• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Simremad

    Osso Buco

    Udgivet: feb 8, 2022 · Opdateret: feb 8, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du få en lækker osso buco opskrift. Osso buco med kartoffelmos er en klassisk italiensk simreret, hvor man bruger en god okse- eller kalveskank, der betegnes som osso buco kød. Det er en god ret, hvis du har lidt ekstra tid, da retten gerne skal simre i en 2-3 timer for at opnå den fulde smag.

    Osso Buco

    På italiensk hedder Osso buco 'Knoglens hul' som referer til den udskæring, som der bliver brugt. Skanken er netop god til at blive tilberedt over længere tid, og den holder sig saftig særligt i simreretter.

    Osso buco serveres traditionelt i Italien med safranrisotto, men i Danmark spiser de fleste osso buco med kartoffelmos. Det er super lækkert at servere med kartoffelmos til, da sovsen trænger godt ind i kartoffelmosen.

    Se også disse opskrifter:
    Millionbøf med kartoffelmos | Bøf Stroganoff | Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser

    Jeg serverer min osso buco med gremolata. Det er i sin enkleste forstand en grøn topping, der er lavet at persille, hvidløg og citron. Man kommer gremolata ovenpå retten, når osso buccoen skal serveres, og det giver lidt ekstra smag, og ser super fint ud. Du kan dog også sagtens servere retten uden.

    ikon piskeris Chestnut

    Osso Buco

    4 personer
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 3 t
    Samlet tid 3 t 15 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 kg okse eller kalveskank
    • 3 spsk hvedemel
    • salt og peber
    • 2 spsk olivenolie
    • 1 løg
    • 2 fed hvidløg
    • 3 gulerødder
    • 3 bladselleri
    • 1 dåse hakkede eller flåede tomater
    • 1 spsk tomatpuré
    • 3 dl oksebouillon
    • 2 dl hvidvin
    • jævning laves af maizena mel og vand. Kan undlades

    Serveres med

    • kartoffelmos

    Gremolata

    • 1 dl persille, finthakket
    • 1 fed hvidløg
    • ½ citron kun skallen

    Sådan gør du
     

    • Dup kødet tørt med lidt køkkenrulle.
    • Skær 3-4 snit rundt i kanten af kødet. Så krøller det ikke op når det bliver stegt.
    • Bland hvedemel med salt og peber i en dyb tallerken.
    • Vend alle kødstykkerne i melblandingen.
    • Opvarm en gryde med olie i bunden. Læg kødet i gryden og brun det godt af. I min gryde kunne der ligge 2 stykker ad gangen.
    • Imens kødet bliver brunet hakket du løg og hvidløg. Gulerødder og bladselleri skal også skæres i små tern. Du kan med fordel bruge en food processor (reklamelink) eller en minihakker til at hakke det hele for dig.
    • Tag kødet op og læg det på en tallerken.
    • Sautér løg og hvidløg i lidt mere olie.
    • Sautér så gulerødder og bladselleri.
    • Kom de hakkede eller flåede tomater i gryden sammen med tomatpuré, hvidvin og laurbærblade.
    • Læg kødet i gryden og dæk med bouillon.
    • Lad gryden stå på lav varme og simre i 3 timer.
    • Når der er gået cirka 2,5 time sætter du kartofler over til kartoffelmos og laver gremolataen.

    Gremolata

    • Hak persille, riv skrællen af en ½ citron og pres et fed hvidløg. Bland det hele sammen.

    Servering

    • Når retten har fået 3 timer smager du den til med salt og peber. Hvis du vil have en lidt tykkere sovs kan du jævne den lidt med en smule maizena mel der er rørt ud i vand.
    • Server din osso buco ovenpå kartoffelmos og med lidt gremolata drysset på toppen af retten.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 portion uden kartoffelmos | Kalorier: 429 kcal | Kulhydrater: 18 g | Protein: 50 g | Fedt: 13 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvilket kød skal jeg bruge til osso buco?

    Du skal bruge enten kalveskank eller okseskank til at lave din osso buco.

    Skank er det nederste stykke af forben eller bagben. Skanken bliver skåret i skiver på tværs af benet så der er ben i midten og kød udenom. Kødet er forholdsvis ureel, men får en fantastisk smag ved at simre i lang tid.

    Skal jeg jævne sovsen?

    Sovsen er rimelig tynd i en osso bucco, og du kan sagtens jævne den hvis du vil have den lidt tykkere. Jeg anbefaler at du tager de lidt større stykker kød op af gryden inden du jævner sovsen med lidt Maizena.

    Kødet bliver nemlig MEGET mørt, så det bliver helt findelt hvis du pisker i retten.

    Hvor kan jeg købe osso buco kød?

    Man kan købe okse- eller kalveskank i de fleste større supermarkeder, der også har en slagter. Det kan også godt betale sig at køre til en god slagter, hvor du for det meste altid kan få den udskæring.

    Skal jeg lave osso buco med gremolata?

    Du kan sagtens undlade at lave gremolata, hvis du ikke er vild med persille, eller bare ikke vil lave det. Retten smager dejligt med og uden persilleblandingen.

    • Kalveskank
    • Hvedemel og krydderier i tallerken
    • Kalveskank
    • Kalveskank
    • Kalveskank
    • Kalveskank
    • Gulerod og selleri finthakket i en gryde
    • Osso Buco
    • Osso Buco
    • Osso Buco
    Osso Buco
    Følg mig på Instagram
    « Chokoladekugler med karamel og Baileys
    Croissant semlor »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her