• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Kager

    Kanelstang

    Udgivet: jan 9, 2015 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    cdc b

    Hvis der er noget der er bedre end kanelsnegle, så er det en hjemmelavet kanelstang! De mindre jo egentlig en del om hinanden, men kanelstangen har lige det ekstra fordi den er fyldt med lækker vaniljecreme. Med denne her opskrift får du både en kanelstang der er ligeså flot som bagerens og så smager den faktisk bare meget bedre.

    Denne opskrift giver 2 kanelstænger, men hvis du ikke får spist dem begge op med det samme, så kan du sagtens fryse resten ned. På den måde har du en nem og lækker kage klar til uventede gæster. Server kanelstangen med en kop te, kaffe eller måske en varm kakao?

    ikon piskeris Chestnut

    Kanelstang

    2 kanelstænger
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 2 t
    Samlet tid 2 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Dej

    • 50 g gær
    • 3 dl mælk
    • 2 æg
    • 3 spsk sukker
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk kardemomme
    • 500 g hvedemel

    Vaniljecreme

    • 1 portion vaniljecreme

    Remonce

    • 200 g blødt smør
    • 200 g brun farin
    • 4 spsk. kanel

    Pynt

    • 1 sammenpisket æg
    • Glasur - flormelis/vand
    • 100 g hakkede hasselnødder

    Sådan gør du
     

    Vaniljecreme

    • Start med at lave en portion vaniljecreme efter denne opskrift. Sæt den derefter til afkøling i køleskabet.

    Dej

    • Lun mælken så den er lunken. Hæld den i en stor skål. Udrør gæren i den lune mælk.
    • Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg og rør godt rundt.
    • Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen grundigt igennem. Der skal mel i til den lige nøjagtigt ikke klistrer til fingrene længere.
    • Læg et rent viskestykke over skålen og stil den til hævning et lunt sted i cirka 30 minutter.

    Remonce

    • Imens dejen hæver laver du remoncen ved at blande blødt smør, brun farin og kanel.

    Kanelstang

    • Del dejen i 2 dele og rul hver del ud i en firkant på cirka 35x45 cm.
    • Fordel halvdelen af remoncen og derefter halvdelen af vaniljecremen på hver stang. Hold eventuelt en smule af cremen tilbage - den kan have tendens til at flyde ud.
    • Rul dejen sammen til en rulle og klip stangen op i siderne som vist på billedet herunder.
    • Pensl med æg og drys med 50 g hakkede hasselnødder på hver stang.
    • Bages i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter. Jeg foretrækker at bage dem enkeltvis.
    • Når kanelstængerne er afkølet pyntes der med glasur.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 kanelstang | Kalorier: 2990 kcal | Kulhydrater: 423 g | Protein: 50 g | Fedt: 126 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.4 fra 12 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Kanelstang (1)Kanelstang (2)Kanelstang (4)Kanelstang (3)Kanelstang2
    Kanelstang2
    Kanelstang (5)Kanelstang (8)

     

     

     

    Skrevet af: Louise DamKategori: Favoritter fra bageren, Fødselsdag, Kager, Sødt bagværk

    Følg mig på Instagram
    « Hjemmelavet kondenseret mælk
    Grønkålssalat med æble, appelsin og tranebær »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Anne Adeltoft

      december 12, 2021 at 12:21 pm

      Hej Louise

      Har netop sat din kanelstang i ovnen og venter spændt på resultatet…☺️

      Dog oplevede jeg at skulle bruge ca 200g mel ekstra, for at få en dej der ville slippe…😬
      Skal begge æg mon i dejen eller er det ene til at pensle med? Tænkte på om det kunne være forklaringen på den store mængde ekstra mel…?

      Mange hilsner
      Anne

      Svar
      • Louise Dam

        december 15, 2021 at 11:22 am

        Hej Anne
        Det lyder som meget ekstra mel - håber ikke den blev tør? Der skal bruges 2 æg i dejen og 1 æg til at pensle med, så det lyder som om du har gjort det rigtigt nok. Der kan godt være en del forskel på hvilket hvedemel man bruger, dog synes jeg ikke der burde være SÅ stor forskel. Hvordan blev kanelstangen?
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Kennet Pedersen

      august 27, 2020 at 2:02 pm

      Hej Louise
      Skal der ikke fedtstof i dejen til kanelstang?

      Svar
      • Louise Dam

        august 28, 2020 at 12:03 pm

        Nej, i denne opskrift har jeg ikke brugt smør i dejen.

        Svar
    3. Gitte Kiel

      august 25, 2020 at 7:55 pm

      Hej.
      Kan det passe der slet ikke skal noget fedtstof i dejen? Vh Gitte

      Svar
      • Louise Dam

        august 28, 2020 at 12:03 pm

        Nej, ja i denne opskrift har jeg ikke brugt smør i dejen.

        Svar
    4. Ida B

      oktober 14, 2018 at 4:08 pm

      Hej Loiuise.. Jeg skal holde morgenfødselsdag og da gæsterne kommer tidligt, påtænker jeg at lave al forarbejdet dagen.. Mit spørgsmål går derfor på om dejen kan laves og så stå i køleskabet natten over? På forhånd tak. Mvh Ida

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 26, 2018 at 11:34 am

        Hej Ida
        Jeg har ikke selv prøvet det, så jeg kan desværre ikke stå helt inde for det. Men umiddelbart vil jeg tror man sagtens kan koldhæve dejen, blot med mindre gær i.

        Svar
    5. Refika

      juni 15, 2018 at 2:15 pm

      Virkelig fantastisk stang, der smager som en drøm. . Tusind tak for at dele opskriften. Jeg lavede cremen dagen inden. Den havde en fin tyk konsistens og flød ikke ud. Gav den dog 5-8 min ekstra i ovnen.

      Svar
      • Louise Dam

        juni 16, 2018 at 4:19 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    6. Cathrine

      januar 18, 2018 at 7:23 pm

      Hvormange Pers. vil du gætte på, at der er til pr. stang? :)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 26, 2018 at 6:32 pm

        Omkring 8 personer vil jeg tro.

        Svar
    7. Tommas Laursen

      oktober 14, 2017 at 10:48 am

      Til Remoncen prøv at tilsætte 1 æggeblomme og rør den godt ud i, den kan holde lidt på Remoncen.
      Og Ja der er og kan være stor forskel på melet, jeg bruger Personligt ikke noget der under 12 % Protein. "Men det sidder vist fast Fra jeg stod i bageri :)"

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 15, 2017 at 12:49 am

        Tak for tippet :-)

        Svar
    8. Ann katrine

      april 16, 2017 at 11:57 am

      Hejsa
      Din angivelse af mel er noget til den lille side ?
      Jeg har måttet tilføre min 150 g mel ekstra og er nu bange for at gæsterne skal have tung kanelstang:-(

      Svar
      • Louise Dam

        april 17, 2017 at 6:08 pm

        Det har passet fint for mig. Men der kan jo godt være en del forskel på hvor meget mel man skal bruge afhængig af hvilket mel man bruger. Håber den blev god 🙂

        Svar
    9. Lize

      marts 05, 2017 at 4:05 pm

      Kan man evt lave remoncen med andet end smør?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 23, 2017 at 9:05 pm

        Det tror jeg ikke..

        Svar
        • Daniel

          september 21, 2019 at 3:44 am

          Indenfor bagerfaget bruger man margarine istedet for smør

          Svar
    10. Isabelle

      januar 28, 2017 at 11:28 pm

      Denne opskrift er bare så lækker og nem ,,en af de allerbedste kanelstænger jeg har bagt og jeg har søgt med lys og lygte længe,,så tak for denne.jeg oplever dog noglegange at fyldet flyder ud,,
      Har bagt den i dag med revet marcipan i remoncen
      Mulms...en klokke klar succes

      Svar
      • Louise Dam

        februar 12, 2017 at 7:45 pm

        Skønt at høre :-)

        Svar
    11. Lars

      september 10, 2016 at 1:44 pm

      Er den god dagen efter, den er bagt.

      Svar
      • Louise Dam

        september 10, 2016 at 2:16 pm

        Den kan godt bages dagen før. Den kan med fordel lige lunes inden den serveres.

        Svar
    12. Isabelle

      april 05, 2016 at 5:52 pm

      Hej Louise
      Jeg har ledt med lys og lygte efter en opskrift som var den " rigtige " i går bagte jeg endnu en som ikke blev helt som jeg ville ha den..
      Jeg prøvede så din opskrift i dag , min kæreste fandt den til mig og Bingo her var den,,den smager simpelthent så lækkert og ser ud som jeg ønsker det,,lavede cremen lidt tyk da jeg havde læst kommentarerne inden jeg gik i gang,,alt blev inde under bagning ,,så tusind tak for en super lækker kanelstang.
      Venlig hilsen isabelle

      Svar
      • Louise Dam

        april 05, 2016 at 11:00 pm

        Hej Isabelle
        Hvor er det bare skønt at høre at du endelig fandt den opskrift der gjorde udslaget ;-)
        Hilsen Louise

        Svar
    13. Karina

      marts 13, 2016 at 6:45 pm

      Hej kan den laves dagen før den skal bruges???

      Svar
      • Louise Dam

        marts 13, 2016 at 8:34 pm

        Ja, det burde ikke være noget problem.

        Svar
    14. Gitte Dalmark

      februar 27, 2016 at 4:34 pm

      Remonce og cremen smelter jo og flyder ud ved bagningen - er det rigtigt ?

      Og jeg var nødt til at give den ca 10 min længere i ovnen; dog valgte jeg så at sætte temperaturen ned til ca 125 grader i de sidste 10 min

      Svar
      • Louise Dam

        marts 01, 2016 at 7:14 pm

        Hej Gitte
        Ja, det kan godt flyde lidt ud under bagningen. Det kommer også lidt an på hvor tyk ens creme er blevet. Men der skulle gerne være masser tilbage alligevel inde i kanelstangen. Der er stor forskel på ovne og hvor meget eller hvor lidt de varmer. Alle tider er derfor vejledende og passer til min ovn.
        Hilsen Louise

        Svar
    15. Marianne Bush

      april 04, 2015 at 2:21 am

      Jeg lavede den igår og skulle have lyttet til din advarsel mht. vaniljecremen - stadset flød ud, så jeg var glad for, at jeg havde valgt at lægge stængerne i en bageplade med halvhøje sider. Det var ikke en katastrofe, da jeg bare kunne skære det af. Bortset fra den lille "katastrofe" smagte kanelstangen fantastisk. En keeper. Nu må jeg så igang med at oversætte opskriften, da mine Amerikanske facebook venner vil have den. Tak, Louise.

      Svar
      • Louise Dam

        april 04, 2015 at 10:35 am

        Dejligt at høre kanelstangen blev lækker selvom fyldet ikke helt ville som du :-) Jeg har også en engelsksproget blog, så her kan du finde opskriften på engelsk. Du finder den lige her: http://nordicfoodliving.com/danish-cinnamon-twist-kanelstang/

        Svar
    16. Kikie

      februar 18, 2015 at 11:10 am

      Skal man klippe helt igennem ?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 18, 2015 at 9:03 pm

        Hej Kikie
        Ja, du klipper helt igennem dejen men du skal ikke klippe stangen helt over. Du skal kun klippe i siderne.

        Svar
    17. Ellen

      januar 10, 2015 at 1:20 pm

      Åh, jeg får helt lyst til at bage! Og det var bestemt ikke planen i dag

      Svar
      • Louise Dam

        januar 11, 2015 at 7:03 pm

        Nogle gange må man bare overgive sig til bagningen :-) Håber det blev godt!

        Svar
    18. Chris

      december 26, 2014 at 10:59 am

      Hej, den ser bare så lækker ud den kanelstang. :-)

      Svar
      • Louise Dam

        december 26, 2014 at 1:20 pm

        Tak, den smager også vildt godt!

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her