laves så meget i forvejen og så skal retten bare stå og simre for sig selv. Svinekæber kan købes hos slagteren, men de fleste større dagligvareforretninger er også begyndt at sælge dem.

ikon piskeris Chestnut

Ølbraiserede svinekæber

2 personer
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 3 t
Samlet tid 3 t 30 min

Ingredienser

  • 5-6 svinekæber
  • ½ liter mørk øl
  • 2 laurbærblade
  • 2 rødløg
  • Salt og peber
  • ½-1 spsk mørk balsamico kan evt. undlades

Serveres med

Sådan gør du
 

  • Hvis der stadig sidder en sene på svinekæberne, skal denne fjernes til at starte med.
  • Brun svinekæberne på alle sider i en gryde. Hæld øl over og læg laurbærbladene ved.
  • Skær rødløgene i fine både og læg dem i gryden.
  • Krydr med salt og peber og lad det hele simre i cirka 2,5-3 timer. Tilsæt lidt vand undervejs, hvis det er nødvendigt.
  • Tag svinekæberne og lauerbladene op af gryden, kom balsamico i og lad saucen koge lidt ind.
  • Når saucen er kogt ind kommer du kæberne tilbage i gryden.
  • Anret på en tallerken med kartoffelmos, svinekæber og sauce. Pynt med lidt hakket persille.
  • Anret kartoffelmosen med kæberne, saucen og lidt persille til pynt.

Dine egne noter

Noter

Opskriften er fundet hos Søndagsavisen.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 1149 kcal | Kulhydrater: 213 g | Protein: 34 g | Fedt: 13 g
Bedøm denne opskrift:
4.7 fra 7 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Ølbraiserede svinekæber (1)
Ølbraiserede svinekæber (2)
Ølbraiserede svinekæber (3)
Ølbraiserede svinekæber (4)
Ølbraiserede svinekæber (5)
Ølbraiserede svinekæber (6)
Ølbraiserede svinekæber (7)
Ølbraiserede svinekæber (8)
Ølbraiserede svinekæber (9)
Ølbraiserede svinekæber (10)
Ølbraiserede svinekæber (11)
Ølbraiserede svinekæber (12)
Ølbraiserede svinekæber (13)
Ølbraiserede svinekæber (14)
Ølbraiserede svinekæber (15)
Ølbraiserede svinekæber (16)
Ølbraiserede svinekæber (18)

 

Skrevet af: Louise DamØl, Rødløg, SvinekæberKategori: Aftensmad, Efterår, Simremad, Svinekød, Vinter

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften