Flettede flutes med solsikkekerner

Flettede flutes

Når jeg skal bage brød eller flutes til maden, så bliver det næsten altid efter nogenlunde samme opskrift. Det er lige meget om det er til gæster eller til hverdag. Det er meget nemt at bage sit eget brød og sine egne flutes og samtidig er det også meget billigere end at købe det færdigbagt. Det her brød lover jeg dig, at din familie og dine gæster vil elske dig for at servere.

Men husk at bage ekstra meget når du nu er i gang - for det går rent ud sagt som varmt brød :-) Hvis der er brød til overs så kan det nemt fryses ned og tages op en dag, hvor du har ekstra travlt. Så skal det bare tø og så en tur i ovnen, så er det næsten som nybagt igen.

Jeg fletter tit mine flutes, de bliver bare så fine af det - og det er altså som om de bare smager bedre når de er flettet :-) Man kan dog sagtens undlade at flette brødet - men jeg synes nu du skal prøve det en enkelt gang. Hvis man har børn vil de sikkert også synes det er sjovt at være med til at flette brødet.

ikon piskeris Chestnut

Flettede flutes med solsikkekerner

6 store flutes
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Hævetid 1 t 30 min
Samlet tid 2 t

Ingredienser

  • 4 dl mælk
  • 2 dl creme fraiche yoghurt naturel eller lignende.
  • 50 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 100 g solsikkekerner
  • ½ dl olie
  • 1 kg hvedemel
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Lun mælken let. Den skal bare være lunken.
  • Rør gæren ud i mælken og rør bagefter creme fraiche (eller andet syrnet mælkeprodukt) i.
  • Tilsæt salt, sukker, solsikkekerner og olie og rør rundt til sukker og salt er opløst.
  • Tilsæt melet lidt af gangen og rør godt rundt. Når dejen begynder at blive svær at røre med en ske bruger du hænderne til at ælte den godt igennem. Tilsæt kun mel indtil dejen ikke længere klistrer. Der kan være forskel på mel og nogle gange skal man bruge lidt mindre og andre gange lidt mere.
  • Læg et viskestykke over dejen og lad den stå og hæve et lunt sted i cirka 1 time.
  • Når dejen er hævet tager du den ud af skålen og ælter den let. Del dejen i 6 stykker. Hvis du ikke vil flette brødet former du bare de 6 stykker til fine brød og lægger på en bageplade med bagepapir.
  • Hvis du vil flette brødene skal du dele hvert brød i 3 dele. Herefter trilles de 3 dele til lange pølser, som er lige tykke. Og så er det bare om at flette det bedste du har lært.
  • Lad brødene efterhæve i 30 minutter.
  • Pensl brødene med sammenpisket æg.
  • Bag derefter brødene i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter.
  • Lad dem afkøle på en bagerist og servér dem lune med koldt smør.

Dine egne noter

Noter

Brødene er fryseegnede.
Brødene kan også sagtens laves uden at blive flettet :-)
 

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 flute | Kalorier: 903 kcal | Kulhydrater: 137 g | Protein: 25 g | Fedt: 28 g
Bedøm denne opskrift:
3.8 fra 8 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften