REKLAME FOR COSORI
Her kan du finde en virkelig nem måde at lave dine saltmandler i airfryer på. Det er særlig smart, hvis man skal lave lidt færre mandler. Så skal du ikke tænde din ovn og varme den op for en lille portion.
Nemme saltmandler i airfryer
Jeg er helt vild med saltmandler, da det bare er en nem måde at få lavet en god saltet snack på. En af de mest populære opskrifter jeg har er på saltmandler i ovnen. I er rigtig mange, der bruger den opskrift, hvilket er så dejligt.
Denne her opskrift på saltmandler i airfryer er virkelig god at bruge, hvis du ikke vil tænde din ovn op for en lille portion mandler. Min airfryer gør det muligt at komme mandlerne direkte ind i den, så snart at jeg har tændt den. Sådan er det ikke med min ovn, der lige skal varme op først.
Saltmandler i airfryer
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)airfryer
Ingredienser
- 200 g (reklamelink)mandler
- 4 spsk (reklamelink)groft salt
- 2 dl kogende vand
Sådan gør du
- Rør salt ud i kogende vand og kom mandlerne i vandet.
- Lad mandlerne stå i blød i cirka 20 minutter.
- Dræn mandlerne for vand og fordel dem i din (reklamelink)airfryer. (reklamelink)
- Giv dem 10-12 minutter ved 160 grader.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Se også mine andre airfryer opskrifter.
Tip til opskriften!
- Det mest normale at bruge saltmandler i airfryer til er, når man bare vil snacke dem. De kan komme på bordet som en lille snack til maden, som en appetizer eller noget helt tredje. De er særligt godt, hvis man bare har brug for lidt i maven, og man gerne vil have noget saltet.
- Du kan også komme dem i en salat med bagte gulerødder og saltede mandler.
- Som udgangspunkt behøver du ikke at ryste selv kurven i aifryeren undervejs. Hvis du laver en lidt større portion, kan det dog godt være nødvendigt. Ryst derfor kurven, hvis dine mandler ligger i lag.
- Prøv også at lav forårsruller i airfryer - det er super nemt.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
De kan godt holde sig i nogle uger eller op til en måned. Det er en god idé at opbevare dem i en lufttæt bøtte. Dog holder de aldrig særlig længe herhjemme, da de simpelthen smager alt for godt!
Peter skriver
Pas på acrylamid! Acrylamid dannes især ved højere temperaturer, og mandler er "værre" end fx hasselnødder.
Skal det være, er det en god idé at bruge lavere temperatur og længere bagetid. Links:
https://foedevarestyrelsen.dk/kost-og-foedevarer/alt-om-mad/kemi-i-maden/uoensket-kemi-i-mad/akrylamid
https://www.dr.dk/mad/artikel/ristede-mandler-er-mere-usunde-end-andre-noedder
Louise Dam skriver
Hej Peter
Mange tak for links. Det har jeg ikke været opmærksom på. Opskriften kan helt sikkert også laves med andre nødder. Og som du skriver kan man nedsætte temperaturen og give dem lidt længere tid.