
Denne salat med bagte gulerødder og saltmandler er super lækker og den kan spises som tilbehør til det meste. Det gode ved den er at den er ret mættende og så er den bare fyldt med masser af lækker smag! Den er en smule tidskrævende, da gulerødderne skal bages i ovnen. Det kan man dog med fordel gøre dagen før, og på den måde er den ret hurtig at bikse sammen på selve dagen, hvis man f.eks. får gæster til spisning. Salaten fortjener næsten at blive serveret på et fint fad, men man kan også sagtens servere den i en skål :-)
Salaten minder lidt om min anden salat med bagte rodfrugter og feta, der også smager dejligt.
Salat med bagte gulerødder og saltmandler
Ingredienser
- 1 kg gulerødder
- 2 spsk (reklamelink)olivenolie
- 1 tsk (reklamelink)spidskommen
- Salt
- 75 g ruccola
- 75 g feta
- 1 stor håndfuld saltmandler, de kan også købes
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå.
- Læg gulerødderne på en bageplade med bagepapir. Hæld olivenolie på og drys med spidskommen og salt.
- Sæt i ovnen ved 200 grader i cirka 25 minutter eller indtil gulerødderne er blevet møre.
- Afkøl gulerødderne (evt. indtil næste dag).
- Skyl ruccolaen og skyl den i en salatslynge eller lad det tørre lidt.
- Læg ruccolaen nederst på et fint fad.
- Fordel gulerødderne ovenpå.
- Smuldr fetaen ovenpå og drys til sidst saltmandlerne udover salaten.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Tina KH skriver
Godt nytår!
Hvilken dejlig salat, den vil jeg prøve den kommende weekend:-)
God sammensætning:_)