Varm chokolade med whisky og skumfiduser

Varm chokolade med whisky - Talisker whisky

Annonce for Talisker

Vi går vinteren i møde, dagene bliver kortere og det begynder at blive koldere. Om vinteren får jeg lyst til at krumme mig sammen i et hjørne i sofaen, med et tæppe over mig og en kop med noget varmt at drikke. Hvis jeg havde en pejs eller en brændeovn, så ville det bare gøre det hele endnu hyggeligere! Til sådan en aften er en varm chokolade med whisky altså helt perfekt! Den sørger lige for lidt ekstra varme i kroppen med et skvæt god whisky.

Jeg drikker normalt ikke whisky. Altså sådan 'on the rocks'. Men whisky i sådan en lækker varm chokolade eller i en Irish coffee (hedder det mon egentlig en Scottish coffee med en Talisker whisky, som kommer fra Skotland?) Det er denne whisky fra Talisker (reklamelink), jeg har brugt i opskriften.

Denne opskrift på en lækker varm chokolade med whisky, kan holde snuen for døren og det gode humør oppe. Drikken er helt perfekt på en kold efterårs- eller vinteraften. Men jeg er helt sikker på, at den også vil være skøn en sen sommeraften på terrassen, hvor det begynder at blive køligt og man kryber sammen under et tæppe i havestolen.

Lige meget hvornår du har brug for en varm chokolade med whisky, så kommer opskriften i hvert fald lige her:

ikon piskeris Chestnut

Varm chokolade med whisky og skumfiduser

1 person
Forb. tid 2 min
Tilb. tid 3 min
Samlet tid 5 min

Ingredienser

Sådan gør du
 

  • Bland sødmælk, chokolade og sirup sammen i en lille gryde.
  • Lad det koge svagt.
  • Tilsæt whiskyen og lad det blive varmet op, men det skal ikke koge. (Vi skulle jo nødig koge alkoholen ud!)
  • Top med (evt. ristede) skumfiduser. Du kan riste dem en gasbrænder.

Dine egne noter

Noter

Du kan også servere den varme chokolade med flødeskum på toppen istedet for skumfiduser.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 350 kcal | Kulhydrater: 28 g | Protein: 8 g | Fedt: 19 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 1 stemme
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Hvis du hellere vil lave en varm kakao med whisky, så kan du tilsætte whisky til min opskrift på varm kakao.

Mere information om Talisker whisky

Talisker er den eneste skotske single malt whisky, der bliver lavet langs kysten af Isle of Skye - en af de mest afsidesliggende, barske og smukke naturscenerier i Skotland. Kun få whiskyer formår, at fortælle historien om deres oprindelse så sublimt gennem smag og duft. 

Talisker er vildnæs, der er tæmmet og komprimeret i flaske. På den måde passer den godt til en årstid, der giver kolde fingre og røde kinder.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften