Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Varme drikke

Varm kakao med flødeskum

Udgivet: 20. dec 2013 · Opdateret: 30. okt 2024

Varm kakao med flødeskum

Her får du en virkelig nem og lækker opskrift på hjemmelavet varm kakao med flødeskum på toppen. Helt perfekt at lune sig på i den kolde vintertid.

Opskrift på hjemmelavet varm kakao

Om vinteren skal man drikke varme lækre ting, især når man sidder og hygger om aftenen. Én af de ting der er lækre at lune sig på er en helt klassisk varm kakao. I denne version er der toppet op med lækkert flødeskum, men du kan også undlade det eller lave mælkeskum i stedet for. Med kun 3 ingredienser så kan man vist kun sige, at det er ret nemt at bikse en varm kakao sammen.

piskeris Grullo

Hjemmelavet varm kakao

4.73 fra 18 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 kopper
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk (reklamelink)kakaopulver
  • 5 dl mælk

Serveres med

  • flødeskum, eller
  • mælkeskum, eller
  • skumfiduser

Sådan gør du
 

  • Sukker og kakao blandes med et piskeris i en gryde til der ikke er nogen klumper i kakaoen.
  • Hæld en smule af mælken i gryden og pisk det hele sammen indtil der ikke længere er noget tørt i gryden. Hæld resten af mælken i gryden og kog op.
  • Servér din varme kakao med flødeskum, mælkeskum eller skumfiduser.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 kop | Kalorier: 208 kcal | Kulhydrater: 27 g | Protein: 9 g | Fedt: 9 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Vi elsker at lave denne her kakao om vinteren, da det er rart at lune sig på det. Dog kan man jo nyde sådan en kop hele året, hvor man har lyst til lidt sødt. Du kan med fordel lave en god portion af en varm kakao pulver og så have det stående. Så skal du bare lune mælken og røre det sammen - det gør det lige en smule hurtigere.

Tips til opskriften

  • Du kan også lave en lækker varm chokolade i stedet for - til den opskrift bruger man rigtig chokolade i stedet for kakaopulver.
  • Jeg har lavet denne her version med flødeskum på toppen. Du kan også lave en let mælkeskum, hvis du vil bruge færre kalorier på drikken. En anden populær topping er skumfiduser, der smelter lige så stille i den varme drik.

Varm kakao med rom

Voksen versionen af varm kakao kan tilsættes en smule rom, så varmer den ekstra på de meget kolde dage.

Sundere version

I min opskrift er der cirka 200 kcal i en kop varm kakao. Men det er uden topping. Så hvis du tilføjer en skefuld flødeskum eller skumfiduser vil den have mere. Den mere kalorielette version vil være at servere din varme kakao med en mælkeskum i stedet for. Til det skal du bruge en mælkeskummer.

Opskrift på Nem hjemmelavet varm kakao med mælkeskum
Opskrift på Nem hjemmelavet varm kakao med mælkeskum
Nem hjemmelavet varm kakao med mælkeskum
Varm kakao med mælkeskum

Kommentarer

  1. Tobias skriver

    maj 08, 2021 at 12:59 pm

    "Sukker og kakao blandes med et piskeris i en gryde til der ikke er nogen klumper i kakaoen"
    - Hvordan kan der være klumper i når der ikke er noget mæk i endnu?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 04, 2021 at 12:12 am

      Kakaopulver klumper altid lidt sammen i pakken. Man kan også sigte det ned i gryden, hvis man hellere vil det :-)

      Svar
4.73 from 18 votes (18 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.