Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Guide

Guide - Sådan laver du glasur

Udgivet: 10. sep 2014 · Opdateret: 3. apr 2021

Glasur

Glasur består for det meste blot at vand og flormelis. Glasur bruges på mange forskellige slags kager. Enten som den eneste pynt, eller til at holde anden pynt fast med. Du kan variere den klassiske hvide glasur lige så meget du vil. Du kan f.eks. skifte cirka ⅓ af flormelisen ud med usødet kakaopulver for at få en kakaoglasur, eller du kan skifte vandet ud med frugtsaft - f.eks. citronsaft, appelsinsaft el. lign. Hvis du skal bage kage til børnene vil de helt sikkert synes det er sjovt hvis du skifter lidt af vandet ud med frugtfarve.

Glasur altså utrolig nemt at lave, og de fleste behøves nok ikke en opskrift når man først har lavet det én eller to gange. Jeg bruger kogende vand i min glasur for nemme at røre klumper ud, men man kan også bruge koldt vand.

Hvis man vil have en glasur man kan sprøjte ud, og som stivner rigtig godt, så skal man lave det der hedder royal icing, som er glasur lavet med æggehvide. Det bruger jeg f.eks. når jeg skal pynte en hjemmelavet kransekage.

piskeris Grullo

Sådan laver du glasur

3.56 fra 52 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 portion
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 200 g flormelis
  • ½ dl kogende vand

Sådan gør du
 

  • Bland flormelis og kogende vand sammen i en skål.
  • Bland indtil du har en ensartet glasur.
  • Pynt din kage med glasuren.

Noter

Kakaoglasur: Skift cirka ⅓ af flormelisen ud med usødet kakaopulver 
Andre variationer: Du kan skifte vandet ud med frugtsaft – f.eks. citronsaft, appelsinsaft el. lign eller du kan skifte vandet ud med f.eks. frugtfarve, så glasuren måske bliver rød eller grøn.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 portion | Kalorier: 778 kcal | Kulhydrater: 200 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Glasur (1) Glasur (2) Glasur (3)

Kommentarer

  1. Lars skriver

    juli 05, 2022 at 10:30 pm

    5 stars
    Tak for det, smider det på chokoladekagen.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 11, 2022 at 2:56 pm

      God idé :-)

      Svar
  2. Camilla skriver

    oktober 18, 2021 at 8:14 pm

    Det er nemt at laver det

    Svar
3.56 from 52 votes (51 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.