• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Brød

    Flettede flutes med solsikkekerner

    Udgivet: aug 24, 2014 · Opdateret: aug 26, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Flettede flutes

    Når jeg skal bage brød eller flutes til maden, så bliver det næsten altid efter nogenlunde samme opskrift. Det er lige meget om det er til gæster eller til hverdag. Det er meget nemt at bage sit eget brød og sine egne flutes og samtidig er det også meget billigere end at købe det færdigbagt. Det her brød lover jeg dig, at din familie og dine gæster vil elske dig for at servere.

    Men husk at bage ekstra meget når du nu er i gang - for det går rent ud sagt som varmt brød :-) Hvis der er brød til overs så kan det nemt fryses ned og tages op en dag, hvor du har ekstra travlt. Så skal det bare tø og så en tur i ovnen, så er det næsten som nybagt igen.

    Jeg fletter tit mine flutes, de bliver bare så fine af det - og det er altså som om de bare smager bedre når de er flettet :-) Man kan dog sagtens undlade at flette brødet - men jeg synes nu du skal prøve det en enkelt gang. Hvis man har børn vil de sikkert også synes det er sjovt at være med til at flette brødet.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Flettede flutes med solsikkekerner

    6 store flutes
    Holdbarhed: 2 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 15 minutter min
    Tilb. tid 15 minutter min
    Hævetid 1 time t 30 minutter min
    Samlet tid 2 timer t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 4 dl mælk
    • 2 dl creme fraiche yoghurt naturel eller lignende.
    • 50 g gær
    • 2 tsk sukker
    • 2 tsk salt
    • 100 g solsikkekerner
    • ½ dl olie
    • 1 kg hvedemel
    • 1 æg til pensling

    Sådan gør du
     

    • Lun mælken let. Den skal bare være lunken.
    • Rør gæren ud i mælken og rør bagefter creme fraiche (eller andet syrnet mælkeprodukt) i.
    • Tilsæt salt, sukker, solsikkekerner og olie og rør rundt til sukker og salt er opløst.
    • Tilsæt melet lidt af gangen og rør godt rundt. Når dejen begynder at blive svær at røre med en ske bruger du hænderne til at ælte den godt igennem. Tilsæt kun mel indtil dejen ikke længere klistrer. Der kan være forskel på mel og nogle gange skal man bruge lidt mindre og andre gange lidt mere.
    • Læg et viskestykke over dejen og lad den stå og hæve et lunt sted i cirka 1 time.
    • Når dejen er hævet tager du den ud af skålen og ælter den let. Del dejen i 6 stykker. Hvis du ikke vil flette brødet former du bare de 6 stykker til fine brød og lægger på en bageplade med bagepapir.
    • Hvis du vil flette brødene skal du dele hvert brød i 3 dele. Herefter trilles de 3 dele til lange pølser, som er lige tykke. Og så er det bare om at flette det bedste du har lært.
    • Lad brødene efterhæve i 30 minutter.
    • Pensl brødene med sammenpisket æg.
    • Bag derefter brødene i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter.
    • Lad dem afkøle på en bagerist og servér dem lune med koldt smør.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Brødene er fryseegnede.
    Brødene kan også sagtens laves uden at blive flettet :-)
     

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 flute | Kalorier: 903 kcal | Kulhydrater: 137 g | Protein: 25 g | Fedt: 28 g
    Bedøm denne opskrift:
    3.8 fra 10 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    • Flettede flutes
    • Flettede flutes
    • Flettede flutes
    • Flettede flutes
    • Flettede flutes
    • Flettede flutes
    • Flettede flutes
    Følg mig på Instagram
    « Kødboller med mozzarella
    Vaniljecreme »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Anja larsen

      april 15, 2022 at 11:12 am

      Hej … jeg er vilde med disse flutes .. vil jeg kunne bage boller af samme dej ?

      Svar
      • Louise Dam

        april 20, 2022 at 1:52 pm

        Ja, det kan du sagtens :-)

        Svar
    2. Britta

      marts 27, 2021 at 5:58 pm

      Tusind tak for denne opskrift. De er super nemme at bage. Mega flotte. Jeg bager jævnligt en portion og har altid nogen i fryseren. De kan pifte op på enhver slags reste-mad. Ungerne er også vilde med dem.

      Svar
      • Louise Dam

        april 08, 2021 at 10:01 pm

        Åh, hvor er det bare dejligt at høre. Det er også en sand favorit herhjemme :-)

        Svar
    3. Githa

      januar 02, 2020 at 2:37 pm

      Er de gode at fryse

      Svar
      • Louise Dam

        januar 23, 2020 at 4:15 pm

        Ja, de kan sagtens fryses :-)

        Svar
    4. Nina Larsen

      juni 21, 2019 at 7:08 am

      Hej :)
      Hvilken mælk vil du anbefale at bruge?

      Mvh. Nina

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 4:06 pm

        Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
        Du bruger bare den mælk du har i køleskabet. Men generelt foretrækker jeg selv enten letmælk eller sødmælk.

        Svar
    5. Mia

      marts 29, 2019 at 10:20 am

      Hejsa..
      Jeg vil gerne bage dine flutes, men hvor mange skal jeg mon bage til 16 personer? Vi skal have en lækker kødsovs og pasta at spise..

      Vh Mia.

      Svar
      • Louise Dam

        april 01, 2019 at 5:31 pm

        Jeg vil næsten tro der er nok i denne portion. Evt. et par flutes til hvis du vil være helt sikker :-)

        Svar
    « Ældre kommentarer

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hjemmelavet softice ()
      Hjemmelavet softice
    • Mørdej
      Mørdej
    • Appelsinsauce til risalamande
      Appelsinsauce til risalamande
    • Bagte rabarber med mascarponecreme ()
      Bagte rabarber med mascarponecreme
    • Surdejspandekager ()
      Surdejspandekager
    • Toast med æg ()
      Toast med æg

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her