Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Snacks

Saltmandler

Udgivet: 4. jan 2013 · Opdateret: 21. dec 2020

Saltmandler eller saltede mandler er en super lækker snack, og så er de bare super nemme at lave! De saltbagte mandler er færdige på kun 45 minutter, og med minimal arbejdstid i køkkenet.

Opskrift på hjemmelavede saltmandler

Disse skønner saltmandler er så nemme at lave og udgør en skøn snack. De er lige til at pakke ned og tage med på arbejde eller skole. De saltede mandler er noget jeg ofte laver når vi får gæster, som en lille pre-dinner snack, eller til nytår som en lille snack til nytårstalen.

Hvis du er mere til en sød mandelsnack, så kan jeg bestemt også anbefale dig at se nærmere på opskriften på mine brændte mandler.

Saltede mandler er virkelig nemme at lave og de kan sagtens holde sig i meget lang tid. Derfor kan du lave en stor portion af dem, og så er de lige til at hive frem fra skuffen når der skal snacks på bordet til gæsterne.

Mandlerne skal blot stå i blød i saltvand i 20 minutter, og herefter skal dine saltmandler bages i en ovn til du har de lækreste saltbagte mandler. Se også min video med fremgangsmåden nede i opskriftsboksen.

piskeris Grullo

Saltmandler

4.26 fra 248 stemmer
Justér antalJustér antal: 200 g
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 45 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Skåle
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 200 g (reklamelink)mandler
  • 4 spsk salt
  • 2 dl kogende vand

Sådan gør du
 

  • Rør 4 spsk salt ud i det kogende vand og læg mandlerne i vandet.
  • Lad mandlerne stå i blød i cirka 20 minutter
  • Dræn mandlerne godt for vand og fordel dem i et lag på en bageplade med bagepapir.
  • Drys med ekstra salt hvis du har lyst og bag ved 150 grader i 20-22 minutters tid.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 100 g | Kalorier: 575 kcal
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tilberedning af hjemmelavede saltmandler

Hjemmelavede saltmandler kan laves på flere forskellige måde. I denne opskrift tilbereder jeg mine saltmandler i ovn, men du kan faktisk også lave saltmandler på pande eller saltmandler i airfryer.

Saltede mandler i salat

Det er helt perfekt at bruge de saltbagte mandler som topping til en salat. Det kunne f.eks. være min opskrift på en lækker salat med bagte gulerødder og saltmandler.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man tilberede saltmandlerne i en airfryer?

Ja, det kan du sagtens! Jeg har også en opskrift på saltmandler i airfryer.

Sprøde mandler med salt
Saltbagte mandler
Saltmandler
Saltmandler i ovn
Saltmandler i ovn
Saltede mandler
Saltmandler i ovn

Kommentarer

  1. Bjørn Michael Stieglitz skriver

    maj 18, 2025 at 4:18 pm

    5 stars
    supre nemme og lækre

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 30, 2025 at 2:13 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  2. Bo Bjerre skriver

    december 14, 2024 at 3:41 pm

    5 stars
    Super lækre

    Svar
  3. Freya skriver

    august 07, 2024 at 4:15 pm

    5 stars
    Rigtig god opskrift

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 22, 2024 at 11:23 am

      Også en af mine favoritter :-)

      Svar
  4. Susanne Willer skriver

    juli 28, 2024 at 2:44 pm

    Hej - hvordan opbevares de saltede mandler bedst?

    Hilsen Susanne

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 22, 2024 at 11:24 am

      Jeg opbevarer dem i et tætlukket glas. F.eks. et patentglas.

      Svar
  5. Mino skriver

    juni 11, 2024 at 10:18 am

    mums det smagte bare mums mums mums jeg elsker bare det her mandler. MUMS

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 21, 2024 at 2:42 pm

      Skønt at høre :-)

      Svar
  6. Helle hasle skriver

    april 14, 2024 at 2:20 pm

    Hele familien elsker dem. Har på 2 uger lavet 1.1/2 kg. Dejligt let.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 08, 2024 at 1:44 pm

      Fantastisk at høre! Jeg elsker dem også selv :-)

      Svar
    • Hanne Christensen skriver

      november 03, 2024 at 8:53 pm

      4 stars
      Super, lækkert og nemme at lave

      Svar
      • Louise Dam skriver

        november 05, 2024 at 9:09 am

        Dejligt at høre :-)

        Svar
  7. Stine skriver

    august 07, 2023 at 9:55 pm

    5 stars
    Kan anbefales.. Sprøde og lækre mandler - min kæreste og jeg kan ikke holde os fra dem!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 08, 2023 at 10:32 am

      Dejligt at høre I kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  8. Lillemor Lund skriver

    januar 10, 2023 at 11:54 am

    Hejsa :)
    Du kan tro at jeg har lavet de her mandler mange gange efterhånden.
    Jeg spiser til daglig efter Sense principperne og spiser ofte mandler.
    Og så var det jeg lige kom i tanke om denne opskrift igen :P
    De er simpelthen bare mums!

    http://www.lillemorlund.dk

    #Sense #Sensekost #vægttab

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 18, 2023 at 10:08 am

      Jeg elsker altså også bare saltmandler, og har også spist mange portioner! :-)

      Svar
  9. Maiken skriver

    januar 07, 2023 at 12:36 pm

    De er mega gode, de bedste jeg har lavet!!!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 19, 2023 at 11:15 am

      Åh hvor er det bare godt at høre!

      Svar
  10. Andreas skriver

    august 14, 2022 at 3:38 pm

    Luksus tip til folket, hvis de er hvide af salt - fyr dem i en beholder og ryst… så bliver de spitze.

    Svar
  11. Line skriver

    maj 05, 2022 at 5:08 pm

    Skal salten opløses fuldstændigt? Jeg bruger fint salt og synes jeg kan røre i evigheder uden at det opløses

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 11, 2022 at 3:01 pm

      Nej, der sker ikke noget ved at det ikke er helt opløst :-)

      Svar
  12. Lars skriver

    marts 26, 2022 at 8:34 am

    Jeg bruger fint salt og det virker iflg. konen fremragende.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 06, 2022 at 9:50 am

      Mange tak for tilbagemeldingen :-)

      Svar
  13. Cathrine skriver

    februar 20, 2022 at 8:48 am

    Bruger du fint eller groft salt?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 21, 2022 at 11:20 am

      Jeg bruger groft salt.

      Svar
  14. Pernille skriver

    juni 08, 2021 at 3:17 pm

    Jeg tænker er det alm ovnvarme eller varmluft der bruges??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 11, 2021 at 3:00 pm

      Det er alm. ovn.

      Svar
  15. Kristine skriver

    april 17, 2021 at 9:53 am

    Hvis man vil lave dobbelt så mange mandler ad gangen, skal der så også dobbelt så meget vand og salt? Hilsen Kristine

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 04, 2021 at 12:13 am

      Ja, det tror jeg der skal. Ellers bliver mandlerne nok ikke dækket ordenligt at saltvandet.

      Svar
  16. Karen skriver

    marts 08, 2021 at 11:52 am

    Træls at annoncerne fylder så meget at man ikke engang kan læse opskriften. Øv

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 15, 2021 at 12:29 pm

      Hej Karen
      Det er bestemt en fejl! Jeg arbejder på en løsning med min udbyder, og det skulle gerne være blevet bedre. Sig meget gerne til, hvis du stadig oplever problemer - selvfølgelig skal man kunne se opskriften!
      Hilsen Louise

      Svar
  17. Rita skriver

    februar 24, 2021 at 2:18 pm

    Har du prøvet med Cashewnødder?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 25, 2021 at 1:12 pm

      Ja, det har jeg. Og det er også lækkert! Jeg har en opskrift på det her, hvor jeg dog også har tilsat lidt paprika: https://www.louisesmadblog.dk/saltede-cashewnoedder-paprika/

      Svar
  18. Haye Hensen skriver

    september 04, 2020 at 10:46 am

    Jeg foretrækker mandler uden skin. Er det samme opskrift? Skal de bare lægges i det det kogende saltvand ellet skal de koge i 10 minutter?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 22, 2020 at 11:41 am

      Jeg har kun lavet dem med skind på :-) Men tænker det er samme fremgangsmåde. De skal bare ligge i det kogende saltvand - ikke koges.

      Svar
  19. Lonni skriver

    august 29, 2020 at 5:12 pm

    Det bliver bare så super gode.
    Tak for en god opskrift☺️

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 01, 2020 at 11:52 am

      Dejligt du kunne bruge opskriften! :-)

      Svar
  20. Christina Hansen skriver

    april 17, 2020 at 12:18 pm

    Det er klart den allerbedste opskrift på saltmandler, jeg har prøvet!

    Tak for at dele den.

    Hilsen Christina

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 06, 2020 at 11:03 am

      Dejligt at høre Christina :)

      Svar
      • Cille skriver

        januar 14, 2021 at 7:31 pm

        Hvorfor bliver mine altid bløde at tygge i ?

        Svar
        • Louise Dam skriver

          februar 10, 2021 at 11:54 pm

          Hej Cille
          Det lyder som om de ikke har fået længe nok i ovnen så de ikke er blevet ristet nok.
          Hilsen Louise

          Svar
        • Rolf skriver

          februar 22, 2022 at 3:54 pm

          De skal være kølet helt af inden de puttes i beholder, så har de afgivet al fugt der kan "mørne" dem.

          Svar
          • Karine Schneider skriver

            april 04, 2025 at 2:35 pm

            Hej. Bages de ved alm. eller varmeluftsovn?😊

          • Louise Dam skriver

            april 24, 2025 at 10:14 am

            Jeg bruger almindelig ovn

  21. Carsten Sell skriver

    september 21, 2019 at 4:14 pm

    Har leget lidt med din opskrift og fundet ud af, at én spiseske liquid smoke i vandet ikke gør noget dårligt ved resultatet :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 3:01 pm

      Det lyder altså også ret lækkert!

      Svar
  22. Louvillia skriver

    juli 25, 2019 at 12:58 pm

    Super lækre mandler, de et hit hos os, vi kommer dem dog ikke i ovnen men i vores Tefal actifry, ca 20-25 minutter, og de bliver lige så gode

    Svar
  23. Alexander skriver

    oktober 09, 2017 at 2:37 pm

    Prøvede kræfter med saltmandlerne her i weekenden - og de kan varmt anbefales. Tak for opskriften!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 15, 2017 at 12:49 am

      Skønt at høre :-)

      Svar
  24. pia skriver

    august 29, 2017 at 1:14 pm

    Hvor laenge kan mandlerne holde sig sproede og gode?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 05, 2017 at 4:31 pm

      De når aldrig at stå særlig længe herhjemme, men har aldrig prøvet de er blevet bløde. Hvis de ikke bliver udsat for fugt vil jeg tro de nemt kan holde nogle uger.

      Svar
      • Louise skriver

        januar 06, 2021 at 2:56 pm

        Ved du hvor mange kcal der er i pr. 100g? De så gode!!!

        Svar
        • Louise Dam skriver

          januar 14, 2021 at 9:58 am

          Umiddelbart tænker jeg bare det er det samme antal kalorier som mandler normalt har? Man tilsætter jo kun salt og vand og jeg tror ikke de svinder i vægt ved at komme i ovnen.

          Svar
  25. Gitte skriver

    juli 09, 2017 at 8:02 am

    Synes det var svært at opløse saltet i kogende vand fra en elkedel. Næste gang vil jeg prøve at koge vandet i en gryde og opløse deri, er det også sådan du gør?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 14, 2017 at 4:52 pm

      Jeg gør det bare med kogende vand fra en elkedel. Synes ikke det plejer at være et problem. Der skal bare røres rundt indtil det er opløst.

      Svar
    • Karen Kartoffel skriver

      oktober 20, 2019 at 12:54 pm

      Bruger du fint bordsalt? Ellers prøv det :-)

      Svar
  26. Jeanne skriver

    maj 22, 2017 at 8:05 am

    Hej. Hvor lang tid kan de holde sig? Overvejer at lave dem til en fest, men det ville være rart hvis jeg kunne lave dem ugen før.

    Mvh Jeanne :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 23, 2017 at 8:09 pm

      Du kan sagtens lave dem ugen før :-)

      Svar
  27. Sarah skriver

    januar 11, 2017 at 9:23 am

    Hejsa!
    Er det alm. eller varmluft du bruger når man skal have mandlerne i ovnen? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 12, 2017 at 12:26 am

      Jeg bruger bare alm ovn.

      Svar
  28. Henriette skriver

    november 06, 2016 at 10:57 pm

    Hej.
    Du skriver spsk(spiskeskefulf) men bruger en teske. Mener du så ikke 4 teskefulde?
    Vh Henriette

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 27, 2016 at 10:43 pm

      Det er nu en spiseske jeg bruger i videoen også :-)

      Svar
  29. Ilse skriver

    maj 28, 2016 at 10:27 am

    Du formidler rigtig godt. Det er dejligt, at du laver en video, så man kan følge processen.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 31, 2016 at 6:54 pm

      Tak Ilse, dejligt du kan bruge videoen.

      Svar
    • Kirsten V skriver

      december 30, 2016 at 8:20 pm

      Samme glade kommentar herfra. TUsind tak👍

      Svar
  30. Malene skriver

    november 20, 2015 at 8:16 pm

    Er det kroft eller fint salt man skal bruge, og hvad er bedst

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 28, 2015 at 6:17 pm

      Hej Malene

      Da saltet bliver opløst i vandet betyder det ikke noget for smagen om du bruger groft eller fint salt.

      Svar
      • Lise skriver

        januar 05, 2018 at 7:03 pm

        Da 4 spk. fint salt indeholder væsentlige mere salt (vejer mere) end 4 spk. groft salt, skal man npk være lidt mere påpasselig med det fine salt, end det grove, og måske bruge en mindre mænge.

        Svar
        • Louise Dam skriver

          januar 07, 2018 at 12:24 pm

          Det kan du have ret i - men jeg tror ikke det har den helt store betydning om der kommer i faktisk :-)

          Svar
  31. Annelise Bülow skriver

    december 10, 2014 at 10:44 am

    Super blog. Mange tak for det. Må jeg spørge dig hvilken chokolade du bruger Til mandlerne. Hvid, fælde og mørk chokolade. På forhånd tak for hjælpen.
    Mh
    Anne

    Svar
    • Annelise Bülowå skriver

      december 10, 2014 at 10:47 am

      Hvid, fløde og mørk chokolade.

      Svar
    • Louise Dam skriver

      december 10, 2014 at 9:53 pm

      Hej Annelise

      Mange tak! Det her er saltmandler - så der bruger jeg ikke noget chokolade. Er det en anden opskrift du tænker på?

      Svar
4.26 from 248 votes (243 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.