Buffet

Opskrifter til buffet

Skal du holde fødselsdag, konfirmation, sommerfest, julefrokost, barnedåb eller bryllup? Så kunne du overveje at servere maden som en buffet med et lækkert og varieret udvalg.

Når du planlægger en buffet, så skal du sørge for at der er lidt for enhver smag. Kommer der f.eks. vegetarer til middagen? Er der mindre børn? Prøv at få udvalget på din buffet til at matche de forskellige gæster du får besøg af.

Buffet

Mængder i buffeten

Når man serverer sin mad som en del af en festbuffet skal man huske at overveje mængden af det mad man laver. Hvis du har mange forskellige retter spiser dine gæster kun lidt af hver ret, og du skal derfor ikke lave fulde portioner af hver ret. Men forsøg at overveje om der er noget der kunne blive et kæmpe hit - så skal du lave lidt mere af det.

En tommelfingerregel hedder at man skal beregne cirka 800 gram mad inkl. brød pr. person.

Tema i buffeten

Når du skal vælge opskrifter til din festbuffet kan du overveje om du vil have et tema i maden. Det kunne f.eks. være du ville lave en asiatisk buffet, italiensk buffet, mexicansk buffet, grill buffet eller en julebuffet til julefrokost.

Hvad kan laves i forvejen?

Det kan være et rigtig stort arbejde at servere en buffet - især for mange mennesker. Her er det rigtig godt givet ud at planlægge dine buffetretter således at nogle retter kan laves i god tid. Måske er der endda nogle retter du kan lave og fryse ned. Ting der kan laves i god tid og fryses ned kunne være brød, frikadeller, pølsehorn og is.

Du kan også røre dips og dressinger sammen dagen før så de blot skal tages ud af køleskabet og serveres. Det bliver de endda ofte bedre af.

Hjælp dine gæster

Du kan hjælpe dine gæster ved at sætte små skilte ved maden så man kan se hvad de enkelte buffetretter er, og evt. hvad det indeholder. Det kan især hjælpe hvis nogen i selskabet har allergier, kun spiser vegetarisk eller vegansk. Hvis du kender dem på forhånd kan du også angive det på skiltene.

Her finder du en masse forskellige opskrifter der kan serveres til en buffet.