
Når jeg skal bage brød eller flutes til maden, så bliver det næsten altid efter nogenlunde samme opskrift. Det er lige meget om det er til gæster eller til hverdag. Det er meget nemt at bage sit eget brød og sine egne flutes og samtidig er det også meget billigere end at købe det færdigbagt. Det her brød lover jeg dig, at din familie og dine gæster vil elske dig for at servere.
Men husk at bage ekstra meget når du nu er i gang - for det går rent ud sagt som varmt brød :-) Hvis der er brød til overs så kan det nemt fryses ned og tages op en dag, hvor du har ekstra travlt. Så skal det bare tø og så en tur i ovnen, så er det næsten som nybagt igen.
Jeg fletter tit mine flutes, de bliver bare så fine af det - og det er altså som om de bare smager bedre når de er flettet :-) Man kan dog sagtens undlade at flette brødet - men jeg synes nu du skal prøve det en enkelt gang. Hvis man har børn vil de sikkert også synes det er sjovt at være med til at flette brødet.
📖 Opskrift
Flettede flutes med solsikkekerner
Ingredienser
- 4 dl mælk
- 2 dl creme fraiche yoghurt naturel eller lignende.
- 50 g gær
- 2 tsk sukker
- 2 tsk salt
- 100 g solsikkekerner
- ½ dl olie
- 1 kg hvedemel
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Lun mælken let. Den skal bare være lunken.
- Rør gæren ud i mælken og rør bagefter creme fraiche (eller andet syrnet mælkeprodukt) i.
- Tilsæt salt, sukker, solsikkekerner og olie og rør rundt til sukker og salt er opløst.
- Tilsæt melet lidt af gangen og rør godt rundt. Når dejen begynder at blive svær at røre med en ske bruger du hænderne til at ælte den godt igennem. Tilsæt kun mel indtil dejen ikke længere klistrer. Der kan være forskel på mel og nogle gange skal man bruge lidt mindre og andre gange lidt mere.
- Læg et viskestykke over dejen og lad den stå og hæve et lunt sted i cirka 1 time.
- Når dejen er hævet tager du den ud af skålen og ælter den let. Del dejen i 6 stykker. Hvis du ikke vil flette brødet former du bare de 6 stykker til fine brød og lægger på en bageplade med bagepapir.
- Hvis du vil flette brødene skal du dele hvert brød i 3 dele. Herefter trilles de 3 dele til lange pølser, som er lige tykke. Og så er det bare om at flette det bedste du har lært.
- Lad brødene efterhæve i 30 minutter.
- Pensl brødene med sammenpisket æg.
- Bag derefter brødene i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter.
- Lad dem afkøle på en bagerist og servér dem lune med koldt smør.
Anja larsen
Hej … jeg er vilde med disse flutes .. vil jeg kunne bage boller af samme dej ?
Louise Dam
Ja, det kan du sagtens :-)
Britta
Tusind tak for denne opskrift. De er super nemme at bage. Mega flotte. Jeg bager jævnligt en portion og har altid nogen i fryseren. De kan pifte op på enhver slags reste-mad. Ungerne er også vilde med dem.
Louise Dam
Åh, hvor er det bare dejligt at høre. Det er også en sand favorit herhjemme :-)
Githa
Er de gode at fryse
Louise Dam
Ja, de kan sagtens fryses :-)
Nina Larsen
Hej :)
Hvilken mælk vil du anbefale at bruge?
Mvh. Nina
Louise Dam
Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
Du bruger bare den mælk du har i køleskabet. Men generelt foretrækker jeg selv enten letmælk eller sødmælk.
Mia
Hejsa..
Jeg vil gerne bage dine flutes, men hvor mange skal jeg mon bage til 16 personer? Vi skal have en lækker kødsovs og pasta at spise..
Vh Mia.
Louise Dam
Jeg vil næsten tro der er nok i denne portion. Evt. et par flutes til hvis du vil være helt sikker :-)