
Saltmandler
200 g
Forberedelsestid: 40 min
Ingredienser
200 g mandler
4 spsk salt
2 dl kogende vand
Fremgangsmåde
1. Rør 4 spsk salt ud i det kogende vand og læg mandlerne i vandet.
2. Lad mandlerne stå i blød i cirka 20 minutter
3. Dræn mandlerne godt for vand og fordel dem i et lag på en bageplade med bagepapir.
4. Drys med ekstra salt hvis du har lyst og bag ved 150 grader i 20-22 minutters tid.







Skrevet af: Louise DamMandlerKategori: Jul, Nytår, Snacks, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt, Videoopskrift
Prøvede kræfter med saltmandlerne her i weekenden – og de kan varmt anbefales. Tak for opskriften!
Skønt at høre :-)
Hvor laenge kan mandlerne holde sig sproede og gode?
De når aldrig at stå særlig længe herhjemme, men har aldrig prøvet de er blevet bløde. Hvis de ikke bliver udsat for fugt vil jeg tro de nemt kan holde nogle uger.
Synes det var svært at opløse saltet i kogende vand fra en elkedel. Næste gang vil jeg prøve at koge vandet i en gryde og opløse deri, er det også sådan du gør?
Jeg gør det bare med kogende vand fra en elkedel. Synes ikke det plejer at være et problem. Der skal bare røres rundt indtil det er opløst.
Hej. Hvor lang tid kan de holde sig? Overvejer at lave dem til en fest, men det ville være rart hvis jeg kunne lave dem ugen før.
Mvh Jeanne :)
Du kan sagtens lave dem ugen før :-)
Hejsa!
Er det alm. eller varmluft du bruger når man skal have mandlerne i ovnen? :-)
Jeg bruger bare alm ovn.
Hej.
Du skriver spsk(spiskeskefulf) men bruger en teske. Mener du så ikke 4 teskefulde?
Vh Henriette
Det er nu en spiseske jeg bruger i videoen også :-)
Du formidler rigtig godt. Det er dejligt, at du laver en video, så man kan følge processen.
Tak Ilse, dejligt du kan bruge videoen.
Samme glade kommentar herfra. TUsind tak👍
Er det kroft eller fint salt man skal bruge, og hvad er bedst
Hej Malene
Da saltet bliver opløst i vandet betyder det ikke noget for smagen om du bruger groft eller fint salt.
Da 4 spk. fint salt indeholder væsentlige mere salt (vejer mere) end 4 spk. groft salt, skal man npk være lidt mere påpasselig med det fine salt, end det grove, og måske bruge en mindre mænge.
Det kan du have ret i – men jeg tror ikke det har den helt store betydning om der kommer i faktisk :-)
Super blog. Mange tak for det. Må jeg spørge dig hvilken chokolade du bruger Til mandlerne. Hvid, fælde og mørk chokolade. På forhånd tak for hjælpen.
Mh
Anne
Hvid, fløde og mørk chokolade.
Hej Annelise
Mange tak! Det her er saltmandler – så der bruger jeg ikke noget chokolade. Er det en anden opskrift du tænker på?