• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Vaniljecreme

Louisex
Ændret: sep 14, 2021 · Udgivet: aug 27, 2014 af Louise Dam · 37 Kommentarer

Få min meget nemme opskrift på hjemmelavet vaniljecreme eller kagecreme lavet med hele æg.

Vaniljecreme eller kagecreme lavet med hele æg
Hjemmelavet vaniljecreme lavet på hele æg

Er du en af dem der køber de der poser med pulver til at lave vaniljecreme af? Dem der bare lige skal blandes op med mælk? Jeg ved du kender dem.. Men efter at have læst dette indlæg kan du godt stoppe med at købe dem. En hjemmelavet kagecreme er altså så meget bedre!

Brug vaniljecremen som fyld i f.eks. fastelavnsboller, en lækker jordbærtærte, som fyld i hjemmebagte vandbakkelser eller i lagkage. Denne vaniljecreme er også bagefast. Det er f.eks. vigtigt hvis du skal bruge den til fastelavnsboller.

Min opskrift på vaniljecreme er med hele æg - men hvis du hellere vil lave cremen udelukkende med æggeblommer så skal du bruge 4 æggeblommer i stedet for 2 hele æg.

piskeris Grullo

Vaniljecreme

3.90 fra 38 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 dl
Forb. tid 15 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 æg
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk (reklamelink)majsstivelse
  • 3 dl sødmælk
  • 1 (reklamelink)vaniljestang, kornene af

Sådan gør du
 

  • Kom alle ingredienserne i en gryde (også den tomme vanillestang) og pisk det godt sammen.
  • Varm det hele op ved middel varme og rør konstant i det indtil cremen koger op og bliver tyk.
  • Tag cremen af varmen, hæld den i en skål og lad den køle af. (Og husk at tage vanillestangen op!).

Video

Noter

I videoen laver jeg en større portion end der er angivet i opskriften

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 dl | Kalorier: 142 kcal | Kulhydrater: 20 g | Protein: 5 g | Fedt: 5 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Spørgsmål og svar til opskriften

Bliver det ligeså godt med hele æg som æggeblommer?

Ja, jeg synes ikke der er den store forskel om man bruger hele æg eller kun æggeblommer. Farven på cremen bliver selvfølgelig mere gul hvis du kun bruger æggeblommer, og så bliver den lidt mere cremet og blød synes jeg. Men der er ikke meget forskel.

Kan vaniljecremen laves dagen før den skal bruges?

Ja, det kan den sagtens. Sæt husholdningsfilm på skålen og helt ned så det rører cremen og så sætter du den blot på køl. Pisk den op inden du skal bruge den.

Kan jeg bruge den til konditorcreme?

Ja, hvis du pisker cirka ½ liter fløde til flødeskum og blander med cremen får du det man vil kalde en konditorcreme. Den er f.eks. rigtig god til en jordbærtærte.

Kan jeg jævne cremen med andet end Maizena?

Ja, du kan både bruge hvedemel og kartoffelmel til at jævne med. Men jeg vil altid anbefale Maizena. Maizena kan tåle meget varme, og det begynder at jævne på samme tidspunkt hvor der er risiko for at æggene kan skille.

Hjemmelavet Vaniljecreme eller kagecreme
Hjemmelavet Vaniljecreme eller kagecreme

Kommentarer

  1. jakob olson skriver

    januar 22, 2025 at 12:29 pm

    1 star
    jeg syntes at den var god

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 19, 2025 at 12:34 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  2. A-C Rasmussen skriver

    juli 09, 2021 at 9:44 am

    Cremen ligner den min mor lavede. Til lagkagebrug blandede hun lige dele creme og flødeskum. Det smager helt vidunderligt.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 15, 2021 at 2:48 pm

      Ja, det smager nemlig skønt at blande cremen med flødeskum. Det er også perfekt til en jordbærtærte.

      Svar
  3. Kirstine Mærsk skriver

    februar 19, 2021 at 2:55 pm

    Jeg så lige filmen, og der ligner det du putter 3 æg og ikke 2 i som det står i opskriften. Desuden putter du 5 du mælk i og ikke 3. Nu er jeg virkelig forvirret😅

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 06, 2021 at 10:10 pm

      Undskyld forvirringen! Det er fordi jeg har lavet en større portion i videoen. Mængden er helt korrekt i opskriften :-)

      Svar
  4. Theodora Mathilde Nissen skriver

    januar 31, 2021 at 8:31 am

    Hvad gør man hvis cremen ikke sætter sig?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 10, 2021 at 11:21 pm

      Det lyder til at du ikke har kogt vaniljecremen lang tid nok.

      Svar
  5. Heidi skriver

    juli 05, 2019 at 3:31 pm

    Jeg har selv en gammel opskrift fra min mor på lagkage creme, der også er rigtigt god og utroligt nem, hvis nogen er interesseret kommer den HER.
    5 DL. MÆLK
    2 HELE ÆG
    80-100G SUKKER
    6 TSK. HVEDEMEL
    6 TSK. KARTOFFELMEL
    HÆLD 4,5 DL MÆLK I EN GRYDE OG LAD DET KOGE LANGSOMT OP
    PISK ÆG OG SUKKER TIL LUFTIGT BLAND HVEDEMEL OG KARTOFFELMEL I OG DEN SIDSTE HALVE DL MÆLK. HÆLD BLANDINGEN I DEN KOGENDE MÆLK OG PIST GRUNDIGT TIL DEN TYKNER, TAG DEN AF KOMFURET OG LAD DEN KØLE AF. HUSK AT HAVE EN SKE OG EN DEJSKRABER PARAT, FOR DET BEDSTE ER AT FÅ LOV TIL AT SMOVSE DEN SMULE DER ER TILOVERS NÅR LAGKAGEN ER FÆRDIG, DER ER CREME NOK TIL AT FYLDE 2 LAGKAGEBUNDE, OG SIDSTE BUND SOM LÅG.

    6

    Svar
  6. Heidi skriver

    juli 05, 2019 at 3:13 pm

    Kan denne opskrift også bruges til at lave is af, hvor man selv kan vælge diverse smagsvarianter, for eksempel Amaretto likør eller banan og lignende?
    Jeg har tidligere prøvet at lave is af kondenseret mælk og piskefløde, men det fik man et væmmeligt fedtet lag i ganen af, så det var ikke en succes

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 24, 2019 at 3:39 pm

      Nej, denne vaniljecreme bliver tyk fordi den bliver jævnet. Så den kan ikke laves til is.

      Svar
    • Ingrid skriver

      januar 25, 2020 at 2:00 pm

      Hej Heidi,
      Det med fedtet lag i ganen er 100% på grund af at det er blevet pisket for meget, prøv igen, hvor fløden stadigvæk er lidt mere flydende og IKKE kan stå selv. :)

      Svar
      • Louise Dam skriver

        januar 31, 2020 at 11:24 am

        Hej Ingrid
        Mange tak for dit svar som du helt sikkert har ret i - håber det kan være en hjælp for andre :)
        Hilsen Louise

        Svar
        • Lene skriver

          august 07, 2023 at 8:08 am

          Hej. Er det pasteuriserede æg eller er det ikke nødvendigt?

          Svar
          • Louise Dam skriver

            august 08, 2023 at 10:32 am

            Det er ikke nødvendigt :-)

  7. Henriette skriver

    februar 08, 2019 at 11:01 am

    Hej Louise.
    Jeg skal prøve din opskrift i dag, til lagkage i morgen. Der skal kun vaniliecreme på 1 af bundene. Har du et bud på om det er nok med den portion som opskriften er på?
    Vh. Henriette

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 21, 2019 at 5:42 pm

      Beklager det sene svar. Det vil jeg tro ville være rigeligt.

      Svar
  8. Nina skriver

    januar 29, 2019 at 11:25 pm

    Hejsa
    Har lavet cremen tre gange nu, hver gang kommer der små klumper fra æggehviden i cremen, hvilket ikke er så rart. Hvordan kan det være, har forsøgt at: at koge den mindre
    Piske ingredienserne mere sammen inden varmen
    Sidst men ikke mindst, så varmede jeg mælken, kom den i æggemassen og så op i gryden og give det et opkog, men der kom stadig små æggehvide klumper i. Hvad gør jeg dog galt?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 05, 2019 at 9:00 pm

      Hej Nina
      Det lyder mærkeligt. Det har jeg aldrig selv oplevet. Og du pisker i cremen imens du varmer den op?

      Svar
  9. Tanja skriver

    oktober 31, 2018 at 9:56 pm

    Hej Louise
    Kan man bruge cremen i lagkage?
    Mvh Tanja

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 02, 2018 at 10:59 am

      Hej Tanja
      Ja, det vil jeg godt tro man kan. Jeg har dog ikke selv brugt den til dette.

      Svar
  10. Saba skriver

    marts 20, 2018 at 3:05 pm

    Hejsa

    Der står to æg, men du putter tre i, i selve videoen?

    Vh

    Sabahat

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 21, 2018 at 3:04 pm

      Jeg lavede 1,5 portion i videoen.

      Svar
  11. Jannie Thorup skriver

    februar 10, 2018 at 2:59 pm

    Hej
    I videoen bruges der 3 æg, men i opskriften bliver der brugt 2 æg?
    Mvh Jannie

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 27, 2018 at 5:00 pm

      Jeg har nok lavet 1,5 gang i videoen. Beklager forvirringen.

      Svar
  12. Anette Rahbek skriver

    november 25, 2017 at 7:45 am

    Hej Louise! Kan jeg bruge fløde istedet for sødmælk i din opskrift på vanillecreme?
    ps. Er på konstant fedekur

    Vh Anette

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 28, 2017 at 3:12 pm

      Det tror jeg desværre ikke.

      Svar
  13. Cecilie skriver

    juli 20, 2016 at 3:37 pm

    Hej Louise. Kan den laves dagen før den skal bruges, eller bliver den for kedelig?
    Mvh Cecilie

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 18, 2016 at 6:46 pm

      Det kan den sagtens.

      Svar
  14. Inger skriver

    juli 19, 2016 at 1:32 pm

    Det er nemmere at få cremen til at koge i en skål i microbølgeovnen - så brænder det heller ikke på 😊👍🏻

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 20, 2016 at 8:00 am

      Tak for tippet, jeg har nu ikke prøvet det er kogt på for mig. :-)

      Svar
  15. Rikke H skriver

    juni 30, 2016 at 9:40 pm

    Hej Louise.
    Ved du om den kan laves med rismælk eller rismælk blandet med vand (er ret kraftig i smagen nemlig)?
    Kh Rikke

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 06, 2016 at 6:44 pm

      Hej Rikke
      Nej, det har jeg desværre ikke afprøvet.

      Svar
3.90 from 38 votes (37 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.