Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Sødt bagværk

Kanelstang

Udgivet: 9. jan 2015 · Opdateret: 14. dec 2023

cdc b

Hvis der er noget der er bedre end kanelsnegle, så er det en hjemmelavet kanelstang! De mindre jo egentlig en del om hinanden, men kanelstangen har lige det ekstra fordi den er fyldt med lækker vaniljecreme. Med denne her opskrift får du både en kanelstang der er ligeså flot som bagerens og så smager den faktisk bare meget bedre.

Denne opskrift giver 2 kanelstænger, men hvis du ikke får spist dem begge op med det samme, så kan du sagtens fryse resten ned. På den måde har du en nem og lækker kage klar til uventede gæster. Server kanelstangen med en kop te, kaffe eller måske en varm kakao? Hvis du elsker kager med gærdej, så kan du helt sikkert også lide min opskrift på brunsviger.

piskeris Grullo

Kanelstang

4.39 fra 13 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 kanelstænger
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 3 dl mælk
  • 2 æg
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 500 g (reklamelink)hvedemel

Vaniljecreme

  • 1 portion vaniljecreme

Remonce

  • 200 g blødt smør
  • 200 g brun farin
  • 4 spsk. (reklamelink)kanel

Pynt

  • 1 sammenpisket æg
  • Glasur - flormelis/vand
  • 100 g hakkede hasselnødder

Sådan gør du
 

Vaniljecreme

  • Start med at lave en portion vaniljecreme efter denne opskrift. Sæt den derefter til afkøling i køleskabet.

Dej

  • Lun mælken så den er lunken. Hæld den i en stor skål. Udrør gæren i den lune mælk.
  • Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg og rør godt rundt.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen grundigt igennem. Der skal mel i til den lige nøjagtigt ikke klistrer til fingrene længere.
  • Læg et rent viskestykke over skålen og stil den til hævning et lunt sted i cirka 30 minutter.

Remonce

  • Imens dejen hæver laver du remoncen ved at blande blødt smør, brun farin og kanel.

Kanelstang

  • Del dejen i 2 dele og rul hver del ud i en firkant på cirka 35x45 cm.
  • Fordel halvdelen af remoncen og derefter halvdelen af vaniljecremen på hver stang. Hold eventuelt en smule af cremen tilbage - den kan have tendens til at flyde ud.
  • Rul dejen sammen til en rulle og klip stangen op i siderne som vist på billedet herunder.
  • Pensl med æg og drys med 50 g hakkede hasselnødder på hver stang.
  • Bages i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter. Jeg foretrækker at bage dem enkeltvis.
  • Når kanelstængerne er afkølet pyntes der med glasur.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 kanelstang | Kalorier: 2990 kcal | Kulhydrater: 423 g | Protein: 50 g | Fedt: 126 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Kanelstang (1)Kanelstang (2)Kanelstang (4)Kanelstang (3)Kanelstang2
Kanelstang2
Kanelstang (5)Kanelstang (8)

 

 

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Anne Adeltoft skriver

    december 12, 2021 at 12:21 pm

    Hej Louise

    Har netop sat din kanelstang i ovnen og venter spændt på resultatet…☺️

    Dog oplevede jeg at skulle bruge ca 200g mel ekstra, for at få en dej der ville slippe…😬
    Skal begge æg mon i dejen eller er det ene til at pensle med? Tænkte på om det kunne være forklaringen på den store mængde ekstra mel…?

    Mange hilsner
    Anne

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 15, 2021 at 11:22 am

      Hej Anne
      Det lyder som meget ekstra mel - håber ikke den blev tør? Der skal bruges 2 æg i dejen og 1 æg til at pensle med, så det lyder som om du har gjort det rigtigt nok. Der kan godt være en del forskel på hvilket hvedemel man bruger, dog synes jeg ikke der burde være SÅ stor forskel. Hvordan blev kanelstangen?
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Kennet Pedersen skriver

    august 27, 2020 at 2:02 pm

    Hej Louise
    Skal der ikke fedtstof i dejen til kanelstang?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 28, 2020 at 12:03 pm

      Nej, i denne opskrift har jeg ikke brugt smør i dejen.

      Svar
  3. Gitte Kiel skriver

    august 25, 2020 at 7:55 pm

    Hej.
    Kan det passe der slet ikke skal noget fedtstof i dejen? Vh Gitte

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 28, 2020 at 12:03 pm

      Nej, ja i denne opskrift har jeg ikke brugt smør i dejen.

      Svar
  4. Ida B skriver

    oktober 14, 2018 at 4:08 pm

    Hej Loiuise.. Jeg skal holde morgenfødselsdag og da gæsterne kommer tidligt, påtænker jeg at lave al forarbejdet dagen.. Mit spørgsmål går derfor på om dejen kan laves og så stå i køleskabet natten over? På forhånd tak. Mvh Ida

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 26, 2018 at 11:34 am

      Hej Ida
      Jeg har ikke selv prøvet det, så jeg kan desværre ikke stå helt inde for det. Men umiddelbart vil jeg tror man sagtens kan koldhæve dejen, blot med mindre gær i.

      Svar
  5. Refika skriver

    juni 15, 2018 at 2:15 pm

    Virkelig fantastisk stang, der smager som en drøm. . Tusind tak for at dele opskriften. Jeg lavede cremen dagen inden. Den havde en fin tyk konsistens og flød ikke ud. Gav den dog 5-8 min ekstra i ovnen.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 16, 2018 at 4:19 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  6. Cathrine skriver

    januar 18, 2018 at 7:23 pm

    Hvormange Pers. vil du gætte på, at der er til pr. stang? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 26, 2018 at 6:32 pm

      Omkring 8 personer vil jeg tro.

      Svar
  7. Tommas Laursen skriver

    oktober 14, 2017 at 10:48 am

    Til Remoncen prøv at tilsætte 1 æggeblomme og rør den godt ud i, den kan holde lidt på Remoncen.
    Og Ja der er og kan være stor forskel på melet, jeg bruger Personligt ikke noget der under 12 % Protein. "Men det sidder vist fast Fra jeg stod i bageri :)"

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 15, 2017 at 12:49 am

      Tak for tippet :-)

      Svar
  8. Ann katrine skriver

    april 16, 2017 at 11:57 am

    Hejsa
    Din angivelse af mel er noget til den lille side ?
    Jeg har måttet tilføre min 150 g mel ekstra og er nu bange for at gæsterne skal have tung kanelstang:-(

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 17, 2017 at 6:08 pm

      Det har passet fint for mig. Men der kan jo godt være en del forskel på hvor meget mel man skal bruge afhængig af hvilket mel man bruger. Håber den blev god 🙂

      Svar
  9. Lize skriver

    marts 05, 2017 at 4:05 pm

    Kan man evt lave remoncen med andet end smør?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 23, 2017 at 9:05 pm

      Det tror jeg ikke..

      Svar
      • Daniel skriver

        september 21, 2019 at 3:44 am

        Indenfor bagerfaget bruger man margarine istedet for smør

        Svar
  10. Isabelle skriver

    januar 28, 2017 at 11:28 pm

    Denne opskrift er bare så lækker og nem ,,en af de allerbedste kanelstænger jeg har bagt og jeg har søgt med lys og lygte længe,,så tak for denne.jeg oplever dog noglegange at fyldet flyder ud,,
    Har bagt den i dag med revet marcipan i remoncen
    Mulms...en klokke klar succes

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 12, 2017 at 7:45 pm

      Skønt at høre :-)

      Svar
  11. Lars skriver

    september 10, 2016 at 1:44 pm

    Er den god dagen efter, den er bagt.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 10, 2016 at 2:16 pm

      Den kan godt bages dagen før. Den kan med fordel lige lunes inden den serveres.

      Svar
  12. Isabelle skriver

    april 05, 2016 at 5:52 pm

    Hej Louise
    Jeg har ledt med lys og lygte efter en opskrift som var den " rigtige " i går bagte jeg endnu en som ikke blev helt som jeg ville ha den..
    Jeg prøvede så din opskrift i dag , min kæreste fandt den til mig og Bingo her var den,,den smager simpelthent så lækkert og ser ud som jeg ønsker det,,lavede cremen lidt tyk da jeg havde læst kommentarerne inden jeg gik i gang,,alt blev inde under bagning ,,så tusind tak for en super lækker kanelstang.
    Venlig hilsen isabelle

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 05, 2016 at 11:00 pm

      Hej Isabelle
      Hvor er det bare skønt at høre at du endelig fandt den opskrift der gjorde udslaget ;-)
      Hilsen Louise

      Svar
  13. Karina skriver

    marts 13, 2016 at 6:45 pm

    Hej kan den laves dagen før den skal bruges???

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 13, 2016 at 8:34 pm

      Ja, det burde ikke være noget problem.

      Svar
  14. Gitte Dalmark skriver

    februar 27, 2016 at 4:34 pm

    Remonce og cremen smelter jo og flyder ud ved bagningen - er det rigtigt ?

    Og jeg var nødt til at give den ca 10 min længere i ovnen; dog valgte jeg så at sætte temperaturen ned til ca 125 grader i de sidste 10 min

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 01, 2016 at 7:14 pm

      Hej Gitte
      Ja, det kan godt flyde lidt ud under bagningen. Det kommer også lidt an på hvor tyk ens creme er blevet. Men der skulle gerne være masser tilbage alligevel inde i kanelstangen. Der er stor forskel på ovne og hvor meget eller hvor lidt de varmer. Alle tider er derfor vejledende og passer til min ovn.
      Hilsen Louise

      Svar
  15. Marianne Bush skriver

    april 04, 2015 at 2:21 am

    Jeg lavede den igår og skulle have lyttet til din advarsel mht. vaniljecremen - stadset flød ud, så jeg var glad for, at jeg havde valgt at lægge stængerne i en bageplade med halvhøje sider. Det var ikke en katastrofe, da jeg bare kunne skære det af. Bortset fra den lille "katastrofe" smagte kanelstangen fantastisk. En keeper. Nu må jeg så igang med at oversætte opskriften, da mine Amerikanske facebook venner vil have den. Tak, Louise.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 04, 2015 at 10:35 am

      Dejligt at høre kanelstangen blev lækker selvom fyldet ikke helt ville som du :-) Jeg har også en engelsksproget blog, så her kan du finde opskriften på engelsk. Du finder den lige her: http://nordicfoodliving.com/danish-cinnamon-twist-kanelstang/

      Svar
  16. Kikie skriver

    februar 18, 2015 at 11:10 am

    Skal man klippe helt igennem ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 18, 2015 at 9:03 pm

      Hej Kikie
      Ja, du klipper helt igennem dejen men du skal ikke klippe stangen helt over. Du skal kun klippe i siderne.

      Svar
  17. Ellen skriver

    januar 10, 2015 at 1:20 pm

    Åh, jeg får helt lyst til at bage! Og det var bestemt ikke planen i dag

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 11, 2015 at 7:03 pm

      Nogle gange må man bare overgive sig til bagningen :-) Håber det blev godt!

      Svar
  18. Chris skriver

    december 26, 2014 at 10:59 am

    Hej, den ser bare så lækker ud den kanelstang. :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 26, 2014 at 1:20 pm

      Tak, den smager også vildt godt!

      Svar
4.39 from 13 votes (13 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.