Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Alle opskrifter

Buffet opskrifter - til alle slags fester!

Opskrifter til buffet

Skal du holde fødselsdag, konfirmation, sommerfest, julefrokost, barnedåb eller bryllup? Så kunne du overveje at servere maden som en buffet med et lækkert og varieret udvalg.

Når du planlægger en buffet, så skal du sørge for at der er lidt for enhver smag. Kommer der f.eks. vegetarer til middagen? Er der mindre børn? Prøv at få udvalget på din buffet til at matche de forskellige gæster du får besøg af.

  • Chokolade pavlova
  • Pastaret med svinemørbrad og bacon i cremet hvidvinssauce
  • Kartoffelrøsti med laks
  • Oksemørbrad sous vide
  • Sliders
  • Vandbakkelser
  • Klassisk kartoffelsalat med radiser og purløg
  • Mazarinkage med jordbær-rabarber mousse
  • Glaseret skinke eller hamburgerryg
  • Tarteletter med høns i asparges
  • Laksesalat med varmrøget laks
  • Grøn kartoffelsalat med pesto
  • Vandmelonsalat med feta
  • Spidskålssalat
  • De bedste cremede flødekartofler
  • Tzatziki
  • Mad til studenterkørsel
  • Baba ganoush
  • Daim islagkage
  • Helstegt oksemørbrad
  • Æggesalat
  • Hønsesalat
  • Skildpadde® islagkage
  • Mini pølsehorn
  • Mørbradgryde med bacon & cocktailpølser
  • Frugtsalat med råcreme
  • Tomatsalat med nektariner
  • Nye kartofler
  • Pastasalat med karry
  • Banoffee pie i glas
  • Hvidløgssmør med persille
  • Chokolademousse med Baileys Salted Caramel
  • Gammeldags æblekage med makroner
  • Grøntsagsfrikadeller med grønne bønner
  • Brunchbuffet til Amalies 1 års fødselsdag
  • Squashfrikadeller (vegetariske frikadeller)
  • Gammeldags rabarberkage med makroner
  • Cheesecake ala mande
  • Rødbedesalat med grønkål og granatæble
  • Små mazarinkager med rabarber, vaniljecreme og marengs
  • Salat med røget laks, dild og syltede rødløg
  • Knuste kartofler med hvidløg, rosmarin og parmesan

Navigation til indlæg

1 2 3 Næste side
Louise

Jeg hedder Louise, jeg er 36 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 900 opskrifter på siden.

Mere om mig →

NYE OPSKRIFTER

  • Æggekage
    Æggekage med bacon på pande
  • Cookies med smarties ()
    Cookies med smarties og chokolade
  • Tranebærsauce ()
    Tranebærsauce
  • Risengrødsboller ()
    Risengrødsboller
  • Hindbærcoulis ()
    Hindbærcoulis
  • Æblesnurrer med kanel ()
    Æblesnurrer med kanel

POPULÆRE OPSKRIFTER

  • Flaeskesteg i airfryer
    Flæskesteg i airfryer
  • Kartoffel porre suppe
    Kartoffel porre suppe
  • Dahl opskrift
    Indisk dahl
  • Saltmandler
  • Bagekartofler opskrift
    Bagekartofler
  • PANANG Curry MED KYLLING PANANG GAI panang curry
    Panang karry med kylling (Panang Gai)

Mængder i buffeten

Når man serverer sin mad som en del af en festbuffet skal man huske at overveje mængden af det mad man laver. Hvis du har mange forskellige retter spiser dine gæster kun lidt af hver ret, og du skal derfor ikke lave fulde portioner af hver ret. Men forsøg at overveje om der er noget der kunne blive et kæmpe hit - så skal du lave lidt mere af det.

En tommelfingerregel hedder at man skal beregne cirka 800 gram mad inkl. brød pr. person.

Tema i buffeten

Når du skal vælge opskrifter til din festbuffet kan du overveje om du vil have et tema i maden. Det kunne f.eks. være du ville lave en asiatisk buffet, italiensk buffet, mexicansk buffet, grill buffet eller en julebuffet til julefrokost.

Hvad kan laves i forvejen?

Det kan være et rigtig stort arbejde at servere en buffet - især for mange mennesker. Her er det rigtig godt givet ud at planlægge dine buffetretter således at nogle retter kan laves i god tid. Måske er der endda nogle retter du kan lave og fryse ned. Ting der kan laves i god tid og fryses ned kunne være brød, frikadeller, pølsehorn og is.

Du kan også røre dips og dressinger sammen dagen før så de blot skal tages ud af køleskabet og serveres. Det bliver de endda ofte bedre af.

Hjælp dine gæster

Du kan hjælpe dine gæster ved at sætte små skilte ved maden så man kan se hvad de enkelte buffetretter er, og evt. hvad det indeholder. Det kan især hjælpe hvis nogen i selskabet har allergier, kun spiser vegetarisk eller vegansk. Hvis du kender dem på forhånd kan du også angive det på skiltene.

Her finder du en masse forskellige opskrifter der kan serveres til en buffet.


Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required