
Disse lækre fastelavnsboller er lavet på en gærdej med smør i. Indeni er der fyldt den skønneste hjemmelavede vaniljecreme i. Til sidst er der pyntet med kakaoglasur. Man kan sagtens variere pynten - især hvis det skal være sjovt for børnene at være med til at pynte. Med forskellige farver glasur og masser af fin krymmel skal der nok komme nogle fine fastelavnsboller ud af det :-)
Det er ret nemt at lave disse gammeldags fastelavnsboller med creme. Det er blot vigtigt at få lukket dem godt sammen. Men da gærdejen er forholdsvis fed har fyldet ikke så meget tendens til at løbe ud. Husk at se videoen, hvor jeg viser hvordan du bager fastelavnsbollerne.
Læs også: Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum |Fastelavnsboller med remonce | Kanelstang
Opskrift på FASTELAVNSBOLLER MED CREME
Ingredienser
Dejen
- 600 g hvedemel
- 2 spsk sukker
- 2 tsk stødt kardemomme
- 200 g koldt smør
- 2,5 dl mælk
- 50 g gær
- 2 æg
Vaniljecreme
- 2 æg
- 4 spsk sukker
- 2 spsk majsstivelse
- 3 dl mælk
- 1 vaniljestang
Sådan gør du
- Bland hvedemel, kardemomme og sukker sammen. Tilsæt smørret og ælt det med fingrene til en smuldret masse.
- Lun mælken til den er fingervarm og opløs gæren deri. Tilsæt æggene og pisk det sammen.
- Hæld gær-/æggeblandingen over de tørre ingredienser og rør det sammen. Ælt det på bordet og tilsæt eventuelt lidt mere mel. Lad det hæve i en skål i cirka 30 minutter.
- Imens dejen hæver laver du vaniljecremen: Kom alle ingredienserne i en gryde (også den tomme vaniljestang) og pisk det godt sammen. Varm det op ved middel varme og rør konstant i det til det koger op og bliver tykt. Tag det af varmen, hæld det i en skål og lad det køle af. (Og husk at tage vaniljestangen op! :-))
- Efter hævning deles dejen i 24 stykker. Rul eller tryk stykkerne flade og læg cirka 2 tsk. creme på hvert stykke.
- Fold stykkerne sammen (se gerne videoen for hvordan man lukker) og læg dem på en bageplade med lukningen nedad (sørg for at de lukker helt tæt!).
- Lad fastelavnsbollerne hæve i 30 minutter.
- Pensl dem herefter med sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i cirka 15 minutter.
- Lad dem køle af på en bagerist og pynt dem med glasur.
Den bedste opskrift på fastelavnsboller ever🙏❤️
Nem at gå til og dejen er så blød og nem at arbejde med.
Cremen ligeså..
Har tidligere haft problemer med at lave fastelavnsboller, der ikke havde gær smag og aldrig kunne lave så god en vanillecreme .
Anbefaler igen og igen din opskrift 👍
Hej Eva
Sikke da en skøn besked at få! Er så glad for at det er lykkedes for dig at lave lækre fastelavnsboller med min opskrift! ;-)
Hilsen Louise
Super nem opskrift, de smager dejligt, selv mine piger kunne være med uden at de var smurt ind i dej :-)
Helt sikkert en opskrift jeg fremad rettet vil bruge :-)
Hvor er det bare dejligt at høre :-)
Woaw de var gode. Helt sikkert den bedste opskrift jeg har afprøvet!
Jeg erstattede majsstivelse med meljævning, hvilket gav et super resultat.
Ej hvor er det bare godt at høre! Jeg synes altså også de er ret gode, og fyldet bliver inde i dem!
Bedste fastelavnsboller. Jeg vil dog anbefale at gange cremen med to, for at der er nok, og eventuelt skifte glasuren ud med smeltet chokolade på toppen. Resultatet er himmelsk.
Hej Helene
Hvor er det bare dejligt at høre! Jeg har faktisk selv lige bagt dem igen hvor jeg gangede cremen op og det passede faktisk meget fint. Og jeg kom også chokolade på toppen i år :-)
Hilsen Louise
Hej hej. Kan det passe at dejen ikke hæver særlig meget (før der kommer creme i) - og ikke som en alm bolledej?
Beklager det sene svar.
Jo, det burde den gøre. Det kan man også se hvis man ser videoen af hvordan jeg laver dem.
Hilsen Louise
Verdens bedste fastelavnsboller....
Har bagt dem flere år🤗
Hvor er det bare dejligt at høre! :-)
Hej
Tak for en spændende opskrift
Vil jeg kunne bage dem dagen før og så lune dem dagen efter og vil de være lige så være lige så gode som da jeg bagte dem?
Hej Solvej
Det vil jeg mene du godt kan - så bliver de i hvert fald næsten ligeså gode som nybagte.
Kan man bruge vanillesukler i stedet for en vanillestang?
Ja, det kan du godt :-)
Ved ikke om det bare er mig, der ikke kan finde ud af at lave fastelavnsboller, men fyldet ville i hvert fald ikke blive indeni bollen. Hvad kunne jeg have gjort galt? Syntes også at fyldet/cremen synkede ind i bollen😂. Tror nu ikke det har noget med opskriften at gøre, men hvad havde jeg mon gjort galt?
Hilsen pigen-uden-fastelavnsbolleskills
Det kan godt være lidt svært :-) Man skal virkelig lukke dem godt til i bunden.
Tak for en super fin opskrift.. Min niece på 8 og jeg har lavet dem idag, med så fint et resultat og opskriften er så simpel, at hun har været med under hele processen.
Vi har eksperimenteret med fyld - og brugt alt kagecreme, marmelade rosiner og nutella - alt fungerer til denne gode fastelavnsdej :)
God fastelavn - smil MosterG
Dejligt at høre :-)
Bliver lidt forvirret. I opskriften til boller skriver du 2 æg men i filmen bruger du 3?
Jeg har bare lavet 1,5 opskrift den dag jeg optog filmen :-)
Okay, men du glemmer at skrive i opskriften at der skal kardemomme i!
Jeg tror ikke jeg brugte kardemomme i min oprindelige opskrift. Det er først da jeg lavede videoen. Jeg har skrevet det ind.
Mit første forsøg med fastelavnsboller, de blev rigtig gode. Men jeg løb tør for vaniljecreme, så næste gang vil jeg nok lave en halv portion mere creme.
Tak for opskriften
Hej... Kan de fryses?
Det tror jeg, men jeg har ikke prøvet så ved ikke helt hvordan cremen opfører sig.
Hej Louise
Mums, hvor ser de bare gode ud :)
Jeg har problemer med din blog efter du har fået "ny"/rykket blog.
Selvom jeg har gemt din nye blog adresse i min læsteliste, så er det newyorkerbyheart.com jeg havner på, når jeg trykker på nye indlæg. Yderligere hedder dit nyeste indlæg altid det sammes som newyorkerbyheart's. Jeg har kigget på andre af dine læseres lister, og jeg kan se at de også har Louisesmadblog.dk men med newy...'s overskrift, og link der fører til hendes blog.
Ved du hvorfor? Og hvad jeg kan gøre for at ændre det?
Med venlig hilsen Sofie
Hej Sofie
De var også virkelig lækre :-)
Jeg har hørt problemet før og jeg er gået videre til BlogHQ med det. Men fejlen ligger vist nok hos google. Ellers kan du lige tjekke om du følger det rigtige feed (http://feeds.feedburner.com/LouisesMadblog). Når jeg selv prøver at tilmelde min blog til min google reader så kan jeg ikke rigtig få øje på sammenblandingen. Men det er lidt mystisk..