• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Snacks

    Saltmandler

    Udgivet: jan 4, 2013 · Opdateret: dec 21, 2020 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Saltmandler eller saltede mandler er en super lækker snack, og så er de bare super nemme at lave! De saltbagte mandler er færdige på kun 45 minutter, og med minimal arbejdstid i køkkenet.

    Opskrift på hjemmelavede saltmandler

    Disse skønner saltmandler er så nemme at lave og udgør en skøn snack. De er lige til at pakke ned og tage med på arbejde eller skole. De saltede mandler er noget jeg ofte laver når vi får gæster, som en lille pre-dinner snack, eller til nytår som en lille snack til nytårstalen.

    Hvis du er mere til en sød mandelsnack, så kan jeg bestemt også anbefale dig at se nærmere på opskriften på mine brændte mandler.

    Saltede mandler er virkelig nemme at lave og de kan sagtens holde sig i meget lang tid. Derfor kan du lave en stor portion af dem, og så er de lige til at hive frem fra skuffen når der skal snacks på bordet til gæsterne.

    Mandlerne skal blot stå i blød i saltvand i 20 minutter, og herefter skal dine saltmandler bages i en ovn til du har de lækreste saltbagte mandler. Se også min video med fremgangsmåden nede i opskriftsboksen.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Saltmandler

    200 g
    Forb. tid 5 min
    Tilb. tid 40 min
    Samlet tid 45 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Skåle
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 200 g mandler
    • 4 spsk salt
    • 2 dl kogende vand

    Sådan gør du
     

    • Rør 4 spsk salt ud i det kogende vand og læg mandlerne i vandet.
    • Lad mandlerne stå i blød i cirka 20 minutter
    • Dræn mandlerne godt for vand og fordel dem i et lag på en bageplade med bagepapir.
    • Drys med ekstra salt hvis du har lyst og bag ved 150 grader i 20-22 minutters tid.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 100 g | Kalorier: 575 kcal
    Bedøm denne opskrift:
    4.2 fra 196 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tilberedning af hjemmelavede saltmandler

    Hjemmelavede saltmandler kan laves på flere forskellige måde. I denne opskrift tilbereder jeg mine saltmandler i ovn, men du kan faktisk også lave saltmandler på pande eller saltmandler i airfryer.

    Saltede mandler i salat

    Det er helt perfekt at bruge de saltbagte mandler som topping til en salat. Det kunne f.eks. være min opskrift på en lækker salat med bagte gulerødder og saltmandler.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man tilberede saltmandlerne i en airfryer?

    Ja, det kan du sagtens! Jeg har også en opskrift på saltmandler i airfryer.

    Sprøde mandler med salt
    Saltbagte mandler
    Saltmandler
    Saltmandler i ovn
    Saltmandler i ovn
    Saltede mandler
    Saltmandler i ovn
    Følg mig på Instagram
    « Nytårsmenuen 2012
    Havregrynskugler »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lillemor Lund

      januar 10, 2023 at 11:54 am

      Hejsa :)
      Du kan tro at jeg har lavet de her mandler mange gange efterhånden.
      Jeg spiser til daglig efter Sense principperne og spiser ofte mandler.
      Og så var det jeg lige kom i tanke om denne opskrift igen :P
      De er simpelthen bare mums!

      http://www.lillemorlund.dk

      #Sense #Sensekost #vægttab

      Svar
      • Louise Dam

        januar 18, 2023 at 10:08 am

        Jeg elsker altså også bare saltmandler, og har også spist mange portioner! :-)

        Svar
    2. Maiken

      januar 07, 2023 at 12:36 pm

      De er mega gode, de bedste jeg har lavet!!!

      Svar
      • Louise Dam

        januar 19, 2023 at 11:15 am

        Åh hvor er det bare godt at høre!

        Svar
    3. Andreas

      august 14, 2022 at 3:38 pm

      Luksus tip til folket, hvis de er hvide af salt - fyr dem i en beholder og ryst… så bliver de spitze.

      Svar
    4. Line

      maj 05, 2022 at 5:08 pm

      Skal salten opløses fuldstændigt? Jeg bruger fint salt og synes jeg kan røre i evigheder uden at det opløses

      Svar
      • Louise Dam

        august 11, 2022 at 3:01 pm

        Nej, der sker ikke noget ved at det ikke er helt opløst :-)

        Svar
    5. Lars

      marts 26, 2022 at 8:34 am

      Jeg bruger fint salt og det virker iflg. konen fremragende.

      Svar
      • Louise Dam

        april 06, 2022 at 9:50 am

        Mange tak for tilbagemeldingen :-)

        Svar
    6. Cathrine

      februar 20, 2022 at 8:48 am

      Bruger du fint eller groft salt?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 21, 2022 at 11:20 am

        Jeg bruger groft salt.

        Svar
    7. Pernille

      juni 08, 2021 at 3:17 pm

      Jeg tænker er det alm ovnvarme eller varmluft der bruges??

      Svar
      • Louise Dam

        juni 11, 2021 at 3:00 pm

        Det er alm. ovn.

        Svar
    8. Kristine

      april 17, 2021 at 9:53 am

      Hvis man vil lave dobbelt så mange mandler ad gangen, skal der så også dobbelt så meget vand og salt? Hilsen Kristine

      Svar
      • Louise Dam

        maj 04, 2021 at 12:13 am

        Ja, det tror jeg der skal. Ellers bliver mandlerne nok ikke dækket ordenligt at saltvandet.

        Svar
    9. Karen

      marts 08, 2021 at 11:52 am

      Træls at annoncerne fylder så meget at man ikke engang kan læse opskriften. Øv

      Svar
      • Louise Dam

        marts 15, 2021 at 12:29 pm

        Hej Karen
        Det er bestemt en fejl! Jeg arbejder på en løsning med min udbyder, og det skulle gerne være blevet bedre. Sig meget gerne til, hvis du stadig oplever problemer - selvfølgelig skal man kunne se opskriften!
        Hilsen Louise

        Svar
    10. Rita

      februar 24, 2021 at 2:18 pm

      Har du prøvet med Cashewnødder?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 25, 2021 at 1:12 pm

        Ja, det har jeg. Og det er også lækkert! Jeg har en opskrift på det her, hvor jeg dog også har tilsat lidt paprika: https://www.louisesmadblog.dk/saltede-cashewnoedder-paprika/

        Svar
    11. Haye Hensen

      september 04, 2020 at 10:46 am

      Jeg foretrækker mandler uden skin. Er det samme opskrift? Skal de bare lægges i det det kogende saltvand ellet skal de koge i 10 minutter?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 22, 2020 at 11:41 am

        Jeg har kun lavet dem med skind på :-) Men tænker det er samme fremgangsmåde. De skal bare ligge i det kogende saltvand - ikke koges.

        Svar
    12. Lonni

      august 29, 2020 at 5:12 pm

      Det bliver bare så super gode.
      Tak for en god opskrift☺️

      Svar
      • Louise Dam

        september 01, 2020 at 11:52 am

        Dejligt du kunne bruge opskriften! :-)

        Svar
    13. Christina Hansen

      april 17, 2020 at 12:18 pm

      Det er klart den allerbedste opskrift på saltmandler, jeg har prøvet!

      Tak for at dele den.

      Hilsen Christina

      Svar
      • Louise Dam

        maj 06, 2020 at 11:03 am

        Dejligt at høre Christina :)

        Svar
        • Cille

          januar 14, 2021 at 7:31 pm

          Hvorfor bliver mine altid bløde at tygge i ?

          Svar
          • Louise Dam

            februar 10, 2021 at 11:54 pm

            Hej Cille
            Det lyder som om de ikke har fået længe nok i ovnen så de ikke er blevet ristet nok.
            Hilsen Louise

            Svar
          • Rolf

            februar 22, 2022 at 3:54 pm

            De skal være kølet helt af inden de puttes i beholder, så har de afgivet al fugt der kan "mørne" dem.

            Svar
    « Ældre kommentarer

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her