cdc b

Hvis der er noget der er bedre end kanelsnegle, så er det en hjemmelavet kanelstang! De mindre jo egentlig en del om hinanden, men kanelstangen har lige det ekstra fordi den er fyldt med lækker vaniljecreme. Med denne her opskrift får du både en kanelstang der er ligeså flot som bagerens og så smager den faktisk bare meget bedre.

Denne opskrift giver 2 kanelstænger, men hvis du ikke får spist dem begge op med det samme, så kan du sagtens fryse resten ned. På den måde har du en nem og lækker kage klar til uventede gæster. Server kanelstangen med en kop te, kaffe eller måske en varm kakao?

ikon piskeris Chestnut

Kanelstang

2 kanelstænger
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 2 t
Samlet tid 2 t

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 3 dl mælk
  • 2 æg
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 500 g hvedemel

Vaniljecreme

Remonce

  • 200 g blødt smør
  • 200 g brun farin
  • 4 spsk. kanel

Pynt

Sådan gør du
 

Vaniljecreme

  • Start med at lave en portion vaniljecreme efter denne opskrift. Sæt den derefter til afkøling i køleskabet.

Dej

  • Lun mælken så den er lunken. Hæld den i en stor skål. Udrør gæren i den lune mælk.
  • Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg og rør godt rundt.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen grundigt igennem. Der skal mel i til den lige nøjagtigt ikke klistrer til fingrene længere.
  • Læg et rent viskestykke over skålen og stil den til hævning et lunt sted i cirka 30 minutter.

Remonce

  • Imens dejen hæver laver du remoncen ved at blande blødt smør, brun farin og kanel.

Kanelstang

  • Del dejen i 2 dele og rul hver del ud i en firkant på cirka 35x45 cm.
  • Fordel halvdelen af remoncen og derefter halvdelen af vaniljecremen på hver stang. Hold eventuelt en smule af cremen tilbage - den kan have tendens til at flyde ud.
  • Rul dejen sammen til en rulle og klip stangen op i siderne som vist på billedet herunder.
  • Pensl med æg og drys med 50 g hakkede hasselnødder på hver stang.
  • Bages i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter. Jeg foretrækker at bage dem enkeltvis.
  • Når kanelstængerne er afkølet pyntes der med glasur.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 kanelstang | Kalorier: 2990 kcal | Kulhydrater: 423 g | Protein: 50 g | Fedt: 126 g
Bedøm denne opskrift:
4.5 fra 10 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Kanelstang (1)Kanelstang (2)Kanelstang (4)Kanelstang (3)Kanelstang2
Kanelstang2
Kanelstang (5)Kanelstang (8)

 

 

 

Skrevet af: Louise DamKategori: Favoritter fra bageren, Fødselsdag, Kager, Sødt bagværk

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften