• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Drikke » Varme drikke

    Varm chokolade med whisky og skumfiduser

    Udgivet: nov 3, 2019 · Opdateret: okt 23, 2020 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Min opskrift på varm chokolade er helt perfekt til at varme sig på i vintermånederne og gerne som her med lidt whisky i og med skumfiduser på toppen.

    Varm chokolade med whisky - Talisker whisky

    Annonce for Talisker

    Vi går vinteren i møde, dagene bliver kortere og det begynder at blive koldere. Om vinteren får jeg lyst til at krumme mig sammen i et hjørne i sofaen, med et tæppe over mig og en kop med noget varmt at drikke. Hvis jeg havde en pejs eller en brændeovn, så ville det bare gøre det hele endnu hyggeligere! Til sådan en aften er en varm chokolade med whisky altså helt perfekt! Den sørger lige for lidt ekstra varme i kroppen med et skvæt god whisky.

    Jeg drikker normalt ikke whisky. Altså sådan 'on the rocks'. Men whisky i sådan en lækker varm chokolade eller i en Irish coffee (hedder det mon egentlig en Scottish coffee med en Talisker whisky, som kommer fra Skotland?) Det er denne whisky fra Talisker (reklamelink), jeg har brugt i opskriften.

    Opskrift på varm chokolade

    Denne opskrift på en lækker varm chokolade med whisky, kan holde snuen for døren og det gode humør oppe. Drikken er helt perfekt på en kold efterårs- eller vinteraften. Men jeg er helt sikker på, at den også vil være skøn en sen sommeraften på terrassen, hvor det begynder at blive køligt og man kryber sammen under et tæppe i havestolen.

    Hvis du vil lave en helt almindelig varm chokolade, så undlader du selvfølgelig bare whiskyen. Den varme chokolade kan toppes med skumfiduser som her, eller med flødeskum.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Varm chokolade med whisky og skumfiduser

    Opskrift af Louise Dam
    1 person
    Forb. tid 2 minutter min
    Tilb. tid 3 minutter min
    Samlet tid 5 minutter min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 25 ml Talisker Whisky
    • 180 ml sødmælk
    • 30 g mørk chokolade
    • 1 tsk lys sirup
    • Skumfiduser

    Sådan gør du
     

    • Bland sødmælk, chokolade og sirup sammen i en lille gryde.
    • Lad det koge svagt.
    • Tilsæt whiskyen og lad det blive varmet op, men det skal ikke koge. (Vi skulle jo nødig koge alkoholen ud!)
    • Top med (evt. ristede) skumfiduser. Du kan riste dem en gasbrænder.

    Noter

    Du kan også servere den varme chokolade med flødeskum på toppen istedet for skumfiduser.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 350 kcal | Kulhydrater: 28 g | Protein: 8 g | Fedt: 19 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Hvis du hellere vil lave en varm kakao med whisky, så kan du tilsætte whisky til min opskrift på varm kakao.

    Mere information om Talisker whisky

    Talisker er den eneste skotske single malt whisky, der bliver lavet langs kysten af Isle of Skye - en af de mest afsidesliggende, barske og smukke naturscenerier i Skotland. Kun få whiskyer formår, at fortælle historien om deres oprindelse så sublimt gennem smag og duft. 

    Talisker er vildnæs, der er tæmmet og komprimeret i flaske. På den måde passer den godt til en årstid, der giver kolde fingre og røde kinder.

    Følg mig på Instagram
    « Gullash
    Rødbedesalat med grønkål og granatæble »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier
    • Sankt Hans baal
      Sankt Hans menu

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788