• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Fastelavnsboller med remonce

    Udgivet: mar 1, 2014 · Opdateret: feb 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Fastelavnsboller med remonce

    Fastelavnsboller må næsten være én af mine yndlingskager, og fastelavnsboller med remonce er bare super lækkert! Min søde kollega har flere gange fortalt om de mest fantastiske fastelavnsboller med fyld af remonce - altså marcipan, sukker og smør. Det lød altså bare for godt til ikke at få afprøvet. Så årets fastelavnsboller blev samme opskrift som de sidste par år, men blot fyldt med remonce.

    Jeg fylder ret meget fyld i mine fastelavnsboller - det er jo altså det der adskiller dem fra almindelige boller. Hvis du ikke synes der skal så meget fyld i kan du bare skære lidt ned på det. Men mængden passede for mig. Du kan også prøve opskriften på mine fastelavnsboller fyldt med vaniljecreme.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Fastelavnsboller med remonce

    24 stk.
    Forb. tid 30 min
    Tilb. tid 15 min
    Hævetid 1 t
    Samlet tid 1 t 45 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Dejen

    • 600 g hvedemel
    • 2 spsk sukker
    • 2 tsk kardemomme
    • 200 g koldt smør
    • 2,5 dl mælk
    • 50 g gær
    • 2 æg

    Remonce

    • 150 g sukker
    • 150 g smør
    • 150 g marcipan
    • 1 æg til pensling

    Glasur

    • flormelis
    • kakaopulver
    • vand
    • se hvordan du laver glasur her

    Sådan gør du
     

    • Bland hvedemel, sukker og kardemomme sammen. Tilsæt smørret og ælt det med fingrene til en smuldret masse.
    • Lun mælken til den er fingervarm og opløs gæren deri. Tilsæt æggene og pisk det sammen.
    • Hæld gær-/æggeblandingen over de tørre ingredienser og rør det sammen. Ælt dejen godt og tilsæt eventuelt mere mel. Lad dejen hæve i en skål i cirka 30 minutter.
    • Imens dejen hæver laver du remoncen. Til remoncen blander du sukker, smør og marcipan i en skål. Ælt det igennem med fingrene til det bliver en ensartet masse.
    • Efter hævning deles dejen i 24 stykker. Rul eller tryk stykkerne flade og fordel remoncen på stykkerne.
    • Fold stykkerne godt sammen og læg dem på en bageplade med lukningen nedad (sørg for at de lukker helt tæt!). Pensl dem derefter med æg, og lad dem hæve en halv time.
    • Bag fastelavnsbollerne ved 200 grader i cirka 10-15 min.
    • Lad dem køle af på en bagerist og pynt dem med glasur og eventuelt frysetørret hindbær, hakkede nødder eller lignende.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    Noter

    Videoen viser fremgangsmåden for fastelavnsboller med creme. Men det er præcis samme fremgangsmåde for disse - bortset fra fyldet.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Kalorier: 270 kcal | Kulhydrater: 31 g | Protein: 5 g | Fedt: 15 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.1 fra 16 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
     
    • Fastelavnsboller med remonce
    • Fastelavnsboller med remonce
    • Fastelavnsboller med remonce
    • Fastelavnsboller med remonce
    • remonce
    • remonce
    • Fastelavnsboller med remonce
    • Fastelavnsboller med remonce
    • Fastelavnsboller med remonce
    • Fastelavnsboller med remonce
    • Fastelavnsboller
    • Fastelavnsboller med remonce
    Følg mig på Instagram
    « Bechamélsauce
    Pandekagedagen - 9 opskrifter på pandekager »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Jørgen Mogensen

      maj 23, 2022 at 5:10 pm

      Jeg elsker denne opskrift, det bliver til nogle fantastiske fastelavnsboller.

      Svar
      • Louise Dam

        maj 24, 2022 at 10:32 am

        Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
    2. Dorte Marie

      februar 05, 2016 at 9:39 pm

      De ser gode ud, de fastelavnsboller.... Men mon man kan fryse den ned - uden glasur altså?!?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 07, 2016 at 11:33 pm

        Jeg har ikke prøvet, men det tror jeg godt man kan.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her