
Brug vaniljecremen som fyld i f.eks. fastelavnsboller, en lækker jordbærtærte eller som fyld i hjemmebagte vandbakkelser. Denne vaniljecreme er bagefast.
Jeg laver vaniljecremen med hele æg - men hvis man hellere vil lave den udelukkende med æggeblommer så kan man bruge 4 æggeblommer istedet for 2 hele æg.
Vaniljecreme
cirka ½ liter
Forberedelsestid: 15 min
Ingredienser
2 æg
4 spsk sukker
2 spsk majsstivelse
3 dl sødmælk
kornene af 1 vaniljestang
1. Kom alle ingredienserne i en gryde (også den tomme vanillestang) og pisk det godt sammen.
2. Varm det hele op ved middel varme og rør konstant i det indtil cremen koger op og bliver tyk.
3. Tag cremen af varmen, hæld den i en skål og lad den køle af. (Og husk at tage vanillestangen op!).


Skrevet af: Louise DamÆg, Majsstivelse, Mælk, Sukker, VaniljeKategori: Desserter, kager og andre søde sager, Fastelavn, Is og andre desserter, Populær opskrift, Videoopskrift
Hvad gør man hvis cremen ikke sætter sig?
Det lyder til at du ikke har kogt vaniljecremen lang tid nok.
Jeg har selv en gammel opskrift fra min mor på lagkage creme, der også er rigtigt god og utroligt nem, hvis nogen er interesseret kommer den HER.
5 DL. MÆLK
2 HELE ÆG
80-100G SUKKER
6 TSK. HVEDEMEL
6 TSK. KARTOFFELMEL
HÆLD 4,5 DL MÆLK I EN GRYDE OG LAD DET KOGE LANGSOMT OP
PISK ÆG OG SUKKER TIL LUFTIGT BLAND HVEDEMEL OG KARTOFFELMEL I OG DEN SIDSTE HALVE DL MÆLK. HÆLD BLANDINGEN I DEN KOGENDE MÆLK OG PIST GRUNDIGT TIL DEN TYKNER, TAG DEN AF KOMFURET OG LAD DEN KØLE AF. HUSK AT HAVE EN SKE OG EN DEJSKRABER PARAT, FOR DET BEDSTE ER AT FÅ LOV TIL AT SMOVSE DEN SMULE DER ER TILOVERS NÅR LAGKAGEN ER FÆRDIG, DER ER CREME NOK TIL AT FYLDE 2 LAGKAGEBUNDE, OG SIDSTE BUND SOM LÅG.
6
Kan denne opskrift også bruges til at lave is af, hvor man selv kan vælge diverse smagsvarianter, for eksempel Amaretto likør eller banan og lignende?
Jeg har tidligere prøvet at lave is af kondenseret mælk og piskefløde, men det fik man et væmmeligt fedtet lag i ganen af, så det var ikke en succes
Nej, denne vaniljecreme bliver tyk fordi den bliver jævnet. Så den kan ikke laves til is.
Hej Heidi,
Det med fedtet lag i ganen er 100% på grund af at det er blevet pisket for meget, prøv igen, hvor fløden stadigvæk er lidt mere flydende og IKKE kan stå selv. :)
Hej Ingrid
Mange tak for dit svar som du helt sikkert har ret i - håber det kan være en hjælp for andre :)
Hilsen Louise
Hej Louise.
Jeg skal prøve din opskrift i dag, til lagkage i morgen. Der skal kun vaniliecreme på 1 af bundene. Har du et bud på om det er nok med den portion som opskriften er på?
Vh. Henriette
Beklager det sene svar. Det vil jeg tro ville være rigeligt.
Hejsa
Har lavet cremen tre gange nu, hver gang kommer der små klumper fra æggehviden i cremen, hvilket ikke er så rart. Hvordan kan det være, har forsøgt at: at koge den mindre
Piske ingredienserne mere sammen inden varmen
Sidst men ikke mindst, så varmede jeg mælken, kom den i æggemassen og så op i gryden og give det et opkog, men der kom stadig små æggehvide klumper i. Hvad gør jeg dog galt?
Hej Nina
Det lyder mærkeligt. Det har jeg aldrig selv oplevet. Og du pisker i cremen imens du varmer den op?
Hej Louise
Kan man bruge cremen i lagkage?
Mvh Tanja
Hej Tanja
Ja, det vil jeg godt tro man kan. Jeg har dog ikke selv brugt den til dette.
Hejsa
Der står to æg, men du putter tre i, i selve videoen?
Vh
Sabahat
Jeg lavede 1,5 portion i videoen.
Hej
I videoen bruges der 3 æg, men i opskriften bliver der brugt 2 æg?
Mvh Jannie
Jeg har nok lavet 1,5 gang i videoen. Beklager forvirringen.
Hej Louise! Kan jeg bruge fløde istedet for sødmælk i din opskrift på vanillecreme?
ps. Er på konstant fedekur
Vh Anette
Det tror jeg desværre ikke.
Hej Louise. Kan den laves dagen før den skal bruges, eller bliver den for kedelig?
Mvh Cecilie
Det kan den sagtens.
Det er nemmere at få cremen til at koge i en skål i microbølgeovnen - så brænder det heller ikke på 😊👍🏻
Tak for tippet, jeg har nu ikke prøvet det er kogt på for mig. :-)
Hej Louise.
Ved du om den kan laves med rismælk eller rismælk blandet med vand (er ret kraftig i smagen nemlig)?
Kh Rikke
Hej Rikke
Nej, det har jeg desværre ikke afprøvet.