Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Brød

Flettede flutes med solsikkekerner

Udgivet: 24. aug 2014 · Opdateret: 26. aug 2021

Flettede flutes

Når jeg skal bage brød eller flutes til maden, så bliver det næsten altid efter nogenlunde samme opskrift. Det er lige meget om det er til gæster eller til hverdag. Det er meget nemt at bage sit eget brød og sine egne flutes og samtidig er det også meget billigere end at købe det færdigbagt. Det her brød lover jeg dig, at din familie og dine gæster vil elske dig for at servere.

Men husk at bage ekstra meget når du nu er i gang - for det går rent ud sagt som varmt brød :-) Hvis der er brød til overs så kan det nemt fryses ned og tages op en dag, hvor du har ekstra travlt. Så skal det bare tø og så en tur i ovnen, så er det næsten som nybagt igen.

Jeg fletter tit mine flutes, de bliver bare så fine af det - og det er altså som om de bare smager bedre når de er flettet :-) Man kan dog sagtens undlade at flette brødet - men jeg synes nu du skal prøve det en enkelt gang. Hvis man har børn vil de sikkert også synes det er sjovt at være med til at flette brødet.

piskeris Grullo

Flettede flutes med solsikkekerner

4 fra 12 stemmer
Justér antalJustér antal: 6 store flutes
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 4 dl mælk
  • 2 dl creme fraiche, yoghurt naturel eller lignende.
  • 50 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 100 g (reklamelink)solsikkekerner
  • ½ dl olie
  • 1 kg (reklamelink)hvedemel
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Lun mælken let. Den skal bare være lunken.
  • Rør gæren ud i mælken og rør bagefter creme fraiche (eller andet syrnet mælkeprodukt) i.
  • Tilsæt salt, sukker, solsikkekerner og olie og rør rundt til sukker og salt er opløst.
  • Tilsæt melet lidt af gangen og rør godt rundt. Når dejen begynder at blive svær at røre med en ske bruger du hænderne til at ælte den godt igennem. Tilsæt kun mel indtil dejen ikke længere klistrer. Der kan være forskel på mel og nogle gange skal man bruge lidt mindre og andre gange lidt mere.
  • Læg et viskestykke over dejen og lad den stå og hæve et lunt sted i cirka 1 time.
  • Når dejen er hævet tager du den ud af skålen og ælter den let. Del dejen i 6 stykker. Hvis du ikke vil flette brødet former du bare de 6 stykker til fine brød og lægger på en bageplade med bagepapir.
  • Hvis du vil flette brødene skal du dele hvert brød i 3 dele. Herefter trilles de 3 dele til lange pølser, som er lige tykke. Og så er det bare om at flette det bedste du har lært.
  • Lad brødene efterhæve i 30 minutter.
  • Pensl brødene med sammenpisket æg.
  • Bag derefter brødene i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter.
  • Lad dem afkøle på en bagerist og servér dem lune med koldt smør.

Noter

Brødene er fryseegnede.
Brødene kan også sagtens laves uden at blive flettet :-)
 

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 flute | Kalorier: 903 kcal | Kulhydrater: 137 g | Protein: 25 g | Fedt: 28 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
  • Flettede flutes
  • Flettede flutes
  • Flettede flutes
  • Flettede flutes
  • Flettede flutes
  • Flettede flutes
  • Flettede flutes

Kommentarer

  1. Anja larsen skriver

    april 15, 2022 at 11:12 am

    Hej … jeg er vilde med disse flutes .. vil jeg kunne bage boller af samme dej ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 20, 2022 at 1:52 pm

      Ja, det kan du sagtens :-)

      Svar
  2. Britta skriver

    marts 27, 2021 at 5:58 pm

    Tusind tak for denne opskrift. De er super nemme at bage. Mega flotte. Jeg bager jævnligt en portion og har altid nogen i fryseren. De kan pifte op på enhver slags reste-mad. Ungerne er også vilde med dem.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 08, 2021 at 10:01 pm

      Åh, hvor er det bare dejligt at høre. Det er også en sand favorit herhjemme :-)

      Svar
  3. Githa skriver

    januar 02, 2020 at 2:37 pm

    Er de gode at fryse

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 23, 2020 at 4:15 pm

      Ja, de kan sagtens fryses :-)

      Svar
  4. Nina Larsen skriver

    juni 21, 2019 at 7:08 am

    Hej :)
    Hvilken mælk vil du anbefale at bruge?

    Mvh. Nina

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 4:06 pm

      Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
      Du bruger bare den mælk du har i køleskabet. Men generelt foretrækker jeg selv enten letmælk eller sødmælk.

      Svar
  5. Mia skriver

    marts 29, 2019 at 10:20 am

    Hejsa..
    Jeg vil gerne bage dine flutes, men hvor mange skal jeg mon bage til 16 personer? Vi skal have en lækker kødsovs og pasta at spise..

    Vh Mia.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 01, 2019 at 5:31 pm

      Jeg vil næsten tro der er nok i denne portion. Evt. et par flutes til hvis du vil være helt sikker :-)

      Svar
  6. Rikke skriver

    maj 14, 2018 at 11:15 am

    Hej Louise. Jeg kommer altid i tvivl om de skal bages ved alm. eller varmluftsovn? Mvh Rikke

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 14, 2018 at 10:06 pm

      Jeg bager normalt ved alm. ovn :-)

      Svar
  7. Pia Leding Vendelbjerg skriver

    juli 06, 2017 at 8:02 am

    Hej Louise
    Kan man bruge en anden meltype end hvedemel, idet min datter er hvedeallergikker?

    Mvh Pia

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 14, 2017 at 4:45 pm

      Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med.

      Svar
  8. Ruth Toft Eriksen skriver

    juni 25, 2017 at 2:59 pm

    Synes ikke flütes hæver ret meget hvis man pensler dem inden de skal hæve på pladerne. Kan man ikke bare pensle lige før de skal i ovnen, eller er der en grund til de skal pensles før hævning?
    Mvh Ruth

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 29, 2017 at 6:04 pm

      Jeg synes faktisk at de falder lidt sammen hvis man pensler dem når de er hævet. Derfor gør jeg det ofte inden. Men det gør du bare som du vil :-)

      Svar
      • Pia skriver

        oktober 01, 2017 at 3:26 pm

        Man kan faktisk lade dem bage i et par minutter og derefter pensle... så falder de ikke sammen :-)

        Svar
        • Louise Dam skriver

          oktober 03, 2017 at 3:59 am

          Tak for tippet :-)

          Svar
      • Elsebeth skriver

        januar 03, 2018 at 3:59 pm

        Man må naturligvis aldrig pensle dejen med KOLD væske - sørg for, at væsken har stuetemperatur, så falder dejen ikke sammen - men vent, indtil brød skal i ovnen.

        Svar
  9. EMF skriver

    maj 18, 2017 at 11:48 am

    har lige nu 6 flotte flettede flutes i ovnen, de lover altså godt, nem opskrift, ser lækkert ud

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 18, 2017 at 4:44 pm

      Lækkert!

      Svar
  10. Cecilie Vestergård Andersen skriver

    april 12, 2017 at 10:59 am

    Hej Louise
    Jeg skal have prøvet dine flutes til mit studentergilde i juni, og jeg regner med der kommer 35 gæster, hvor mange flutes tror du jeg skal lave? Der er og burgerboller og hotdogbrød og tre salater og fire slags kød, så regner ikke med at der er så mange som kan spise flute, men det er jo dejligt at snacke ;-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 17, 2017 at 6:07 pm

      Uhh det er jo altid svært. Jeg vil skyde på 6-7 flutes.

      Svar
  11. Elisabeth Rasmussen skriver

    februar 09, 2017 at 12:34 am

    Hej Louise
    Dejlige flutes. Prøvede i dag opskriften igen - dog kun med 25 g gær og længere hævet. Såååå gode.
    Mvh Elisabeth

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 12, 2017 at 7:38 pm

      Godt at høre Elisabeth :-)

      Svar
  12. Bente Ida Rasmussen skriver

    august 09, 2016 at 12:47 pm

    Hej Louise
    Det er bare verdens bedste og nemmeste opskrift på flutes 👍 Nu skal de prøves dom boller, elsker den opskrift 👌
    Mange hilsner Benre

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 14, 2016 at 2:49 pm

      Skønt at høre Bente! :-)

      Svar
  13. Mette skriver

    juli 05, 2016 at 8:58 am

    Hej.

    Kan jeg lave dem i forvejen så jeg fryser dem ned når de er næsten kølet af og varme dem op når jeg skal bruge dem?
    Skal bruge ret mange så det ville være det nemmeste for mig
    Mvh Mette

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 06, 2016 at 6:44 pm

      Hej Mette
      Ja, det kan du sagtens :-)

      Svar
  14. Karina skriver

    juni 30, 2016 at 10:05 pm

    Hej Louise.
    Spændende opskrifter, skal afprøve dine brød til fødselsdag på lørdag 😊 I den forbindelse vil jeg lige høre, om du kun bruger hvedemel?
    Venligst Kariina

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 06, 2016 at 10:08 pm

      Hej Karina
      Ja, det gør jeg. Du kan dog godt blande lidt andet mel i hvis du har lyst.

      Svar
  15. Bianca skriver

    marts 23, 2016 at 1:59 pm

    Hej Louise
    Dejlige opskrifter du har dig! :-)
    Disse flutes, er de okay at lave dagen inden de skal bruges? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 28, 2016 at 10:09 am

      Ja, det kan du sagtens :-)

      Svar
  16. Jette Jacobsen skriver

    marts 03, 2016 at 1:22 pm

    Hej
    kan jeg bruge 1/2 grahamsmel og 1/2 hvedemel i opskriften til flettede flutes??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 05, 2016 at 2:19 pm

      Jeg har ikke prøvet, men det er jeg ret sikker på du sagtens kan.

      Svar
      • Jette Jacobsen skriver

        marts 24, 2016 at 1:24 pm

        Jeg har bagt dine dejlige flette flutes, og det gik helt OK med grahamsmel ☺

        Svar
        • Louise Dam skriver

          marts 28, 2016 at 10:01 am

          Dejligt at høre! :-)

          Svar
  17. Bente Ida Rasmussen skriver

    januar 29, 2016 at 6:17 pm

    Hej Louise 🍮🍩
    Jeg er lige ved at bage " dine" flutes, hvor er det en skøn hjemmeside du har. Jeg har set mange af dine opskrifter de ser så spændende ud. Hvor er du bare dygtig :-)
    Og mange tak !

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 31, 2016 at 5:16 pm

      Mange tak Bente :-) Håber det blev nogle gode flutes.

      Svar
  18. Eva Papsø skriver

    januar 14, 2016 at 9:28 pm

    Hej Louise. Sikke en dejlig opskrift, har lige lavet den 2 gange, og hvilke dejlige flettede flutes jeg fik ud af det. Bliver for fremtiden min favorit flutes opskrift. Mange tak.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 14, 2016 at 11:44 pm

      Hej Eva
      Hvor er det bare dejligt at høre! :-)

      Svar
4 from 12 votes (12 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.