• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Vaniljecreme

    Udgivet: aug 27, 2014 · Opdateret: sep 14, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Få min meget nemme opskrift på hjemmelavet vaniljecreme eller kagecreme lavet med hele æg.

    Vaniljecreme eller kagecreme lavet med hele æg
    Hjemmelavet vaniljecreme lavet på hele æg

    Er du en af dem der køber de der poser med pulver til at lave vaniljecreme af? Dem der bare lige skal blandes op med mælk? Jeg ved du kender dem.. Men efter at have læst dette indlæg kan du godt stoppe med at købe dem. En hjemmelavet kagecreme er altså så meget bedre!

    Brug vaniljecremen som fyld i f.eks. fastelavnsboller, en lækker jordbærtærte, som fyld i hjemmebagte vandbakkelser eller i lagkage. Denne vaniljecreme er også bagefast. Det er f.eks. vigtigt hvis du skal bruge den til fastelavnsboller.

    Min opskrift på vaniljecreme er med hele æg - men hvis du hellere vil lave cremen udelukkende med æggeblommer så skal du bruge 4 æggeblommer i stedet for 2 hele æg.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Vaniljecreme

    4 dl
    Forb. tid 15 min
    Samlet tid 15 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 2 æg
    • 4 spsk sukker
    • 2 spsk majsstivelse
    • 3 dl sødmælk
    • 1 vaniljestang kornene af

    Sådan gør du
     

    • Kom alle ingredienserne i en gryde (også den tomme vanillestang) og pisk det godt sammen.
    • Varm det hele op ved middel varme og rør konstant i det indtil cremen koger op og bliver tyk.
    • Tag cremen af varmen, hæld den i en skål og lad den køle af. (Og husk at tage vanillestangen op!).

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    https://www.louisesmadblog.dk/wp-content/uploads/2014/08/Vaniljecreme.mp4

    Noter

    I videoen laver jeg en større portion end der er angivet i opskriften

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 dl | Kalorier: 142 kcal | Kulhydrater: 20 g | Protein: 5 g | Fedt: 5 g
    Bedøm denne opskrift:
    4 fra 24 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Spørgsmål og svar til opskriften

    Bliver det ligeså godt med hele æg som æggeblommer?

    Ja, jeg synes ikke der er den store forskel om man bruger hele æg eller kun æggeblommer. Farven på cremen bliver selvfølgelig mere gul hvis du kun bruger æggeblommer, og så bliver den lidt mere cremet og blød synes jeg. Men der er ikke meget forskel.

    Kan vaniljecremen laves dagen før den skal bruges?

    Ja, det kan den sagtens. Sæt husholdningsfilm på skålen og helt ned så det rører cremen og så sætter du den blot på køl. Pisk den op inden du skal bruge den.

    Kan jeg bruge den til konditorcreme?

    Ja, hvis du pisker cirka ½ liter fløde til flødeskum og blander med cremen får du det man vil kalde en konditorcreme. Den er f.eks. rigtig god til en jordbærtærte.

    Kan jeg jævne cremen med andet end Maizena?

    Ja, du kan både bruge hvedemel og kartoffelmel til at jævne med. Men jeg vil altid anbefale Maizena. Maizena kan tåle meget varme, og det begynder at jævne på samme tidspunkt hvor der er risiko for at æggene kan skille.

    Hjemmelavet Vaniljecreme eller kagecreme
    Hjemmelavet Vaniljecreme eller kagecreme
    Følg mig på Instagram
    « Flettede flutes med solsikkekerner
    Frikadeller »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. A-C Rasmussen

      juli 09, 2021 at 9:44 am

      Cremen ligner den min mor lavede. Til lagkagebrug blandede hun lige dele creme og flødeskum. Det smager helt vidunderligt.

      Svar
      • Louise Dam

        juli 15, 2021 at 2:48 pm

        Ja, det smager nemlig skønt at blande cremen med flødeskum. Det er også perfekt til en jordbærtærte.

        Svar
    2. Kirstine Mærsk

      februar 19, 2021 at 2:55 pm

      Jeg så lige filmen, og der ligner det du putter 3 æg og ikke 2 i som det står i opskriften. Desuden putter du 5 du mælk i og ikke 3. Nu er jeg virkelig forvirret😅

      Svar
      • Louise Dam

        marts 06, 2021 at 10:10 pm

        Undskyld forvirringen! Det er fordi jeg har lavet en større portion i videoen. Mængden er helt korrekt i opskriften :-)

        Svar
    3. Theodora Mathilde Nissen

      januar 31, 2021 at 8:31 am

      Hvad gør man hvis cremen ikke sætter sig?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 10, 2021 at 11:21 pm

        Det lyder til at du ikke har kogt vaniljecremen lang tid nok.

        Svar
    4. Heidi

      juli 05, 2019 at 3:31 pm

      Jeg har selv en gammel opskrift fra min mor på lagkage creme, der også er rigtigt god og utroligt nem, hvis nogen er interesseret kommer den HER.
      5 DL. MÆLK
      2 HELE ÆG
      80-100G SUKKER
      6 TSK. HVEDEMEL
      6 TSK. KARTOFFELMEL
      HÆLD 4,5 DL MÆLK I EN GRYDE OG LAD DET KOGE LANGSOMT OP
      PISK ÆG OG SUKKER TIL LUFTIGT BLAND HVEDEMEL OG KARTOFFELMEL I OG DEN SIDSTE HALVE DL MÆLK. HÆLD BLANDINGEN I DEN KOGENDE MÆLK OG PIST GRUNDIGT TIL DEN TYKNER, TAG DEN AF KOMFURET OG LAD DEN KØLE AF. HUSK AT HAVE EN SKE OG EN DEJSKRABER PARAT, FOR DET BEDSTE ER AT FÅ LOV TIL AT SMOVSE DEN SMULE DER ER TILOVERS NÅR LAGKAGEN ER FÆRDIG, DER ER CREME NOK TIL AT FYLDE 2 LAGKAGEBUNDE, OG SIDSTE BUND SOM LÅG.

      6

      Svar
    5. Heidi

      juli 05, 2019 at 3:13 pm

      Kan denne opskrift også bruges til at lave is af, hvor man selv kan vælge diverse smagsvarianter, for eksempel Amaretto likør eller banan og lignende?
      Jeg har tidligere prøvet at lave is af kondenseret mælk og piskefløde, men det fik man et væmmeligt fedtet lag i ganen af, så det var ikke en succes

      Svar
      • Louise Dam

        august 24, 2019 at 3:39 pm

        Nej, denne vaniljecreme bliver tyk fordi den bliver jævnet. Så den kan ikke laves til is.

        Svar
      • Ingrid

        januar 25, 2020 at 2:00 pm

        Hej Heidi,
        Det med fedtet lag i ganen er 100% på grund af at det er blevet pisket for meget, prøv igen, hvor fløden stadigvæk er lidt mere flydende og IKKE kan stå selv. :)

        Svar
        • Louise Dam

          januar 31, 2020 at 11:24 am

          Hej Ingrid
          Mange tak for dit svar som du helt sikkert har ret i - håber det kan være en hjælp for andre :)
          Hilsen Louise

          Svar
    6. Henriette

      februar 08, 2019 at 11:01 am

      Hej Louise.
      Jeg skal prøve din opskrift i dag, til lagkage i morgen. Der skal kun vaniliecreme på 1 af bundene. Har du et bud på om det er nok med den portion som opskriften er på?
      Vh. Henriette

      Svar
      • Louise Dam

        marts 21, 2019 at 5:42 pm

        Beklager det sene svar. Det vil jeg tro ville være rigeligt.

        Svar
    7. Nina

      januar 29, 2019 at 11:25 pm

      Hejsa
      Har lavet cremen tre gange nu, hver gang kommer der små klumper fra æggehviden i cremen, hvilket ikke er så rart. Hvordan kan det være, har forsøgt at: at koge den mindre
      Piske ingredienserne mere sammen inden varmen
      Sidst men ikke mindst, så varmede jeg mælken, kom den i æggemassen og så op i gryden og give det et opkog, men der kom stadig små æggehvide klumper i. Hvad gør jeg dog galt?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 05, 2019 at 9:00 pm

        Hej Nina
        Det lyder mærkeligt. Det har jeg aldrig selv oplevet. Og du pisker i cremen imens du varmer den op?

        Svar
    8. Tanja

      oktober 31, 2018 at 9:56 pm

      Hej Louise
      Kan man bruge cremen i lagkage?
      Mvh Tanja

      Svar
      • Louise Dam

        december 02, 2018 at 10:59 am

        Hej Tanja
        Ja, det vil jeg godt tro man kan. Jeg har dog ikke selv brugt den til dette.

        Svar
    9. Saba

      marts 20, 2018 at 3:05 pm

      Hejsa

      Der står to æg, men du putter tre i, i selve videoen?

      Vh

      Sabahat

      Svar
      • Louise Dam

        marts 21, 2018 at 3:04 pm

        Jeg lavede 1,5 portion i videoen.

        Svar
    10. Jannie Thorup

      februar 10, 2018 at 2:59 pm

      Hej
      I videoen bruges der 3 æg, men i opskriften bliver der brugt 2 æg?
      Mvh Jannie

      Svar
      • Louise Dam

        april 27, 2018 at 5:00 pm

        Jeg har nok lavet 1,5 gang i videoen. Beklager forvirringen.

        Svar
    11. Anette Rahbek

      november 25, 2017 at 7:45 am

      Hej Louise! Kan jeg bruge fløde istedet for sødmælk i din opskrift på vanillecreme?
      ps. Er på konstant fedekur

      Vh Anette

      Svar
      • Louise Dam

        november 28, 2017 at 3:12 pm

        Det tror jeg desværre ikke.

        Svar
    12. Cecilie

      juli 20, 2016 at 3:37 pm

      Hej Louise. Kan den laves dagen før den skal bruges, eller bliver den for kedelig?
      Mvh Cecilie

      Svar
      • Louise Dam

        september 18, 2016 at 6:46 pm

        Det kan den sagtens.

        Svar
    13. Inger

      juli 19, 2016 at 1:32 pm

      Det er nemmere at få cremen til at koge i en skål i microbølgeovnen - så brænder det heller ikke på 😊👍🏻

      Svar
      • Louise Dam

        juli 20, 2016 at 8:00 am

        Tak for tippet, jeg har nu ikke prøvet det er kogt på for mig. :-)

        Svar
    14. Rikke H

      juni 30, 2016 at 9:40 pm

      Hej Louise.
      Ved du om den kan laves med rismælk eller rismælk blandet med vand (er ret kraftig i smagen nemlig)?
      Kh Rikke

      Svar
      • Louise Dam

        juli 06, 2016 at 6:44 pm

        Hej Rikke
        Nej, det har jeg desværre ikke afprøvet.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her