Få min meget nemme opskrift på hjemmelavet vaniljecreme eller kagecreme lavet med hele æg.

Vaniljecreme eller kagecreme lavet med hele æg
Hjemmelavet vaniljecreme lavet på hele æg

Er du en af dem der køber de der poser med pulver til at lave vaniljecreme af? Dem der bare lige skal blandes op med mælk? Jeg ved du kender dem.. Men efter at have læst dette indlæg kan du godt stoppe med at købe dem. En hjemmelavet kagecreme er altså så meget bedre!

Brug vaniljecremen som fyld i f.eks. fastelavnsboller, en lækker jordbærtærte, som fyld i hjemmebagte vandbakkelser eller i lagkage. Denne vaniljecreme er også bagefast. Det er f.eks. vigtigt hvis du skal bruge den til fastelavnsboller.

Min opskrift på vaniljecreme er med hele æg - men hvis du hellere vil lave cremen udelukkende med æggeblommer så skal du bruge 4 æggeblommer i stedet for 2 hele æg.

ikon piskeris Chestnut

Vaniljecreme

4 dl
Forb. tid 15 min
Samlet tid 15 min

Ingredienser

  • 2 æg
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk majsstivelse
  • 3 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang kornene af

Sådan gør du
 

  • Kom alle ingredienserne i en gryde (også den tomme vanillestang) og pisk det godt sammen.
  • Varm det hele op ved middel varme og rør konstant i det indtil cremen koger op og bliver tyk.
  • Tag cremen af varmen, hæld den i en skål og lad den køle af. (Og husk at tage vanillestangen op!).

Dine egne noter

Noter

I videoen laver jeg en større portion end der er angivet i opskriften

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 dl | Kalorier: 142 kcal | Kulhydrater: 20 g | Protein: 5 g | Fedt: 5 g
Bedøm denne opskrift:
4 fra 19 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Spørgsmål og svar til opskriften

Bliver det ligeså godt med hele æg som æggeblommer?

Ja, jeg synes ikke der er den store forskel om man bruger hele æg eller kun æggeblommer. Farven på cremen bliver selvfølgelig mere gul hvis du kun bruger æggeblommer, og så bliver den lidt mere cremet og blød synes jeg. Men der er ikke meget forskel.

Kan vaniljecremen laves dagen før den skal bruges?

Ja, det kan den sagtens. Sæt husholdningsfilm på skålen og helt ned så det rører cremen og så sætter du den blot på køl. Pisk den op inden du skal bruge den.

Kan jeg bruge den til konditorcreme?

Ja, hvis du pisker cirka ½ liter fløde til flødeskum og blander med cremen får du det man vil kalde en konditorcreme. Den er f.eks. rigtig god til en jordbærtærte.

Kan jeg jævne cremen med andet end Maizena?

Ja, du kan både bruge hvedemel og kartoffelmel til at jævne med. Men jeg vil altid anbefale Maizena. Maizena kan tåle meget varme, og det begynder at jævne på samme tidspunkt hvor der er risiko for at æggene kan skille.

Hjemmelavet Vaniljecreme eller kagecreme
Hjemmelavet Vaniljecreme eller kagecreme
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften