Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Varme drikke

Varm chokolade med whisky og skumfiduser

Udgivet: 3. nov 2019 · Opdateret: 31. jan 2024

Min opskrift på varm chokolade er helt perfekt til at varme sig på i vintermånederne og gerne som her med lidt whisky i og med skumfiduser på toppen.

Varm chokolade med whisky - Talisker whisky

Annonce for Talisker

Vi går vinteren i møde, dagene bliver kortere og det begynder at blive koldere. Om vinteren får jeg lyst til at krumme mig sammen i et hjørne i sofaen, med et tæppe over mig og en kop med noget varmt at drikke. Hvis jeg havde en pejs eller en brændeovn, så ville det bare gøre det hele endnu hyggeligere! Til sådan en aften er en varm chokolade med whisky altså helt perfekt! Den sørger lige for lidt ekstra varme i kroppen med et skvæt god whisky.

Jeg drikker normalt ikke whisky. Altså sådan 'on the rocks'. Men whisky i sådan en lækker varm chokolade eller i en Irish coffee (hedder det mon egentlig en Scottish coffee med en Talisker whisky, som kommer fra Skotland?) Det er denne whisky fra Talisker (reklamelink), jeg har brugt i opskriften.

Opskrift på varm chokolade

Denne opskrift på en lækker varm chokolade med whisky, kan holde snuen for døren og det gode humør oppe. Drikken er helt perfekt på en kold efterårs- eller vinteraften. Men jeg er helt sikker på, at den også vil være skøn en sen sommeraften på terrassen, hvor det begynder at blive køligt og man kryber sammen under et tæppe i havestolen.

Hvis du vil lave en helt almindelig varm chokolade, så undlader du selvfølgelig bare whiskyen. Den varme chokolade kan toppes med skumfiduser som her, eller med flødeskum. Prøv også en lækker Whisky sour med fersken - Peaches and Cream.

piskeris Grullo

Varm chokolade med whisky og skumfiduser

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 1 person
Forb. tid 2 minutter min
Tilb. tid 3 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 25 ml Talisker Whisky
  • 180 ml sødmælk
  • 30 g mørk chokolade
  • 1 tsk lys sirup
  • Skumfiduser

Sådan gør du
 

  • Bland sødmælk, chokolade og sirup sammen i en lille gryde.
  • Lad det koge svagt.
  • Tilsæt whiskyen og lad det blive varmet op, men det skal ikke koge. (Vi skulle jo nødig koge alkoholen ud!)
  • Top med (evt. ristede) skumfiduser. Du kan riste dem en gasbrænder.

Noter

Du kan også servere den varme chokolade med flødeskum på toppen istedet for skumfiduser.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 350 kcal | Kulhydrater: 28 g | Protein: 8 g | Fedt: 19 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Hvis du hellere vil lave en varm kakao med whisky, så kan du tilsætte whisky til min opskrift på varm kakao.

Mere information om Talisker whisky

Talisker er den eneste skotske single malt whisky, der bliver lavet langs kysten af Isle of Skye - en af de mest afsidesliggende, barske og smukke naturscenerier i Skotland. Kun få whiskyer formår, at fortælle historien om deres oprindelse så sublimt gennem smag og duft. 

Talisker er vildnæs, der er tæmmet og komprimeret i flaske. På den måde passer den godt til en årstid, der giver kolde fingre og røde kinder.

Følg mig på Instagram
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.