Saltmandler eller saltede mandler er en super lækker snack, og så er de bare super nemme at lave! De saltbagte mandler er færdige på kun 45 minutter, og med minimal arbejdstid i køkkenet.
Disse skønner saltmandler er så nemme at lave og udgør en skøn snack. De er lige til at pakke ned og tage med på arbejde eller skole. De saltede mandler er noget jeg ofte laver når vi får gæster, som en lille pre-dinner snack, eller til nytår som en lille snack til nytårstalen.
Hvis du er mere til en sød mandelsnack, så kan jeg bestemt også anbefale dig at se nærmere på opskriften på mine brændte mandler.
Saltede mandler er virkelig nemme at lave og de kan sagtens holde sig i meget lang tid. Derfor kan du lave en stor portion af dem, og så er de lige til at hive frem fra skuffen når der skal snacks på bordet til gæsterne.
Mandlerne skal blot stå i blød i saltvand i 20 minutter, og herefter skal dine saltmandler bages i en ovn til du har de lækreste saltbagte mandler. Se også min video med fremgangsmåden nede i opskriftsboksen.
📖 Opskrift
Saltmandler
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 200 g mandler
- 4 spsk salt
- 2 dl kogende vand
Sådan gør du
- Rør 4 spsk salt ud i det kogende vand og læg mandlerne i vandet.
- Lad mandlerne stå i blød i cirka 20 minutter
- Dræn mandlerne godt for vand og fordel dem i et lag på en bageplade med bagepapir.
- Drys med ekstra salt hvis du har lyst og bag ved 150 grader i 20-22 minutters tid.
Dine egne noter
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tilberedning af hjemmelavede saltmandler
Hjemmelavede saltmandler kan laves på flere forskellige måde. I denne opskrift tilbereder jeg mine saltmandler i ovn, men du kan faktisk også lave saltmandler på pande eller saltmandler i airfryer.
Saltede mandler i salat
Det er helt perfekt at bruge de saltbagte mandler som topping til en salat. Det kunne f.eks. være min opskrift på en lækker salat med bagte gulerødder og saltmandler.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, det kan du sagtens! Jeg har også en opskrift på saltmandler i airfryer.
Lillemor Lund
Hejsa :)
Du kan tro at jeg har lavet de her mandler mange gange efterhånden.
Jeg spiser til daglig efter Sense principperne og spiser ofte mandler.
Og så var det jeg lige kom i tanke om denne opskrift igen :P
De er simpelthen bare mums!
http://www.lillemorlund.dk
#Sense #Sensekost #vægttab
Louise Dam
Jeg elsker altså også bare saltmandler, og har også spist mange portioner! :-)
Maiken
De er mega gode, de bedste jeg har lavet!!!
Louise Dam
Åh hvor er det bare godt at høre!
Andreas
Luksus tip til folket, hvis de er hvide af salt - fyr dem i en beholder og ryst… så bliver de spitze.
Line
Skal salten opløses fuldstændigt? Jeg bruger fint salt og synes jeg kan røre i evigheder uden at det opløses
Louise Dam
Nej, der sker ikke noget ved at det ikke er helt opløst :-)
Lars
Jeg bruger fint salt og det virker iflg. konen fremragende.
Louise Dam
Mange tak for tilbagemeldingen :-)
Cathrine
Bruger du fint eller groft salt?
Louise Dam
Jeg bruger groft salt.
Pernille
Jeg tænker er det alm ovnvarme eller varmluft der bruges??
Louise Dam
Det er alm. ovn.
Kristine
Hvis man vil lave dobbelt så mange mandler ad gangen, skal der så også dobbelt så meget vand og salt? Hilsen Kristine
Louise Dam
Ja, det tror jeg der skal. Ellers bliver mandlerne nok ikke dækket ordenligt at saltvandet.
Karen
Træls at annoncerne fylder så meget at man ikke engang kan læse opskriften. Øv
Louise Dam
Hej Karen
Det er bestemt en fejl! Jeg arbejder på en løsning med min udbyder, og det skulle gerne være blevet bedre. Sig meget gerne til, hvis du stadig oplever problemer - selvfølgelig skal man kunne se opskriften!
Hilsen Louise
Rita
Har du prøvet med Cashewnødder?
Louise Dam
Ja, det har jeg. Og det er også lækkert! Jeg har en opskrift på det her, hvor jeg dog også har tilsat lidt paprika: https://www.louisesmadblog.dk/saltede-cashewnoedder-paprika/
Haye Hensen
Jeg foretrækker mandler uden skin. Er det samme opskrift? Skal de bare lægges i det det kogende saltvand ellet skal de koge i 10 minutter?
Louise Dam
Jeg har kun lavet dem med skind på :-) Men tænker det er samme fremgangsmåde. De skal bare ligge i det kogende saltvand - ikke koges.
Lonni
Det bliver bare så super gode.
Tak for en god opskrift☺️
Louise Dam
Dejligt du kunne bruge opskriften! :-)
Christina Hansen
Det er klart den allerbedste opskrift på saltmandler, jeg har prøvet!
Tak for at dele den.
Hilsen Christina
Louise Dam
Dejligt at høre Christina :)
Cille
Hvorfor bliver mine altid bløde at tygge i ?
Louise Dam
Hej Cille
Det lyder som om de ikke har fået længe nok i ovnen så de ikke er blevet ristet nok.
Hilsen Louise
Rolf
De skal være kølet helt af inden de puttes i beholder, så har de afgivet al fugt der kan "mørne" dem.