Om vinteren skal man drikke varme lækre ting, især når man sidder og hygger om aftenen. Én af de ting der er lækre at lune sig på er en helt klassisk varm kakao. I denne version er der toppet op med lækkert mælkeskum, men det kunne ligeså godt være flødeskum. Og med kun 3 ingredienser så kan man vist kun sige at det er ret nemt at bikse en varm kako sammen. Du kan også finde min nemme opskrift på hjemmelavet kakaopulver til varm kakao.
Nem hjemmelavet varm kakao med mælkeskum
Justér antal2
Ingredienser
- 2 spsk sukker
- 2 spsk (reklamelink)kakaopulver
- 5 dl mælk
- Mælkeskum
Sådan gør du
- Sukker og kakao blandes med et piskeris i en gryde til der ikke er nogen klumper i kakaoen.
- Hæld en smule af mælken i gryden og pisk det hele sammen indtil der ikke længere er noget tørt i gryden. Hæld resten af mælken i gryden og kog op.
- Mælkeskummet kan du enten lave med en håndholdt mælkeskummer eller en automatisk mælkeskummer, som jeg har. Den kan både varme og skumme mælken samtidigt. Med den håndholdt skal man lige opvarme mælken i en gryde eller i mikroovnen.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 kop | Kalorier: 208 kcal | Kulhydrater: 27 g | Protein: 9 g | Fedt: 9 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Tobias skriver
"Sukker og kakao blandes med et piskeris i en gryde til der ikke er nogen klumper i kakaoen"
- Hvordan kan der være klumper i når der ikke er noget mæk i endnu?
Louise Dam skriver
Kakaopulver klumper altid lidt sammen i pakken. Man kan også sigte det ned i gryden, hvis man hellere vil det :-)