Her kan du finde min bedste opskrift på vandbakkelser. Creme er for mig noget af det bedste fyld til vandbakkelser, men man kan også lave andet lækkert fyld! Det kan godt være lidt en kunst at lære at lave vandbakkelser, men hvis du bare følger min opskrift, så skal du nok nå i mål.

Vandbakkelser

Vandbakkelser er en skøn kage, som består af en dej, der laves af vand, smør, sukker, mel og æg, der koges op i en gryde under omrøring. Blandingen sættes så i små dupper på bagepapiret og bages i ovnen. Når de bliver bagt i ovnen, hæver de op og bliver luftige i midten med plads til en masse fyld.

Vandbakkelser der ikke falder sammen

I denne opskrift lærer du, hvordan du laver vandbakkelser, der ikke falder sammen! Her er et par hurtige fif til, hvad kan gå galt med vandbakkelser:

  • Du må ikke åbne ovnen til vandbakkelserne for tidligt: Hvis de ikke er bagt færdige, risikerer du, at de falder sammen
  • Hvis din dej er for tynd, vil den ikke hæve ordentligt op (se gerne min video, hvor du kan fornemme konsistensen på dejen)
  • Bag kun én plade vandbakkelser i ovnen ad gangen. En overfyldt ovn vil betyde mere damp, som også kan give et dårligt resultat

Se også disse opskrifter:
Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum | Kagemand af vandbakkelse | Fastelavnsboller af wienerbrødsdej

Fyld til vandbakkelser

Vandbakkelser kan fyldes med mange lækre ting. Jeg synes, at denne her simple version med en lækker blanding af vaniljecreme og flødeskum er super lækker! Her har jeg pyntet med kakaoglasur og frysetørrede hindbær. Andre forslag til fyld til vandbakkelser kunne være:

ikon piskeris Chestnut

Vandbakkelser med creme

15 stk.
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 40 min

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 2 dl vand
  • 100 g smør
  • 1 tsk sukker
  • 100 g hvedemel
  • 3 æg størrelse M/L

Fyld

  • 1 portion vaniljecreme
  • 2,5 dl piskefløde pisket til flødeskum

Sådan gør du
 

Vandbakkelser

  • Bring vand og smør i kog i en gryde. Når smørret er smeltet kommes sukker og mel i på en gang.
  • Rør dejen godt sammen til den slipper gryde og ske.
  • Kom dejen i en skål og lad den køle lidt af.
  • Tilsæt 1 æg ad gangen og brug en elektrisk pisker imellem hvert æg. Fortsæt indtil dejen er godt våd og klistret.
  • Sæt med 2 spiseskeer eller med sprøjtepose 15 små toppe på en plade med bagepapir. De bliver cirka dobbelt så store, så lav god plads imellem hver vandbakkelse.
  • Bag vandbakkelserne midt i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i cirka 20 minutter, til de er hævede og gyldne. Luk ikke ovndøren op de første 10 minutter af bagetiden, da vandbakkelserne let falder sammen.
  • Tag en enkelt vandbakkelse ud efter endt bagetid og kontroller at den ikke falder sammen. Hvis den falder sammen giver du resten af portionen et par minutter til. Og tager igen en enkelt ud og prøver. Hvis de ikke er færdigbagte vil de falde sammen (de kan dog sagtens stadig spises!)
  • Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist, klip et lille hul i midten med en saks (der hvor du vil skære dem over) dette lader dampen komme ud, og mindsker risikoen for at de falder sammen.

Fyld

  • Lav vaniljecremen efter opskriften, og lad den køle ned.
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Rør vaniljecremen godt igennem og bland så stille og roligt flødeskummen sammen med vaniljecremen lidt af gangen.
  • Kom eventuelt blandingen i en sprøjtepose og sprøjt cremen i dine vandbakkelser. Du kan også bare komme den i med en ske.
  • Rør en kakaoglasur sammen og pynt eventuelt med lidt frysetørret hindbær.

Dine egne noter

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 194 kcal | Kulhydrater: 18 g | Protein: 2 g | Fedt: 13 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 1 stemme
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvorfor falder vandbakkelser sammen?

Vandbakkelser falder sammen, hvis du åbner ovnen, inden de er bagt færdige.

Hvordan opbevarer man vandbakkelser?

Det er bedst at opbevare vandbakkelser i en lufttæt beholder eller i en lufttæt pose.

Hvorfor hæver mine vandbakkelser ikke?

Vandbakkelser kan ikke hæve, hvis du har lavet din dej for tynd. Den skal gerne være lidt tyk i konsistensen.

Hvornår er vandbakkelser færdige?

Vandbakkelser er færdige, når de har fået en flot og gylden overflade, men de må endelig ikke blive for brune!

Kan vandbakkelser fryses?

Ja, vandbakkelser kan fryses, når de er bagt, men uden fyld. Tø vandbakkelserne forsigtigt op, varm dem i ovnen 1-2 minutter og kom det ønskede fyld i.

Hvad er choux?

Choux er også vandbakkelser – det er blot den franske betegnelse.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften