• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Kransekage

    Udgivet: dec 28, 2014 · Opdateret: dec 6, 2019 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    opskrift på hjemmelavet kransekage

    Nytårsaften hører der en helt klassisk kransekage til, og jeg synes at kransekage er så nemt at lave. Derfor er der slet ingen grund til at gå ud købe den i dyre domme. Det er meget billigere selv at lave den, og så bliver den altså bare rigtig meget bedre når den er hjemmelavet. Hvis du ikke har mod på at lave et kransekagetårn som her, kan du sagtens bruge denne opskrift alligevel. Så former du bare små aflange stykker kransekage - de smager ens :o) Husk at servere kransekagen sammen med din yndlingschampagne. Jeg lover dig, at dine gæster vil kunne smage forskel på den hjemmelavede og købte variant! I denne opskrift har jeg skrevet målene som ringene skal have, hvis du synes det er for besværligt kan man også købe kransekageforme (reklamelink) og bruge dem istedet for.

    Jeg anbefaler, at man laver kransekagen i god tid og så fryser den ned et par dage før den skal bruges. Så tager du den op af fryseren samme dag som den skal bruges. Her skal kransekagen så samles og pyntes. Når kransekagen får en tur i fryseren først får den en meget bedre tekstur og smag. Derudover er det jo bare et plus at man ikke behøves at stå og bage den nytårsdag, hvor man ofte har mange andre ting at se til. Kransekage smager fantastisk, og så er det for de fleste en fast del af nytårsaften. Det er slet ikke så svært igen at bage sin egen kransekage og lave et flot kransekagetårn.

    kransekage

    Kransekage

    4.08 fra 26 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    6 personer
    Forb. tid 30 min
    Tilb. tid 40 min
    Samlet tid 1 t 10 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 500 g marcipan
    • 125 g sukker
    • 1 ½ æggehvide

    Glasur

    • 1 æggehvide
    • 150 g flormelis
    • ½ tsk hvidvinseddike/hvid balsamico
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Pisk æggehvide og sukker grundigt sammen med en gaffel. Stil til side mindst 15 minutter og gerne 30 minutter.
    • Del marcipanen i mindre stykker og ælt sukkerhviderne ind i marcipanen. Tilsæt sukkerhviderne lidt af gangen og tilsæt ikke mere end der skal til for at danne en ensartet tæt masse. Det er muligt at der bliver en lille rest tilbage, det er helt fint.
    • Anbring kransekagemassen i en tildækket skål og sæt den i køleskabet. Mindst 30 minutter og gerne længere.
    • Rul dejen ud til 2 lige store pølser, som er 60 cm lange.
    • Skær den ene pølse ud i 3 stykker på henholdsvis 15, 18 og 27 cm.
    • Skær også den anden pølse ud i 3 stykker på henholdsvis 12, 21 og 24 cm.
    • Der bliver et lille stykke dej i overskud – tril det til en kugle, tryk den lidt spids, og gem den til toppen af kransekagen.
    • Form hver pølse til en ring, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Tryk dem lidt spidse i toppen.
    • Bag kransekagestykkerne midt i ovnen ved 200 grader. De skal blive lysebrune både foroven og forneden men så heller ikke mere. Bagetiden afhænger meget af størrelsen så hold øje med ovnen. Bagetiden er cirka 10 minutter.
    • Lad kransekagen køle lidt af på bagepladen før du forsigtigt ligger den over på en rist til afkøling.
    • Når kransekagen er kold kan den pyntes med den klassiske hvide kransekageglasur. Det er en rigtig god idé at lave kransekagen i god tid, og så give den et par dage i fryseren. Det bliver den meget bedre af! Læg den i fryseren inden du samler og pynter den.
    • Rør æggehvide, flormelis og hvidvinseddike sammen til en sej og fast glasur. Hæld glasuren i en sprøjtepose med en lille tyl eller en frysepose hvor du klipper et lille bitte hul i det en hjørne og sprøjt så glasuren ud over kransekagestykkerne i et klassik zigzagmønster.Jeg brugte denne smarte dekopen (reklamelink) til glasuren. Det er ret nemt at styre glasuren med den synes jeg. Pynt eventuelt med små knallerter eller andet.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Kransekage
    Kransekage

    Kransekagetårn
    Ingredienser til glasur

    Kransekagetårn
    Kransekagetårn

    Kransekagetårn
    Kransekage

    opskrift på hjemmelavet kransekage

    opskrift på hjemmelavet kransekage

    opskrift på hjemmelavet kransekagetårn

    opskrift på hjemmelavet kransekage

    opskrift på hjemmelavet kransekage

    opskrift på hjemmelavet kransekagetårn

    opskrift på hjemmelavet kransekagetårn

    « Klatkager af risalamande
    Året der gik 2014 »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Henny

      juni 17, 2021 at 3:37 pm

      Hej. Mon jeg kan spørge om noget. Jeg har bagt kransekagestykker. Jeg læste, at du havde brugt dekopen til at dekorere med. Jeg har købt sådan en, men er der alligevel ikke for stort hul i tyllen - (det mindste). Glasuren skal jo være meget tynd og fin til kransekage. Jeg har forsøgt at lave et kræmmerhus af bagepapir, en lille frysepose og klippe et lillebitte hul til glasuren. Men det er mislykkedes hver gang. Glasuren bliver for tyk.
      Venlig hilsen
      Henny Christensen

      Svar
      • Louise Dam

        juni 18, 2021 at 1:35 pm

        Hej Henny
        Jeg synes det fungerer rigtig fint med en dekopen og den med det mindste hul. Det kan godt være du skal have mindre flormelis i din glasur, hvis du skal bruge et kræmmerhus af bagepapir til det. Prøv evt. lige at se denne video med Mette Blomsterberg. Der bruger hun et kræmmerhus af bagepapir og hun bruger faktisk det halve flormelis (dog ikke noget eddike). https://www.youtube.com/watch?v=aBM8LgIP-zo

        Håber du får styr på glasuren :-)

        Hilsen Louise

        Svar
        • Henny

          juni 19, 2021 at 8:27 pm

          Hej. Tak for svar. Jeg prøver.
          Hilsen Henny

          Svar
    2. Suzan

      december 26, 2016 at 10:19 pm

      What is the purpose of the vinegar in this recipe?

      Svar
      • Louise Dam

        december 30, 2016 at 3:32 am

        Glasuren bliver sej i det af eddiken mener jeg.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her